Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
creed33
aktív tag
Látom az se jó ha gyakran akarok kérdezni

Azért kérdeznék még hátha
Mégiscsak kivert a víz.Az összes ujjammal be tudom kapcsolni a kezdőképernyőt ergo ez azt jelenti hogy bárki odateszi az ujját akkor bekapcsol a képernyő?

Korábban nem volt ilyen telefonom,és azt gondoltam ezen funkció segítségével csak én fogom tudni bekapcsolni,használni a telefont
-
creed33
aktív tag
Mondjuk nem értem időjárás app miért kérdi engedélyezem e számára a telefonhívások kezelését,kezdeményezését

Egyébként a helymeghatározás be van kapcsolva mégse jelez helyi időt.Mi lehet az oka? -
jUUh
addikt
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nem néztem másik készülékek mellett, de én nem érzem ennyire gázosnak a kijelzőt, amiket írtál nem tapasztaltam.

-
Anonymus23
veterán
Nah, közben rákerestem, a Redmi 5 Plus topik összefoglalójában van erről szó. De az más lehet, mivel alkalmazva az ottani javaslatot sem változott semmi.
De hogy mi is a bajom:
Az, hogy összehasonlítva a Redmi Note 3 Pro SE-vel, ennek a kijelzője olyan mintha fakó lenne.
A 3-ast kb 30% fényerőn használtam, mert ha felvettem 100%-ra, akkor kb kiégette a retinámat, de itt ahhoz, hogy látható legyen a kijelző normálisan (benn szobában, normál fényviszonyok között, ahhoz kb 50% körülire kell felvennem minimum, de ahhoz, hogy ne legyenek fakóak a színek, meg fel kellene venni 70-80% körülire, de 100%-on is közelében sincs a 3-asnál megszokott atomvillanáshoz.
A fehér sem fehér igazából, hanem olyan szürkés, vagy maximum törtfehér, bár ez lehet téma is, hogy a 3-asnál más szín volt beállítva, de szerintem MIUI az MIUI itt is ott is.
Ez engem eléggé zavar, de nem tudom, hogy ez egyedi eset, vagy ez ilyen és kész.Mondjuk még egy dolog lehet, hogy gyakorlatilag sosem használtam TG fólia nélkül, és amiket rendeltem azok még úton vannak, és ez a fólia kavar be nekem, de nem akarom leszedni, mert jelenleg nincs másik, de őszintén ennek kb 1% esélyt sem adok, hogy ez okozná

Hooppsz most ugrott be, hogy az egyik kedves kolléganőnek is ilyen van, megyek meglesem a kettőt egymás mellett.
-
kszthly
senior tag
-
creed33
aktív tag
Köszönöm nektek sikerült!
Már a víz levert. 
Hálisten úgy működik most ahogy képzeltem,megérintés után kezdőképernyő ,semmi plusz kód vagy minta kérés nincs.Most már értem mire vonatkozik.
Jövök a kérdéseimmel még valószínű,köszönöm nektek a segítséget és hogy ilyen gyorsan jött
Jó érzés benn lenni a "klubban"

-
Anonymus23
veterán
válasz
creed33
üzenetére
Hozzáadásnál nem ott kell tartani, hanem odatartod elveszed, kicsit más irányból megint és ezt ismételgetve 10-15x, míg be nem szkenneli a teljes ujjbegyet.
Ha belesz szkennelve az ujjlenyomat, akkor a szeknnerrel fel is tudod teljesen oldani, szerintem neked még nincs beszkennelve ezért kéri a mintát.
-
creed33
aktív tag
Sziasztok !
Most kaptam kézhez a note 5-t.Próbálom hozzáadni az ujjlenyomatomat de nem sikerül.Ti meddig tartottátok az ujjlenyomatolvasón az ujjatokat mire rezget?Másnak is volt problémája ezzel?
Másik gondom hogy úgy képzeltem ráteszem az ujjam a leolvasóra és egyből a kezdőképernyőt mutatja.
Elvileg mindig meg kell adni mellette valami mintát vagy kódot.Így van ez?
Plusz ha a képernyőzárat le akarom tiltani azt írja ki hogy ha kikapcsolom akkor nem fogom tudni feloldani a telefont az ujjlenyomatommal
-
skadarafam
csendes tag
sziasztok
masnal is rossz a hangrögzítő? felvétel utan nem tudja lejatszani. meglehet osztani, es ott jo. de maga az app nem jatsza le. miui 10, 8.8.16
-
*Mukeey*
addikt
Mai global beta-ról valami infó?Miui fórumban sincs nyoma,hogy lenne a héten...
-
ElDiabloo
senior tag
-
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
batai15
üzenetére
Ha neked lenne egy ismert márkaneved, termékneved, logód, stb. amibe pénzt tettél, akkor boldog - boldogtalannak megengednéd, hogy használja mindenféle engedélykérés nélkül, ugye? Ha csak a profit számítana, akkor elve jogi úton kereste volna meg az érintett cégeket, személyeket, stb. annak minden anyagi vonzatával együtt az utolsó fillérig. Erre is lett volna jogalapja, de korrektek voltak, jelezték, hogy fejezzék be az engedély nélküli használatát a cég tulajdonának, ráadásul akkor, amikor már hivatalosan is jelen vannak az országban. Tényleg nem értem, hogy miért vagy megsértődve és miért vered a port emiatt a Xiaomi körül.

-
válasz
batai15
üzenetére
Rendben, akkor innentől kezdve hagyjuk a kommunikációt.
Nagyon zabos vagy erre a Xiaomira.És mikor fog a Xiaomi bekurvulni, mert egy ideje ezt mondod... Nem igazán értem, hogy mire fel ez a pesszimista , negatív hozzáállás... Én azt gondolom sokkal pozitívabban is lehet.
Az, hogy BL nyitás korlátozva lett, nos a gyártó érdeke, Miért? Ezt akkor nem írom le, hisz tudod.
-
kidnou
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Most még lehet nyitni, de egyre tovább tart. Sajnos, amit most művel a xiaomi a területnyerés után, várható, hogy azt csinálja is hamarosan, mint a többi ismert nagy gyártó.
-
batai15
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én azonnal tudtam nyitni. Mások? Nem. Pont.
-
-
batai15
félisten
válasz
Graphics
üzenetére
És akkor mivan? Azt hiszitek nem tudom hogy profit lenyeg? Azt hiszitek csak ti vagytok a nagy marketingesek?
Különbség van a között hogy odafigyelunk a userre vagy pl az Apple féle szemlélet. Hátrébb az agarakkal, mert csak az igazságot írtam le. A xiaomi is be fog kurvulni csak idő kérdése.
Lásd booloader unlock mizéria, arb, stb. -
törölt tag
-
Takuun
aktív tag
Ket Redmi Note 5 kezdte ugyanazt jatszani. Eldobaljak a wifi jelet par napja. Eddig rendben mukodtek, szerintetek mi lehet a gond? A telefon a ludas vagy a wifi modem?
-
törölt tag
Hali!
Meg mindig csak ugy meg a Temak app, hogyha a regiot atallitja az ember vagy van mar ra normalisabb megoldas?
-
nullpoint
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Azé' csak elolvastam vóna' a javaslatodat

-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Teljesen jogos szerintem , bármennyire is fáj...
Onnantól, hogy hivatalosan is belépnek az országba, az összes vadhajtást le fogják lőni szerintem... sziamiaomshopnak is meg vannak számlálva szerintem a napjai..
@batai15: Profitból élnek... Ebből létezik a cég, ha nincs profit nicns fejlesztés, és nincs következő modell... Ezt végig kéne gondolni, mielőtt leírod.
-
nullpoint
őstag
válasz
nullpoint
üzenetére
Na szóval.
Ezt nem a googlesearcapp okozza hanem a xiaomisearch. Ami szintén fagyasztva van, de mindegy ezek szerint

Szóval unfreeze search titaniumban, settings/systemapps/search és ott disable swipeup, aztán titaniumban megint freeze és öröm- bódottá.

Milyen jó hogy nem merek unistallálni systemappokat, csak fagyasztani.
-
nullpoint
őstag
Korábban fagyasztottam a google appot titaniummal, hogy ne jöjjön be alulról felhúzva a kereső.
Most a legutóbbi eudev frissítés óta hiába van fagyasztva az app, feljön a kereső, persze csak egy üres fehérség az egész.
Hogy lehetne megint megszüntetni teljes egészében?
-
dugo_
veterán
Próbált már valaki 256GB-os SD kártyát a telefonba?
A hivatalos spec elvileg 128GB-ot ír, de a neten egy halom helyen (gsmarena-val kezdve) 256GB-os maximum van említve.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
batai15
üzenetére
Kezdjük ott, hogy egy cég, egy vállalkozás célja a profit, azért létezik. Másrészt sok az ismeretlen tényező és a találgatás, de ami tény az az, hogy jogosan kérik számukra ismeretlenektől azt, hogy ne használják a céggel kapcsolatos védjegyeket. Személyes véleményem meg az, hogy én sosem voltam tagja egyik közösségnek sem és nem is tőlük hallottam a telefonokról, nem azért veszem, mert fasza kis közösség alakult a márka köré.
-
batai15
félisten
válasz
CactuS
üzenetére
Ja csak a saomi ezeknek köszönheti a népszerűségét ithol.
Ha nem lettek volna a lelkes modderek anno akkor nem indult volna meg a márka ithol.
Értem en hogy pénz meg minden,de a saomi anno elkotelezte magát a pozitív változások mellett. Hiába pénz beszél, kutya ugat. Saomi is majd be áll a sorba aztán profit orientált cég lesz többi nem számít. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Egyébként simán, azért nem olyan nehéz azt leprogramozni. Nálunk ha csak egy kis cég vagy, akkor futhatsz elég sokáig a kamu oldalak után, mire azokat törlik vagy zárják, ilyen téren béna egy banda, de ki tudja, lehet a zuki fiúnak pár év börtön jót tenne, amit az amcsik a nyakába akarnak varrni.
kirusz1: Túltolta? A szó amit keresel az a jogos kérés. Minden joga megvolt arra, amit csinál és igen, a FB is hibás, hogy ezt így engedi. Adwordsnél pl: oltalom alatt álló szavakra nem is hirdethetsz, ha nem mutatod be azt, hogy az adott védjegyet birtokló cég erre engedélyt adott neked.
-
kirusz1
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Mert a xiaomi kicsit túltolta a név használati jogokat
-
octopus75
tag
Valakinek sikerült már LG tévére kivetíteni a fotókat-videókat? Nekem valahogy nem jön össze...
9.6.3 stabil rom... -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jó a szöveg: A xiaomi úgy gondolta... Hát b*szki, jól gondolja, hiába mérges a kolléga...
Nem vagyok tagja egyiknek sem, de én is utálom, ha egy adott márkához vagy 3-4 "official" létezik a FB-n vagy bármelyik másik oldalon. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nekem egykutya, de ugy latszik eleg volt csak gondolni erre miutan az egyik officialbol kidobtak mert beszoltam.

-
k.zozo.
tag
Kernel csere után ha OTA-n frissítem a Global Dev - et akkor újra gyári kernel lesz a telón?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ennek nem örülök mindenesetre
Viszont így értem , hogy az egyik FB csoport miért váltott Saomi Hungary-ra a mai nap... -
tonyrulez
őstag
Annak egyébként mi értelme hogy keretet festenek az 5D üvegeknek?
-
pilu01
senior tag
válasz
ElRamos
üzenetére
Ne haragudj hogy nem írtam eddig, de kiment a fejemből!
Na, az 5D üveg hibátlan, jól tapad egész felületen,2x is felszedtem mert rosszul raktam, de még így is teljesen takar! Kis buborékok is maradtak alatta, de 2 nap alatt eltüntek.
Nezem ez a tok van szerintem ugyanaz mint amit te linkeltél.
Alap állapotban nem ér hozzá a fólia, mondjuk kb. egy miliméter a rés, de elég rugalmas a tok anyaga, félő ha nadrágzsebben megfeszül hozzáérhet!
Én ezzel a tokkal használom, ennek keményebb az anyaga, talán nem nyúlik el a fóliáig extrém használat mellett sem!
Bár a visszajelzésekben többen jelezték, hogy nem méretarányos a hátlap, az enyém jó lett! -
-
neoforce
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Eddig hogy nem zavarta😁?
-
ratobi
senior tag
Sziasztok, a legfrissebb globalon vagyok. Azt lehet valahol állítani hogy lezárt képernyőn a status bar, ne fekete legyen?
-
-
neoforce
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Végre😁
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
tonerz és wwenigma, remélem sikerült lezárni a "beszélgetést".
-
natë
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ha ezt hozza az A2 nekem cool lesz

Nyilván jobb akkuidőben a Note. Az eddigi legszerethetőbb mobilom volt. -
batai15
félisten
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/themes/rn-5-camera-patch-module-t3832552
Eddig minden működik, javított hdr. Vakus stb. Pite alatt is. Utolsó arnova pixel moddal néztem. -
kszthly
senior tag
válasz
szemmelver
üzenetére
Ha navigációs gombokat használsz, akkor valamelyik szélső. (amelyik nem a "vissza")
Ha gesztus vezérlést használsz, akkor alulról felhúz és nyomva tart. -
natë
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
Csodatelefonja van 3 nappal 6 óra sot...hát nehezen hiszem el. Az enyémmel sosem sikerült. 1,5 nap 6-7 óra sot max.
-
Sil_ver
tag
Valaki tud arra megoldást ha a névjegyeket nem tudom csoportosítani mert a csoportokban nem jelenik meg a névjegy, hogy kiválasszam.
Üres a névjegyek. Alapból pedig 226 szám van benne. -
kszthly
senior tag
válasz
szemmelver
üzenetére
Az akkumulátor kímélőt kapcsold ki az érintett alkalmazásokra!
Ha az sem elég, akkor az alkalmazás váltóban "lakatold" le őket! -
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában, nem kapom meg az emaileket, értesítéseket... Csak néha-néha.
Automatikus szinkronizálás bekapcsolva, értesítések bekapcsolva.
Frissítettem az alkalmazásokat hátha segít, de semmi.9.6.3.0
Köszi előre is!

-
Mercutio_
félisten
válasz
Anonymus23
üzenetére
Beállítások / Megjelenítés és azon belül: Olvasó mód, és/vagy a Kontraszt és színek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már a víz levert. 

Csak ne lenne 25k egy 256-os...