- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
borisz_B
tag
válasz
Rockybro #14121 üzenetére
Hy!
Egyértelműen a Dell2209WA a választottad 80-85k közötti árképzésben!
A haverom itt vette a Dell 2209WA monitorját, és pixel garanciával megkapta 80e-ért! Szerintem nem egy rossz monitor, bár ő a feketéjével nem volt megelégedve, de játékokra, filmezésre és egyéb alkalmazásokra jó, sőt jobb, mint a TN paneles! -
DarkDeer
senior tag
válasz
Rockybro #13965 üzenetére
Szerintem érdemes lenne még egy kicsit hozzátenned a kerethez és egy ilyet venni:
Samsung 2494HS [link]
Ez 24"-es Full HD felbontású. A Full HD (1920x1080) felbontás a következő években meghatározó lesz, ebben jönnek ki filmek, programok stb. Ha új monitort veszel több évre akkor én mindenképpen ajánlom. Mivel ez 24"-es így nem túl kicsi a pixelméret, így olvashatósági probléma sem lesz vele, és a TN+Film panelesek közül ez a Samsung nagyon jó. Játékokhoz teljes felbontáson kell a jó videókártya, de kisebb felbontáson is lehet játszani.
Gondolkodj el ezen. -
Richter36
őstag
válasz
Rockybro #13963 üzenetére
Ebben az árban csak TN paneles monitorok vannak, ezek pedig nem a színhűségről híresek. Bár vannak amelyek kalibrálás után viszonylag közel kerülnek a színhűséghez.
Ha nem, tudsz többet szánni rá akkor én a Samsung 2333sw javaslom. 23" és 1920x1080-as felbontás ez elég nagy ahhoz elférj a munkáddal. Azt viszont nem tudom ez mennyire jó kalibrálás után, majd jön old_artist vagy wwhy fórumtárs és elmondja. -
msgt.fubar
senior tag
válasz
Rockybro #13316 üzenetére
köszi, de csak most nézem hogy annak elég érdekes a dizájnja, nem igazán tetszik.
a 2243nw-hez húzok most, tudom hogy nem samsung panelos, tudom hogy nincs rajta DVI, de az iponos cikk és tapasztalatok alapján nem tűnik olyan rossznak. a mostani monitoromon van VGA és DVI csati is, direkt rákötöttem emiatt a VGA-ra és igazából nem látok számottevő különbséget.
mintha egy icipicivel kevésbé lenne éles, de lehet hogy ez is csak a placebó hatás, mivel ebben a topikban olvastam ilyesmit korábban, hogy a DVI-vel picit élesebb a kép. de végülis mindegy is, mert a MagicTune-ben lehet élességet állítani utólag is. annyi még hogy minden egyes új felbontás észlelésekor automatice bekalibrálja magát, de meg is jegyzi, szóval túl sokszor nem fordul elő a procedúra, meg ugye LCD-t mindig natív felbontáson használunk.
az a gond, hogy a 2043bw és a 2243nw van azonos árban, ezek közül kellene választanom egyet. az előbbin van DVI, de mégis csak két hüvelyknyivel kisebb, a nagyobbikon pedig DVI, állítható magasság és pivot. ha maximalista lennék, akkor 2243bw lenne, az DVI-s, pivotos, stb és közben 22 col, de nekem nem ér meg +6-8k-t ez.
főként internetezésre, munkára és néha játékra lenne a monitor, ezeknek a kritériumoknak megfelel a 2243nw, jól gondolom ugye?
mert ha azt vesszük, hogy úgysem samsung paneles, és tényleg annyira minimális a különbség a DVI és a VGA csati képe között, hogy szinte észre se lehet venni. színt úgyis kell kalibrálni a nem-samsung paneleseknél (ennyit kivettem sok-sok hsz-ből), akkor azt az AutoSetup gombot megnyomni egyetlen egyszer a MagicTune-ben nem nagy érvágás szerintem, és közben nyertem súlyos ezreket. és lám a hozzászólás végére meg is győztem magamat, hurrá.
-
old_artist
addikt
válasz
Rockybro #13296 üzenetére
Üdv!
Ahogy olvasgattam neten, az LG W2284F-nek szebb a betük élsimítása, és a szinekről is nagyon jókat írnak! A Philipset sajna már nem nagyon forgalmazzák, csak egy két-helyen!
A kalibrálást csak műszeres beállítással lehet elvégezni, s mivel a gyártók nam kalibrálják be hardveresen, ezért kénytelen vagy a szemeddel "belőni", vagy aki már bekalibráltatta, esetleg elkéred a kontraszt, fényerő és RGB %-os eltérésének az értékeit az icc profillal egyetemben, de ez csak egy alternatíva lehet a számodra, mivel ahány monitor és elektronika, annyi féle kalibrálási eredmény (mivel nincs egyforma monitor), vagy marad egy "megcsináltatás", amihez kalibráló "szakit" kell hívnod, aki ilyen koloriméter és Spectrofotométerrel rendelkezik - és utána láss csodát!
Hogy mit is jelent igazából a kalibrálás, előzetesben nézd meg ezt a kis videót róla! -
old_artist
addikt
válasz
Rockybro #13290 üzenetére
Üdv!
- Philips 220CW8FB
TN-es kategóriában:
Pro: jó háttérvilágítás, kitűnő színhűség. strapabíró, jól kezelhető menük, jó kontraszt, olvasható betük, enyhe bevilágítás, kalibrálás után jó színhűség
Kontra: 160°-os betekintési szög, képarány kezelést csak VGA-ból vezérelhető
Pixelhiba: kevés helyen van rá 3 napos garancia- Dell E228WFP
Pro: jó háttérvilágítás, jó homogenitás, kitűnő színhűség. jól kezelhető menük, olvasható betük, enyhe bevilágítás, kalibrálás után jó színhűség, jó input-lag, utánhúzás, jó/tiszta képarány váltások, XBox, DHCP
Kontra: 160°-os betekintési szög, 800:1 kontraszt, ár
Pixelhiba: nincs garancia- LG W2284F-PF
Pro: jó háttérvilágítás, kitűnő színhűség. jó(majd kiváló) kontraszt, olvasható betük, minimális bevilágítás, HDCP, jó 170°-os betekintési szög, kalibrálás után jó színhűség, jó input-lag, utánhúzás, legfrissebb gyártmány, jó ár/érték
Kontra: nincs HDMI, esetleg a talp világítása,
Pixelhiba: van, 3 napos garanciaszvsz LG!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest