Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
van új PE Pie build is [link]
-
Niarn
tag
válasz
kszthly
üzenetére
meg ám

mondom, az alap 4 mindig. +vendor (akkor fel is ment egyszer dev global romra a lineage) +format is olykor.
sd-n vannak a romok. az elején másolgattam mindig. meguntam.
miui-ra mindig visszamegy. global vagy eu.
de azt hiszem az lesz felmegy global dev és onnan LOS, onnan simán ment múltkor.
max még olyat találtam érdemes a firmwire-t legújjabbra frissíteni mielőtt custom rom felmegy. vélemény?
egy dolog miatt szórakozom még vele. mivel rájöttem hogyan működik a dolog, ha nem megy LOS akkor simán vissza miui. az mindig pipa. és nem telik sok időbe. -
-
-
Csigusz 1
aktív tag
A gyári "Zene" lejátszó nekem nagyon rosszul szól. Hiányoznak a mélyek, a magasak, ezért feltettem helyette próbaként a Playről a "Zenelejátszó" appot, mert jókat írtak az értékelésekben. Valóban klasszisokkal szebben szól és jóval hangosabb is! Engedélyezve van, hogy megjelenjen a záróképernyőn.
Viszont a záróképernyőn még mindig a gyári "Zene" kezelőfelülete jelenik meg, ha a "Zenelejátszó"-t hallgatom.
Pause módban van, de ha nyomok rajta valamit, akkor elindul, és kétféle zeneszám szól... 
Hogyan tudom kilőni a gyári appot? Már átnéztem mindent, de nem találom a módját.
A készülék gyári állapotban van, csak a hivatalos frissítéseket engedtem rá - mókolni nem akarom és nem is nagyon értenék hozzá. -
Karcub
senior tag
Ki milyen fóliát ajánl rá?
-
Niarn
tag
Trailblazer: csak mert már nem tudok mire gondolni..
kszthly:
LOS-t akarnám vissza tenni. meg próbáltam microg romot is, kíváncsiságból milyen a minimál google..
mondjuk az oldalon - amivel végül sikerült tegnapelőtt - azt írták ajánlott dev romról váltani. és törölni vendor-t is. akkor úgy felment.
így most arra tippelek a dev rom a probléma oka. stabilt tettem fel utoljára. most épp eu-t. más tippem nincs. mindent ugyanúgy csinálok, mint amikor csont nélkül sikerült. de nem tölti be, marad bootloop..
twrp - wipe 4+vendor - install rom - restart
próbáltam vendor gyalu nélkül is, telepítés után törölni chache, a LOS-nál van amelyiken format-ot is írnak, úgy is próbáltam. de sehogy sem ment. ebből tippelném a stabil rommal akad össze a bajsza. de ha bármi egyéb tipp van, szívesen fogadom. -
Karcub
senior tag
Sziasztok! Tegnap este én is xiaomi-ra váltottam és ezt a szép nagy telefont valasztottam, remélem jó döntés volt 😁
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Hol tudom kikapcsolni hogy a messenger ne frissítse automatikusan magát? Előre is köszönöm a segítséget!
Global dev. ROM 9.6.4 -
Niarn
tag
egy kérdés. lehet összefüggés a között, hogy xiaomi fiókkal össze van kötve a telefon, és aközött, hogy eu vagy global miui kivételével más nem megy fel? hiába próbálom leírás szerint, és sikerült twrp-t is állandósítani, bootloop a vége.
-
-
kerobi
senior tag
Sziasztok Redmi 4x-ről váltottam note-re. Kérdésem az lenne, hogy azt hol tudom megnézni, hogy ez biztosan a whyred kódnevű készülék-e, és a miuiról hogy tudom a sok szemetet letakarítani? Most frissit a teló MIUI 9.6...akárhányasra.
-
R a y
senior tag
válasz
Marshall-air
üzenetére
Turbado premium garival. Nekem azonnal cseréltek a kijelző hibás telomat, egy új full dobozosra.
-
-
Niarn
tag
tegnap vissza tettem stabilt hogy ne legyen gebasz ma.
próbálom visszatenni LOS de nem sikerül. ahogy tegnap elsőre felment, most semmi.. mi lehet a hiba?
valakinek tuti tipp?
twrp-t megint eldobálja, ma is twrp+lazy-vel maradt fent. aztán pár ki-be lépés után megint eltűnt.
úúúgy szeretem én az androidot
-
válasz
Marshall-air
üzenetére
Ha egy évnél nem tervezel tovább vele, akkor a legolcsóbbat keresd, pl eustock. De ha hosszú távra, min 2 év akkor nem pénz érte a +10e Ft prémium garancia ha leosztod 24-el akkor rájössz, hogy miért.
Egy biztos, eladáskor az, hogy fél, vagy 1,5 év garanciád van még rá, az max 2-3e Ft-ot fog jelenteni ebben az árkategóriában.
-
Marshall-air
csendes tag
Üdv Éppen vásárlás előtt állok! Tudnátok segíteni hogy honnan érdemes most megrendelni? Ajánlották az Eustock-ot, mert annak hivatalos szervize van, de csak 1 év gar, Meg ajánlották a Turbado-t, mert tán nagyon korrektek, de eleve 3500.- al drágább, meg plusz 6800.- ért extra gar vásárolható, amivel nem javítják a készüléket hanem újat adnak... mondjuk így plusz 10 ezer, meg persze ha tényleg így járnak el és nem csak kamu. Vagy esetleg más hely érdekelne hogy kinek van negatív vagy pozitív szervizes tapasztalata? előre is köszönöm!
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Neked van igazad!

Pár próbálkozás, talán 10-15 másodperc (vezettem közben, tartóban volt a telefon) - de ezalatt levert a víz!
Csak amikor kivettem a tartóból és el tudtam fordítani, akkor esett le a tantusz... -
Anonymus23
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Szerintem nem volt benne ilyen, hogy napok kellettek, hanem pár próbálkozás után feltűnt, hogy mi a gond.
Hogy ez 15 másodperc vagy 3 nap alatt volt-e az már más kérdés
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csodálkoznék ha igazad lenne a napokról... -
Csigusz 1
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis érdekesség:
Másfél hete van meg a Note 5 - előtte Redmi 4X-et használtam.
A pár napja autóban ülve azt hittem, besz@art a telefonom! Megpróbáltam feléleszteni és tök sötét maradt a kijelző...
Néhány próbálkozás után rájöttem, hogy a polárszűrős napszemüveg a hibaforrás, függőlegesen tartva a telefont fekete marad a kijelző (de annyira fekete, mintha ki lenne kapcsolva) - vízszintesbe forgatva látható!
Eddig az összes telefonom fordítva működött - nem tudom, hogy a Note 5-be miért elforgatva tették bele a polart...
Aztán vettem rá egy edzett üveget, nehogy úgy járjak, mint a 4X-el. Nem tudom, hogy milyen, egy mobilboltban vettem 2000 Ft-ért, ahol szépen fel is rakták. Most, hogy rajta a védőüveg, érdekes módon látható a kijelző polárszűrős napszemüvegben is! Nem annyira, mint vízszintesen, de legalább látom, hogy mi történik.
-
kidnou
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Sokaknál üzenetek olvasásakor összeomlott az app
-
-
-
kidnou
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Javitották az sms hibát
-
juve600
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az új feltöltés jobb lehet?
-
csiziktomi
senior tag
Sziasztok! Lenne egy gondom .Adott ugye ez a készülék,teljesen gyári állapot nincs nyitva se. Hiába párosítom hozzá a moto 360 órámat csak a hívást jezi ki az óra.A többi értesítést nem.Ha sima androidot futtató telefonhoz csatlakozik skkor működik normálidan az értesítés.De ez működött a Mi5 ön is miuihu rommal.Az android wear programnak mindenféle engedélyt megadtam,a moto conectnek is.Valami ötlet esetleg?
-
Láttátok, hogy újra fel lett téve a legfrissebb EU dev.?
Én még 7-én este töltöttem le, de most szedek egy 8-i feltöltésűt.
Már nem először járok így.
-
jUUh
addikt
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Van abban valami, amit mondasz. Hallgatom a zenét, persze, hogy ne csak lehalkítsa, de állítsa is meg a zenét a telefon ha bejövő hívás van, viszont egy Messenger üzenetért, amiből nem 1-2 jön egyszerre nálam, nehogy már folyamat hol alig hallom, hol meg rendes hangerő...
-
KamuMazsola
őstag
Lehet rosszul látom, de ez elsősorban egy kommunikációs eszköz széleskörű szolgáltatásokkal és teszi a dolgát, azaz lehalkítja a zenét, hogy tudjon figyelmeztetni "Üzeneted jött!" Nincs ezzel igazán baj, csak már megint elfelejtjük, hogy mi mire való. Vannak prioritások és a zenelejátszás, mint egyéb "extra" funkció nem élvez akkora prioritást, mint egy telefoncsörgés, vagy sms, esetleg egyéb kommunikációs üzenet. Rosszul látom?
-
jUUh
addikt
Új Resurrection Remix build. Szeptemberi biztonsagi patch. Állítólag ez az utolsó Oreo alapú build.
-
jUUh
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
A Spotify és a Youtube nálam xar, szóval gyakorlatilag pont az a két app, ahol tartalmaz fogyasztanék. Masik Final-on nem így volt még. Na mindegy...

-
-
jUUh
addikt
válasz
ktommy91
üzenetére
"A zene nálam is lehalkul, ez lehet a normális működés." Na ez kérlek szerintem tipikusan annak az esete, hogy a bug-ot feature-ként értelmezi a Xiaomi... Ne mondja már nekem senki, hogy chatelés közbe ne hallgassak zenét, mert ellenkező esetben úgy ingadozik a hangerő mint a xar....
-
Tonyk
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ugyanazt mondjátok, csak arra az x-aktára meg senki nem adott konkrét választ, hogy mitől marad fenn a twrp.
-
juve600
nagyúr
van új PE 8.1-es rom [link]
-
ktommy91
addikt
Például vagy ott az amazon , f-droid... Microg-vel viszont van play store és működnek a szolgáktatások viszont nincs kémkedés, akku szlopálás. A zene nálam is lehalkul, ez lehet a normális működés. Esetleg egy visszajelzést megérne, hátha találnak valami okosabb megoldást arra az esetre ha be van kapcsolva a kijelző.
-
jUUh
addikt
-
-
Niarn
tag
higgyétek el, elsőre is megértettem. mezei user vagyok, utoljára mi4-et brickeltem.
hagyjátok már lógva ezt a lazy témát.
az én tapasztalatom ez volt. megértem más fel sem tette, nem tudom az okát, pont nem is érdekel.
de ha valaki több órat elcsesz azzal, hogy próbálja, de nem sikerül a flash, lehet ezzel megoldódik. vagy mittudomén. csak akadjatok már le erről a lazy témáról
ha itt több informatikus van, akkor tanácsot adjon, vagy leírást. nem századszor azt kell leírni hogy az nem kell.
pont. -
trebrona
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
+1, lazyflasher csak a global romokhoz kell, hogy be tudjanak bootolni, nem attól "marad fent" a TWRP.
szerk: és igen, RedWolf alapból tudja a a dm verity kikapcsot, azzal nincs szükség rá.
-
Trailblazer
veterán
A lazyflasher akkor sem a TWRP fixálására van, és pont. Olvasgass itt egy kicsit, ha megy az angol: azt írja nagy vonalakban, hogy ez a boot.img-t patcheli meg kvázi, hogy a dm-verity-t kikapcsolja. Ennek semmi köze a TWRP megmaradásához vagy sem. Utóbbi nélkül viszont nincs lazyflasher, mert recoveryből kell megcsinálni. (Viszont a Red Wolf recovery használata esetén még csak lazyflasher sem kell, mert megoldja magától.)
-
Niarn
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
én ezt megértem, de ha fentebb olvastad, semmilyen formában nem maradt fent twrp. global dev-en volt a telefon..
ma meg twrp után lazy install és egyből pipa..
jUUh: én 15.1-et tettem fel. de úgy, ahogy írtam. a lineage oldalán ahogy le van írva azzal az istenért nem ment tegnap óta. hiába próbáltam vagy 5ször..
úgy próbáltad, ahogy írtam? vendor is gyalu? -
schawo
titán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nekem global stable miui mellett sem kellett lazy.
-
jUUh
addikt
LOS nekem sehogy se bootolt a 'zistennek.
-
Niarn
tag
biztos mindenki kíváncsian várta a fejleményeket

usb-ről twrp, onnan twrp install, aztán lazyflasher install. így megmaradt a twrp. szóval kellett lazy..
alig vártam hogy nyitott legyen a bl, hogy kipróbálhassam LOS-t google nélkül..aki esetleg ilyenben gondolkodik (LOS, nem feltétlenül google nélkül):
mindig bootloop lett a vége, hiába követtem a hivatalos leírást whyred-re..
aztán úgy maradt fent hogy a dalvik, cache, data, system soron felül találtam egy leírást amiben vendor is gyalulásra kerül. megtettem, és
így elsőre fenn maradt, semmi bootloop, semmi probléma. most aktiváltam. FREEEDOM!bocs mindenkitől, akit ez nem érdekelt

-
válasz
zo-lee
üzenetére
A fólia vagy a szélén vagy teljes felületén ragad. Ha nem ragad fel (és nem fordítva akarod rátenni
), akkor hibás lehet.
A "lötyi" általában azért kell, hogy a szélén a levegős részt eltüntesse. Én nem javasolnám használni, mert befolyhat a készülékházba, és az biztosan nem tesz jót neki.
-
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem üvegfóliát. Meg is érkezett, de furcsa módon a csomagban van valami kis folyadék is. Nem tűnik ragasztónak, viszont az üveg sem ragad egyáltalán (persze a fóliát lehúztam róla) Valaki le tudná írni pár sorban, hogy a fóliát hogy kell felpakolni, és a lötyinek mi a szerepe ?! Nem vagyok teljesen impotens a témában, de ez most kifogott rajtam.
Előre is köszi!
-
R a y
senior tag
Ma viszem vissza a rossz redmi note 5 ot, két hete vettem a telefont és hat napra rá csíkos lett a kijelzom. Írtam mailt nekik aznap berendelték az újat, ki is küldték glssel, bár nem így volt megbeszélve, hanem hogy személyesen veszem át. De mindegy, szerintem most a turbado árulja a legjobb konstrukcióban. Ha máshol vettem volna akkor most szopnék a szervizeléssel... jócskán..
-
Joe1
tag
válasz
baitsee23
üzenetére
Valóban tényleg érdemes előtte utána nézni, hogy is van a Turbadonál az a 2 év Prémium Partnerség. Itt nincs harver-szoftver megkülönböztetés (első, második év), amelyik készülék hibája megfelel a garanciális feltételeknek (sérülés, törés, beázás stb nincs), akkor "csere.com". Ismétlem, 6 évre visszamenőleg átnéztem a magyar véleményeket, nem találtam ilyen jellegű kifogást.
Érdemes lenne utána nézni, hogy a másik 6 EU országban mi a helyzet, ahol van kisker. forgalmazás.
Nem vagyok Turbado ügynök, de hátha segítek ezzel valakinek."Prémium Partner:
Termék-csere : piaci áron válthat!
Szerviz? Nem javítunk: Ön új eszközt kap a régi helyett - 48-72 órán belül!
30 napos pénz-visszafizetési garancia!*Ha 2 éven át nem használja prémium szolgáltatásainkat, akkor visszaforgatjuk a +10%-os többletköltséget új megrendelésébe!"
-
ratobi
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi... Bacca meg.. ☺
-
-
ratobi
senior tag
Sziasztok, telepitettem anno az Outlook Email apk.-t. Most már nincs rá szükségem, szeretném törölni. De nem engedi. Elvileg mindent megvontam tőle. Rendszerem alap.
Olyan, mintha gyári apk lenne... -
batai15
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Van valós második év, de csak ahol gyártói garanciával árulják, vagy szolgáltato is ad ilyet pl telekom. Viszont nem minden gyártói garancia a dal abból két évet
Egyébként igen ez a szoftveres garancia himi humi. Maximum ingyen csinálnak rajta egy gyári beallitasok vissza allitasat.
Szerkesztve látom egyet beszélünk -
-
schawo
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
nincs ilyen, hogy himi-humi. Ha egy kereskedő vállalja a garanciát, akkor az általános szerződési feltételek szerinti garanciális szolgáltatás illeti meg a vásárlót. Ha abban az van leírva, hogy az egész eszközt ingyen cserélik, akkor azt ingyen cserélik. Ha az van le írva, hogy mindenzt 10 évig vállalják, akkor 10 évig. Persz olyan is le lehet írva, hogy korlátozott garanciát (jótállást) vállal, akkor viszont le van írva, hogy milyen módon korlátozott.
-
baitsee23
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Másképpen fogalmazva...

-
-
-
batai15
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pause módban van, de ha nyomok rajta valamit, akkor elindul, és kétféle zeneszám szól... 
valakinek tuti tipp?

Néhány próbálkozás után rájöttem, hogy a polárszűrős napszemüveg a hibaforrás, függőlegesen tartva a telefont fekete marad a kijelző (de annyira fekete, mintha ki lenne kapcsolva) - vízszintesbe forgatva látható!