- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
válasz
ubyegon2 #38066 üzenetére
Kedves vagy! No én feladtam, ma visszatettem a Windows 10-et. Nekem csak tényleg arra kellene a laptop, hogy este leülünk, és nézünk youtube-ot, vagy filmeket VLC palyerrel. Ehhez képest ma már a bluetooth egér sem indult magától, újra kellett csatlakoztatni, persze keresni másik egeret, hogy belépjek a bluetooth menübe. Nekem sajnos így nem buli. Pedig azért akartam Ubuntut, mert ez egy 8 éves laptop, és hogy gyorsan bootoljon, és induljon minden, ne kelljen sokat várni. Erre csak ma negyed óra bütykörészés volt, míg neki kezdtünk. Ennyi időnek a fele alatt a Windows bebootol, és minden megy azonnal. Pedig adni akartam az Ubuntunak egy esélyt.
-
tusi74
őstag
válasz
ubyegon2 #38060 üzenetére
Köszi, sajnos egyik sem segített, van amikor már bootolás közben elmegy alvó módba. A másik érdekesség, hogy direkt azt választottam, hogy jelszó nélkül engedjen be, hiszen ezen semmi fontos adat nincsen, és mégis már bootoláskor kér feloldó kulcsot. Hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy ezt a feloldó kulcsot is kiiktassam?
-
tusi74
őstag
válasz
Marcsello31 #38057 üzenetére
Sziasztok! Most telepítettem egy Ubuntu 20.04.01-et, egy TV nézős laptopra. 2 kérdésem lenne:
1. Minden működik, viszont van egy érdekes jelenség, aminek nem jövök rá a megoldására. Amikor bebootol az Ubuntu, szinte azonnal átmegy alvó üzemmódba magától. Ha visszakapcsolom, akkor onnantól működik akár órákig is. Egyedül bootolás után 1 percen belül történik ez.
2. Már minden engedélyt beállítottam a Windows 10-es laptopon, mégsem tudja megnyitni a a Windows hálózatot, pedig azon van egy csomó filmem. Mit kell még tennem, hogy legalább egy mappát megnyisson a Windows-on? Amikor ezen a Tv-s laptopon is Win 10 volt, akkor ment rendesen a hálózat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest