- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abri
senior tag
válasz
old_artist #13297 üzenetére
Mennyire zavaró az, hogy nem kapcsolható ki a dinamikus kontraszt az LG W2284F -nél?
-
Rockybro
tag
válasz
old_artist #13297 üzenetére
és a kalibráláshoz elég a monitor, vagy kell a gépem is? csak azért mert veszprémi vagyok
-
Rockybro
tag
válasz
old_artist #13293 üzenetére
melyiken a legolvashatóbbak a betűk, melyiken a legjobbak a színek? phillipset hol lehet kapni, mert mindenhol lejárt, elavult linkekre találtam... hogyan lehet kalibrálni, el tudod esetleg mondani, vagy csak megcsináltatni tudom? mit is jelent igazából h kalibrálni?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
old_artist #13250 üzenetére
Ezek a hazro moncsik nem sz@rok bakker. honnan lehet őket magyarországról beszerezni? be lehet egyáltalán?
mod.: jólvan látom nem. vicc. pedig k..vajók bakker..-.
atom szép is ráadásul. lol aki noname-nek nézi. látszik mennyire értenek hozzá... -
wwhy
veterán
válasz
old_artist #13237 üzenetére
akkor jó
gyártás: legalábbis a HP-t, mert Samuból van pl. Szlovákia, Románia is, LG-ből meg Lengyelország, Szlovénia;
hiba egyelőre nincs40.hét/2008-ban gyártva
-
Terminator_
tag
válasz
old_artist #13231 üzenetére
Az tényleg igaz hogyha be van kapcsolva a gép és úgy dugtam össze elszáll valami ic
-
wwhy
veterán
válasz
old_artist #13234 üzenetére
köszi, majd megpróbálom
-
Terminator_
tag
válasz
old_artist #13229 üzenetére
dvi-i,dvi-d kábelekkel próbáltam,és se kép se hang csak d-sub-on.üdv
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
old_artist #13177 üzenetére
Köszönöm! Akkor az lesz.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
old_artist #13168 üzenetére
Ezt néztem én is, de a magyar benq oldalon ez van odaiírva: Bemeneti jel D-sub / Audio in / Headphone Jack
Utána haraptam a dolognak, és kiderült, hogy voltak oly kedvesek és a HDA adatait írták ehhez is...
Azóta némileg változtak a dolgok, úgyhogy megyek utánajárni.
Köszönök mindent.
-
Loituma69
őstag
válasz
old_artist #13165 üzenetére
Köszönöm!
-
old_artist
addikt
válasz
... sőt, Dell S2409W, ViewSonic VX2233WM, Acer H213Hbmid, Acer P244WB, stb.
mod: Furky - igen, valahol még a DVI-os is 50 alatt van!
-
Furky
őstag
válasz
"ami nem drágább, mint 50k"
-
Loituma69
őstag
válasz
old_artist #13159 üzenetére
Milyen monitort ajánlasz az LG W2242T helyett mert ez borzalmas!
Hétfőig kellene eldöntenem mire cseréljem help! -
Loituma69
őstag
válasz
old_artist #13159 üzenetére
2x írtam véletlenűl, ha ennél többször látható az a forum motor hibája! Nem szándékos volt!
-
Roxy
tag
válasz
old_artist #13148 üzenetére
Megneztem, fixen ugyan olyan.. kis sziszeges az egesz...
Majd ha kesobb mar durvan hangos, akkor legalabb tudni fogom mi baja..xD -
Roxy
tag
válasz
old_artist #13146 üzenetére
A zugas annyira nem eszreveheto, kiveve ha azt figyeled, direktbe. Amugy jobban megfigyelve, a zugas csak elkezdodik es ugyan olyan hangu mindig... mind1 boven kibirhato szerintem...
amugy meg zene hallgatas kozben johogy nem vettem eddig eszre, csak most siri csendben -
oliba
őstag
válasz
old_artist #13142 üzenetére
Nagyon nyomkodnom sem kell, tönkremegy ez magától, de az lesz, hogy felhívom az LG-t. Köszi szépen
-
copperhead
aktív tag
válasz
old_artist #13061 üzenetére
Köszi!Ez tényleg nem a legjobb eredmény.
-
copperhead
aktív tag
válasz
old_artist #13059 üzenetére
Köszi!A játékban mi a gond?Régebbi tesztben azt írták, hogy "Gyors játékokra is alkalmas".
-
t0Mi
tag
válasz
old_artist #12923 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, próbáltam keresgélni neten, de olyan helyet nem találtam, ami nekem - mint hozzá nem értőnek - leírná ezeket a dolgokat. Persze ez eredhet abból is, hogy a keresési ügyességem se az igazi..
Azt írtátok, hogy a TN-est ne nézzem. Ez csak a TN-re vonatkozik, vagy a TN + Film-re is?
-
Roxy
tag
válasz
old_artist #12906 üzenetére
Akkor azt veszem.
Most egy Samsung 720N et nyustolok, ezert gondolkodtam sokaig Samsungon, csak mostanaban ugye ritka a Samu paneles ebben az arkategoriaban...
LG rol meg sajna nem nagyon hallotam semmit. De mar csak a HDMI miatt is hosszutavon jol johet
Majd ha megjon irok rola par sort -
Duncee
csendes tag
válasz
old_artist #12894 üzenetére
Húú, köszi akkor holnap első dolgom lesz érdeklődni!
Remélem igazad van -
bélanéni
őstag
válasz
old_artist #12881 üzenetére
old_artist, légyszíves fejtsd ki bővebben, mit jelent a HP monitor hardveres kalibrációja.
(akár más is elmondhatja)
Csak mert 95%, hogy ilyen monitort veszek, számomra a jelenlegi piacon az egyetlen szóba jövő monitor. Mondjuk szerintem a NEC P221W is nagyon jó lesz, a design-ja még egy fokkal jobban bejön, de az ki tudja mennyi lesz. -
zorius
tag
válasz
old_artist #12857 üzenetére
Köszi!
Most már a döntéshez közeledek, eddig az EIZO s2231w volt az esélyes, vagy egy 24"-es (dell...), de most az árak a hp-kre irányították a figyelmem, és a NAGYON JÓ minősétésű tesz is a prad-on.
Már csak azt kell végérvényesen tisztáznom, hogy valóban nem létszükséglet nekem a 24 és elég bőven na 22 (mivel lesz majd fullhd lcd tv). És most már a hp2275 is tetszik a páromnak is, mert jobb képek voltak a prad-on róla ;-)
A dell most nagyon drága, nem is rev a001, szóval maradnak a hp-k, EIZO csak akkor ha felbolydulnak megint az árak, vagy elfogy vmi raktárról.
Hajrá... -
Myers
senior tag
válasz
old_artist #12836 üzenetére
Hi!
Mivel nem bírtam magammal, ezért még tegnap este beraktam az új VGA-t. Sajna nem megy DVI-n.Létezhet az, hogy egy vga és egy monitor inkompatibilis?
A következő lépés, hogy az új vga-t átadom havernak 1 nap tesztelésre. Bár a tippem az, hogy ott menni fog.
Sajnos lehet, hogy el kell adnom az új vga-t. És akkor merjek venni egy más márkájú 4850-est? Vagy csak a HIS márkával van gondja? -
Myers
senior tag
válasz
old_artist #12831 üzenetére
Holnap beszámolok, hogy mire jutottam az új vga-val. Lehet, hogy kapásból analóggal fogom azt megnézni.
Kössz az eddigi együttműködést!
-
8nemesis8
veterán
válasz
old_artist #12829 üzenetére
Köszi a segítséget.
Illetve még annyit hogy a V illetve TQ modell fényerőben tér el.Sok különbség van 300 illetve 400 között?(hatásban)
Illetve még csatlakozókban tér el de a fontos hogy DVI és HDMI is van rajta.
A HDMI-nél mit jelent az hogy 1.1? -
Myers
senior tag
válasz
old_artist #12827 üzenetére
Helló!
Új fejlemény van!
Van kép DVI-n keresztül bios boot alatt is!
Ez az jó hír!
Azért van némi üröm az örömben, ugyanis nem tudom, hogy mitől lett jó! Jelenleg úgy van, hogy a vga hátlapján az "1-es" DVI-n van a DVI kábel, a kettesen az analóg. Persze volt már ilyen felállásban is vagy tízszer, legalább, akkor persze nem ment.Ezen kívül még raktam fel monitor driver-t XP alá, plusz egy forte manager nevű csak LG monitorokkal működő progit, ami arra szolgál, hogy szoftveresen lehessen állítani a monitort, viszont nem engedett semmit sem állítani, minden le volt szürkítve. De ez utóbbi dolgok oprendszer specifikusak, tehát közük sincs ahhoz, hogy bios boot alatt van-e kép vagy nem.
Szóval most félek megbontani ezt a "harmóniát"!
-
8nemesis8
veterán
válasz
old_artist #12825 üzenetére
Igen köszi már szétnéztem és ilyen 70k körül vannak amit még meg tudok fizetni.Ennek örülök is még várok talán a forint erősödik majd valamikor és akkor megveszem sztem ezt
Amit ajánlottál LG W2452TQ-PF azt magyarországon te sem tudod hol lehetne megszerezni?
Köszönöm a segítségedet. -
Dracula
őstag
válasz
old_artist #12822 üzenetére
Kösz, volt már Nokia meg hasonló monitorteszter, ezt nem tudom, hogy újabb-e, de megnézem... csak annyiban jobb, hogy van kedvezmény, de nem sok... soxor olcsóbb boltban néhol, mint ezzel a kedvezménnyel
Majd meglátom, hol veszem akkor.
Nem vagyok grafikus, a privit megkaptam... amúgy bárcsak tesztelnék itt és csinálnálnák hozzá egy letölthető színprofilt, persze az nem pont ua lenne, amint írtad akár a VGA miatt, de azért nem lenne rossz.
Amúgy a mostani monitoromhoz is egy Toms HW-es vagy milyen beállított színprofil van
betöltve. (a "legendás" Q17S monitor)
Üdv!
-
Myers
senior tag
válasz
old_artist #12813 üzenetére
Hi!
Megtörtént. Kipróbáltuk havernál a monitort. Az lett amire számítottam: DVI-vel hallgatott mint a sír, azaz nem volt kép.
A VGA-t sajna nem tudtam elvinni, mert neki még AGP-je van.Ez a "hiba" elég alap lehet egy garanciális cseréhez?
De én már tovább mentem gondolatban. Tegyük fel, hogy kicserélik a monitort egy ugyanilyenre. Ha azt "rettegve" kipróbálom az új vga-val, akkor lehet, hogy azt is "elküldi" megint. És az már mégnagyobb ciki.
-
8nemesis8
veterán
válasz
old_artist #12820 üzenetére
Nincsmit.
Egy kérdésem lenne amit írtál LG W2452TQ-PF.
Magyarországon még nem lehet kapni sztem
Ausztiába is van de még nálunk inkább csak az LG W2452T-PF van ha jól emlékszem de ezen sajna nincs pl HDMI:S Még jó vétel lehet ugyanez csak W2452V-PF ezen már van HDMI és magyarországon is kapsz.
Tudsz valakit ajánlani ahonnan az általad említett be lehet szerezni? -
Dracula
őstag
válasz
old_artist #12805 üzenetére
Ok, csak én a HP-nál dolgozom, így olcsóbban tudom venni annál is, no nem sokkal, de azért olcsóbban. Pixel hibát meg tudom nézni...
Viszont ez a kalibrálás majd érdekel! Elég csak 1x "életében" bekalibrálni?
Ha a régi 17"-es TFT-t is viszem, azt is be lehet egy füst alatt? Mennyi?Üdv!
-
8nemesis8
veterán
válasz
old_artist #12816 üzenetére
Egyébként érdekességnek most olvastam el az iponon két tesztet.
A lényeg hogy LG W2252V-PF:
"A képernyő gyengéje az enyhén sárgás színhasználat, melyen nem tudtunk segíteni a beállításokkal sem, átlagos háttérvilágítása pedig a filmrajongóknak nem kedvez. Látószöge viszont kiemeli a TN panellel szerelt megjelenítők tömegéből, az élénk színkezelés és igen jó reakcióidő miatt már a vásárlást is megfontolhatjuk, mivel a pozitív és negatív tulajdonságok mérlegén a serpenyők éppen egyformán állnak."
LG W2452T:
"Hibaként az instabilitást, világos feketét és a csak átlagos látószöget róhatjuk fel a megjelenítőnek. Összefoglalva viszont a legtöbb területen elégedettek lehetünk, ugyanis nemcsak egy kiváló játékos monitorral sikerült megismerkedni, de színhasználata és háttérvilágítása miatt filmezésre is kiválóan alkalmas az LG eme készüléke."
"Az LG jelen típusával rácáfolt állításunkra, miszerint kedvező áron csak gyenge készülékhez lehet szerencsénk. Apró hibái mellett számos igen fontos erénnyel büszkélkedhet, bár sajnáljuk, hogy nem kapott szélesebb látószöget a panel, mivel láttunk már a gyártó termékskáláján ennél jobbat is. Összefoglalva viszont nagyon elégedettek voltunk a monitorral, ráadásul a jó összkép kedvező árral és pixelhiba garanciával egészül ki."Tehát ezek szerint nekem az jön le hogy a 24"osat jobban ajánlják.
Azonban én nem igzaán értek a monitorokhoz csak olvasok és tanulok
Egyébként Poroly-nak miért nem 24"osat ajánlottál?Véleményed szerint inkább 22"es a jobb? -
Myers
senior tag
válasz
old_artist #12811 üzenetére
Hi!
Thx, máris megtettem a "bejelentést".
Még arra gondoltam, hogy adtak a monitorhoz valamilyen progit. Soha nem raktam fel. De fel fogom, hátha meg tud valami olyasmit izgatni a monitorban, amit idáig nem.
Majd meglátjuk mit mondanak. Minden esetre este talán 2 haveromhoz is el tudom vinni a monitort. Hátha az ő grafkártyájuktól kap valami varázsjelet.
-
Myers
senior tag
válasz
old_artist #12783 üzenetére
Van némi változás:
XP alatt a driverből beállítottam, hogy 2 monitorom van, és mindkettőn ugyanaz legyen.
Persze úgy van, hogy a monitor és a vga össze van kötve DVI-n is, és analógon is (átalakítóval).És láss csodát, megy a DVI bementen a kép! De csak XP alatt, mert Biosban továbbra sincs kép. És XP alatt is csak a bejelentkező képernyő alatt jön meg a DVI-s kép.
Szóval a DVI bemenet nem rossz, csak valami meggátolja a monitort, hogy bios alatt is legyen kép.
Találkoztatok már ilyennel?
-
Dracula
őstag
válasz
old_artist #12769 üzenetére
Köszi, old_artist!
A prad.de-s tesztet tegnap olvastam, és nagyon tetszett a cucc. Még a Hyundai W241D-t is ígéretesnek találom amúgy.
Pont ilyesmi beszámolót vártam itt, ha van valakinek ilyen. Az ára kicsit borsos még, de vsz. csak jövő év elején veszem majd valamikor, akkor lesz 5 éves ez a 17" tft-m. Meg hát kérdés, hogy elfér-e itt a monitor.
A hardveres kalibrációt te mivel csináltad? Ahhoz a PH cucca kéne, nem?
Üdv!
-
Myers
senior tag
válasz
old_artist #12783 üzenetére
Helló!
Végre valaki foglalkozik velem érdemben.
Értem mit mondasz.
A régi és az új garafkártyán is 2-2 DVI csati van. Ezek mindegyikén kipróbáltam.
A monitoron természetesen a DVI-be volt bedugva a kábel.Ebben a pillanatban kipróbáltam tápkábel kihúzással, de ez sem segít. De egyébként kapcsolós elosztóm van, és minden gépleállításkor kikapcsom, és ezzel együtt a monitor is "áramtalanítódik".
Most éppen a régi grafkártya van bent (analóggal nyomom), amivel 1 évig ment a DVI. De most nem hajlandó.
Próbáltam már factory resetet a menüben. Akkor a szervíz menüben van ilyen, hogy nvram init, de az sem segített.
Még mindig valami rejtett dologra gondolok. Nem hiszem el, hogy csak úgy ki tud purcanni a "dvi bemenet". A hibát akkor észleltem először, mikor rádugtam az új grafkártyára a DVI kábelt. Nem lehet hogy az küldött el valamit a monitorban?
(#12786) samu74: Mennek.
-
törölt tag
válasz
old_artist #12774 üzenetére
Huh, akkor ezzel még várnom kell.
-
8nemesis8
veterán
válasz
old_artist #12771 üzenetére
Pont így gondoltam én is.
Filmezni meg olvasni natívban fogok egyedül játszani ami nem túl sűrű azt fogok natívban ha meg majd kevés lesz már a vga akkor levenném.
Tudnál esetlegesen egy jó monitort ajánlani olyan 50-80 000környékén? -
törölt tag
válasz
old_artist #12763 üzenetére
Már egy hónapja próbálgatom.
-
törölt tag
válasz
old_artist #12761 üzenetére
Micsoda humor.
Legalább lenne fent valahol egy profil, de nuku... -
Alex123
senior tag
válasz
old_artist #12754 üzenetére
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #12730 üzenetére
ő nyomtató miatt írt az angolokhoz,de azok mindent elintéztek és válaszoltak is normálisan.Ígérgeti már 1hete nekem is,demég nem ért ide
Ezért is kellene aki érthetően és egyértelműen megmondaná mit lenne érdemes megvenni -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #12728 üzenetére
Azért elmondom,hogy én már a múltkor írtam nekik egy mailt,hogy a care packot ismertessék bővebben és,miként lehetne megrendelni.....inkább nem ecsetelném a választ,mert majdnem elrepítettem a monitort
a lényege,hogy nekik semmi közük ezekhez,keressek meg egy forgalmazót,majd az elmondja
Furcsa módon a haverom írt az angliai cégnek és ott tök rendesek.Ha jól menne az angol,nem is gondolkodnék -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #12726 üzenetére
Az a baj,nem is értelmezhető az egész...a legbosszantóbb az,hogy még odameri a magyarországi hp írni a hivatalos oldalán,hogy az infók miatt nem vállal fefelősséget
De majd te utánakérdezelÚgyis ráérsz
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #12724 üzenetére
Most nemtommm,megérné e valamilyen care packot venni rá.szted???
De nemtudok eligazodni,hogy mit miért és mikor érdemes megvenni -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #12721 üzenetére
lehet nem is említettem
..kissé sokfelé jár az agyam mostanában
Jah..oszt mondom az osztráknak,hogy a garilavél holvan???az meg gondolkodott 2napig mi is lehet az
Miii????
Háát mondom nálunk adnak sok sz*r papírt még a számla mellé,mert az semit nem ér.Nah ez már neki végképp magas volt
Aztán elmagyarázta,világgaris termékeknél nincs is ilyen elég a monitor sorozatszáma,esetleg számla és ennyi,sőőt náluk sehol nincs igazán ilyen
(aztsem tudta mi az a garilevél
)
Hááát sajna itt tartunk még mindig.Nagyon elgondolkodtató,hogy vásároljaon e egyáltalán itthon drágábban és sokkal rosszabb feltételek mellett az ember -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #12708 üzenetére
nah azért megsúgom,hogy kint az osztrákoknál a hp-t világgarival adták.....no comment.....Mi akkor hol is élünk???a szarban??
Vagy ennyire átbasszák az embereket itt?
Én nem értem,hogy mi a fenét foglalkozzak a kinézetével a monitornak.Az ilyen embereket sem értem.Az a XX"!...no az legyen jó.Most mi abban az élvezet,ha nézek egy csilli-villi TN paneles valamit,aminek minősíthetetlen a képe...na ez nekem már magas
-
R
senior tag
válasz
old_artist #12714 üzenetére
1 DVI, 1 D-SUB
-
DNA
tag
válasz
old_artist #12708 üzenetére
Köszönöm a kielégítő válaszodat
-
DNA
tag
válasz
old_artist #12706 üzenetére
Értem, akkor 1000:1 az már jó.
Durva ez a HP monitor, egyedül ez a nagy bumszli talp nem tetszik rajta
Még itt a paneleket láttam (AS-IPS, TN Film, S-PVA), gondolom TN-t ekkora méretben nem érdemes erőltetni. Ez az AS-IPS elég jónak tűnik input lag terén. -
DNA
tag
válasz
old_artist #12704 üzenetére
Szia!
köszi az infót.
Az Eizo-k egyébként miben tudnak többet a többi hasonló moncsinál, hogy ennyivel drágábbak? Ennyire gyönyörű a képük?
A kontraszt mennyire számít? Valamint a Dell 2408-ról nincs valami véleményed?Megsasolom a HP-t.
Előre is köszi.
-
commanDOS
senior tag
válasz
old_artist #12666 üzenetére
Az a gond, hogy senki sem tudja mi vár még ránk. Pl az euro árfolyam is naponta változik, drágulás van, a forint is gyengül, de benzin meg még is olcsóbb, ki érti ezt?
Ebbe ne menjünk bele.
Csoda ha egyáltalán részletre meg lehet venni majd v.hogy.
Sz@r helyzet ez.
Viszont akármi is van, az üzleteke főleg ünnepek előtt mindig próbálnak a másik alá licitálni,
ezzel a vevők közvetlenül csak jól járnak, függetlenül attól, hogy alakulnak a pénzpiaci dolgok a világban. -
Mr. Teddy
őstag
válasz
old_artist #12554 üzenetére
Jó, nem ez alapján döntök. Hanem hogy ez a monitor 49990Ft-ért, 24"-os, FullHD felbontás. Más márkában az ilyen 80 ezertől kezdődik. Ezeknek a szövegeknek nem dőlök be én sem, mert hülyeség tudom.
Amúgy meg az átlag felhasználók nem is nagyon kalibráltatják, meg állítgatják a monitorukat. Beállítanak egyet, azt kész, azt használják, aki meg profi színeket akar, az nyúljon a zsebébe, meg annak olyanis a munkája ahol kell, szal figyel rá. -
szeva000
addikt
válasz
old_artist #12554 üzenetére
Nameg a 3000:1 dinamikus kontrasztnak és a rövid válaszidőnek van legjobban köze a valósághű színhez
és hány embert át lehet így b*szni -
Picturemaker
őstag
válasz
old_artist #12515 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
-
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #12529 üzenetére
Még egy kérdésem lenne egyelőre. Mégpedig az automata fényerőszabályozó. Te ezt használod? Én úgy vettem észre, h. néha nem adja kellően a kakaót.
-
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #12525 üzenetére
Azt megköszönöm és az eddigi segítségeidet is.
Lenne egy balfasz kérdésehogyan tudom az ICC profilt hozzáadni?
"- Fényerő: 50%
- Kontraszt: 54%
- R 96%, G 94%, B 97%"Húúú, ez jónak tűnik.
Amúgy te szoktad állítani filmezéshez, játékhoz, nethez a beállításokat vagy ált. mindenre a custom-ot használod?
-
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #12514 üzenetére
Rendben
Egyenlőre a fényerével kűzdök, kicsit kezdő vagyok
Gondolom a gyári beállításokon nem célszerű használni mivel a TEXT-en kívül minden más Brightness 100% és Contrast 100% -on van ami azért retinán csap rendesen. Te hogy használod? A kalibráció gondolom csak a színekre vonatkozik meg fehéregyensúly stb. -
Picturemaker
őstag
válasz
old_artist #12511 üzenetére
Szia!
Első felindulásból PH-s tszt alapján szimpatikus volt a Dell Ultrasharp 2007WFP. Ez kb. 100 pénz. De itt van néhány ember akinek nincsenek jó tapasztalatai a Dell-el. Aztán a Philips, amiről már beszéltünk és szintén S-IPS. 55-ért sajnos már nincs, de 100-ért azt is lehet még kapni. Az Eizo S2231W olyan 130 valamennyi, de az S-PVA, ha jól tévedek.
Az előbb felsorolt kettőnél jobb az Eizo (főleg fotószerkesztésre kell)?
Mert ha jobb akkor inkább kiadom érte a többletet. De kb. annál a 13x-nél megállnék.
Ezek közül az adott feladatra melyik lenne a legjobb vagy más ilyen kategóriában? -
Picturemaker
őstag
válasz
old_artist #12489 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást.
S-IPS panellel szerelt monitor a Philips és a Dell van csak?
Ezeket mégsem ajánlottad, itt a márkával van esetleg gond?
Az Eizo FlexScan S2231W S-PVA-a. Gondolom mégis jobb ezeknél.
Szerinted érdemes még egy kicsit hozzátenni a pénzhez és ezt választani?
Bocs a sok kérdésért, de ez elég nagy kiadás és szerintem
érdemes megfontoltan dönteni. -
Picturemaker
őstag
válasz
old_artist #12487 üzenetére
A Lenovot néztem, de annak túl nagy a felbontása. Néha játszom és azt már ne viszi el a gép. Amúgy amiatt a nyamvadt 3870-es kari miatt vagyok bajban. 22"-s DELL monitorom van, és nem kezeli rendesen. Alapértelmezettnek látja. A frissítést rá kel kényszeríteni külső progival, a PS pedig valami rondán világosan jeleníti meg a képeket. Gondolom valamit kiszed a monitorjellemzőkből. Szóval az 1900-as felbontás talán már sok.
Ezek szerint az S-PVA-kat jobbnak tartod az S-IPS-eknél? -
Picturemaker
őstag
válasz
old_artist #12485 üzenetére
A kettő közül melyik lenne a jobb választás?
Vagy esetleg más versenyző ebben az árban? -
Picturemaker
őstag
válasz
old_artist #12470 üzenetére
Üdv!
HP LP2275w-t a gyártó oldalán nem S-PVA-nak írják, mennyivel "gyengébb" a sima?
Tudsz-e beszerzési helyet erre: Philips Brilliance 200WP7ES.
Köszi.
-
ZionDUC
csendes tag
válasz
old_artist #12462 üzenetére
Köszi az infót!
Itt is megkérdezem akkor, hogy a Samsung 2233BW monitorban is Samsung panel van-e.
2232BW-t szerettem volna venni, de ha lesz egyáltalán, akkor is csak jövő héten, és az áremelkedés tudatában inkább megvenném ezt. -
Terminator_
tag
válasz
old_artist #12381 üzenetére
Szia!
Privát üzeneted érkezett.
Várom a válaszod.köszi
-
Mercutio_
félisten
válasz
old_artist #12381 üzenetére
Benq G2200W, TN paneles.
Mit értel azon, hogy a panel és a vezérlőegység hibája?
A tesztprogram 7. oldala homogén, a 8.-nál van egy "mintha valami havarogna a láthatóság határán" érzés, leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy nem homogén, érdes felületet nézel pl. hüllők bőre
A 14. ábrán minden egyes kockánál eltérés kell legyen a környezetéhez képest? A %-os értékek csak tájékoztató jellegűek gondolom
A 21-es ábránál a világosabb színeknél látható egy enyhe függőleges sávosodás, gondolom ez a TN-panel jellemzőjeHozzátartozik a dologhoz, hogy fentieket D-Sub kábelnél tapasztalom, délután lesz már DVI, azzal gyanítom, hogy bizonyos jelenségek megszűnnek, erősen csökkennek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
old_artist #12377 üzenetére
Értem, de ami korrigálnivalót találok vele, azt ha tudnám melyik beállítási menüben tudom javítani, az sokat segítene.
Pl. A ahol körök vannak, ott látok egy enyhe fűrészfogasodást (pixelesedés?) a köríven, vagy pl. a (azt hiszem) sűrű szürke vonalaknál mintha a háttér kavarogna olyan hatása van a képnek, ilyesmire gondolokpixel- és subpixelhiba nincs
-
Mercutio_
félisten
válasz
old_artist #12352 üzenetére
Szia!
Az általad korábban linkelt EIZO tesztprogramhoz van valami leírás, amiben szájbarágósan lépésről lépésre olvasható milyen látvány esetén milyen paramétereket kell állítani, hogy az adott tesztkép a lehető legjobb legyen, illetve valami amit nem nagyon kelle piszkálni, mert esetleg többet ront mint javít az alapbeállításokon? -
mindfreak
őstag
válasz
old_artist #12361 üzenetére
Az új LG W2600HP 26" TFT-ben is egy új fejlesztésű S-IPS panel található. Az előzetes tesztek szerint szintén nagyon jó terméknek ígérkezik és ez is nagyon kedvező árban, kb. 135-140e Ft-ért lesz kapható.
-
zorius
tag
válasz
old_artist #12359 üzenetére
Így áradozni...
Hát arra a feketére már tényleg nagyon kíváncsi lennék, mert jót én még nem láttam, a 2253bw-é katasztrófa volt
El sem tudom képzelni, hogy a fekete _TÉNYLEG_ FEKETE!!! -
kano
nagyúr
válasz
Leírod utána a tapasztalataidat?
Köszi! -
wwhy
veterán
válasz
Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy kezeim közé kerül majd egy Eizo 2231WE
-
ész ventura
aktív tag
válasz
old_artist #12249 üzenetére
OK! Köszi neked és poplacseknek is!
-
Anubis_9
addikt
válasz
old_artist #12252 üzenetére
Abból van elegem, hogy ez a 2. LG 2252TQ, ami rossz!
Az előzőnél folyamatosan vörösen világított 1 subpixel. A sokkal zavaróbb volt.
Amúgy ahogy azon, ezen is a képernyő alsó harmadában van a hiba, a jobb széle felé.
-
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #12245 üzenetére
Már pénteken megrendeltem tőle egy S2231WE
-
ész ventura
aktív tag
válasz
old_artist #12247 üzenetére
Köszi!
De jó, hogy annyiféle DVI van!
Más a bemenetük? DVI-I, DVI-D stb..? Fizikaliag nem megy bele?
VGA-kon általában milyen a DVI kimenet? (9800GT-nél sima DVI-t írnak)
Tehát olyan kábelt kell venni, ami egyik oldalon sima DVI a másikon meg amilyen a monitorhoz kell? -
ZionDUC
csendes tag
válasz
old_artist #12238 üzenetére
Mit jelent pontosan a betűk elsimítása?
-
ZionDUC
csendes tag
válasz
old_artist #12212 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Pár hete olvasgatom ezt a fórumot, és nagyon értékelem a segítőkészségeteket, ezért mielőtt megveszem majd a monitort, mindenképpen megfogadom a tanácsaitokat.Itt van pl. a Samsung SyncMaster 2232BW, a Samsung SyncMaster 2253LW és a Samsung SyncMaster 2243NW monitor, amiben túl nagy különbséget nem látok (kivéve, hogy a harmadik nem tudja a DVI-D-t), de az eddigiek alapján ezeket nézegettem.
Ezt olvastam:
"Minden grafikus kártya ugyanis először digitális videojelet hoz létre, amelyet a VGA-portnál analóggá alakít át. Ezután az analóg jel eljut a modern monitorhoz, ahol visszaalakul digitális jellé. A DVI-D kiiktatja az analógra való át-, illetve az onnan való visszaalakítási eljárást, ezzel javítja a kapcsolat minőségét a forrás és a kijelző között."Nekem egy régi videókártyám van, mert játékra nem használom, így felmerült bennem a kérdés, hogy ki tudom-e használni a DVI-D-t, vagy ahhoz új kártyát is kell vennem. (vagy elég csak egy új kábel esetleg a kártya és a monitor közé?)
-
attiati
veterán
válasz
old_artist #12214 üzenetére
Végülis semmi grafikára nem használnám, úgyhogy annyira nem számítana.
Ég és föld?
Szted 2275w rossz választás lenne? (nekem már talán túlzottan jó paraméterei vannak, net, póker, film, játék használatra)
-
ZionDUC
csendes tag
válasz
old_artist #12199 üzenetére
Láttam, hogy többször is a Samsung monitorokat ajánljátok a 40-50.000-es árkategóriában.
Ennyivel jobbak, mint az LG, Acer, és társaik?Azért érdeklődök, mert én is szeretnék hamarosan venni egy monitort 40.000 körüli összegben. Főleg azért kellene az 1680 x 1050-as felbontás, hogy több póker asztal elférjen egyszerre, mert emellett csak filmnézésre és netezésre szoktam otthon használni a gépet.
-
attiati
veterán
válasz
old_artist #12197 üzenetére
Jövő héttől fogsz tudni mondani új forgalmazókat HP 2275w-re? Bőven 100 alatt??
Hmm, most aszem 98 a legolcsóbb, az nincs sokkal 100 alatt
Egyébként mennyire hátrány neki, hogy Eizo Samu paneljét megkapta, de elektrónikáját nem?Attól tartok ezeknél az új HP-knél, hogy csak azért van jó hírük fórumokon, mert még nincs elég sok embernek ahhoz, hogy kijöjjön hibájuk. 2275w-ről pl semmi teszt nincs még. Így nem merem megvenni. Jó lenne boltban megnézni kiállítva, nem csak úgy vakon webshopból kattintgatásra rendelni 100.000 ftért.
Illetve Sickboy-nak ajánlottad Samu 2253BW-t. T220 nem jó annyira, hogy ajánlani merd?
-
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #12194 üzenetére
ÉS tudásban megegyezik a két monitor? 22-es és 24-es re gondolok, tehát a panel is tök ugyan az értelem szerűen kisebb
ileltve az elektronkájuk is megegyezik?
-
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #12176 üzenetére
"és nagyker áron (~kb. 120-130e körül) fogja feltenni az aprókba!!! "
Gondolom a 24"-ost nem? A 22-es már kapható 100e ért.
-
szeva000
addikt
válasz
old_artist #12175 üzenetére
Sikerülni sikerült csak valahol valami külföldi fórumon láttam,hogy a Black luminance-ban sikerült 0,16 vagy 0,18 körüli értéket elérni ha jól emlékszem.Nekem ez stabilan 027-0,30,akárhogyan is küzdök vele
Nomeg még küzdök a túlszaturáltsággal,de az megoldódik a VGA cserével,amit lehet kihúzok még év végig,inkább gyűjtök egy picit jobbacskára -
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #12162 üzenetére
Köszi old_artist, phpmoli!A ClearType-t ismerem, de szerintem csak ront ha bekapcsolom.
A tftcentral tesztet ismerem, de tudod, hogy a felhasználói teszt az igazi.Vettem én már 100 pontos képminőségü monitort, másnap vissza is vittem.Elméletileg a CHS dugig van HP-vel.
Gondolom ismeritek a 8 napos elállási lehetőséget, de azért jobb lenne kihagyni. -
Eagl3
veterán
válasz
old_artist #12162 üzenetére
Kíváncsian várom a tesztet. Igaz elvileg már meglesz az S2231-em
-
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #12157 üzenetére
Köszi attiati, old_artist!Persze, hogy a natív felbontásban legjobb a képminőség, de én ezt csak játékban használom, mert olvasásnál eléggé fárasztja a szemem.
Van már valakinek HP LP2475w monitora, jó lenne egy felhasználói tesztet is olvasni.
Talán ez lenne a legjobb választás, bár lehet, hogy FPS játékban, ekkora felületen nehezebb megtalálni az ellent. -
pinnacle
nagyúr
válasz
old_artist #12152 üzenetére
Köszi szépen!Olvashatóság szempontjából melyik a legjobb választás?Nekem a 17"-es monitorom 800x600, 1024x768 méretben volt a legjobb.Láttam a S2231W-t jobb volt mint a 1932, de rosszabb, mint az L557 (nem volt annyira éles, és a fekete betűkben egy kis elszíneződés volt). Egyébként nem a pixel mérettől függ a betűk megjelenítése?
-
phpmoli
tag
válasz
old_artist #12129 üzenetére
-
Terminator_
tag
válasz
old_artist #12116 üzenetére
Szia!
Özintén kérdezem egy laikus látja az spva és a sima paneles lcd között a különbséget?
szerk: csak azért kérdezem mert a 970P a net szerint s-pva panelos,de Én nem veszek észre semmit,max annyit hogy szinesebb,talán pont ez a lényeg
Nem tudom,lényegében amire Én használom teljesen mind1,mert nem krafikázom,engem a külső szépsége fogott meg és hogy szépen forgatható
-
phpmoli
tag
válasz
old_artist #12050 üzenetére
thx. hat mondjuk 100000 alatt szanok ra, tokmindegy hogy hany colos es tudom, hogy 4:3 aranyut mar sehol nem fogok kapni, az 5:4 aranyuakban pedig nincs hdcp valamiert. nyilvan jo lenne xva, de az ennyiert nem lesz. tehat vegulis ezek nem szukito parameterek, ahogy korulneztem. mindenre akarom hasznalni: programozas, jatek, fotozas.
-
Bagira01
veterán
válasz
old_artist #12001 üzenetére
Ez az "inkább" grafikusoknak, nem jelent semmi hátrányt pld filmeknél vagy játékoknál?
-
Furky
őstag
válasz
old_artist #12008 üzenetére
Ez mind az, amit tud
Semmi többet.
-
Anubis_9
addikt
válasz
old_artist #12002 üzenetére
Nekem is NOD (2.70) van fent, napi frissítéssel. Nem szólt egy mukkot sem, hogy vírusos lenne...
-
Furky
őstag
válasz
old_artist #12002 üzenetére
Letöltöttem én is, futtattam is, és Avira Antivir Personal sem jelzett semmit.
Amúgy a program semmi különöset nem tud, elég béna, tök alap... Az EIZO ebben is sokkalta jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest