Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Mukeey*
addikt
válasz
kidnou
üzenetére
Igen képben vagy😂
A ram lényege,hogy ne üressen álldogáljon,hanem ott tartsa az appokat.Nézz majd meg egy chrome-ot mondjuk 4 nyitott oldallal.Fél óra múlva újratölti mindet.Az meg a legrosszabb példa,amit írtál,hogy 2.2gb szabad.Tehát a 4gb ramnak több,mint a fele üresen van,az appokat meg nyitogatja újra.Ráadásnak a rendszer magában van vagy 1.5gb,ami mindig benne kell,hogy legyen.Gondolom minden be van nálad kapcsolva,pl miui optimalizáció meg ilyenek.Ez agresszívan kilövi a nem használt dolgokat.Sokkal többet fogyaszt miatta az egész rendszer.
Igaz ez már ezerszer kitárgyalt dolog,a miui egyszerűen az egyik legrosszabb droidos rendszer ram kezelést tekintve.Pont. -
trouble
senior tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Maximumon is halk fülesel!
-
trouble
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Gyári stable!
Ha nincs más ötlet 💡
Akkor sztetek drága a repjegy Indiába?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
trouble
senior tag
Sajna a 10 sem oldotta meg, a zene hangerő
problémát, a régió Indiára lehetőségen kívül nincs vkinek ötlete? -
-
porse
őstag
Teljes képernyőn 10-en, hogy hozzátok elő az üzenetek beállításait?
-
batai15
félisten
Juve: látom neked se adja a miui, nokiát veszel.
Mondjuk én február március körül tervezem a cserét, meg látom akkor mi lesz a felhozatal -
creed33
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére

-
-
creed33
aktív tag
Annak még lusta voltam utánanézni hogy a lehető legjobb kép érdekében adott körülmények között milyen beállításokat kell alkalmazni.Alap beállításon lövök mindent.Így is jó de gondolom többet is ki lehet hozni a fotókból.Mondjuk én teljesen amatőr vagyok ilyen téren,de majd megtanulom idővel

-
creed33
aktív tag
Gyakorlatilag nincs gyenge pontja a készüléknek ha egy átlag(!) felhasználó igényeit veszem figyelembe.
Kiváló képminőségű fotókat lehet nappal lőni vele.Persze vannak extrák amiket meg kell fizetni más készülékeknél pl. vízállóság stb. de ezek nem "létfontosságú" dolgok. -
-
creed33
aktív tag
Sziasztok!
Csak megjegyzem hogy ez a gesztusvezérlés nekem egy szuper jó kis funkció.Nagyon gördülékennyé teszi a telefont kezelését
Nagyon de nagyon megérte minden egyes kifizetett forint ezért a telefonért.Szerintem sokan érezzük így akik megvettük
Minden letöltött játékot mini lagg nélkül elvisz,ennek unokaöcsém nagyon tud örülni
-
ElDiabloo
senior tag
Ha esetleg valakit érdekel mitől javult meg hirtelen kb. két hete a gesztus vezérlés laggolása. (Global stabil Miui 10-be nem tudom ez benne van-e már)
[Full screen gesture 2.0] -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nah igen ....Pedig be lehetne állítani...pl a telefon két alsó sarokból való felhúzása lehetne megoldás , így tenni aktivva. Bal alsó sarokbol felfelé egykezes mód, jobb alsó sarokbol felfelé akármi....
Jah , az app váltásra most jöttem rá , hogy is van. Szóval balról vagy jobbról húzva és nyomva tartva a végén vált a két utolsó app közt
Még közepen kis ikon is megjelenik.
(Pedig még írja is az útmutatóba,csak sose figyeltem
) -
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Pedig az egykezes használatra nincs más megoldás gesztusvezérlésnél.
-
mrx1212
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm .
Linket találtam,de lehet hogy érdemes várni,tudni mikor lesz elérhető az OTA frissítés?
-
-
válasz
mrx1212
üzenetére
1. Ezt szerintem kb. senki nem tudja. Valószínű, visszavonták valamiért.
2. Biztosan linkeltük itt korábban, tessék keresni! A bigota-s linkek a hivatalosak, azok nyugodtan tölthetők, telepíthetők.
Azt mondják, hogy a teljes ROM feltétele jobb, mint az OTA (tehát kb. csak azt feltenni, ami változik). -
mrx1212
tag
Jelenleg 9.6.4.0 vagyok a napokban felugrott a gyári OTA frissítés hogy elérhető a 10 -es de utána eltűnt
Vissza olvastam másnak is volt így de tisztába tudnánk tenni ezeket:?1.Miért nem elérhető,illetve mikor lesz elérhető /automatikusan/ ?
2.Melyik az a link ahol letölthető és /ROM telepítés kiválasztása/ után telefonról biztonságosan feltelepíthető megbízható adatvesztés nélkül gyári nem módosított telóra,valamint több mindenki írta hogy jobb is mint a gyári OTA automatikus frissítés, miért jobb??
Köszönjük!
-
Z.É.T.
őstag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nekem bejön. Igaz, egykezes mód tényleg nincs (nekem az nem hiányzik), de egész tűrhető lett a két app közötti gyors oda-vissza váltás, csak béna a leírása.
A függőlegesen görgethető taskokat pedig mindig könnyebben használhatónak tartottam.
Szóval, tőlem egy szavazat arra, hogy jó lett
-
bogesy
csendes tag
Hali!
Tudna valaki abban infot adni hogy a Lurdy-ban milyen garit adnak a telohoz, ill. ilymódon van-e különbség a turbadohoz képest...Magyarul melyikkel jár jobban a polgár?Köszönet..!
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem tudom , ez a gesztus vezérlés elég harmatos. Pl app váltás nehézkes , egykezes használat nyista...
-
w333
félisten
Második nekiugrásnak is jó az üzemidő 20 óra készenlét ebből 6 óra SOT és még van 60% az akkuban

Memóriával is szépen bánik a MiUi 10 nekem 3GB verzió van és ebből 1.7GB szabad, 9 -s kicsit többet használt

-
-
xigris
őstag
Sziasztok. Pie alapú custom rom ami stabilan működik található hozzá,jelenleg Los 15.1 található a telefonon.

-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Hát aszért egy két dolgot megint meg kell szokni.
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Én sem azt mondom,hogy vissza raknám,csak ez most szokatlan.
-
Anonymus23
veterán
-
Hú de fura a kinézete a miui 10 nek,fel raktam már totál hozzá szoktam a 9 es hez és fura,hogy oldalra húzva kell bezárni a megnyitott programokat,meg a hangok meg ilyesmi.A témát azt hiszem vissza rakom 9 es kinézetűre ha jól láttam a téma kezelőben a klasszikus az.Most így elsőre fura a régebbi jobban tetszik de aztán majd használat közben kiderül.
Még annyit,a telepítője a miui 10 nek amit letöltöttem az telepítés után törli magát?Mert nem találom.
-
Norby86
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Akkor inkább még várok ezzel míg a vissza állítást valaki le nem írja nekem. Mert ugye ha lenne fastboot rom egyszerű dolgom lenne, de még nincs.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hát a jelenlegi rendszerrel semmi hibát nem tapasztalok,aztán gondolom ha majd fel rakom a miui 10 et akkor látom meg az milyen lesz.
#ElDiabloo
Nemsoká rakom fel,kíváncsi leszek.
-
-
Norby86
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
A legfrisebb MIUI 10 a 10.0.1.0 van a készülékemen. Akkor bátran mehet TWRP alól az eu rom? Ha úgy döntök mert nem tetszik az EU rom és mégis vissza akarok erre a Global Stable 10.0.1.0-ra térni, akkor hogyan telepítsem, mire figyeljek?
-
porse
őstag
Tényleg fluidabb a 10, jobban pörög. Teljes képernyő sem laggol annyira, meg nem tökéletes. Akkut is remélem hozza, frissítsetek

-
-
Norby86
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Bocs ha már volt kérdés, de ha én a jelenlegi nyitott bootloaderrel fel szeretném telepíteni a Xiaomi EU stabil romot, akkor minden gond nélkül mehet a jelenlegi Global Stable MIUI 10-re a rom TWRP alól? Nem fogja lezárni ez az anti-rollback védelem a telefonom? Ugyan ez a kérdésem visszafelé is hogy ha az EU rom fel van téve, akkor simán vissza lehet állni a Global Stable romra vagy úgy már probléma lenne belőle? Megmondom őszintén mióta jelen van ez az anti-rollback védelem nem is mertem EU romot tenni a telefonomra.
Azért is érdekelne hogy mit szabad és mit nem.
(Mondjuk ha nincs fastboot rom, nem tudom EU romról ha vissza is lehet térni Global Stable vonalra, azt miként lehet megoldani...) -
-
Tartarus
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ja jó köszi, azt feltételeztem, hogy a hardver variánsra utal, ha esetleg többfélével sikerülne, modem, kijelző akármi..

-
-
Tartarus
tag
Bocsi, ha már volt, de hiába kerestem nem találtam róla infót.
Mi a különbség az OEIMIFD és OEIMIFH között? Telefonomon az előbbi 9.6.4.0-ás van fent az itt linkelt 10-es meg az utóbbi.
10-es rámehet az IFD végűre? -
válasz
kszthly
üzenetére
Mert most ez a fastboot most akkor mi meg ,hogy lenne?Nem rég pár hete csináltam rendszer vissza állítást,ha nagyon gáz ez az ilyen manuális telepítés akkor lehet inkább meg kéne várnom amíg automatikusan jelez,hogy itt a miui 10.Szólnia már szólt a frissítő pénteken de aztán azt írta ki jelenleg nincs frissebb annál ami fent van nekem.
-
Norby86
őstag
Én is feltettem a MIUI 10-et, de nálam érdekes hogy a kameránál nincs olyan választási lehetőség hogy 60 fps, csak 30 van. Ez mitől lehet? Mert azt néztem hogy ebben már van 60 fps-es videó rögzítési mód. Másik hogy néha kicsit be dadog a rendszer. Nincs esetleg a MIUI 10-ből fastboot rom, csak recovery?
-
Letöltöttem a telefonra a miui 10 et ki is csomagoltam lett egy mappa tele fájlokkal,innen mit kéne csinálni?
-
-
ktommy91
addikt
válasz
margithid
üzenetére
A SD636-tal szerelt RN5 nougat-tal startolt és oreo-ra frissítették. Ugyanaz a helyzet mint a kenzo/kate esetében. A kenzo-t kiadták 5.1-gyel és frissítették 6.0.1-re a kate-et pedig kiadták 6.0.1-gyel és nem kapott új főverziót. Felesleges hitegetni magatokat, ennyi pénzért ez jár. Treble ide, treble oda. A nagyobb bajom az hogy a Nokia 7 plus-ra kiadott pie GSI nem akar bootolni.(treble ide, treble oda)
-
Trailblazer
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A 2.0-ból még unified volt (ami egyaránt alkalmazható MIUI-hoz vagy custom romokhoz), a 2.1-nél megint különvált.
-
ElDiabloo
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Zárójeles résszel megválaszoltad magadnak.

-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
A Kirksből a MIUI verzió kell , vagy "sima"? ( MIUI GS 10 xxx rom van fent)
-
tonyrulez
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ezt nekem is kiírja minden restart után a KangarooX kernel miatt, de leokézható és megy tovább a rendszer. Más bajom nem volt vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung kuponkunyeráló
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Villanyszerelés
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)