Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
cabriobarat
tag
Helló! A szoftveres gombok háttérszíne változtatható? Például ne fehér alapon fekete, hanem fekete alapon fehér legyen? Köszönöm!
-
Alarikman
senior tag
válasz
cabriobarat
üzenetére
Nem, nekem S6-om volt. Az is elég jó képeket csinált. De ez jobbakat tud kicsivel. Valahol az S6 és S7 között van minőségben a Note 5. S7-nek előnye az OIS, és a fényérzékenyebb apertura(azt hiszem, hogy 1.7), raw, meg Sony szenzoros néhol. De sokszor észre vehetetlen a különbség a netes teszteken. Nem fogsz csalódni, hidd el.
Amúgy nem a legjobb a csúcsmodellekhez hasonlítgatni, mert még ha több évesek is, nem egy kategória. Ha jobb fotós xiaomit akarsz, vegyél mi8-at... 😉 -
johnsmithnex
tag
Sziasztok!
Honnan érdemes kijelzőt venni ehhez a készülékhez?
Ali-n, eBay-en találtam 8-10e ft körül amik elvileg "OEM" alkatrészek. Ezek mennyire jók az eredetihez képest?
A cserét megoldom, de ha tudtok szervizt ahol olcsón megcsinálják, akkor az is érdekel.
Kinek mennyiért cserélték szervizben?Előre is köszönöm!
-
w333
félisten
Zene ... non-stop zaklat az értesítésekkel (Indiai régió) hogy lehet ezt kikapcsolni ?
Alkalmazáson belül nem lehet ? vagy az Értesítési központban ?

-
Az Ampertől tekintsünk el, nem megy 5V fölé, mert tudjuk h kommunikál a telefon a töltővel mire képes egyik másik. Itt nem kap megy a töltő egy infót és marad alap felállásban. Engem nem zavar csak nem tudni épp mikor ilyen, mert kiírja h gyors, közben meg vagy az vagy nem. Tisztábam vagyok az akkuk lelki világával. Itt szoftveres a gond.
-
ati2
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Pl szabvány lithium aksi CC CV töltési görbe 1.3-as pont: [link]
Csak itt az a gond, hogy amikor kezdené csökkenteni a töltőáramot (max 4,2V-nál), az nem folyamatosan csökken, hanem ugrál össze vissza, illetve bezuhan a töltőáram 400mAh-ra Ampere szerint. A QC-nek csak a töltő elektronikáig van szerepe (az 5V 2A helyett), az aksinak ilyet kell kapnia, mint amit linkeltem. A gyári töltővel jó a görbe.
-
baitsee23
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Úgy tudom, minden töltés így működik.

-
-
ati2
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nálam a GS 10.0.1-es is hasonló, Ampere-vel néztem:
Kb 70%-ig megy a gyors töltés 2300+ mAh-val utána, elkezd össze vissza ugrálni 400-1600mAh-ra és sokkal lassabb lesz mint a gyári töltő... Valami nagyon el van cseszve QC3-as töltő konfigban. Mert ugye a teló mondja meg a töltőnek, hogy mennyi V+A kell. A gyárival kb 90%-ig megy a fix 1800mAh, utána kezd csökkenni, ahogy kell. -
kszthly
senior tag
Persze, nincs is semmi gond. 😊
Csak furcsa, hogy ahány ember, annyiféleképpen viselkedik ugyanaz a ROM. Nem csak a miuihu, bármelyik.
Olvastunk itt véleményt például a stabil 10-ről, aztán kicsit később az ellenkezőjét is. Ugyanez igaz a dev-re, eu-ra, Masik-ra, LOS-ra... -
Niarn
tag
válasz
kszthly
üzenetére
nem lehúzni akartam, ne érts félre, csak tapasztalatot írtam le. nem emlékeztem ki emlegette miuihu-t, most már tudom
még örültem is neki mehet fel, az EU-val sem volt jó a tapasztalatom. nem tudom mi lehetett a gond. lehet nekem kellett volna jobban belakni, jobban átjárni. amúgy iszonyat gyors volt miuihu. global dev csiga hozzá képest.. de a fene nagy gyorsaságban néha megakadt, ami feltűnt,bár nem vagyok ezekre kihegyezve.
nem mondom LOS tökéletes, sőt! nem jön le értesítési rész ha képernyő közepén húzom, csak egyszer az elején aztán kakukk, fényképező úgy nézem nehezebben fókuszál, de együtt tudok élni ezekkel.
miui-t és Note 5-öt a program klónozás és az akkuidő miatt vettem. ebből az előbbi már nem nyom a latba, az utóbbira meg nem lehet panaszom. -
Niarn
tag
megpróbáltam a napokban feltenni LOS 15.1-re a 16-ot.
fastboot lett a vége. visszament global dev, ami megint törölte twrp-t. csak a szokásos. nem igazán akartam global rom-on maradni, valamiért gapps nélkül jobban érzem magam.. bár nem tűnt olyan rossznak most global dev.
twrp vissza, miuihu telepít. háát. nem tudom használja-e valaki, én utolsó build-et tettem fel, volt benne kínai dolog rendesen. volt ahol beléptem a menübe, és egy az egyben kínai karakterek vigyorogtak rám. bal főoldal (gyorsindító vagy mi) elrendezését nem is akarta változtatni (kivettem majdnem mindent, átrendeztem), visszaléptem főoldalra, megint vissza balra gyorsindítóhoz, és ott figyelt valami kínai menüsor, és más sorrendben, mint amit összeraktam. csak lestem.
így tegnap vissza LOS gapps nélkül. öröm-bodottá'
-
Global dev utolsó kiadott verzió. Tök jó de mégsem így kéne működni... Nem tölt csak lassan. Ugyan kiírj h gyors, de ha mérem akkor 5V, nem 9. Restart kell neki aztán egy ideig tölt gyorsan. Másnak is?
-
válasz
Mephistoone
üzenetére
Már az indiánok is migrálnak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mephistoone
senior tag
-
Land
veterán
Minőségi kitámasztós tokok közül melyik számít jónak? Pl. Mofi tokja?
-
Norby86
őstag
HELP! Problémába ütköztem miközben a TWRP recovery-t fel akartam telepíteni fastboot módban. Mi lehet a gond?

C:\adb>fastboot flash recovery recovery.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (35228 KB)...
OKAY [ 1.189s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: Anti-rollback check failed)
finished. total time: 1.195sKözben az összefoglaló segített.
Megoldódott a probléma, csak hirtelen nem kapcsoltam hogy már másképp kell csinálni mint azelőtt. -
-
puritan
csendes tag
válasz
Mephistoone
üzenetére
-
B2man2
aktív tag
válasz
Takuun
üzenetére
Sajnálom, hogy nálad ilyen problémák vannak. De ennek nem biztos, hogy az MIUI 10 az oka.
Nálam is a stabil 10 van fent, simán ota frissítéssel.
A teljes képernyős móddal nektek sosem volt gondom, se 9 se 10 alatt, sőt az MIUI 10 frissítés után még gyorsabb, fluidabb az egész rendszer.
Főleg wifin használva pedig óránként max 7-10- ot merül a telefon. Úgyhogy az aksi idő sem romlott.
Mind véletlenül sd kártya a telefonban?
Tapasztalatom alapján, az sd kártya is okozhat telefon akadást, nem is kicsit. -
-
Riuko
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Köszi a segítséget.
-
-
Trailblazer
veterán
Én ilyet vettem, teljesen rávaló.
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én is ezt gondoltam, de hát látod valakinek nem jó. Bár nem írta hogy maga a gesztus akad vagy gesztus módba ugyan úgy minden ?!
-
Riuko
senior tag
Üdv. Oldalra nyíló flip tokot keresek a telefonhoz. Valaki tudna adni egy ebay vagy ali vagy magyar linket ahol tuti, hogy ehhez a típushoz küldik a tokot? Köszönöm
-
-
-
válasz
cabriobarat
üzenetére
Én s8-ról váltotram
Nekem kevés volt az akku viszont a fényképezője sokkal jobb -
törölt tag
Olyan problémám lenne Miui10 alatt, hogy ha elindította egy játékot, a sarokban megjelenik egy körív amivel egy menüt lehet előhívni. Kikapcsolható ez?
-
AttilaMvh
tag
válasz
bbubby00
üzenetére
Hát nálam is megjelenik a "helymeghatározás" opció, de nem élő a gomb, vagyis hiába nyomok rá, nem történik semmi. Nem is látszik a kék pozíció-jel, az egész gomb (téglalap) ugyanolyan, mint a képernyőn látható ismert városok téglalapjai (amelyek viszont választhatóak). Próbáltam más, EU-n kívüli régióra is, de mind ugyanilyen. A GPS be van kapcsolva, ez nem lehet az oka. Na mindegy, ez van. Köszönöm a segítséget!
-
Takuun
aktív tag
-
Alarikman
senior tag
válasz
cabriobarat
üzenetére
Hello, itt van egy Galaxy S7 - Redmi Note 5 Pro(Isocell szenzoros, azaz olyan mint a global) összehasonlító videó. Nekem ez segített a döntésben annó a Note 5 mellett: link
-
trouble
senior tag
Ha vkinek megvan 10.0.2. feltenné a linkjét, köszi!
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
Takuun
üzenetére
Elméletileg igen, ugyan úgy kapnod kéne és tudnál frissíteni. Az más kérdés, hogy személy szerint én nem támogatom az OTA-t, mert pont az ilyen furcsa viselkedés következhet belőle. Nem sokkal nagyobb feladat letölteni a teljes rom-ot és ugyan úgy felrakni, ahogy visszafelé is kell.
-
Takuun
aktív tag
válasz
ElDiabloo
üzenetére
Köszi az útbaigazítást. Megcsinálom a gyári adatok visszaállítását aztán meglátom milyen, ha nem javulna, akkor megy vissza az útmutatásod alapján a 9.5.19.0, az akkuban és gyorsaságban is kiváló volt.
Ma például azt vettem észre, hogy a töltés közben nem írja, ki, hogy mennyi idő van hátra a teljes feltöltésig, pedig 9.6.4.0-án kiírta

Még annyi lenne a kérdésem, hogy ha most visszateszem a 9.5.19.0-et mondjuk, akkor ha jönnek ki új frissítések és az egyik 10.0.1.0 feletti frissítést megkívánnám, akkor a készüléken ha engedem OTA felfrissíti magát innen?
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
Norby86
üzenetére
Kb minden romban benne van ami nem gyári.
@cabriobarat: Nagyon jó a telefonban az EIS. Nem tudom egy S7 OIS mit tud, de ha csak teszt videókat is nézel, mindegyikben kiemelik, hogy az EIS nagyon durván sikerült és sokkal magasabb kategóriás telefonokat megszégyenítő a képstabilizálás.
-
cabriobarat
tag
Sziasztok! Valaki nem csinálna nekem egy 1080p-s "tesztvideót" a telójával? (Persze xiaomi note 5-el) A youtubon rengeteg van, de mind más minőség, van ami nagyon szép, van ami borzalmas. Mintha nem egy típusú telefonnal készültek volna. Magyar kézből szeretnék egyet 😃 Google Photos link, yt pl... Nagyon szépen köszönöm!
-
cabriobarat
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Sajnos, pedig nagyon tetszik a telefon.Épp próbálgatom az udvaron a hdr és nem videófelvételt, és hasonlítgatom össze őket...
Köszi a választ! O.I.S nélkül már ellennék... -
tekes
tag
Sziasztok!
Vettem egyet a smartshop.hu-n.
A doboz zárt vékony fóliában van, és van rajta két "Global version" feliratú matrica.
Ugye ez azt jelenti, hogy gyári rom van rajta, nem pedig valami bizonytalan webshopos? -
Norby86
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Azt nem tudod hogy az EU stable romban is benne van ez az arc alapú feloldás támogatása, vagy csak a MIUIHU romban?
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
Takuun
üzenetére
Csináltál már gyári beállítás visszaállítást ? Ha jól emlékszem neked volt mindenféle lassúság ami egyáltalán nem általános, szóval először megérne egy próbát ha újrahúznád. Ráadásul van már 10.0.2.0 (hivatalosan nem tudom mikor küldik ki) ami lehet javít az első 10 verzión még, bár így is szinte mindenki elégedett vele. Mostantól úgy is a 10-es az alap, az kapja a hibajavításokat, a biztonsági frissítéseket, szóval soha nem a legjobb gondolat visszamenni egy már nem támogatott verzióhoz.
Ha mégis vissza akarsz térni, akkor itt vannak az utolsó 9-esek: [link]
Frissítés app-ban jobb felül a három pontra mész, ROM telepítés kiválasztására nyomsz, kikeresed a letöltött recovery zip-et, leokézol mindent amit kiad és feltelepíted. -
trouble
senior tag
válasz
Mephistoone
üzenetére
Ue.rom, nekem is a másik verzió(média hangja)!
Én India-n vagyok,te(hátha amiatt)? -
Takuun
aktív tag
Böngésztem a fórumot, de nem találtam választ az alábbi kérdésre:
10.0.1.0 STABIL-ról szeretnék 9.5.19-re (vagy 9.6.3.0-ra) visszatérni. Lehetséges? Ha igen, akár itt vagy privátban valaki segítene, egy hozzá nem értő embernek? Nem vagyok műszaki analfabéta, csak nem foglalkozok ilyennel, viszont ez az új 10-es MIUI rákényszerít.
Azt olvastam valahol, hogy elég egy zip fájlt letölteni és a telefon frissítőjéből megnyitni. -
Zsee75
tag
válasz
Mephistoone
üzenetére
-
válasz
cabriobarat
üzenetére
Hát, ha az OIS és a HDR videó tetszik, akkor ez a Note 5-ben nem fog, mert ugye nincs benne
Bár, mintha azt olvastam volna, hogy az EIS jól teszi a dolgát. -
cabriobarat
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm!
A miui nem zavarna, megszokom.Sebesség annyira nem számít, nem játszom, csak böngészek és Yt, Fb.
Az s7-nél az O.I.S és a HDR videó nagyon tetszik, ezt nem tudom mennyire hiányozna.Jah és az amoled kijelző.Utobbi 8 évben csak amoledes samsungjaim voltak.
Kár, hogy itt a közelben sehol sem tudom kipróbálni a telefont
Egy ismerősnek sincs ilyen telója. -
válasz
cabriobarat
üzenetére
Kamerában nem feltétlen jobb, sebességben sem feltétlen, illetve a MIUI a Samgung rendszere után szokatlan lehet.
Ha ezek nem problémádak neked, akkor szuper kis gépet kapsz.
-
cabriobarat
tag
Sziasztok!
Van aki samsung galaxy S7-ről váltott erre a telefonra? (sima s7, nem edge)Fontolgatom, hogy lecserélem az s7-em egy xiaomi note 5-re, csak nem tudom megéri e.
Xiaomi nagyobb kijelző, de inkább "csak" magasabb. (látható képszélesség s7 64mm, note 5 68mm)
Köszönöm! -
Zsee75
tag
válasz
Mephistoone
üzenetére
Ez igen érdekes...
-
trouble
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én is erre jutottam, de gondoltam hátha van ügyesebb

-
Norby86
őstag
válasz
zsola400
üzenetére
Csak simán feltehetem a Global Stable-re? Nem fog téglázódni a telefon ha én vissza akarok frissíteni a Global romra? Mióta van ez az anti-rollback védelem, nem merek romolgatni. Régebben próbáltam a MIUIHU romot amúgy, de az a swiftkey vagy milyen billentyűzet nekem nem jött be, én a gyári google billentyűt akartam, így külön le kellett tiltani a swiftkey-t és feltenni a google-t. Plusz abba nem működött a messenger lite kamerája sem. Persze ez még bő fél éve volt, nem tudom azóta javították e.
-
Mephistoone
senior tag
-
-
trouble
senior tag
Az alkalmazásokat, hogy lehet arccal feloldani ,
-
joey04
titán
válasz
GZoli7
üzenetére
Az sms nem feltétlenül azonnal érkezik, de még ebben az esetben is szarul járhatsz: [link]
...az adatkapcsolat 150-200 forint/100kb* szolgáltatótól és csomagtól függően.
Ennek a blognak a címoldala mintegy 3Mb, vagyis Szkopjéban betöltve, szélsőséges esetben akár 4500 forintba is kerülthet!
Nos 3 Mb nagyon gyorsan elszalad, főleg ha éppen 15 app frissíti a tartalmát a háttérben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Projektor topic
- Vírusirtó topic
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Óra topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Programozás topic
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FHD/IPS
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Redmi 5 lesz ez a rohadt életbe.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Viszont ha már úgy is le van gyalulva, és visszamentél régebbire, tehetnél egy próbát, hogy teljes rom packkal telepíted fel a 10-et.