Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElDiabloo
senior tag
Használja valaki a gyári Screen rekordert ? Most akartam egy felvételt ami rögzíti a rendszerhangot is, de csak némítás meg mikrofon opció van. Biztos, hogy volt olyan verzió amiben rendszerhangot is lehetett, le is töltöttem olyat amire tutira írták, hogy lehet de nem ment.
Masik-ot használok, szóval megköszönném ha valaki eu romon vagy valamelyik globalon megnézné, hogy nála van-e rendszerhang rögzítés. -
schawo
titán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Oké, akkor jól sejtettem. Nálam tuti nem kellett a lazy.
-
Niarn
tag
válasz
schawo
üzenetére
valamiért amerre olvasom, mindenhol fordítva írják. root aztán twrp.
és igen, ahogy írtad, amíg gépre volt dugva addig ment twrp. hiába tettem rá 'B' opció szerint a telefonra és azt is install nem maradt.
akkor lazyflasher lesz a gond. csak én a 'B' opció szerint mókoltam, abban nincs lazyflasher.
de akkor dummy-t tegyem fel és csináljam 'A' szerint, és úgy megy lazyflasher?
vagy
'B' szerint megy twrp-ig, akkor maradjon aszerint és twrp ha adott, toljam fel lazy és maradni fog?nem egyszerű az élet

-
Niarn
tag
válasz
schawo
üzenetére
nagyon kedves vagy, de ha harmadszor is leírom, hogy mindez megvolt, és nem maradt a twrp és nem tudtam flashelni másik rom-ot, akkor tiszta lesz?

írtam fentebb, hogy olvasni tudok, sőt értelmezni is (khm)..
most utána olvastam. lehet a root-tal van a gond? nem root-oltam a telefont, esélyes azért nem marad twrp?
de azt úgy tudom megcsinálni jelen esetben ha jól értem, usb-n lógva twrp-ből install a root-hoz szükséges image, (és utána reboot), aztán újra usb-ről twrp, és utána fent fog maradni?
vagy a zárójeles reboot root install után is el maradhat?
lehet ez a gond?
nem tele akarom trollkodni a fórumot, csak nem értem miért nem marad twrp. a másik a lazyflasher install lesz még. csak nem otthon vagyok, majd este.. -
schawo
titán
-
Joe1
tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Ugyan nem engem kérdeztél, de én is a Turbadotól rendeltem és 5 napja kaptam meg 3/32-es telefont, 2 éves prémium garanciával 62.230 Ft volt az ára.
Előtte gondolkodtam azon, hogy a FirstPhone-tól vegyem a 4/64-t 60 ezerért 1 év garival, de azok küldik szervizelni - hiába itt helyben van szervizük - és 4-6 hét a javítási idő.
A Turbadonál nincs javítás, 48-72 óra a csere.
Én csak ajánlani tudom, rendelésnél is korrektek voltak, 6 évre visszamenőleg elolvastam a véleményeket, nagyon meggyőzőek. -
Niarn
tag
válasz
schawo
üzenetére
DM43: közben azt megoldottam.
schawo: még egyszer leírhatom mi nem ment.. twrp nem maradt fent, ha usb-n maradt addig élt, akkor is ha rebootoltam recovery-t. ha lehúztam gépről akkor mi recovery-re tért vissza. de ahogy értelmezem, ez nem feltétel, arb4 'A' leírásában az van ha 8-as pontot kihagyod, nem lesz végleges. jól értelmezem?
össze volt dugva géppel, install előtt wipe ami kell tiszta telepítéshez, aztán install img. kiírta done, aztán nem indult el. nem fogyatékos vagyok, maximum rutintalan
aztán reggel még egyszer próbáltam, global stable felment. előtte se EU se LOS..
telepíteni kívánt img mindegy hova megy a telefonon? lassan kezdem azt gondolni minden nüansznyi dolog számít
-
Niarn
tag
válasz
schawo
üzenetére
schawo: elhiheted éjszaka is azokat bújtam még,.
ahogy írtam twrp nem marad fent. usb-re dugva látom, hiába tettem fel a telefonra, install, nem maradt meg.
ati2: én is azt próbáltam, de lazyflasher-t meg nem tudtam leszedni valamiért. ott a link, oda is vezényelt, de nem megy a link, vagy van valami limit hány file-t tudsz letölteni egy nap?
Tonyk: ma futok még vele pár kört. ha csak usb-re dugva vissza tudok ugrani, és felmegy lazy talán javul a dolog.
most mi recovery 3 van megint
nem tudom van-e valaki linux-os, esetleg összefoglalót ki lehetne azzal egészíteni. néhol eltért a dolog, sokat kerestem tegnap. meg van pár dolog ami annak egyértelmű, aki már mókolt telefont, de aki nem rutinos annak keresni kell rá vonatkozó infót.
utóbbit nem fikázásnak szántam jUUh, nagyon jó amúgy az összefoglaló. -
¤Envy¤
aktív tag
No, tegnap megérkezett hozzám is a telefon.

(Tipp: ha smartshop, akkor hétfőn rendeljetek, így pénteken meg is kaphatjátok a telefont. Én kedden rendeltem, bíztam benne, hogy sikerül a 3 munkanap, de sajnos egész hétvégén is várnom kellett, míg végül tegnap - hétfőn - végre jött a várt email, hogy mehetünk érte.)
Nagyon jó telefon, imádom. Igaz, ekkora telóm még nem volt, de meg fogom szokni.
Érdekes volt, hogy pont volt ott egy srác, aki ugyanezt a telót vette át magának.
Eléggé terjednek, ahogy észlelem, mikor 2 éve vettem a redmi pro 3-asomat, még nagyjából azt sem tudták az emberek, hogy mi ez. -
kidnou
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Mint irtam, redmi 4x en rendesen megy. A segítőkészség pedig nem erre vonatkozott ezt te is tudod, de hagyjuk...
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azért kíváncsi lennék mit nem tud a gmail app amit a másik igen...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
kidnou
üzenetére
Olvass bele és keress rá a gmail appra az Android app topicba. Elég sok posztot találsz arról , hogy épp, hogy nem működik a gmail. Meglepődsz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Segítőkészsegem hatalmas , jól írod , javasoltam egy sokkal testre szabható és használható appot.
Tudod Aquamail= Fly Emirates , gmail = fapados Wizz Air. -
Niarn
tag
Kis segítséget szeretnék kérni

Tegnap nyithattam a telefont. Meg is tettem.
Aztán itthon linux-ról próbáltam feltenni rom-ot.
Megnéztem, anti rollback 4 adott, az alapján próbáltam, fastboot és adb felismerte a telefont usb-n.
Twrp nem akart fent maradni, ha recovery-be léptem, akkor mi recovery 3.0 lett. Úgy tudtam használni, ha usb-n volt a telefon, addig ment twrp.
LOS-t akartam feltenni, annak a guide-ja szerint. Aztán a betöltő képernyőnél megakadt.
Azóta fastboot megy. De nem tudok rá tenni rendszert. twrp most gépről lehúzva van, de ha újra boot-olom recovery-t lehet nem lesz újra
Esetleg tipp?
-
nullpoint
őstag
.
-
Még mindig nem tudom milyen fólia jó rá a kereső, kereső embereket dob ki. Illetve ez most akkor a redmi note 5 pro kínai néven ami tok vagy fólia ha nincs global opció?
Rendbes full kijelzőt takaró fóliát sem találok annyi van, most rendeljem végig mindet? Miért nincs erre egy blog vagy valami ahol a linkeket ki vannak gyűjtve mi milyen tokkal jó melyik fólia nem pöttyös stb? A másik a kék tok. Hirdetnek aprón egy kék tokos telefont de meg nem mondaná honnan van. -
R a y
senior tag
Urak! Ugye holnap le kell adnom a Turbadonál a telefont, mi a legjobb módja a telefon gyári visszaállításához, alaphelyzetbe való rakásához? Ez a leírás jó? [link]
Köszönöm
-
ktommy91
addikt
válasz
Headless
üzenetére
Szia!
Köszi, javítottam a szkriptet. A readahead nem az én saram, a hiba a qualcomm szkriptjeiben van, de a kangaroox.rc beállítja amit kell. Összeomlásokra rajtad kívül egy ruszki panaszkodott, más nem. Amikor nálam utoljára összeomlott akkor a zaklatóm épp azt mondta bele az agyamba a rajtam alkalmazott akusztikus fegyverrel hogy "a kur** anyádat" szóval nem gondolnám hogy a kernel hibája okozta. Nálam nincs gond az init.spectrum.sh-val, az anykernel beálíltja a megfelelő jogosultságot.
-
R a y
senior tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
75240 Ft a prémium garival!
-
dioka7
senior tag
Csatlakozom a "nekem minden értesítés megjön" részleghez (global stabil 9.6.4.0). Gyári Gmail-t nem használom, K9 van fenn, minden push megjön azonnal. WhatsApp, Viber, Messenger, K9 azonnal értesít, sőt a játékok is bár azt utálom. Amazfit Bip-et is használok, MiFit+MiBandage-al ezek is működnek, óra is jelez azonnal mindig. Lakatolva kizárólag a messenger és a Whatsapp van, mert ezeket munkára is használom és így kézzel sem tudom bezárni őket, emiatt nagyobb a biztonság érzetem, de amúgy lakat nélkül is ment hibátlanul. Hébe-hóba kézi RAM ürítés után is értesítenek a lakatolatlan appok is. Vki kérdezte: az aliexpressz és a banggood is értesít. Vajon mit ronthattam el?!
Mindössze 2 problémám van (bár ez inkább 1):
- Néha gesztusvezérléssel, home képernyőre téréskor egy tized másodpercre megakad a kép. Inkább a szememet bántja, minthogy zavaró lenne.
- A gyári kamera app-ot néha 5-7mp is kell, hogy megnyissa. Ez eddig semelyik xiaomi telefonomon nem volt gond (1S, N2 Prime, N3SE, N4) Mindegyiken azonnal megnyílt. Ezen viszont a lakatolás sem segített sajnos....
Ha valakinek lenne ötlete, hogy mit állítsak át, azt elolvasom, kipróbálom, megköszönöm 
-
juve600
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
nálam is nagyon merül
vissza kellett raknom a glob dev-et -
Headless
őstag
válasz
ktommy91
üzenetére
Szia!
Nekem nincs deepbsleepbproblémám ellenben úgy tűnik nem 100%-os valami mivel a 3.4, 3.3 illetve most a 3.6 is összeomlik korábban lusta voltam last_kmsg-t nézni. De most megnéztem. Felraktam drivera. Nekem így elsőre cpu-idle problémának tűnik, habár a
../kernel/sched/core.c:1771-es sorában történt a stack trace (170.-ik másodperc). De most hogy nézem az init sem tökéletes, pl a spectrumnak nincs joga futtatásra, valamint vagy typo-k miatt de alap beállítások sem kerülnek beírásra mint pl a read_ahead_kb, stb ezek 17 .-ik másodpercnél vannak. -
tonyrulez
őstag
Megjött az ebayes sandstone hard case, annyira nem vagyok vele megelégedve. Egyrészt ez csak látszat sandstone, RN3-hoz vett szintén sandstone (igaz Auxion vagy miafene, nem noname) tok ehhez képest dörzspapír. Méretpontosság se valami jó, alacsonyabb a tok mint a telefon, a kameraüveg alján fennakadt, nem passzolt a kivágás, ki kellett reszelnem pár tized mm-t. Alul felül is látszik, IR, mikrofon, hangszóró lyukak nem középen vannak hanem a tokon lévő furatok szélén. (képet közölnék ha lenne mivel fotóznom önmagát...)
Most berendeltem a soft verziót, az legalább tud egy kicsit nyúlni. Kíváncsi leszek a sandstone hatást azon hogy érik el. -
ktommy91
addikt
-
-
R a y
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Lehet teszek egy próbát, látom play storeba elég jó értékelése van, eddig Edison-t használtam (iOSen is
) -
ElDiabloo
senior tag
Azt jól tudom, hogy a Xiaomi azóta se jelentette be hogy melyik készülékek kapnak Pitét? Mikor elkezdték az első pie bétát a Mix 2s-hez akkor azt mondták később jön hivatalos lista..
-
R a y
senior tag
Na fejlemények a Turbado prémium garanciával kapcsolatban.
Még a múlt héten írtam nekik és lebeszelten velük hogy csíkos a 6 napos telefonom képernyője csak akkor nem tudtam intézkedni mert elutaztam. Azt mondták akkor hogy berendelnek egy telefont és mikor hazaérek akkor menjek be és ha nincs külsérelmi nyom, akkor azonnal adnak egy újat. Csak valamit elkevertek és pénteken GLS kihozott egyet, nagyszülők vették át. Ma felhívtam őket és mondtam nekik hogy köszöntem és megkaptam az uj csere telefont.
De mindenképpen bemegyek mert le kell adnom a régit, de kuldthettek volna GLS is a rossz teloért de ragaszkodtak ahhoz hogy én viszem be, és én szeretném megmutatni hogy semmi külsérelmi nyom nincs a telefonon.
Azóta több csík jelent meg a kijelzőn.
Szóval ajánlott nagyon a Turbado prémium garanciával.(Akinek van felesleges fóliája, kérem írjon privit, mert nagyon macerás találni ehhez. Tudom hogy nem szabad itt, de... szorult helyzetben vagyok..
) -
kidnou
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azért mert valaki kérdez, akkor az már sír. A valaszod meg ennyi. No és a kedvecem, hogy az a válasz, nálam minden jó... Segítő készség hatalmas
Amúgy érdekes, redmi 4x alatt rendesen jelez a Gmail, ezen nem. Tuti a Gmail a bughalmaz -
szabi__memo
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Azért ezt ne te döntsd el
-
WhiteWalker
nagyúr
A gmail appot is el kellene felejteni és sóval behinteni hogy nyoma se maradjon.
Akkora bughalmaz , nála nagyobb nincs , a gugli szégyene az az applikáció.1x szivatott meg , azóta váltottam Aquamail-re és minden rendben.
A MIUI témát lezártam! Akinek nem működik ,keressen alternatívát! Csak ne jöjjön ide sírva hogy nem működik.
-
R a y
senior tag
9.5.19 alatt nekem se jelez a gyári gmail, pedig már minden létező értesítést bekapcsoltam, már azt hittem én vagyok a hülye de úgy látom másnak se megy. De az Inbox by Gmail az hibátlanul működik és azonnal jelez!
-
jUUh
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Kettővel ezelőtti verzión nekem se ment le deepsleepbe.
-
Mercutio_
félisten
-
mzsombor
tag
Sziasztok!
Nektek működik a telefonon a 4G carrier aggregation (vagy 4G+, LTE-A, CA, ki hogy hívja, lényeg, hogy több LTE sáv összefogása)? Adatlapja szerint tud Cat 12-vel három sávot is összefogni, mégis azt tapasztalom, hogy nem megy, hiába vagyok olyan helyen, ahol biztosan tudom, hogy működnie kellene.
Nem ír 4G+ -t az állapotsávon, és a speedtest eredményből is az látszik, hogy csak egy sávot használ.
Out-of-the-box használom a telefont, MIUI Global 9.6.4.0 stable van rajta perpill.Köszönöm!
-
válasz
ktommy91
üzenetére
1, mért linkelnék valótlan képet már ha erre célzol!
2, akkor más kernellel miért nem jelentkezik ez az úgynevezett timer freq BIG! Ha szerinted ez csak bug akkor a többi kernelnél is így lenne!
De mivel meglátszódik a fogyasztásban is így nem lehet BUG.nak nevezni, mivel min. 1,5.órával kevesebb SOT.jön ki így hogy nem megy aludni a cpu!3, direkt nem szaroztam, hanem diszkréten fogalmaztam, és olyat se írtam hogy én jobbat tudok csinálni, szerencsére van elég nagy választék, és van közte pár ami nagyon jó, tehát van más választási lehetőség.
4, veled az a gond hogy bármilyen negatív kritikát írnak a munkádról AZONNAL LEHARAPOD az ember fejét! Ahelyett hogy utána járnál a problémának, múltkor is mikor az OTG.hibát jelentettem neked akkor is majd le szakítottad a fejemet, de érdekes módon az elötte lévő verziódban még működött, és a következőbe is, tehát mégis csak elcsesztél ott valamit, ahelyett hogy meg köszönnéd a hiba jelentését inkább leharapod az ember fejét!
No részemről zárom a témát.....
-
ktommy91
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Egyrészt EBBŐL A KÉT KÉPBŐL SEMMI SEM DERÜL KI. Másrészről pedig a 300Hz timer freq összeszarja a CPU statot, szóval ezek nem valós adatok. Harmadrészt pedig CSINÁLJ JOBBAT MIELŐTT NAGY BETŰVEL SZAROZOD MÁS MUNKÁJÁT.
-
-
schawo
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Fogyasztásban is érezhető, vagy csak elvi kérdés?
-
-
margithid
veterán
Sziasztok!
képernyőmentést, hova menti a telefon?
Felhőbe ugye nem tölti fel egyből? -
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX kernel 3.6-os verziója. [link] Nagy update, érdemes flashelni.
Changes:
-LA.UM.7.2.r1-04400-sdm660.0 merged
-qcacld-3.0: LA.UM.7.2.r1-04400-sdm660.0 merged
-qca-wifi-host-cmn: LA.UM.7.2.r1-04400-sdm660.0 merged
-Spectrum now working properly(thx to shekhawat2 for the idea)
-Restored the old balanced interactive gov settings
-Better performance: Scheduler, timer, RCU, block, LZ4 improvements
-Several misc fixes, improvements -
juve600
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
de miért tenném ?
ez pont így jó -
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
juve600
üzenetére
Úgy tudom a MIUI10 közelebb kerül(t) a tiszta droidhoz.. remélem ezeket a miui optimalizációs szarságokat kigyomlálják. Én még nem néztem, de panaszt az értesítések nem jöveteléről már olvastam.
De mint fent ítam simán lehet hogy a rendszer kivételez bizonyos app-okkal -
juve600
nagyúr
pl glob dev MIUI10-ben nem is tudod állítani a Gmail aksi kezelését,stb
alapból jönnek a mail-ek és az értesítések is mindig,gond nékül -
vicces
addikt
válasz
schawo
üzenetére
nekem meg pont az a bajom, hogy egy idő után nem kapom meg az emaileket, csak ha kézzel ráfrissitek. most igy szépen lemaradtam pénteken az eheti tervről és igazából extra be kéne mennem a szabadnapomon..
az akkukimélőben az alkalmazásoknál beállitottam, hogy a gmail ne kimélje az akkut. na majd meglátom hogy alakul. de pl a whatsup nincs a listában de mindig megjönnek az üzik. bár lehet azok azért mert gyakorlatilag egész nap fut és nem lövi ki a telefon, mivel ujraindul a lejárati ideje.
jah, teljesen gyári, utolsó frissités van fent. -
-
jUUh
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Amint belépsz a Mi fiókba a kislábujjad körmének növekedését is logolja valami.
-
schawo
titán
szavazás továbbra is fut [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Tekken 7 Playstation 4
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha valakinek lenne ötlete, hogy mit állítsak át, azt elolvasom, kipróbálom, megköszönöm
)
)
(Miui 9.5.19.0 ha lesz időm mentek és lefrissítem az aktuálisra amit felajánj a teló)