Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Még schawo írta hogy összefoglalóban leírtak feleslegesek, és anélkül is működnie kell. Én is tudom igazolni,hogykilövöm a Gmail-t de mégis kapok később értesítést (viszont lakatolt Hangouts-on meg késéssel...). Mindegy, lakatolást még megengedem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
schawo
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
válasz
tonyrulez
üzenetére
Ez így hibás meghatározás.
A MIUI-nál le KELL lakatolni azokat az appokat (egy időben még a rendszerappokat -pl. Óra- is le kellett lakatolni), hogy menjen rendben az értesítés.
Én úgy jelöltem meg a saját válaszomat, hogy lakatolva, de megjönnek az értesítések. Ha jól emlékszem (bár már elrejtettem valakit
), az alapprobléma az volt, hogy lakatolva sem jönnek meg az értesítések. -
Mercutio_
félisten
válasz
schawo
üzenetére
Nemtom, nálam (3GB/32GB) WhatsUp üzenet 30 perccel később jelent meg, amikor átváltottam az alkalmazásra. Amikor pár percenként ránézek nincs gond, szépen tolja értesítési sávba az új üzenetet.
Az sincs kizárva, hogy a 192 órás üzemidő sincs rá jó hatással, nyomok is egy reboot-ot, de az, hogy kilő-újratölt pl. böngészőt már 3-4 tabnál is, az frissen indítva is megtörténik.
(Természetesen lockolva, akkukímélő kikapcsolva)szabi_memo: Megértem, hogy dühös vagy, de szerintem a higgadtabb kommunikáció hosszú távon kifizetődőbb.
-
tonyrulez
őstag
válasz
schawo
üzenetére
MIUI értesítés strawpoll szavazás
Én is kíváncsi vagyok rá.
Rendben megérkezik: értsd: nem kellett semmit mókolni (lelakatolni, autostart-ot bekapcsolni, engedélyeket adni, értesítést engedélyezni stb.), csak feltetted az appot és jönnek az értesítések. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Ne komolytalankodj, csinálj inkább egy szavazós oldalt valahol erre. Amúgy szerinted jól működik bár továbbra sem tudom te mi alapján állítod, hogy minden appból mindent megkapsz, gondolom sok hasonló 'szerintem' jól működik voks lenne. De azért érdekelne, bár semmit nem jelent.
Mercutio_ válasza is elég magyarázat egyébként egy lehetséges különbségre -
kidnou
őstag
válasz
Headless
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy nem mindenki ismeri a fórumot aki telefont vesz, és mint sok topikban kiderült már, az összefoglalót itt se sokan. Nekem nincs bajom a miuival, sőt kimondottan szeretem a rendszert, évek óta hasznalom, de akinek ez az első, az nagyot sziv vele.
-
schawo
titán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Lehet, hogy telefonfüggő, bármit el tudok képzelni, de nálam tuti nincs ilyen gond.
Kíváncsi lennék egy szavazásra, hogy kinél megy, kinél nem. Csak olyan válaszoljon, aki most is az adott verziót használja, és csak egy választ adjon a megfelelő szám növelésével.
GS oké: 1
GS nem oké: 0
nem GS oké: 0
nem GS nem oké: 0 -
tonyrulez
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én még a Konzolvilágot is tudom ajánlani, több Xiaomi telefont vettem már onnan (RN5PRO, 5PLUS), Eustock áron vagy alatta, ingyenes szállítással.
Igaz Redmi 5 most nincs náluk csak Redmi Note 5. -
Mercutio_
félisten
válasz
schawo
üzenetére
Talán az is lehet az ok, hogy nálad folyamatosan "dolguk van" az app-oknak, így nem lövi ki őket a rendszer, míg egy kevésbé intenzíven használat alatt lévő telónál kevésbé aktívak az app-ok, ezért szépen kilövi azokat.
Egyébként fura nekem ez a "hülye aki valami hibát jelez, biztos ő szúrt el valamit" reakció a Redmi Note 4 topic után, ahol már szállóige a Xiaomi/Miui együttható
és azért crok-ra nehéz lenne ráfogni, hogy biztos nem ért hozzá....

-
válasz
Tomiszolnok
üzenetére
Mivel ez a Redmi Note 5 topikja, nem jó helyen jársz.
Viccet félretéve. A Mi Store, az EUstock szokott a keginkább ajánlott lenni, de szoktam itt olvasni a Turbadot, a FirstPhone-t is.
-
Tomiszolnok
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Nincs időm végig olvasni a topicot, honnan érdemes rendelni Redmi 5-öt? -
tonyrulez
őstag
-
Megtörvén ezt a magasröptű beszélgetést, kérdeznék az EU dev.-et használóktól.
A legfrissebb builddal nekem jobban merül. A korábbi éjszakai pár százalék helyett most 20%-ot esett az akku. (Nem, most nincs bekapcsolva a torrent, mint mikor legutóbb ilyet jeleztem.
) Másnál? -
szabi__memo
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Ehhez képest a fejlesztők miui 8-10-ig problémáznak rajta. Szerintem ne menjük bele, hogy melyik alverzióban mi javult/romlott el. A miui alap beállításaival eddig sosem ment minden. Hogy a legfrissebb factory állapotban milyen nem tudom de csodálkozék ha az összes optimalizáció most már patent lennne. Főleg mert akkor visszajutnánk oda ahogy eredetileg a Google megtervezte, ergo nincs szükség ezekre a szar opciókra és nem is lennének a rendszerben.
Egyébként nem is értem miért gondolja azt bármelyik gyártó, hogy ilyen szinten neki bele kell nyúlnia a működésbe? Azt hiszik a rendszer fejlesztői a Googlenél hülyék? -
schawo
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Na ne viccelj, ez megjelenés óta ott van. A 9.5.3.0, amivel kiadják a telefont, az konkrétan ezzel a buggal érkezett. Azzal a rommal tényleg nem jöttek az értesítések, a szöveg akkor került be.
-
Headless
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Szerintem kár erről beszélni ennyit szabi_memo által vázolt probléma konkrétan az összefoglaló gyikében szerepel. Nem kell senkinek semmit bizonygatni, amúgy meg nem kell iphonet venni ezért mindig ott van a másik rom lehetősége is. Én pl egy percet nem használtam miui-t semelyik xiaomi telefonomon.
Nem, vagy csak késve kapom meg az értesítéseimet, miért?
Engedélyezd az alkalmazásnak az Autostartot, kapcsold ki rajta a MIUI akkuoptimalizálót, a Fejlesztői beállításokban kapcsold ki a memória optimalizálást, lakatold le az adott alkalmazást. Itt, itt írnak róla. -
schawo
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Szerinted komolyan mind hackelte? guglitól az anyámkínjáig mind? Ezek szerint nem ment át a szarkazmus

Megfordítom a saját kérdésedet: Honnan tudod, hogy valami nincs ott, hogy felzabálta a miui ikonrágó bogár? Vagy ez alaptézis, és punktum?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Mit nézzek rajta? Honnan tudod, hogy ott van mind? Honnan tudod és én honnan tudjam, hogy ezek hogy működnek? A Google alkalmazásait pl lehet máshogy kezeli, lehet a nagyobb cégekét is. Lehet, hogy vannak köztük hackeltek is.
Elég rossz hozzáállás amit írsz. Mert ami felesleges, az az, hogy mindenki hackelgesse, hogy úgy ahogy működjön. Ettől még lehet nem lesz 100%-os. És ha valaki nem csinálja meg? Akkor meg az a szar, mert a többi működik? Minden fejlesztőnek magának kell rájönni, hogy ha miui, emui akkor ezt és ezt kell csinálni mert a hivatalos működési leírással amit a Google ad sajnos nem érnek semmit? Szerintem ezt gondold át -
schawo
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
De nekem az összes alkalmazás jól működik. Nézd az értesítési listámat. Gyári guglitól a kisfejlesztős bluemailig minden van. Mind felhackelte volna xiaomira? Mert ha ez a helyzet, hogy úgyis mindenki hackeli, akkor megint valami fölöslegesről beszélünk.
Az magyarázd el, hogy nekem miért nem lövi ki? Sima global stable, rootolva, de semmi egyéb extra nincs. Se szoftver, se beállítások, semmi. Csak kinézeti beállításokat piszkáltam, root csak az ldac-hoz kellett volna, de azt nem sikerült életrekelteni.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
hislah
üzenetére
Nem-nem, de jó kérdés! Nem feltétlen kell külső üzenetre gondolni. Van ami app-on belüli és azért nem kapod meg mert a háttérfolyamatot amit a fejlesztő szépen beállított (ahogy 'papír' szerint kell), hogy mindig fusson úgy kilővi a miui a háttérben, hogy csak na. És nem akkor amikor nincs memória. Ha van akkor is kilővi mert pl sokáig tétlen és szerinte akkor nem is kell
-
hislah
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nem olyan probléma lesz ( véleményed szerint biztosan nem
), mint pl a Viber esetében, ha több eszközön használod egy felhasználóval, akkor csak az egyik kapja meg az üzenetet? Nálam legalábbis volt egy ilyen anomália.Szerk: sztem meg ma vegyél egy másik telefont.
Mondjuk egy iPhonet... -
szabi__memo
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Szerintem ez a viberes más hiba lesz, fogalmam sincs mi lehet az oka.
Sajnos ahelyett, hogy a nagy cégek szarnának a miui-ra és kényszerítenék a xiaomi-t arra, hogy az elvárt működést hozza (eleve csodálom, hogy a Google engedi), fogják magukat és mindenféle kerülőútat kitalálva igyekeznek 'okosban' megoldani házon belül. Szóbal az, hogy sok alkalmazás esetleg jól működik annak is köszönhető, hogy számtalan módszert lehet rá kitalálni amivel lehet ezen javítani (mármint a fejlesztők részéről), de ettől még a rendszerszintű működés nem normális.tonyrulez: bizony, sok értesítés nem jön meg miui-n, sokan meg azt hiszik frankón működik. Honnan is tudná az egyszerű user, hogy vannak amiket sajnos nem is kap meg
-
schawo
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nekem viberrel inkább olyan gondom van, hogy olyan értesítések is ünnepnek az éjszaka kellős közepén is, amit rohadtul nem kértem. Némítva van a csatorna, és 20 üzenetből egy mégis csörömpöl.
Naponta rendszeresen viberezek számítógépen és telefonon párhuzamosan, és még soha, tényleg soha nem tapasztaltam nem pontosan érkező üzenetet. Mindig egyszerre csörömpöl mindkettő egy-két másodperc eltéréssel. Ugyanez Teams-szel. A levelezőkliensek (BlueMail, Outlook, gmail) fény és hangjelzése ki van kapcsolva, email csak akkor érdekel, ha van időm megnézni, de telefont feloldva mindig ott van az értesítési sávban az összes érkezett üzenet, nem kell megnyitnom az alkalmazást érte. Soha nem nyúltam az engedélyekhez.

Most is zsúfolt az értesítési sávom, de ha megnézed bármelyik korábbi betett képernyőmentésemet, mindig telistele van. Kivéve egy-két alkalommal, amikor nyomtam előtte egy értesítési törlést, hogy már ne nézegesse az ikonjaimat.
-
tonyrulez
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Egy biztos, MIUI teljesen máshogy kezeli az engedélyeket. Kicsit szánalmas, de azért megszokható hogy kismillió lépést kell megtenni az értesítés rendes beérkezéséhez (jó, túloztam, de le kell lakatolni, autostartot engedélyezni, engedélyeket adni, értesítést engedélyezni stb., és még így is van hogy perces késéssel kapok Hangouts üzenetet, pedig már a III. világháború kezdeményezésére is adtam neki engedélyt).
Mikor AOSP-ra tértem át, én is meglepődtem hogy olyan app-októl kapok értesítéseket amiktől MIUI-n soha. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Máshogy nem tudod észrevenni csak ha ugyanazokat az appokat használod több eszközön. Különbség lesz. Érthető módon ne miui-s legyen a referencia

Az egyiken várhatod örökké, vagy max akkor jön meg amikor elindítod. Ha ez utóbbit tapasztaltad már akkor minden további nélkül biztos lehetsz benne, hogy szarul működik. -
schawo
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Pontosan milyen jelenség? Hogy néz ki a hiba? Mit jelent az, hogy nem jönnek értesítések? Hogy kéne ezt észlelnem?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Én meg már leírtam, hogy szarul működik, mert úgy van a rendszer átalakítva, hogy túl agresszívak lettek az optimalizációk. Te meg max már beállítgattad, hogy normális(abb) legyen (amit normális esetben rohadtul nem kellene) vagy nem veszed észre. Ez sem szorul több magyarázatra. Ráadásul köztudott, tele vannak a fórumok velük. Sima miui, vegyes szakmai és fejlesztői fórumok is.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
Miért nekem kellene érvelnem?
Az hogy használom és működik mindenféle gond nélkül? Ez nem szorul magyarázatra. -
Fejlesztő13
tag
válasz
ktommy91
üzenetére
Valóban nem túl acélos eredmények jöttek ki. Szerencsére nem hallom rossznak, de ha lehetne javítani akkor miért is ne úgyhogy kipróbáltam (volna). Sajnos bootloopol legújabb KangarooX-el, többivel nem próbáltam, de ha azt mondod van értelme akkor megpróbálhatom más verziókkal. Telepítés után először sima restart majd próbáltam sima és Dalvik gyorsítótárat is törölni, de nem segített.
-
Trailblazer
veterán
Juteszembe, van mai crDroid build.

-
ktommy91
addikt
válasz
Fejlesztő13
üzenetére
"su -c dumpsys media.audio_flinger" Viszont alapból nem mutatja a direct out-ot, csak ha offload lejátszás van folyamatban. RR-en tuti hogy nem működik, mert direkt vagy sem de rossz audio policy-t importált a dev. Ha fontos a jó hangzás akkor érdemes tenni egy próbát a KangarooX-szel, azzal minden ROM jobban szól. Ha meg maxolni akarod a hangminőséget akkor valamilyen MIUI vagy MCAOSP a nyerő. Jól tudod, a boot-ot kell menteni.
-
-
beeble
csendes tag
Üdv, az megoldható valahogy, hogy a váltakozó háttérképeket a zárképernyőre a saját képeimből tudjam kiválasztani? Köszi
-
-
jUUh
addikt
-
siskad
őstag
Sziasztok! Van olyan Masik rom, amiben van magyar nyelv?
-
Fejlesztő13
tag
válasz
ktommy91
üzenetére
Mi a parancs amivel ki lehet íratni ezeket az infókat? [Aug-28]Resurrection Remix ROM-ot használok amivel 100%-ig elégedett vagyok, de nem tudom milyenek az audio képességei.
Lehet teszek egy próbát a kerneleddel is. Ha a csere után valami miatt nem megy vagy vissza szeretnék térni akkor a biztonsági mentés mely partícióit kell visszaállítani? Úgy olvastam, hogy elég a Boot-ot, de jó lenne megbizonyosodni róla.
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Amilyen vékony hàzat kapott nem csodàlom. Na meg nem fogod izomból oda vissza hajlítgatni szerintem.
-
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Mire kell neked érv? Neked milyen érveid vannak, voltak eddig? Az hogy jó, csak, mert?
-
törölt tag
Logouton van egy poszt, az írója rendesen be van pànikolva hogy a tàvirànyító app ellopja a lelkét

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ez aztán komoly érv
-
AttilaMvh
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, akkor marad a szemüveg, nem akarok rootolni, romot cserélni, mert minden az igényeimnek megfelelően működik, és szeretném ha ez így is maradna. És újra belakni a telefont nem szeretném, van egy-két alkalmazás, pl. bankos appok, amelyeknél elég macerás a beállítás: újra engedélyezés PC-ről, kódok itt meg ott, két lépcsős bejelentkezések, egyéb nyalánkságok. Elég azt egyszer végigszenvedni minden új telefonnal. Ha visszakapom a Mimax-omat a szervízből, majd kiderül, hogy azon jobban látok, vagy amúgy sem azabadulok meg a szemüvegtől. Egy Mimax 3-at szívesen megtapogatnék, de arra még alighanem várnom kell egy ideig.
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Befejezhetnénk már ezt a vitát.
Szemlátomást nem kerülnek közelebb az álláspontok, a személyeskedést meg inkább mellőzzük.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Elég értetlen vagy
-
-
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Csak a türelem, hogy hátha következő verzióban vissza kerül.
Juuh: ugye nem wipe-oltál előtte semmit? Ez szimplán a meglévőre install és reboot.
-
vicces
addikt
válasz
B2man2
üzenetére
tegnapelött nekem is volt ilyen fagyás. megis lepődtem rajta. nyomtam egy restartot. egyébként én régen más telefonokkal romolgattam, de az csak olyan fából vaskarika. a gyári rendszer mindig a legjobb. mégiscsak többet tesztelik mint az önjelölt programozó kontárok otthon szétcincált szoftvereit.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
Azért az hogy lehet hogy a gyári rom "másoknál máshogy működik" ?
Nekem ez elég epic...
Nincs is több hozzá fűzni valóm , mert ez egy értelmetlen vita.
-
rayoliviero
veterán
Tokot és üvegfóliát honnan érdemes rendelni a telefonhoz? Külföldi rendelés nem jöhet szóba.
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nem igazán töröd magad hogy végre kifejtsd milyen szolgáltatásokra gondolsz.. Folyton csak eddig jutsz, hogy senki nem ért hozzá és nem tudják miről beszélnek.
Mik azok a Google szolgáltatások amik nálad nem jók ? Miből lehet észre venni ha nem jó?
-
hislah
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Mesélhetnél kicsit a szolgáltatásokról és azok fontosságáról, hátha megértik a többiek és megenyhül a szívük. Vagy legalább segítenek megoldani a problémádat.
-
schawo
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Boldogok a lelki szegények. Szóval boldog vagyok.

A 9.5.3.0, amivel kaptam, az valóban kilőtte, és nem jöttek az értesítések, falra másszam tőle. Az első frissítés (nálam asszem a 9.5.6.0 jött) óta ilyet nem láttam. Akkor azon filóztam, hogy nekiesek kézzel a jogosultságoknak, és belövöm a ramkezelést, de végül nem nyúltam hozzá, mert előbb megjött a frissítés, minthogy végleg elfogyott a türelem.
-
AttilaMvh
tag
Kedves fórumtársak, ha valakinek jutna kedve/ideje/tudása válaszolni a 12523-as hozzászólásomra heves Miui illetve egyéb Romok pró és kontra érvelései közepette, azt tisztelettel kérem, tegye meg. Köszönöm szépen.
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
ja sosem kapom meg őket lenyúlják a kínaiak
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az appok lehet. Bár szerintem a fentebb említett 3 beállítás nélkül kizárt hogy mind jó legyen. A szolgáltatásokkal van nagyobb gond. De nyilván itt mindenki tudja mi is az

-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nem velem beszéltél erről.

Ami nekem volt az első MIUI10 EU dev.-eken, hogy nem lehetett beállítani az appokat, hogy a záróképernyőn is mutassák az értesítéseiket.
De ez már jóideje javítva.A lakatolt appok rendben futnak a háttérben.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
hislah
üzenetére
Nem. A rendszer lett így átírva. Hibásan kilövi azokat a szolgáltatásokat is amiket a Google szerint nem kellene. Gondolom akksi kímélés miatt csinálják. Láthatóan sokak észre sem veszik esetleg a fejlesztők megoldják sokszor okosban és aminél nincs gond az is csak azért működik
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Azt valahol be lehet állítani, hogy ha hívok valakit, és ő felveszi, akkor rezdüljön egyet a telefonom, vagy valamilyen formában jelezzen?
-
hislah
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Én anno pont ezért adtam el a Huawei P9em és számoltam fel a Huawei vonalat. Na az tényleg szar volt... Üzenetek csak akkor jöttek meg, ha kézben volt a telefon.
MIUI-n már semmi problémám nincs. Kamera is pazar.
Tuti valami alkalmazás zavar be nálad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Air 15" M2 (2023) 8GB / 256GB asztroszürke
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én is kíváncsi vagyok rá.
és azért crok-ra nehéz lenne ráfogni, hogy biztos nem ért hozzá....

) Másnál?
Áááá, ezt még én sem láttam.. és győzködnek, hogy de bizony jól működik

A Chrome kivételével nem találkoztam még olyan applikációval, amelyikben állítható a betűméret. Ettől még persze létezhetnek. Köszönöm a választ!