- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooszi
senior tag
Sziasztok az egyik haver szeretne össze rakni egy AMD és gépet AM4, az Ubuntu mennyire szereti az AMD konfigot?
Vagyis Ubuntu alá AMD vagy INTEL?
Előre is köszönöm -
ooszi
senior tag
Sziasztok szeretnék érdeklődni hogy az új intel es gépem socket 1200 ra nem tudom felrakni az Ubuntu 20.04 t, a 21 az felmegy, mikor be dugom a pendrive ot, és bootolok róla, kifagy az egész rendszer, ez a telepítő régebbi gépen működik,
-
ooszi
senior tag
Sziasztok, van Ubuntu Server fórum külön?
-
ooszi
senior tag
Sziasztok
Ubuntu Desktop 18.04.3 LTS készülök telepíteni, a gépben van egy 256 gb nvme ssd, a kérdésem az lenne hogy hagyjam a telepítőre a nvme felosztását, vagy Livon a Gparted el szerkesszem a következő módon:1., 100 mb EFI fat32
2., 50 GB root
3., többi /home csatolás alá
4., swap???? 16 GB memória van a gépben, nem lesz hibernálva.Előre is köszönöm a válaszotokat.
BY ooszi -
ooszi
senior tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni
A pc re fel raktam az Ubuntu 18.04 - t egy ssd re, most leformáztam egy 500GB hdd t EXT4 re, beraktam a gépbe de nem tudom használni, megjelent, látni látom, de nem tudok adatokat másolni rá, olyan mintha usb pendrive ként látná. -
ooszi
senior tag
Sziasztok, összeraktam egy home servert, 250 gb ssd re menne a rendszer, az Ubuntu 18 lts mennyire alkalmas erre a célra: 24/7 be menne, transmission, plex szerver, adatok tárolása megosztása, samba windowsról elérhető legyenek a fájlok, ftp szerver, stb?
Van e olyan program mint a windowson a teamviever, mert be lenne rakva a sarokba monitor nélkül.
Tudom van Ubuntu server is csak idő hiányában nincs időm meg tanulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Hálózati / IP kamera
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged