- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
válasz
ubyegon2 #40469 üzenetére
Köszi szépen!
Egyébként angolul használom az os-t.
A Windows-t magyarul, de csak azért, mert a cégnél is magyarul használjuk Windows-t. Ez pedig azért van, mert nem multinál dolgozom.Azért a Linux-hoz szükséges az angol szerintem, nekem! Ha segítséget akarok találni a problémáimra.
-
válasz
ubyegon2 #40066 üzenetére
Pinephone az egyik fő platformja a Postmarketnek.
ROM felrakás telefonfüggő, hogy miről megy : Samsungra van Heimdall, ami Linuxokról simán műxik (ld. még a Lineage install leírást), de én annyit szoktam, hogy a recoveryt ráflashelem bármiről, utána a ROM már ADB sideloadon megy.
Amúgy pl. Samun van OEM unlock a developer menüben.
-
válasz
ubyegon2 #40062 üzenetére
Nem tudod téglázni.
Ha fennt van a TWRP, onnantól nem tudod téglásítani.
Bármit újra tudsz flesselni, a komplett romot, a systemet,stb.
Visszateheted a gyárit, kísérletezhetsz custom romokkal, visszazárhatod a bootloadert stb.
Többször belefutottam féltéglába, mindig vissza tudtam hozni. -
-
válasz
ubyegon2 #40062 üzenetére
A Cyanogenmod egy cég volt, akik nyílt Androidot is adtak ki, meg gyártóknak is csináltak OS-t. Miután bedőlt, a közösségi része megy tovább LineageOS néven.
Sajnos ez azzal jár, hogy official már nem sok telefonra van ahhoz képest, amennyire régen volt, de azért lehet találni.
Az unofficial semmiben nem különbözik egy bármilyen főzött ROM-tól, de az official azért jóféle, napi/heti/havi updatek, rendes működés (tehát nincsenek rejtélyes hibák, ilyesmik), stb.
A Samsung S5-öm 4.4.4-gyel jött ki, most a Lineage 18 (Android 11) van rá, és még supportáltGyári verzióból 6-os Android volt az utolsó.
Amúgy a PostmarketOS érdekes még, az egy rendes Linux telefonra.
-
válasz
ubyegon2 #40051 üzenetére
Nem vagyok paranoias, nyitott konyv az eletem, azt vallom ha nagyon meg akarnak rolam minden adatot szerezni azt ugyis siman megtehetik barmikor. Nem sok takargatnivalom van, nezd meg a nicknevemet. Tobbszor leirtam a lakhelyemet is.
Ugyanez a velemenyem a virusirtokrol, jelszavakrol. Betegesen fel kehet fokozni ezek hasznalatat de nem lesz soha 100% a vedelem, ezokbol en ezeket nagy ivben letojom, minek gorcsoljek ilyenekkel, csak a sajat eletemet nehezitem meg.Vagonnyi szolgaltatast hasznalok tobb szolgaltatonal, van Megasync, Dropbox, Google, Microsoft fiokom, Opera,Firefox, Edge szinkronom meg meg a fene tudja bova regeltem be.
Megse zaklatnak, nem tunik fel nekik hogy ezek egy felhasznalohoz tartoznak.
Nekem ez igy teljesen bevalt. -
válasz
ubyegon2 #40046 üzenetére
A telefonomon nyilt forraskodu RR rom van. Ennek telepitese soran a TWRP, ami szinten egy Wolf nyilt forrasu szoftver, legyalul mindent ami eredeti Xiaomi es MIUI volt. A systemet, azaz magat az os-t, torli a data, cache stb. particiokat.
Erre irtam peldanak hogy ez olyan szintu full reinstall mint amikor egy Windowsos pc-t gyalulsz, azaz nullara torlod es feltelepitesz egy Linuxot.
Vagyis maradt eredeti a csupasz hardver. Ebben az esetben a leghalvanyabb lehetosege is megszunik a regi rendszer barmilyen osszetevojenek mukodesere, pl. bloatware, hazapofazas, statisztikak gyujtogetese es elkuldese stb.Igy teljesen tiszta a telefonom, erre a nyakamat teszem.
Google profilom, pontosabban accountom 10+ eve van.
Viszont a telefonomon nincs telepitve a GAPPS es nincse Google Services. Vagyis bar hasznalom a Google nehany szolgaltatasat de a telefonom NINCS osszekozve a Goovle accountommal. Kulso mail klienssel nezem a mailjaimat, az appok kezelesere nem a Google Playstore hanem kulso alternativ appáruház van, Aptoide, stb. stb.
Hasonlatkent, mint mikor neked van Microsoft accountod, Onedrive, Teams stb. de nem a Microsoft megoldasait hasznalod a Wines gepeden hanem Linuxon hasznalsz kulso szoftvereket ezek eleresere.Kb. atment mit akarok kidadogni ebbol az egesz leirasbol?
-
válasz
ubyegon2 #40044 üzenetére
Cáfolom. A legteljesebb egyetértésben élek bensőséges, mármár intim kapcsolatba egy Xiaomi telefonnal 3 éve.
Semmi ilyenre utaló jelet nem tapasztaltam.
Hogy rootolt és egy custom Resurrection Remix rom van rajta, nem a MIUI...? Ja erről én tehetekHa egy laptopot Winnel megveszel, és az neked nem szimpi, mi akadályoz meg abban hogy gyalu és Linux?
Ugyanezt tettem a Xiaomival. Hardvert vettem, kifizettem, azt pakolok rá amit akarok. A hardver, esetünkben a Xiaomi által gyártott telefon magától az életbe nem fog sehova pofázni. Ha olyan szoftver van rajta, akkor igen. De ez kiküszöbölhető. -
-
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #40033 üzenetére
Ilyet nem enged a Debian telepítő. A klasszikus grafikus telepítőben és a konzolos telepítőben lehet ezt módszert alkalmazni. Viszont nem enged auto-login-t. Mert hát kit léptessen be automatikusan? Ugyanis, ha root jelszóval telepítessz, akkor lesz a root-nak is rendes grafikus környezete.
Talán ezért sem listázza a felhasználókat a login manager, hanem neked kell tudni a saját user nevedet vagy ha root-ként akarsz belépni. Akkor azt beírni, majd a megfelelő jelszó.
Tehát, ha kihagyod a root jelszó megadását, akkor nem lesz root fiók, nem tudsz bejelentkezni root-ként sehogy.
Valószínűleg ezért lett az a változás, hogy aki Debian live-ot bootol, az a Calamares által csak sudo-s rendszert tud telepíteni. Gondolva a kezdőkre, hogy nem kutyuljanak root-ként.
Default ide bootol a live rendszer, de mindkét fentebbi telepítő kiválasztaható lejjebb a listában. (Graphical Debian Installer, Debian installer).
Anno elbíbelődtem a Debian különféle telepítési módozataival. Egy kezdő vagy nem annyira jártas meg tudja szívatni magát rendesen.
Két nagy különbség eleve van a két féle mód közt. Az egyik a recovery konzol, amire akkor van szükség, ha a GUI-n elszúrtál valamit és csak így hozható helyre. Ez adott a root-os változatnál, viszont a sudo-s telepítésnél nincs ilyen. (login képernyőn kimész konzolba). Ki tudsz menni, de nem lesz root jogod. Ha elkeffentetted a jogosultságokat nem tudod vissza állítani root jog hiányában.
Szóval mégis csak az a járhatóbb út, ha root-al telepítessz és utána beállítod a user-nek a sudo-t is. Akkor lessz recovery konzolod is.
De ez csak alap Debian-nál van így, az összes többi Debian alapú felhasználó barát disztri megoldotta, hogy ne legyen root fiók, de legyen recovery konzol root jogokkal. Akár csak az Ubuntu.
Meg sorolhatnám még estig, azokat a dolgokat. Amik egy Debian-on picit máshogy működnek, mint egy Ubuntu-n. -
-
-
urandom0
senior tag
válasz
ubyegon2 #39990 üzenetére
Érdekes, mert ha valaki nem tudja mivel jár, ha valamit nulla tudással letöröl, az szerintem nem a rendszer hibája
Baromság. Minimum egy figyelmeztetést illene dobnia, hogy innentől fogva a snap programok nem fognak elindulni.
Ennyi erővel akkor se kérjen megerősítést, amikor törlünk egy fájlt. Vagy akkor sem, ha mondjuk letörlöd a linux-image csomagot.
Ugye érzed, hogy ez nem így működik? -
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39611 üzenetére
Felraktam ezekt is, de továbbra is hiány van: (sima 20.04 mivel csak a főverziókhoz van nvidia zárt bináris meghajtó, másik gépen vannak más OS-eim is persze)
libarchive csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: „libarchive” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
Más sikerült imwheel -t felrakni, hogy több sort görgessen az egér (pl böngészőkben Chromium, Opera) -
-
amdni
aktív tag
válasz
ubyegon2 #39502 üzenetére
https://www.axagon.eu/hu/produkty/eem2-xr
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-h77-ds3hrev_12#spHa alaplapcsere utan veszek egy nvme to usb3.0 atalakitot, akkor mukodne a boot rola?
VAGY
Inkabb msata ssd t vegyek az alaplaphoz? (Amit tamogat). Elvileg az usb 3.0 megoldas gyorsabb lenne, vagy inkabb hagyjam?https://www.pcx.hu/kingston-kc600-256gb-msata-ssd-256gb-skc600ms-256g--568728
-
válasz
ubyegon2 #39428 üzenetére
ubyegon@Precision-M4700:~$ inxi -Gxxx
Graphics:
Device-1: Intel 3rd Gen Core processor Graphics vendor: Dell driver: i915
v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:0166
Device-2: NVIDIA GK107GLM [Quadro K2000M] vendor: Dell driver: nvidia
v: 460.91.03 bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:0ffb
Display: x11 server: X.Org 1.20.11 driver: modesetting,nvidia
unloaded: fbdev,nouveau,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 4000 (IVB GT2)
v: 4.2 Mesa 21.0.3 compat-v: 3.0 direct render: YesNo ez érdekes, már emlékszem, többszöri váltogatás után állt az Intelről is, mikor install után próbálgattam, szóval amit az appban próbálgatni kell a váltásokat és pár reboot után már ott is kiírta az Intel-t de az is lehet, hogy egyes váltásoknál hiába írja, hogy ki-be kell jelentkezni, talán csak a reboot csinál váltást.....
No mindegy, végülis működik akkor a váltás IGP és nVidia között.
Na most már az appban újra átváltottam Intel-re és most állt át rendesen, nem csak az OpenGL...
ubyegon@Precision-M4700:~$ inxi -Gxxx
Graphics:
Device-1: Intel 3rd Gen Core processor Graphics vendor: Dell driver: i915
v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:0166
Device-2: NVIDIA GK107GLM [Quadro K2000M] vendor: Dell driver: N/A
bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:0ffb
Display: x11 server: X.Org 1.20.11 driver: modesetting
unloaded: fbdev,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 4000 (IVB GT2)
v: 4.2 Mesa 21.0.3 compat-v: 3.0 direct render: YesIgaz a zárt driver nem is ehhez a VGA-hoz való, de megy vele, szerintem ennek a régi hadvernek nem is a Linux Mint Cinnamon Edge verzió kéne, hanem a normál, ha lesz időm, felteszem és kicsit tanulgatom ezt a nVidia IGP váltás dolgot.
Jelenleg a nyílt nVidia driver működik mégis, nem az Intel? No mára feladom.....
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39424 üzenetére
Nem boldogulok el jol a linux-szal. Az nVidia Quadros laptoppal kifejezetten sokat szivtam regebben. Nem kicsit utaltam az osszes disztrot, ami telepites utan nem bootolt, meg folyton osszeomlott, hogy hol a zart, hol a nyitott driver ment, vagy neha egyik sem, meg allandoan kifagyott minden, amikor az integraltrol a dedikalt kartyara valtott. A Raspbian miatt szoktam vissza a Linuxra.
Az az igassag, hogy nekem a szamitogep a toll, es az OS benne a tinta. Pont ennyit szeretnek torodni vele. Felinstallalom, es hasznalom. Megszokom ugy, ahogy van, nem szeretem nagyon allitgatni.
Szoval ja... kiprobalom akkor ezt a Cinnamonos Mintet, amit ajanlottal. Koszonom szepen!
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39422 üzenetére
Igazabol sokszor szoktam "eltrehanykodni" a rendszerem. Most van memoria, meg tarhely, szoval virtualis gepen szeretnek ezentul kiserletezni. Kell egy stabil rendszer a virtualis gepek ala! Nem tudom, hogy mi a kulonbseg a sima Mint, meg az LMDE kozott, es azt sem tudom, miert tennem fel ezeket, amikor a Lubuntuval eddig elegedett voltam... de a Cinnamon bejon.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39393 üzenetére
Köszönöm a felhomályosítást
(a többieknek is!)
Cinnamon panelt lehet "összehúzni", hogy ne érjen faltól-falig?
Más.
Valami nem kóser a betűkkel Firefox alatt. Nagyon máshogy jelenik meg a szöveg. Mintha nagyobbak lennének a betűk. És "szellősen" jelennek meg.
Melyik betűtípus ajánlott hozzá? -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39389 üzenetére
Jól látod.
Pár évet kihagytam Linux téren, és most ahogy lassan térek vissza (kicsit tele a puttonyom az Apple f*szságaival), csak kapkodom a fejem.
Nem ragaszkodom a flatpak-hez, de ezt adta fel a szoftverközpont. (Kicsit pislogtam is, amikor közölte, hogy 827 megát fog letölteni, 2,7 gigát a lemezen foglalni. Heee?)
Köszönöm a lépéseket, működik!De azért még majd jövök
szerk.
Lenne is rögtön két zsibbasztó kérdésem:
- Mint Cinnamon alá hogy kell parancsikont készíteni?
- Commander téren mi a javasolt? (double nemgyerebe)(#39390) Sonja
Én azt próbáltam használni, amit a Mint 20.2 izomból biztosít, az meg úgy tűnik outdated.
-
Di Natale
senior tag
válasz
ubyegon2 #39359 üzenetére
Nekem szeptemberben lejárt a Linux Mint támogatottsága, de annyira nem érdekelnek már ezek a dolgok, hogy majd inkább megvárom tavasszal a Lubuntut és azt teszem fel. 7 éves laptop, csak netezek rajta. Volt, hogy hetekig be se kapcsoltam. Telefonról már szinte mindent meglehet oldani.
-
csixy
addikt
-
válasz
ubyegon2 #39357 üzenetére
Uby nem hanem valami daemonját kellett kivenni vegy letiltani.
Ha főbelőnek se tudok pontos választ adni erről de megcsináltam és lassan 2 éve jó így nekem.
Gnome Tweaks-re nem tudok mit mondani, tudod hogy KDE fan vagyok és ami abban nem állítható vagy kivitelezhető max. 6-8 kattintással az nem is létezik. -
PociAti
őstag
válasz
ubyegon2 #39337 üzenetére
Pontosan! Rossz ómen, amikor az arrogancia szorgalommal párosul. Egy személy is elég volt ahhoz, hogy az alaplégkör rettenetessé váljon, (és az az egy személy történetesen még csak nem is Ubuntu felhasználó volt). Az utóbbi pár évben néha ránéztem az oldalra, történt-e változás, de nem úgy tűnt.
A Linuxot általában autodidakta módon tanuljuk, és nem egy szépen felépített szisztematikus tanmenet szerint. Sokszor csak pár fogódzkodó elég ahhoz, hogy egy adott problémának miként kell nekiállni. Milyen kulcsszavakra kell rákeresni, mivel - általunk eddig nem tanulmányozott terülten - csak sejtésünk van a dolgok működéséről. Viszont a helyi kiskirályok nagyobb energiát fektettek a kérdés kritizálásába, mint a segítségnyújtásba. -
-
válasz
ubyegon2 #39085 üzenetére
Pedig semmi perc alatt fent van az általam linkelt oldal respinje alapján. Ha az említett fájl megvan, akkor ez a respinbe egyből beépíthető, és készen is vagyunk.
Sajnos én is előbb gyalultam, mint erre figyeltem volna, de sikerült összevadásznom a fájlt utólag. Kínai W10 kell a rozssebnek.
-
válasz
ubyegon2 #39082 üzenetére
Nem az volt a baja hogy nem volt driver, hanem valami más.
Kellett neki egy txt fájl amibe gondolom az van leírva hogy milyen módon kommunikáljon a rendszer a wireless konrollerrel.
Miután ezt a txt fájlt bmásoltam a /bin/firmware/brcm könyvtárba, reboot és lőn wifi.
Csak mire ezt megtaláltam, nem kevés külső segítséggel, az volt hosszú idő.
brcmfmac43430a0-sdio.txt ez a fájl neve és működik. -
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #38895 üzenetére
És ez itt most nem is a Mint hibája. Az R7 olyan régi, hogy Windowson is csak valami régi, Win7-es driver támogatja, még 2012-ből. Ehhez képest Linuxon még jobb is a helyzet, mert ott támogatja a nyílt driverek közül a legújabb. Zárt drivernél viszont ott is keményen mókolni kell, ami az esetek többségében szükségtelen.
xrandr-ral semmi baj nincs. xinit-be vagy valami másik automatikusan lefutó scriptbe, DE beállításba fel kell venni, hogy kiadja az xrand -s XxY parancsot, hogy kiválassza a megfelelő grafikus üzemmódot. Ezek az üzemmódok xrandr kiadásával listázhatók terminálban.
-
szabonagyur
félisten
válasz
ubyegon2 #38741 üzenetére
Hosszú az egész.
Windows alól vagyok alapból, van ez a T6E eszközöm ami Win alatt nem akar felmenni hálózatra.
Felraktam az egyik meghajtómra az Ubuntut, hagytam neki a particionálást is. Itt nem ment semmi, gondoltam az a baj, hogy hagytam neki telepítéskor tegyen fel mindent. Ezután letöröltem a particiót és gondoltam kezdem újra... Na azóta nem engedi felrakni, időm meg kevés lett, hogy foglalkozzak a dologgal, így csak egy Liveot indítottam, hogy kiirassam amit a kolléga kért.
Szóval előbb utóbb lesz újra telepített Linuxom és megnézem a driver dolgot.
-
oszi666
őstag
válasz
ubyegon2 #38679 üzenetére
hát ha jól látom ez annyit csinál, hogy a web-office appokat nem böngészőből kell megnyitni, de megnézem azért köszi
nekem valami olyasmi jó lenne, mint a windows10-en az outlook, vagy a Posta/Naptár alkalmazás, még csak nem is kell egyetlen appba integrálva lennie a két dolognak -
mtomi95
senior tag
válasz
ubyegon2 #38672 üzenetére
A második linknek neki ugrok holnap, köszönöm!
Az első az nekem nem működött sehogyan.
Igazából a Unity is csak compizzal tudja. (az ilyen effektek miatt használom a Unity-t)
KDE-ben van gyárilag ott működik is, mindenféle trükk nélkül, de az nekem túl Windowsos kinézetű. -
-
válasz
ubyegon2 #38557 üzenetére
köszi a részletest.
Nem bántom, eddig nem okozott ilyen fejtörést.
Oka lehet hogy kb. 3 napja lett a háttér ssd-re húzva 300GB film, egyéb?
És a mutatvány után ki is lett kapcsolva rögtön a pc.
Ma kapcsoltam be azóta először (mióta okostelefon van, komolyan mondom nehéz kikelni az ágyból és ülni a monitor előtt... :-) ) -
-
Merula Alba
tag
válasz
ubyegon2 #38403 üzenetére
Megnéztem ezt a parancsot, nem oldotta meg a gondot.
Ugyanazt a hibaüzit írja ki.
Ezt dobta ki a parancs után:
Mounting volume... OK
Processing of $MFT and $MFTMirr completed successfully.
Checking the alternate boot sector... OK
NTFS volume version is 3.1.
NTFS partition /dev/sda3 was processed successfully. -
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #38417 üzenetére
Az a baj, hogy akkor meg gep nelkul nezek ki a fejembol...
(#38418) lev258
Most Peppermint 10 van.DISTRIB_ID=Peppermint
DISTRIB_RELEASE=10
DISTRIB_CODENAME=bionic
DISTRIB_DESCRIPTION="Peppermint 10 Ten"
NAME="Peppermint"
VERSION="10 (Ten)"
ID=ubuntu
ID_LIKE=debian
PRETTY_NAME="Peppermint Ten"
VERSION_ID="10"
HOME_URL="http://peppermintos.com/"
SUPPORT_URL="http://forum.peppermintos.com/"
BUG_REPORT_URL="http://bugs.launchpad.net/~peppermintos/"
VERSION_CODENAME=bionic
UBUNTU_CODENAME=bionic
cat: /etc/upstream-release: Is a directory -
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #38408 üzenetére
Az gond lehet, hogy piros szöveg van a journalctlben?
Valami ilyen van:... kernel: iwlwifi 0000:03:00.0.....
... ieee80211 phy0: Hardware restart was requested(#38407) lev258 válasza tvamos (#38406) üzenetére
A mem test lefutott hiba nélkül. Az ssd-t még nem néztem.Installáltam az ubuntu-drivers-t.
Lefagyott....
Most 640x480 van. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
ubyegon2 #38228 üzenetére
Feltettem a Manjarot. A SteamPlay ezzel se indul el. De tényleg visszateszem a windowst és majd a vizsgaidőszak után nekiállok ezzel mókolni. Egyébként tényleg nem kérdeztem rá a topikban. De használtam a keresőt és ajánlva volt. Sőt az összefoglalóban is ajánlva van.
Nem gondolom, hogy az SSD az elmúlt 1 hétben romlott volna el
-
-
-
-
válasz
ubyegon2 #38112 üzenetére
OK, akkor témailag viszont különválaszthatjuk az otthoni felhasználást, amire neked is tökéletesen megfelel a Linux"
Bingó! Csak én nem bemegyek a munkahelyre dolgozni egy másik géppel hanem mindig nálam van a melós és a szórakozós pc, egy darab hardveren.
És igen, tökéletesen megfelel a Linux. Te szajkóztad hogy akkor minek nekem linux, azért mert jó és nekem tetszik.
Az egyéni pechem hogy 2 évig szívtam vele de most tökéletes.
Ha ilyen pontosan követed más fórumokon is a tevékenységemet akkor láthatod hogy a hsz.-aim 90%-a megmagyarázhatatlan hibákkal kepcsolatos. Itt is próbáltam rendszeres segírséget kérni de szerintem vagy hülyének néztetek, vagy nem hittétek el a leírt sorozatos hibákat.
Ezért lettem itt gúny céltáblája és ezért mentem máshova kérdezni pedig minden leírt hiba az úgy volt, jött a semmiből, ha 1-et megoldottam, 2 jött helyette.
És amikor elkeseredetten megírtam egy blogba AZT amit ÉN tapasztaltam, mert minden úgy volt ahogyan ott leírtam, na akkor végképp megtalált mindenki.
És igazságtalanul.Ha Te egy ilyen indulással mennél bele bármibe, új autó, új lakás, új barátnő új OS stb, megkérdem te hogyan álltál volna hozzá? Ugyanúgy mint én, először reménykedve hogy javítható, aztán az 50. hiba után kétkedve, a 100. után dühösen és és ennek hangot is adva.
Más már rég feladta volna a fenébe.És ha valamikor is lefikáznál vagy becsmérelnél, jusson eszedbe hogy én 2 év kőkemény szopás és csalódás UTÁN itt vagyok és aktívan használom, sőt megszerettem ezt az OS-t.
Nem tudom, hányan tartottak volna ki ILYEN előzmények után? Őszintén. Szerintem 1000-10.000ből ha 1.
És az én voltam. -
válasz
ubyegon2 #38108 üzenetére
Még egy reag,
"zoneminder meg társai voltak, de a google kidobta nagyszerű threadeteket kimarite processzorral. Ez alapján azt mondom, hogy semmi nem lenne veszve, de látom 2018-ban félbeszakadt a szál.....de miért hagytad ott az egészet?"
Mert a Zoneminder és a hasonlók nem használhatók arra amire nekem kell.
Hidd el hogy így van, hetekig próbálkoztam ezekkel a kamera szoftverekkel de nekem nem csak kamera hanem más funkció is kell, azokat meg egyik sem tudja.
Zárjuk le.
Maradjunk a szakmai témák mellett, amúgy is lesz 1-2 kérdésem. -
-
válasz
ubyegon2 #38095 üzenetére
Dehogy értelek félre, amit nem értek az hatalmas vehemencia amivel utálod a Wint.
Én 35 éve foglalkozom autó és autóvillamossági szereléssel, ezalatt nagyon pontosan átláttam hogy melyik gyártók milyen modelljeit, típusait nem szívesen használnám.
Ennek ellenére ha jön valaki egy ilyen kocsival hogy javítsam meg, nem azt ordítom az arcába hogy mekkora marha vagy te barátom hogy ezt vetted, hanem tiszteletbe tartom hogy ő ezt a típust használja, sőt még meg is szerette némileg, nem ordítom le a haját.
A vélmeényét meg végképp nincs szándékomba megváltoztatni és nem kezdem el rábeszélni egy másik autóra.
"Tiszteletben tartom ettől függetlenül a ti elmebajotokat, hogy nem akartok elszakadni a Win-től."Köszönöm a többi elmeroggyant nevében is ezt a nemes gesztust,
idézném magamat az előző hsz.-omból:
Egy spec. USB eszköz szoftver és 2 vagyonvédelmi program, egyik egy DVR és NVR menedzser a másik pedig egy beléptetőrendszer és az ehhez tartozó speciális adatbáziskezelő. saját titkosítási és saját VPN rendszerrel.
Ha ezeket segítesz kiváltani akkor itt tanúk előtt megesküszök hogy gyalulom a Windowst.
Ezt a kijelentésemet tartom, megadom a szoftverek és a hardver pontos nevét és várom az alternatív Linuxos szoftverek nevét.
Az egyik a Procontrol ProxerNet épületfelügyeleti és beléptető szoftver, a másik az NVMS1000 DVR-NVR és kamera megjelenítő és manager szoftver.
A spec. usb hardver pedig egy ehhez a rendszerhez tartozó gépkocsi rendszám felismerő egység, kinnt terepen a be és kilépő járművek azonosításához.
Itt nem Word kontra LibreOffice dedós érvekről van szó, kicsit komolyabb dolgok ezek minthogy pl. nem stimmel a karakterkódolásnál a hosszú Ó betű.
Epekedve várom az alternatív Linuxos szoftver hegyek listáját.
Hogy az itt egyik kolléga által javasolt virtuális gép miért nem válik be. arra neki válaszolok külön. -
I02S3F
addikt
válasz
ubyegon2 #38095 üzenetére
Persze nem nekem írtad, de én is válaszolnék.
Nem utálom a windowst. Sokszor tényleg kattintok és megy. Nekem bloat és olvasom a panaszokat a frissítései kapcsán. Mint mondottam szakdolgozatot írok rajta. A szakdolgozat sablon Word-höz készült.
Talán annyi bajom van vele, hogy igazán sosem fogom megismerni, mert zárt forráskódú, a Linuxról meg kismillió könyv van, amik szépen a kernel mélyére hatolnak :). Persze a Linux jobban érdekel, de ha rákényszerülök, akkor szerintem a windows-t is elkattintgatom..
-
válasz
ubyegon2 #38092 üzenetére
Maximálisan megértelek, tudom hogy tűzzel vassal irtanád a redmondi rendszert.
Viszont akkor mutass más megoldást egy olyan dualbotos rendszeren amin mind a két OS napi szinten használva van.
Nekem ilyen a rendszerem mert mint többször leírtam, van 3 darab olyan szoftver amihez nemhogy hasonló nincs Linuxra de még közelítő megoldás sincsen. Ezt hidd el nekem, hetekig-hónapokig futottam a köröket ezügyben.
Egy spec. USB eszköz szoftver és 2 vagyonvédelmi program, egyik egy DVR és NVR menedzser a másik pedig egy beléptetőrendszer és az ehhez tartozó speciális adatbáziskezelő. saját titkosítási és saját VPN rendszerrel.
Ha ezeket segítesz kiváltani akkor itt tanúk előtt megesküszök hogy gyalulom a Windowst.De mivel ez perpill lehetetlen, mondj az általam leírt felállásnál használhatóbbat.
Mivel a Windows natívan nem kezeli az EXT fájlrendszert, segédprogramokkal igen de távolról sem teljes értékű a megoldás,
a Linuxok viszont natívan, minden gond nélkül lekezelik az NTFS fájlrendszert.
Mivel a megoldásom 2és fél éve tökéletesen, hibamentesen működik, akkor miért ne használjam így?
Akkor ezekszerint szentségtörés egy NTFS pendrivet is egy Linuxba bedugni.Kérdezheted, akkor miért vagyok itt, miért nem használom CSAK a Windowst?
Talán mert tanulnék, nem gyöpösödnék be teljesen így 56 évesen, nyitott vagyok az új dolgok iránt?
Talán mert jelen pillanatban kenterbe verem számítástecnikába a 2 fiamat, és az ismeretségi köröm 100%-át, és ezt nem adták ingyen, sokat kellett hozzá tanulni?
Talán mert amikor meglett 8 éve az első Androidos eszközöm, akkor azonnal rootoltam, megismerkedtem a fájlrendszer és az OS felépítésével, és addig buherálom a mai napig amíg nem lesz pontosan olyan ahogy nekem tetszik?
Talán ezért vagyok most itt ebben a topikban és írom Neked eme sorokat.Tiszteletbe tartom az undorodat a Win irányába de Te is tartsd tiszteletbe azt a több 100 milliós felhasználói tábort akik mindkét rendszert használják napi szinten és ne vedd el a kedvüket.
A Linuxtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ashes of Creation (MMO)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest