Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nullpoint
őstag
válasz
batagy
üzenetére
Idézem az összefoglalót.:
"A telefon out of the box, azaz a dobozból kivéve, gyári szoftverrel, mindenféle módosítás, mókolás (ideértve bárminemű szoftvercsere, bootloader nyitás, stb.) nélkül teljesen jól használható, "
Az hogy a fórum 95 százaléka a romok cseréjéről szól az csak azért van mert mindenki unatkozik és jódolgában már nem tud mit csinálni.
Ezermillió százalék hogy ott user error van. Sőt...

Viccet félretéve, attól hogy nem látszik mi megy a háttérben attól még alattomosan megy pár dolog, jellemzően a google meg a xiaomi szemete, amik folyamatosan gyűjtik és továbbküldik az infókat amihez semmi közük.
Ezzel persze csökkentve az üzemidőt meg a rendelkezésre álló mobiladat keretet, ha éppen nem vagy wifiközelben.
Javasolnám a rootot de ahhoz fel kell ülni a xiaomi által létrehozott szopórollerre, ami azzal kezdődikhogy várni kell 360órát a bootloader nyitásra.
Pár nem kívánt appot ki tudsz lőni elvileg root nélkül is.
-
batagy
őstag
válasz
Takuun
üzenetére
A kollégám 1 hete rendelte a Redmi Note 5-öt.
Alig van rajta app telepítve és szinte minden defaulton áll.Panaszkodik, hogy gyorsan merül. Mutatta is nekem, teljes töltésről pár óra alatt leesett 75%-ra a töltöttség.
9.6.3.0-as MIUI van fent neki.Néztük a futó appokat, nem futott neki semmi. Az Akkumulátor ellenőrző se írt ki semmi gondot.
Ez valami OS bug lehet? -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kellett volna
, S5 és I6 amivel működött ... S6 és Note 3 pedig nem.
Nagy varázslatot nem lehet vele kezdeni. -
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nálam Mi Box 3-mal simán megy a képernyő tükrözés. Beépített Chtomecast van benne.
Szerintem Chromecasttal mennie kellett volna. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
hevizms
üzenetére
Közbe után néztem a tv-nek. Nem tudja ezt a funkciót. Hiába "okos" ...
Bár az is érdekes , hogy Chrome Casttal sem működött másik Samsung tv-n , ami ráadásul mezei fapados LCD volt , okos felület nélkül. Azon a készüléken Chrome Casttal csak a Samsung S5, iPhone 6 volt képes képernyőt tükrözni , Note 3 és Samsung S6 (!) nem
-
hevizms
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
OFF: qrva Sprinter-es futárt várom a telómmal...mikorra érnek ezek címhez? 13h-ig szól a munkaidőm, utána dobbantanék.

-
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az is megoldás, adb, anyám lábújja, stb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
natë
nagyúr
Root és camera2api aktiválása alapfeltétel. Jellemzően az Arnova-vonal tartalmazza a raw fotózás lehetőségét, BSG ezt mindig kihagyja.
Saneklic, UriKill buildjei jók, ott a menüben engedélyezheted a raw mentését. Más 3rd party appal ne próbálkozz, mert azokkal a nyers kép masszívan zajos (az okát nem értem). Kidolgozni LR nagyon jó mobilon is.
-
tutis
addikt
Akinek van kedve csatolhatna képet a szilikon tokjáról milyen használ...De nem a renderelt hirdetés kép érdekelne, hanem maga a kézben lévő tok, mivel elég nagy különbségek szoktak lenni a valós és a marketing kép között
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Azóta sem próbálkoztam vele újra, formázásos telepítéssel, mert tudom, hogy nem szeretem a stock droidot csak néha kíváncsi leszek
Meg el is felejtettem megkérdezni, hogy ez a formázás itt ugye nem olyan mint pl egy sd kártyánál, hogy minden törlődik. Annyit nem ér a kipróbálás, hogy a belső tárhelyem back-upolgatni kelljen. -
ElDiabloo
senior tag
Masik 2.5-öt használókhoz lenne egy kérdésem. Megtudná nézni valaki aki használ messengert, hogy látja-e a letöltött képeket ? Ha képet akarok küldeni akkor ott vannak screenshotok vagy esetleg szerkesztett képek de a simán letöltött szerkesztés nélküli képeket nem látja így nem tudom elküldeni.

-
creed33
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Köszi jó látni hogy vannak jóindulatú fórumozók is.Szégyenlem is magam hogy segítséget kértem mert nem értettem valamit egy főleg segítségnyújtásról,ismeretterjesztésről szóló fórumban

Ez az 1. komoly okostelefonom az igaz. -
Anonymus23
veterán
válasz
creed33
üzenetére
Írtam már én is, hogy vidd el valakinek aki látott már ilyet és kb 5-10 perc alatt segít neked beállítani a fontos és fő dolgokat, hogy végre tudd használni.
Tudom, hogy cikinek tűnhet, de inkább 10 perc "szégyenkezés" (szerintem nem, de mindegy) mint napokon/heteken keresztül való szívás, és rossz érzés, hogy nem jól vásároltál, miközben a cuccos kiváló, csak már túlhaladt rajtad (egy része már rajtam is ne aggódj, nem fiatal gyerek vagyok, én még a Philips Fizz-el kezdtem a mobilos pályafutásomat több mint 20 éve, de előtte már volt 60-as B30-as téglanagyságú céges "mobil" is). -
tonyrulez
őstag
-
-
Departed
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kérlek ne írd le neki hogy hardver hiba, mert elkezd újra sopánkodni. 100% hogy user error.

Elég egyedi amúgy a fórumban hogy ennyire alap dolgokkal ennyi baja legyen valakinek.creed:33 ha jól állítod be egyetlen (nyilván a jobbkéz mutató-) ujjadra a feloldást, érintésre azonnal az asztalnak kéne megjelennie. Ha nem így van, kezd újra megint. De inkább youtube videóval lépésről lépésre.
A gyári időjárás appot meg inkább hagyd, nem ér ennyi kérdezősködést, sokkal jobbak vannak play-en. Nekem pl. a magyar készítésű Morecast a kedvencem a grafikonjaival.

-
-
creed33
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mindegy melyik ujjammal érintem meg ,a képernyőzár jelenik meg és kéri a beállított jelszót.A megadása után lép be az asztalra.Tehát mindegy hogy azzal az ujjammal érintem meg amit regisztráltam vagy mással ugyanaz történik
.
Tegnap kikapcsoltam az ujjlenyomat olvasót,most tettem vissza hogy kérdezted mi történik. -
creed33
aktív tag
Még azt kellene kitalálni hogy a gyári időjárás appot hogy tudnám működésre bírni.Ahogy látható nem működik.
Végülis ennek sincs akkora jelentősége mert le lehet tölteni az áruházból valamit,de ha lehet először megpróbálnám valahogy működésre bírni ezt.Ha nem menne akkor play áruház -
-
creed33
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Gyárilag nem adtak hozzá gyorstöltőt úgy tudom ez amit használok nem az pedig.
A feltöltött képeken látható is. -
-
creed33
aktív tag
Kérdezek tovább

Az normális hogy a töltő töltés közben nagyon felmelegszik és az aksi is?
ti is ezt tapasztaltátok?Úgy hogy nincs használva közben a telefon. -
-
creed33
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Megoldódott köszönöm szépen!

-
creed33
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szia!
Ilyen hogy kapcsolódási mód nincs az értesítési sávban.Pontosabban le tudnád írni?Köszönöm!
Az intézőben megjelenik az ikon a C: D: alatt hogy Redmi note 5 csak a jobb ablakban nincs semmi ahol a mappának kellene lennie -
-
creed33
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék feltenni képernyőképet de nem tudok mert ha összekötöm a PC-vel a xiaomit nem jelenik meg a telefon mappája a PC-n.Tudna valaki pontos leírást arról mit kellene beállítanom vagy letöltenem hogy megoldódjon a probléma?
-
-
-
csiziktomi
senior tag
ati2, jUUh köszi
-
ati2
őstag
válasz
csiziktomi
üzenetére
Összefoglalót elolvasod:
1. BL nyitás
2. TWRP + Lazyflasher felrak
3. MASIK telepítés TWRP-ből (WIPE résznél pipáld be azt, amit a videóban látsz)
A MASIK-ban nincs ARB ha arra gondolsz, de utána gyári MIUI-ból csak ARB4-est rakhatsz vissza a 8.8.16 miatt. -
jUUh
addikt
válasz
csiziktomi
üzenetére
Feltétlen készíts mentést a jelenlegi rendszeredről is!
-
csiziktomi
senior tag
Helló, MIUI 10 global 8.8.16-ról szeretnék masik 2.5-re áttérni. Azon kívül, hogy kijelentkezem a mi fiokból, és a Google fiókból mit kell csinálni? Ez nem visszalépés verzióban igaz?
-
Emil_
csendes tag
Sziasztok!
Moz meggyőző fotói után eldöntöttem, hogy a DSLR itthon marad pihenni a tengerparti nyaralás alatt. A RAW-ról azonban nem mondanék le...
Elolvastam a téma összefoglalót, meg jócskán visszaolvastam.
Elsősorban Moz fórumtársat kérdem, mert még most sem értem, hogy pontosan melyik GCam változatot használja, ill pontosan mit is kell az összefoglalóban ismertetett "varázslatok" közül megtennem, hogy a RAW-hoz hozzájussak? Minden egyéb funkció megfelelő számomra, csak a RAW-hoz jutás a szempont. Jelenleg alaphelyzetben van a telcsi, 9.6.3.0-ás frissítéssel.
Előre is köszönök minden segítséget! -
Potyka03
senior tag
Sziasztok.
Az gyakori esetleg-e a Redmi Note 5-nél hogy pl. messengeren írok s bezárja az ablakot,s megnyit helyette mást,vagy rá ugrik az animációkra,a smile-kra... s hozzá se érek,csak békésen írkálok. Ez mitől lehetséges? Másnak is jelentkezik ez a hiba?Ez mennyire igaz oldal/szervíz? EZ
-
*Mukeey*
addikt
Nálam is ez a két modell volt a kiszemelt.Végül a Note5 lett,mert sztem nem tud majdnem 50k-val drágábban annyival többet a Nokia.Hogy pontos legyek 118k lett volna a Nokia akkor és 65k volt a Note5.
Ha a büdzsé engedi,akkor vedd a Nokiát,most már jobb az ára és használtan is drágábban lehet majd eladni(ha számít ilyen).
De természetesen ha a Note5-öt választod,akkor pedig a legjobb ár-érték arány lesz a zsebedben az egész mobil piacot figyelembe véve.😁 -
neoforce
aktív tag
válasz
octopus75
üzenetére
Na végre kitudtam probálni! LG tv web os 1
Tv beállítások wifi direkt oda vedd fel a telefont, nekem hülyén mutatja (ki) kapcsolt állapotban keres eszközt a tv!Ha itt látod a telefont akkor fasza majd nyisd meg a Screen Share appot a tv-n és akkor tudod a telefonon csatlakoztatni a tvt!így a komplett telefon képe megy a tv-n!Vagy még smart Share appot le kell a tellora szedni és akkor Smart share- bol lehet a telloban matatni -
natë
nagyúr
Van most olyan aosp rom a telóra amiben van full screen gestures?
-
kinder93
aktív tag
Ti erről tudtok valamit? Irreálisan soknak tűnik.
-
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX kernel 2.2-es változata. [link]
Changelog:
-Linux 4.4.152-rc1 merged
-added support for zstd compression algorithm
-added LPM parameters from SDM845
-sched stats disabled
-misc other fixes, hbtp improvements..see on github -
-
Takuun
aktív tag
MIUI forumon olvastam, hogy problemas az uj 9.6.3.0-as frissites. Meg nem frissitettem, megvarom a tapasztalatokat. Itthon milyen velemennyel vagytok a frissitesrol? Az akku peldaul tenyleg gyorsabban merul? Eroforrasigenyesebb alkalmazasok hasznalatanal valoban akadozik a telefon es eroteljesen melegszik?
-
SzalaiG
addikt
Hello! Van olyan bolt BP-en ahol azonnal kapok rá flip tokot és kijelzőre üveget?
-
baitsee23
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
-
octopus75
tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nem akarooooom!!! 😂🤣😅
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Gyúrósok ide!
- E-book olvasók
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- További aktív témák...
- Honor50-5G,8+2GbTurboRam,256GbRom,Snapdragon778Gprocesszor,2340x1080-120Hz,66W,108Mp,4k30fps!
- Nothing Phone 3a (128gb) + CMF Watch Pro 1
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Picit hibás - iPhone 12 PRO MAX 256GB - Grafit - Új 100% akkuval
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A MIUI egyébként sem alapszintű felület szerintem. Elsőre nekem sem volt egyszerű.