-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz legiaap #6649 üzenetére
WP7-en csak egy kijelzőfelbontás volt. Most van 3 támogatott felbontás, abból 2db 15:9 arányú egy pedig 16:9. A mi 8X-ünk ugye 1280x720, tehát 16:9-es. Az MS megoldotta, hogy a WVGA kijelzőkre írt appok arányosan fel tudnak skálázódni WXGA felbontásúra, de 720p-re nem tudnak helyesen skálázódni, mert akkor a grafikai elemek elnyúlnának és csúnyán nézne ki. Szóval ezért kell az üres sáv, és nem hiszem, hogy egy hamar frissítenék a fejlesztők az appjaikat WP8 ready-re.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #6649 üzenetére
Az külön vicc hogy az elvileg WP8-ra optimalizált Whatsapp-ot sem sikerült megoldaniuk, hogy 16:9-es képarány mellett full screen-en fusson
WP7-nél egyféle 480x800-as felbontás volt, a probléma a képaránnyal van. (5:3 vs. 16:9)
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
tybsen
addikt
válasz legiaap #6554 üzenetére
Csak a mi magyar agyunkkal lehet ilyen problemakra rajonni Egyebkent en ugy vagyok vele, hogy felesleges kuzdelem. De a heten irok nekik en is, hatha lesz valami.
Mas: a komoly, hogy meg mindig nem tudom, milyen update jott a L820-ra, nem ertem, miert nem lehet ezt kommunikalni.
-
tybsen
addikt
válasz legiaap #6531 üzenetére
Nem, sajnos whatsapp tenyleg nem tudja. Cserebe a whatsapp wp8 optimalizacio utan villamgyors lett (bar a smiley-k eltuntek, pontosabban csak a wp8 beepitett smiley-k tehetok be, amiket az app atalakit a sajat kis kepecskeire).
Meg a kik messenger sem tudja, facebook ugyan tudja, de nem mukodik maga az ertesites rendesen, viber sem tudja (bar viber meg androidon most eppen csak wifin megy, tehat en tovabbra is azt gondolom, hogy alkalmatlan a kommunikaciora, legalabbis az en es a kornyezetem tapasztalata alapjan).
Ami kiteheto: e-mail, facebook, uzenetek, skype, jatekok, telefon. Szoval emiatt a 1. nem kiteheto, 2. kiteheto de nem mukodik maga az ertesites - dolog miatt en az utobbi 1 honap hasznalat alatt hozzaszoktam, hogy amint feloldom a telefont, elso pillantas a whatsapp-ra, hogy van-e ott szam (annyibol jo, hogy legalabb fekete szinnel van es nem feherrel). Aztan automatikusan vegigsiklik a szemem a tobbin is, neha belenezek a facebook-ba vagy a "me-tile"-ba (ez utobbi ugyanis mivel forog, igy nem latni mindig, hogy van-e valami ujdonsag, ertesiteni meg ugye nem feltetlenul ertesit).
De iphone5-t es androidot hasznalo haver is mondta, hogy valami van a facebook-kal naluk is. Bar az androidos srac most csinalt egy resetet es most ujra minden jonak tunik.
Az osszes rendszernek van hibaja egyebkent (idokozben a cache a tegnapi1,38-rol 1,56 GB -ra hizott. Van jelenleg 3,20 GB szabad helyem. Ha naponta atlagosan 0,2 GB a novekedesi tendencia, akkor jol szamolom, hogy 16 nap mulva jon az aktualis, menetrend szerinti HR?)
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #6531 üzenetére
Szerintem se tudja.
kolosanyi: Azért az szerintem nagy előny lenne, ha a Facebook helyett a Whatsapp értesítések számát látnám a lock screen-en, de ez sajnos nem került bele az alkalmazásba Meg ha van 3-4 e-mail fiókod (mint nekem), plusz még a Facebook és mindenfélék, akkor nem egyértelmű hogy mi kerül ki értesítésnek, nagyon hasznos hogy WP8 engedi hogy eldöntsd mit akarsz ott látni. Persze WP7-nél is teljesen jó ahogy van, de így azért jelentősen bővültek a lehetőségek, testreszabás szempontjából előnyösebb.
Oppenheimer: Blyan nem is WP user
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #6521 üzenetére
Nekem is, csak gondoltam attól lehet hogy javultak az értesítések. De ezek szerint nem csak a Facebook-ot érinti a dolog. Bár nekem a Whatsapp eddig is kiválóan működött
Oppenheimer: Nálad valami nagyon leolvasztotta a kapcsolótáblát. Ennyire kikészít a WP8? "ha biztosra mész akkor droidot veszel" ez azért még jelen esetben is elég durva kijelentés, még ha a 4X HD a jobbak közül való is
boken: Ha meg tudsz barátkozni a rendszer kötöttségeivel (fix kezelőfelület, meghatározott számú csempeszín, egy hangerő mindenre, szűkösebb app kínálat), akkor jó választás lehet a WP8. E-mail kezelésben a legjobb a WP szerintem, játékok terén egyelőre a nagyokhoz (Android, iOS) képest szűkös a kínálat, de folyamatosan bővül. Külön WP usereknek nagyon ajánlott (szvsz amúgy is az) a Skydrive használata felhő alapú dolgokra, a többi felhőszolgáltatóval nem tudom hogy áll a Store.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #6503 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk.
Azért feature phone szintre degradálni a 8X-et az kicsit erős.
Az other content bug most engem is felhúzott, de én akkor is azt mondom, hogy sírni fog, aki androidra vált. Nem azért mert akad, nem azért mert rossz, hanem a száféle felület párhuzamos használata miatt. Én használtam kb. egy hónapig a Ray-t. De akárhány alkalmazásba belemegyek, mindegyik másmilyen UI-t használ, ami vagy szép, vagy többnyire ronda. WP-n minden ott van ahol. Androidon meg hol itt, hol ott vannak a dolgok.
Természetesen van bőven hiba a WP8-ban, többségében érthetetlen kis alap szarságok, amik nélkül én bőven megvagyok, de egyetértek Barthezz2-vel abban, hogy ha mindenhol van pl. normális hívásinfo, akkor itt is lehetne. Az összes hülyesége ellenére én a 8X-szel mostmár elégedett vagyok, nem indul újra, jönnek az értesítések (Whatsapp, Facebook ami fontos, Viber-t inkább töröltem, nincs létjogosultsága a Messenger programnak, annyira retek az egész.), működik a rendszer... Ha nem félnék attól, hogy január végén HR-t kell csinálnom az other content bug miatt, akkor mondhatnám hogy felhőtlen a boldogság.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz legiaap #6262 üzenetére
Telefon lefordítása a HTC-knél működik.
Remek. Lumia 920-on nem tudom elővarázsolni.A skype nem mindig lép ki. Jó néhányszor csipog tovább üzenet érkezésekor. Pedig be van zárva.
Ha megnézed az álltalam felsoroltakat nem azon múlik, hogy minek néztem utána vagy minek nem. Javaslatokat írtam amik nekem hiányoznak. Ennyi. Remélhetőleg nem csak nekem és lesz rá megoldás a későbbiekben.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
catroot
veterán
válasz legiaap #6127 üzenetére
Én sem, de amikor 4-en csüngnek az emberen...
persze ez akkor szokott lenni, ha valami családi kerti party van és elkérik én meg már ittam annyit, hogy oda is adombtw 6-8 évesekről beszélek.
ja, amúgy lehet az új Lumiát már nem adnám oda, az Omnia azért már repült egy párat.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Alexios
veterán
válasz legiaap #6073 üzenetére
Some of you though choose to the “Advanced Setup” near the bottom of the new account screen. There is where users can currently setup Gmail using Google Sync aka Google’s ActiveSync solution. That feature is going away after January 30th for non-Google Apps subscribers. However, if you currently have that setup and are using it, the service will continue to work for you with nothing changing. Only new requests for GoogleSync will be rejected after January 30th.
[ Szerkesztve ]
-
mbale
tag
-
Lall
veterán
válasz legiaap #5774 üzenetére
A gmail ma összehányta magát és akadozik az egész világon.
tybsen: Mert a WP7-re elérhető a 8-asoknak hegesztenek újat. Gondolom azért működik szarul és tiltották le tőletek.
[ Szerkesztve ]
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #5767 üzenetére
Lehet, de nálam biztosan ment rendben egész nap.
#5771: Lehet hogy igazad van. Ha nagyon összefüggést akarunk keresni, akkor az én készülékem ráadásképp kék De inkább az emvy féle forgatókönyvet tudom elképzelni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz legiaap #5767 üzenetére
Na, hidd mar el, hogy igazam van
Szoval a Skype a kovetkezo dolgokat cseszte el nalam:
- szinkronizalas az accountokkal (sosem vegzett, nem nyiltak meg a postafiokok)
- nem lattam a neveket, amikor hivtam/engem hivtakSzedd le, es restart, ha nem megy, reset. Innentol minden jo lesz. Tenyleg, a Skype valami allati modon szetbarmolja a gepet.
while (!sleep) sheep++;
-
-
MODERÁTOR
-
Oppenheimer
nagyúr
-
félisten
-
catroot
veterán
válasz legiaap #5310 üzenetére
Szerintem:
1. Menüből tudsz gyári beállítást intézni
2. Sima restart lehet? (mert a HR elvileg a factory reset) szerk.: ott alkalmazzák, ahol pl. nem lehet kivenni az akksit.
3. Valami hiba miatt nem tud a telefon bootolni, így marad a billentyűkombináció.
De ez csak ötlet.
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
félisten
válasz legiaap #5272 üzenetére
> Azért arra kíváncsi vagyok, hogy az a tény, hogy referencia mobil a 8X, jelenteni fog-e majd valami előnyt a jövőben.
Nem. Ez csak arrol szol, hogy az MS deklaralja, hogy WP nem egyenlo Nokia.
> Ha az ütősre sikerül majd és támogatott lesz és miért ne lenne az akkor Nokia káput.
Mikozben a WP8-ban mar a Nokia Maps API hasznalatat javasolja maga a Microsoft is? Ah, nem. A Surface-nel is kiderult, hogy nem olyan trivialis beutni a hardverpiacra. Ha a Nokia becsuklik, akkor a WP8 platformnak gyakorlatilag vege. Milyen uzenet lenne a vasarlok fele, hogy az a ceg, aki idaig a WP-t jelentette szamukra, csodbement?
Szoval a Surface Phone-al nem tolhatja ki a Nokiat az MS, szerintem.
while (!sleep) sheep++;
-
Oppenheimer
nagyúr
-
Blyan
félisten
válasz legiaap #5257 üzenetére
Mondjuk erre van egy nagyon jó magyarázat:
A HTC készülékei körül nincs ekkor a hype, de nem is költenek annyi pénzt a WP-ra, mint a Nokia.
Ezt vagy megszokod, vagy frusztrálni fog még nagyon sokáig...The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #5253 üzenetére
Más a kiosztása a jack csatinak, mint az iPhone fülesének, ezért nem működik vele. (A Ray-emnek van még olyan csatija, ami a HTC headsetemet inkompatibilis eszközként kezeli, gondolom az azonos az iPhone-éval.)
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #5251 üzenetére
Ez ilyen, a csatlakozási pontok nem azon az oldalon vannak, ezért ez nem jelent gondot. (Rengeteg telefonnál láttam már ezt a megoldást, a vékony perem ára.) A kis karikákon keresztül megy át a hang. (egy standard stereo fülesen csak két karika van, az csak egyik irányba visz hangot a headseteken legalább 3, mert az egyik a mikrofon hangját adja át a telefonnak)
Ez így elég szakszerűtlen lett, de így a legegyszerűbb
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #5246 üzenetére
Igen, ez megszokás kérdése. Én megszoktam hogy fent van (HD7-nél pont ugyanott van felül jobb oldalt), semmi bajom vele. Nyilván megszokást igényel átállni, meg a kisebb kezűeknek a telefon hossza miatt gondot okozhat az elhelyezés.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #5243 üzenetére
Kb. minden pontban fikázta a 8X-et, és minden pont végén leírta hogy lehet hogy úgy jött át hogy fikázta a készüléket, de attól még jó. A gombok nyomáspontjával nem tudom mi a baj, Kind is panaszkodott rá a cikkben, én lehet hogy megszokásból, hogy ugyanott van mint a HD7-en, de a kezdetek óta probléma nélkül nyomom őket. (Az egyetlen ami kicsit zavar, de ez igazából csak az én bénaságom, hogy ha zenehallgatás közben zsebrerakom, mindig lehalkítom mert úgy fogom meg a jack miatt. De legalább nem kell kivennem, hogy felhangosítsam )
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #5140 üzenetére
Az Omniában mekkora akksi van? Nekem teljesen jó az üzemidő, nincsenek irreális elvárásaim, a HD kijelző többet fogyaszt mint a WVGA, elfogadtam, és együtt élek vele, ennyi belefér, így is jobb mint amit a HD7-tel elértem.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz legiaap #5013 üzenetére
De még nem telt el 3 nap a vásárlás óta, szóval kérhetem a cserét szerintem. Vagy ha tévedek javítsatok ki
mukibuci: előadáson vagyok még haza kell mennem, aztán onnan a westendbe, ami otthonról 1 óra út, éljen
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Воланд
titán
válasz legiaap #4959 üzenetére
1.: megnezed, hogy a brit fogyved torvenyek alapjan mennyi ideig kuldheted vissza a cuccot. ha meg idon belul vagy, akkor visszakuldod, penz visszakap, veszel egy masikat.
2.: ha mar nem vagy idon belul, akkor hr, ha nem javul, akkor megvarod a frissitest, ha akkor sem jo, akkor irany a szerviz."Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
válasz legiaap #4849 üzenetére
Nem. De mivel beigertek a frissitest, ezert nem idegeskednek a helyedben. Az szokott idegesito lenni, ha neked nem mukodik valami, de mindenki masnal jo
Egyebkent a Bing keresest egyre tobbszor hasznalom, eleg jol mukodik. Nem is a webes resze, hanem a Bing Vision pl. eleg okos, meg a Bing Music (?) is jopofa, sosem hasznaltam Shazamot meg ilyesmit, gondolom hasonloan jok azok is. Felismeri, aztan az XBox Musicrol mar ranthatod is le.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
blex
senior tag
válasz legiaap #4822 üzenetére
rájöttem, hogy hülyeséget mondtam, a Rules for sorting new messages kell. a jobb felső sarokban levő kis fogaskerékkel lehetne idáig eljutni. itt egy llink, de nem tudom, hogy neked működik-e..
a másik kérdést meg nem teljesen vágom -
blex
senior tag
válasz legiaap #4813 üzenetére
hát amikor elkészíted, akkor megkérdezi, hogy hova jöjjenek az emailek: az inboxba, vagy egy külön mappába. ha az inboxba jön, akkor nyilván jelez. mappáknál nem.
de asszem utólag is be lehet állítani - a more email settingsben a "Sending/receiving email from other accounts" gyanúsnak tűnik nekem.új kép? eltűnök a fórumról egy hétre és már senkit sem ismerek meg...
-
Dale
aktív tag
válasz legiaap #4758 üzenetére
Inkább kiírhatná szépen a marketplace hogy letöltés ekkora, telepítés után akkora. Mivel csak appokkal átlagos használat mellett igazából nehéz értelmesen megtölteni tizenpár gigát, így inkább az lehetett a fontos ott hogy mekkora a letöltendő file mérete, adathasználati és egyéb mérlegelési szempontok miatt.
https://enginedesigns.net
-
Dale
aktív tag
válasz legiaap #4756 üzenetére
Szia! Sajnos ez nem így megy, a programok marketplace-beli mérete és a feltelepítés utáni mérete szinte sosem fog egyezni. Az appokat mint talán tudod, XAP formátumban kell feltölteni, ami gyakorlatilag egy átnevezett zip file, tehát minden app tömörítve van. Például biztos forrásból tudom hogy a Hungarian Dictionary XAP-je 7MB, a market is ennyit ír ki. De amint letöltöd és feltelepül, kicsomagoláskor 18MB körül lesz a mérete. Ez egy méretesebb játéknál valószínűleg még szembeötlőbb lesz, már amennyiben jól tömöríthető file-okkal dolgozik.
Ezen felül sok program generál valamiféle adatot magának, amit önmagához elment a filerendszerbe, ez tovább csökkenti a használható tárterület méretét. Lehetséges hogy az Other a programok ilyen módon elmentett file-jait (is) mutatja, de ezt nem tudom, sosem voltam szűkében hogy utánanézzek, esetleg leteszteljem saját programmal.
[ Szerkesztve ]
https://enginedesigns.net
-
btudos
nagyúr
válasz legiaap #4655 üzenetére
"A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM-egység mellé egy szintén négynormás (850/900/1900/2100 MHz) UMTS-lapka társul, mobilhálózaton lógva legfeljebb HSPA+ sebességre számíthatunk."
Idézve a 8X tesztből. Ezek szerint a magyar 8X-ek nem LTE-sek. (Az enyém biztos nem az, gondolom kikapcsolható lenne)
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amazon Prime Video
- Házimozi belépő szinten
- MIUI / HyperOS topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Path of Exile 2
- PlayStation 4
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.