Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kszthly
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Folyamatban van a közösségi finanszírozás a készülék beszerzésre.
-
Thoty
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Köszönöm az infót
-
juve600
nagyúr
8.8.16. glob dev is eltűnt a hivatalos oldalról...............

-
nullpoint
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Tehát ha Kernel Auditorral beállítok valamit, majd törlöm a Kernel Auditor programot akkor utána is úgy marad a beállítás?
Gondolom nem, ezért írtam hogy "nem akarok egy programot csak azért futtatni hogy ezt felügyelje".
Olyan megoldás kellene amivel végleg módosíthatom a kernel tartalmát .
Persze megoldás az ha nekifekszem és megtanulom hogy kell, gondolom nem rakétatudomány, de azért idő kell hozzá hogy az ember megszerezze a tudásbázist, nekem meg olyanom hogy idő sajnos nagyon kevés van.Arról nem is beszélve hogy egy elrontott sor modosítással kinyírhatom a telefont is.
-
1972
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék,eltünt a kor meghatározás a fényképezőgép funkcióból. Hogy tudom visszaállítani? -
juve600
nagyúr
ezt próbálta már valaki ? AOSP PIE WHYRED
-
Tonyk
veterán
válasz
juve600
üzenetére
Így van, ettől függetlenül, ez egy fórum, úgy gondolom lehet kérdezni. De a rengeteg off-tól, meg felraktam "ezt a romot", "azt a romot", "király így 5 perc után", hozzászólástól még ez is elfért. De hogy genyó is legyek, azért ebben is található, jó pár hozzászólás amiért kár volt.

(#10276) Viktor0610
Hajrá!
-
-
Tonyk
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
"Nem csak nálunk jelenti azt a fastboot ROM, amit, hanem mindenhol. " De hát ugye a szövegértő olvasás...
Egyáltalán nem kötözködésnek szántam, off-ban is volt, de bocsánat, hogy az érzékeny lelkedbe gázoltam. Hiba volt. Sajnálom. Béke.

-
-
Tonyk
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
A mindnehol azért erős költői túlzás, mert Samsungon (pl Galaxy S) ugye a Power + up a recovery mód, a Power + down pedig download mód (kb mint itt a fastboot).
-
válasz
indigo
üzenetére
Nem csak nálunk jelenti azt a fastboot ROM, amit, hanem mindenhol.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ennél a készüléknél és általában a Xiaomiknál. A hangerő lefelé + bekapcs. gombbal tehető a készülék fastboot módba (talán kell hozzá nyitott BL), és így egy esetleges bootloopba futásnál gépre kötve, fastboot ROM-mal frissítheted, visszahozhatod az életbe.
-
indigo
aktív tag
válasz
juve600
üzenetére
Jaj, félre értesz.
Eddig a meglévő telefonjaimat TWRP-n keresztül frissítettem custom ROM-okra. Mivel ezt a kifejezést nem ismerem, hogy fastboot ROM, ezért feltettem ezt az egyszerűnek tűnő kérdést.
De tőled megint nem a kérdésemre/következtetésemre kaptam választ. No offense
-
juve600
nagyúr
válasz
indigo
üzenetére
szerintem ne állj neki

Frissítések:
Amennyiben a készülék nem gyári rommal érkezik hozzánk, (különböző magyarított bolti romok) abban az esetben azok nem frissíthetőek. Frissítést kizárólag a hivatalos stable és developer romok kapnak, illetve a xiaomi.eu által közzétettek. Azonban az eu-s romok használatához nyitott bootloaderrel kell rendelkeznünk.Global romverziók váltása oda-vissza (stable-developer):
Beépített updater (frissítés) alkalmazással lehetséges, kivéve, ha downgrade-elni szeretnénk. Minden adat elvész, előtte mentés ajánlott. Recovery romok letöltő linkjei lentebb. -
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Egy másik típusú telefonról váltok erre a típusú telefonra. A kérdésem, hogy nálatok mit jelent a fastboot ROM kifejezés?
Most csak találgatok ez eddigi olvasottak alapján: fastbootban elindítom a telefont (hangerő le + bekapcs.), csatlakoztatom a számítógéphez a telefont és ott MI Flash programmal rárakok/felflesselek egy direkt ilyen fastboot ROM-ot.
Ha ez így van, mi a különbség a TWRP-s ROM és fastboot ROM között? Esetleg az, hogy csak MIUI ROM lehet a fastboot ROM, a TWRP-s meg custom ROM is?
Köszi a válaszokat! -
Trailblazer
veterán
válasz
nullpoint
üzenetére
Miért, meddig kelljen élnie a beállításnak? Nyilván addig aktív, míg a rendszer fut. De újraindítás után újra ugyanúgy indul, ahogy előzőleg elmentetted. Ha nincs így, akkor pedig nincs háttértár írási joga a Kernel Adiutornak. Ezt ellenőrizni kell, mert nem figyelmeztet...
-
baitsee23
őstag
jUUh! Álomszép lett! Köszi!

-
Thoty
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Köszi, ez nem hangzik jól. Csak a 9.5.19-es, vagy a korábbiakban is volt ilyen bug?
-
Departed
őstag
Az miért lehet hogy olyan mintha összekeverné az elő és hátlapi kamerákat? Indításkor default magamat látom és hátlapival se vaku lehetőség sem normális beállítások. Kettővel a legfrissebb előtti globál stabil.
Köszi a segítséget! -
Fulár
senior tag
Hova a rossebbe tüntek az Eu.Dev 8.8.9 letöltő linkjei az oldalról?Mâr megint visszavonták valamilyen drasztikus hiba miatt?
Nekem szerencsére semmi gondom sincs vele csak kíváncsi vagyok! -
nullpoint
őstag
válasz
ktommy91
üzenetére
Igen tudom hogy csökkentett feszültségen hajtja a kerneled a procit, és ez jó is. Mondjuk ha nem kerek az oc és megy fel 2.2-re 1,8 helyett akkor jó részemről.

@jUUh : A kernel auditort nem akarom, mert csak újraindításig él a beállítás, és nem akarok egy programot csak azért futtatni hogy ezt felügyelje.

-
nullpoint
őstag
válasz
ktommy91
üzenetére
Én egy changelog.txt filet kerestem. Ebben a menürészben voltam de átsiklottam rajta.

Nekem a te kerneled tökéletes, mindössze a gyári órajeleket akarom visszaállítani (véglegesen).
Komoly hűtés nélkül sosem húzok processzort, az mindig árt a hardvernek sajnos.
Mindegy utánaolvasok aztán ha meglesz a tudásbázis akkor beállítom magamnak.
-
ktommy91
addikt
-
Thoty
senior tag
válasz
baitsee23
üzenetére
Megnéztem, minden engedély meg van adva.
Közben csináltam egy factory resetet, de ez után sem tudom állítani a rezgést és az értesítési led használatát a Gmail appon belül. Bekattintom, kilépek, visszalépek és off-ban van újra.
Esetleg egyéb ötlet? Másnál működik?
Egyébként Stable 9.5.19 rom van fent -
w333
félisten
válasz
trebrona
üzenetére
Jah hogy így is lehet ... ezt nem tudtam, erre gondolsz ?

Ha kell akkor ugyan ezzel a módszerrel vissza lehet tenni a stabil -t ?

-
jUUh
addikt
(#10226) w333: Most lehet butaságot mondok, de szerintem fastboot-tal flasheled simán. Arra gondolsz, hogy erre kéne leírás?

(#10228) trebrona: Az a helyzet, hogy frissítgetném én szívesen, csak nem úgy, hogy mondjuk hétfőn már nem árulja az a seller, akkor még aznap gyorsan javítom...
Annyi időm sajnos nincsen. Azt szívesen vállalnám, hogy frissítgetem, szerkesztgetem (feltéve, hogy nincs más olyan, aki ezt elvállalná
) Egyébként alapvetően ha konkrét linkek nem is működnének, akkor is ha valaki írt már róla pár szót, esetleg képet csinált élőbe, ahogy Anonymus23 is mondta, sokat segíthet. 
(#10234) Fulár Örülök, hogy tetszik!
Szívesen babráltam / babrálom. 
-
ktommy91
addikt
Tölthető a KangarooX kernel 1.9-es változata. [link]
Changelog:
-Linux 4.4.148-rc2 merged
-unneeded fp boost driver disabled
-BCL driver disabled
-VDSO upstreamed
-CPU input boost and devfreq boost improvements
-Dynamic FPS enabled
-several misc fixes...see on github -
Anonymus23
veterán
válasz
trebrona
üzenetére
Jogos, kb 10-ből 4 az ami még mindig elérhető, de sok esetben (fotó alapján való keresés) elég arra, hogy másik eladótól ugyanazt a terméket megtalálja az ember, ahol még elérhető.
Nálam a kipróbálton van a hangsúly, mert sok felesleges idő megy el, ha nem megfelelőt küldnek, még ha a pénzt 99,99%-ban vissza is kapja az ember. -
trebrona
nagyúr
válasz
Anonymus23
üzenetére
A linkek működnek, csak a termék nem elérhető már.

-
Anonymus23
veterán
válasz
trebrona
üzenetére
Nem értek veled egyet, pl a Note 3 Pro SE összefoglalóban 1,5-2 éves AE linkek simán működnek (pedig ez sincs karbantartva, mármint a linkek), most direkt rákattintottam vagy 5-re mindnél az adott termék működő hirdetése ugrott fel. Persze lehet 3-4 év múlva már nem annyira lesznek elérhetőek, de addigra már mindenki bevásárolt szerintem az adott telóhoz, legalábbis ameddig hivatalosan is forgalmazzák, bár ez is kifutó már kétségtelen.
-
trebrona
nagyúr
-
bandiie
aktív tag
Automatán alacsony nekem a fényerő, viszont nem szeretem manuálisan állítgatni. Megoldható valahogy, hogy kicsit magasabb legyen automatán?
-
Anonymus23
veterán
Köszi a megerősítést, bár már megrendeltem (mármint a tokot és fóliát is az eddigi (itt és neten máshol szerzett ismeretek alapján)!
(#10221) jUUh
Én is azzal kezdtem, hogy itt rákerestem a kulcs és varázsszavakra és akkor láttam, hogy a legtöbb itteni link redmi Note 5 Pro-ra mutat.
Nekem túl sok igényem nincs (legyen rajta TG, és egy fémbetétes flipes tok) azt tudom, hogy a csomagban van egy korrekt szilikon tok, TG-vel próbálkozok, a flipes tokot megrendeltem olyat, mint ami most az RN 3 Pro SE-n is van, mert ez nagyon bejött és tényleg jól védi a telefont (pofára is esett már 2m-ről kőpadlóra, és túlélte).
Ha megjött, akkor PM-ben küldök linket.
De azt is tudom, hogy pl akksi témában majd egy év múlva lesznek többen akik érdeklődnek, amikor 1,5-2 évesen majd a telefonok veszítenek 30-40%-t az akksiteljesítményből... -
jUUh
addikt
válasz
Carline
üzenetére
Igazad van tényleg, köszi, javítom!

A cache-s részt nem tudom, mert szerintem korábban volt már róla szó, hogy itt egy páran mindig wipeolunk, XDA-n is némelyik leírás írja, tehát kicsit szerintem szokás kérdése is. Szívem szerint benne hagynám, mert mindig így csinálom, és ártani nem árt, de ha szerintetek felesleges, akkor törölhető.

(#10222) ati2: Köszönöm szépen!

-
ati2
őstag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Igen, a Redmi Note 5 Pro kell hozzá tokból és fóliából is.
(#10206) jUUh: Mehetne ez is az összefoglalóba, amúgy gratula a munkádért.
-
jUUh
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Igen, korábban már írtam, hogy ilyen ajánlott tokok, fóliák, üvegek, töltők részt még szeretnék tenni bele, csak egyelőre nem tudom, hogy melyek ezek...

-
Carline
őstag
6.. A fejlesztői lehetőségeknél a ' Mi Unlock Status ' -nál hozzáadod ugyanazt a fiókot, amelyikkel engedélyt kértél.
Mivel nem kellett engedélyt kérni fiókra így írd át a szöveget.
Rootnál a Magisk angol telepítője sem írja a wipe cache/dalvik-ot. Sosem csinálom én sem mégis minden jó.
Meg a kernel cseréhez se szokták írni.
Csak fölöslegesen hosszabb lesz az első boot a dalvik újbóli felépítése miatt.Custom rom telepítése résznél:
Custom ROM-ot mindenképpen tiszta telepítés szükséges.
GYIK:
Halk a hangerő, nem elég jó a hangminőség, mit tegyek? -
Anonymus23
veterán

Nagyon jó, sok hasznos infó van benne.
Csak egy javaslat, ami több más telefonnál is segített (főleg amikor más verzióval is összekeverhető), hogy néhány linket bele lehetne tenni olyan már bevált és jól azonosítható kiegészítőről (pl TG-nél full cover, vagy szilikon tokhoz való szélein nem fedő TG-k, tokok stb), amit topiklakók már vettek és le van csekkolva.
Nekem más telefonoknál nagy segítség volt, hogy ha volt benne pár link, ami direktben az adott fajta telóhoz volt kiegészítő (TG, tok, QC töltő stb.). -
Anonymus23
veterán
Üdv,
Én még csak most veszek egy ilyet, bár a családban már van egy.
Egy Redmi Note 3 Pro SE-t fog váltani, amit feleségem fog a későbbiekben használni.Egy kérdés: ha tokot/TG-t akarok rá venni, akkor ugye AE-n Redmi Note 5 Pro-ként kell keresnem?
Előre is köszönöm a megerősítést!
-
Starchm
őstag
Bocsánat nem néztem utána, h végülis ez csak 2 hónappal korábbi romoknál van arb3
Azthittem egymás mellett fejlesztődik arb4-es és arb3-as rom is. Akkor fölös volt a gondolat. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Jah... Túl van ez tolva , ez az ARB...
-
válasz
Starchm
üzenetére
Felesleges ezen lovagolni! Ki akar 2-3.hónappal ezelőtti ROM.ot visszatenni?
Pl: a Nokia7 plus telómra nem lehetett még egyel régebbi verziót sem visszatenni, mert azt mondta ami fennt van az frissebb és el sem kezte feltenni, szóval marhára nem értem akik ezen rugóznak!
Mikor megvettem ezt a telót ARB3.as Rom volt rajta majd mikor letelt a 15.nap várakozás a BL. nyitásra első nekifutás az volt hogy MiFlash.el ment fel az aktuális legfrissebb ARB4.es ROM, holott maradhattam volna ARB3.on is de minek? Nincs semmi hátrány abból hogy nemleht visszatenni egy 2.hónappal ezelőtti ROM.ot!
-
Starchm
őstag
Hey!
Valamit tudni erről az arb cuccról, h ez melyik partición mentődik vagy akármi? Mert akkor egy arb3-as telójét simán le lehetne menteni és visszatölteni ha véletlen arb4-es romot tesz fel...
Lehet ismerős venne egyet de ilyenek mellett elgondolkozik rajta. -
kszthly
senior tag
Szerintem egész jó! A jelenleginél mindenképpen jobb.
Apróságok adódnak esetleg. Például a "Custom rom" résznél a Gapps nem ennyire egyértelmű. Nem minden romhoz szükséges, és mivel egyre több a 9 alapú rom, a 8.1 sem egyértelmű.
Írj valami olyasmit, hogy ha szükséges, akkor a ROM topikjában ajánlott Gapps.
De egyébként tényleg nagyon jó!
Köszönjük a ráfordított időt és energiát! -
-
jUUh
addikt
Megint megkérdezem, hogy amit összefoglaló gyanánt dobtam össze, bedobjuk a jelenlegi helyére, vagy sem? Nem kötelező felhasználni, nem azért írom, nyugodtan mondjátok, ha nem szeretnétek ezt használni, vagy nem ebben a formában, nem vagyok sértődös.
Ha esetleg valaki szeretne másikat csinálni, és az szebb / jobb / azt akarjátok, az sincs ellenemre, csak a jelenlegi kicsit minimalista.
[link] -
natë
nagyúr
Kicsit teszteltem a telefon raw képességeit. Hibátlan, jó minőségű nyers fotó csak a gcam által nyerhető ki, a LR és egyéb 3rd party appok zajos fotókat lőnek.
Gcam-ből a SerJo féle modok jók még, jobb a végeredmény, mint Arnovánál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Arch Linux
- Mini-ITX
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Arc Raiders
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Egyébként alapvetően ha konkrét linkek nem is működnének, akkor is ha valaki írt már róla pár szót, esetleg képet csinált élőbe, ahogy Anonymus23 is mondta, sokat segíthet.