- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39424 üzenetére
Nem boldogulok el jol a linux-szal. Az nVidia Quadros laptoppal kifejezetten sokat szivtam regebben. Nem kicsit utaltam az osszes disztrot, ami telepites utan nem bootolt, meg folyton osszeomlott, hogy hol a zart, hol a nyitott driver ment, vagy neha egyik sem, meg allandoan kifagyott minden, amikor az integraltrol a dedikalt kartyara valtott. A Raspbian miatt szoktam vissza a Linuxra.
Az az igassag, hogy nekem a szamitogep a toll, es az OS benne a tinta. Pont ennyit szeretnek torodni vele. Felinstallalom, es hasznalom. Megszokom ugy, ahogy van, nem szeretem nagyon allitgatni.
Szoval ja... kiprobalom akkor ezt a Cinnamonos Mintet, amit ajanlottal. Koszonom szepen!
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #39422 üzenetére
Igazabol sokszor szoktam "eltrehanykodni" a rendszerem. Most van memoria, meg tarhely, szoval virtualis gepen szeretnek ezentul kiserletezni. Kell egy stabil rendszer a virtualis gepek ala! Nem tudom, hogy mi a kulonbseg a sima Mint, meg az LMDE kozott, es azt sem tudom, miert tennem fel ezeket, amikor a Lubuntuval eddig elegedett voltam... de a Cinnamon bejon.
-
tvamos
nagyúr
válasz
growler #39416 üzenetére
Nagyon szeretem, az egyszeru feluletet. Az uj Gnome, KDE abszolut nem jon be. Raadasul eddig gyenge gepeim voltak, es ehez hozzaszoktam.
(#39417) ubyegon2
"Egy 2TB-os WD Blue SN550 NVMe SSD-s és 32GB RAM-mal rendelkező bivaly gépre light disztrót? Ne szórakozz már....."
Ugy van tudod, hogy nagyon szeretem azt, amikor megnyomom a kikapcs gombot, es 2 masodperc mulva csend van, meg amikor a boot 5 masodperc, de nem gyorsinditassal, hanem fullosan. Azt is ruhellem, hogy fancy felugralo vackok vannak, es 2 nap, mire kikapcsolom oket."Ja és a köztes verziókat én se tenném fel rá, 20.04.3 miért nem jó?" De, nagyon jo.
Szuper, akkor ketten mondjatok, hogy 20.04 legyen, tehat az lesz. (lubuntu-20.04.3-desktop-amd64)
(Meg jo, hogy beirtam ide, es nem kezdtem el installalgatni...)
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Most keritetem egy uj gepet. (Intel Core i5-10400 + Gigabyte B560M AORUS ELITE + Corsair Vengeance LPX Black 32GB + WDS200T2B0C) Szerintetek jo valasztas a lubuntu-21.10-desktop-amd64? -
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #39044 üzenetére
Ertem. Regebben Clonezillat hasznaltam... manapsag meg semmit.
-
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #39042 üzenetére
Timeshift? Errol meg nem hallottam sosem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #39038 üzenetére
Szerintem minden mbr.
Nem akartam volna újra telepíteni mindent. Piszok sok idő.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok! Megint egy buta kerdes....
A gepemben (regi laptop) most ket 2 meghajto van, az egyiken (32GB) a rendszer, a masikon (kb. 40GB) a home. Most kaptam egy (hasznalt) 200-as SSD-t. Az lenne az elkepzelesem, hogy bootolok egy pendrive-rol. Az uj SSD-re dd-vel (dd if=/dev/sdx of=/dev/sdy) atturom a rendszermeghajto tartalmat, majd hozzaadok egy uj particiotaz uj SSD-hez, ami a home lesz, es oda siman atmasolom a mostani home tartalmat. Ezutan a /etc/fstab-ban atirom a UUID-ket az ujra, es boldogan folytatom a melot (hobbi projektek) ott, ahol abbahagytam.
Mukodhet ez igy? Szerintetek lehet valami hiba? -
tvamos
nagyúr
válasz
cappa72 #39026 üzenetére
Gondolkodtam a hasznalt kartyan, csak legutobb megegettem vele a kezem, most nincs kedvem 10 ezer sporolasert napokat szivni. Az uj meg garis, es a bolt is utba esik hazafele a cegtol. Legalabb setalok kicsit.
De azert alszok meg ra egyet... vagy inkabb 15-ot, fizetesig.Koszonom szepen a segitseget mindannyiotoknak!
-
tvamos
nagyúr
válasz
cappa72 #39024 üzenetére
Koszonom! Akkor valoszinu a GT 1030 lesz. Meg eppen belefer a keretbe az is, de a jelenlegi arak mellett nem mennek feljebb.
Azon is gondolkodtam, hogy veszek valami hasznaltat, de ahogy nezem, azok beszippantanak 100-200-300W-okat, ez a 1030 meg 30W-ot. Azert se mindegy, mennyire hangos a gep.
De amugy persze, jobban orulnek egy RTX 3090-nek vizhutessel, csak hat na... -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Annyit olvasok itt az nVidia kartyakkal valo kuzdelemrol, hogy ugy gondoltam, idepofatlankodok, es megkerdezem, hogy milyen nVidia kartyat erdemes most vennem? Termeszetesen Ubuntut (illetve Lubuntut, ennek eleg egyszeruen nez ki a felulete, nekem ez tetszik) hasznalok. Azert kell az nVidia kartya, mert Cuda-t hasznalnek.
Eredetileg egy ilyen GT 1030-ra gondoltam, vagy egy ilyenre, de mar bizonytalan vagyok, mi a jo valasztas. -
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #38996 üzenetére
"Letoroltem a swap file-t is," ...??
dik' hajjakmeg, eddig swap partíció voltAzt rosszul irtam... Volt swap particio, csak nem azt hasznalta a rendszer, mert elrontottam a beallitasokat. Most vegre a particiot hasznalja.
Az fstabban eddig nem volt semmi, de mostmar beleirtam, hogy a particiot hasznalja, es igy mar jol mukodik.
(#38997) lev258 válasza tvamos (#38995) üzenetére
"Az ext fájlrendszer zárol egy részt."Nos... az volt az elcseszerintes, hogy eredetileg nem volt kulon home, /home konyvtar volt a gyokerben, az "elso" SSD-n. Es en ugyesen, utolag csinaltam egy uj home particiot a "masik" SSD-n. At is mozgattam oda mindent, es mar azt hasznalja. Viszont az tortent, hogy a regi home-ot nem toroltem le, de mar nem lattam, hogy ott van. Szoval bootoltam USB-rol, es igy mar lattam, hogy van az "elso" SSD-n egy /home, meg van egy home particiom is. Ezt a masodikat hasznalta a rendszer, ugyhogy nemi kaland utan elokerult a hely. Hat ennyi tortent... mostmar ezt latom:
/dev/sdb1 30639744 11796152 17264136 41% /
Mindenkinek koszonom a segitseget, es a turelmet!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Frawly #38994 üzenetére
Hat... ugy tunik, hogy a hatterben tortentek dolgok...
Letoroltem a swap file-t is, igy elindult a gep, es minden jonak tunik de...
A df ezt allitja:
/dev/sdb1 30639744 25220156 3840132 87% /
De nem tudom, hol vannak az adatok, mert a disk space analizer szerint meg:
Na most ezt en nem ertem. Nekem hianyzik vagy 5GB, ami 30-nal eleg sok. Vagy valamit rosszul ertelmezek?
/tmp mappaban van 4GB. Azt kitorolhetem?Ja, nem, csak 4K van benne... -
tvamos
nagyúr
Az a probelemam, hogy nem tudok bejelentkezni a felhasznalommal a rendszerbe. Addig jut a gep, hogy irjam be a jelszot, de amikor beirom, nem tortenik semmi. Az egeret tudom huzogatni, de megakad a gep a bejelentkezo kepernyon. Legutoljara csinaltam update-et, telepitettem a gpartedet, majd a 2. SSD-men osszeb nyomtam a particiot, hogy letrehozzak egy ujat. (Az ujra szerettem volna swap-ot csinalni.) A rendszer, meg a home az 1. SSD-n van.Lubuntu 20.04-rol van szo, egy regi laptopon i7-tel, meg Quadroval.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Frawly #38919 üzenetére
Ugy nez ki, hogy a teamviewer-t stabilan nem szereti... arra mindig dob egy hibat, amit meglatva ujbol megprobalok frissiteni, es akkor mar mindenfele ossze-vissza hibakat dob. (Le kell nyugodni, es nem azonnal ujrainditani az update-et, hanem figyelmesen elolvasni a hibauzeneteket.)
Vegul ezt a tarolot kivettem a listabol, es igy mar minden rendben.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Bocs, ha hulyeseget irkalok, de ma feldobta a gepem, hogy minden keppen update-eljek. Nyomtan meki egy 'jovan'-t, erre dobott valami hibauzenetet, sajnos nem olvastam el. Gyorsan inditottam egy terminalt, es a szokasos modon elinditottam az update-et parancssorbol.
sudo apt update
5x inditottam el, mindannyiszor valami mas hibauzenettel allt ki.Failed to fetch http://no.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/focal/InRelease Temporary failure resolving 'no.archive.ubuntu.com'
W: Failed to fetch http://archive.canonical.com/ubuntu/dists/focal/InRelease Temporary failure resolving 'archive.canonical.com'
A legizgalmasabb ez az uzenet:E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock-frontend - open (13: Permission denied)
E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), are you root?
De aztan 6. alkalommal lefutott az update:Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
11 packages can be upgraded. Run 'apt list --upgradable' to see them.Nalam lehet a gond, vagy a szerver(ek) vacakol(nak)? Kezdjek idegeskedni, es log file-okat turni, vagy hagyjam a francba?
Kosz a segitseget, elore is!
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van itt egy konyvtar, ami folott nem tudom atvenni a tejhatalmat, es elegge feszult vagyok miatta.
Mi lehet ennek az oka? Tudok en ezen eroszakot tenni?/snap/prusa-slicer $ ls -alh
total 8,0K
drwxrwxrwx 3 tomi tomi 4,0K dec 30 14:57 .
drwxr-xr-x 10 root root 4,0K dec 30 14:57 ..
drwxrwxr-x 9 root root 141 dec 5 15:45 18
lrwxrwxrwx 1 tomi tomi 2 dec 30 14:57 current -> 18
/snap/prusa-slicer $ sudo chown tomi:tomi 18
chown: changing ownership of '18': Read-only file system -
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #38417 üzenetére
Az a baj, hogy akkor meg gep nelkul nezek ki a fejembol...
(#38418) lev258
Most Peppermint 10 van.DISTRIB_ID=Peppermint
DISTRIB_RELEASE=10
DISTRIB_CODENAME=bionic
DISTRIB_DESCRIPTION="Peppermint 10 Ten"
NAME="Peppermint"
VERSION="10 (Ten)"
ID=ubuntu
ID_LIKE=debian
PRETTY_NAME="Peppermint Ten"
VERSION_ID="10"
HOME_URL="http://peppermintos.com/"
SUPPORT_URL="http://forum.peppermintos.com/"
BUG_REPORT_URL="http://bugs.launchpad.net/~peppermintos/"
VERSION_CODENAME=bionic
UBUNTU_CODENAME=bionic
cat: /etc/upstream-release: Is a directory -
tvamos
nagyúr
No, most ez van tortenve:
sudo lshw -c display
[sudo] password for tomi:
*-display UNCLAIMED
description: VGA compatible controller
product: GF119M [NVS 4200M]
vendor: NVIDIA Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:01:00.0
version: a1
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list
configuration: latency=0
resources: memory:e4000000-e4ffffff memory:d0000000-dfffffff memory:e0000000-e1ffffff ioport:4000(size=128) memory:c0000-dffff
Gondolom ez nem jelent jot...
Elotte ezt a parancsot futtattam:
"sudo ubuntu-drivers autoinstall"Most megprobaltam ujra, hogy telepitem a 390-es drivert.
Nem lett jo most sem. -
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #38408 üzenetére
Az gond lehet, hogy piros szöveg van a journalctlben?
Valami ilyen van:... kernel: iwlwifi 0000:03:00.0.....
... ieee80211 phy0: Hardware restart was requested(#38407) lev258 válasza tvamos (#38406) üzenetére
A mem test lefutott hiba nélkül. Az ssd-t még nem néztem.Installáltam az ubuntu-drivers-t.
Lefagyott....
Most 640x480 van. -
tvamos
nagyúr
válasz
Frawly #38386 üzenetére
Ez egy Dell Latitude E6420. Core i5 van benne, meg ez az NVS 4200M. Valahogy 19.04 alatt jó volt már egyszer... Csak már nem emlékeszem, mi volt a megoldás. Pedig akkor is küzdöttem vele pár órát.
Az úgy volt, hogy az nvidia oldalán ezt a 334-est írta, hogy támogatja a 4200-at.
20.04 LTS-t próbálom most.
-
tvamos
nagyúr
Tudnatok abban segiteni, hogy allandoan lefagy a gepem, ha valami grafikailag erosebb dolgot csinalok. Gondolom az NVS 4200M miatt van megint. Az nvidia honlap a 334.21 drivert ajanlja hozza, de a taroloban a legregebbi driver 390. Megprobaltam telepiteni a drivert, de egy NVIDIA-Linux-x86_64-334.21.run file jon, telepiteskor ezt irja:
ERROR: Installation has failed. Please see the file '/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions on fixing
installation problems in the README available on the Linux driver download page at www.nvidia.com.
Nem tudom, merre menjek tovabb... nekem az is jo, ha teljesen kikapcsolom ezt az nvidia dolgot, csak ne fagyjon le folyton a gep.Most ez van a gepen:
lspci -k | grep -A 2 -i "VGA"
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF119M [NVS 4200M] (rev a1)
Subsystem: Dell GF119M [NVS 4200M]
Kernel driver in use: nouveau -
tvamos
nagyúr
válasz
lev258 #38372 üzenetére
Eloszor azt csinaltam, hogy file kezeloben jobb gomb, es beallitottam, hogy "Trust this executable".
Most meg bementem a terminalba, es oda bemasoltam, amit az askubuntun irtak.
sudo chmod valami szam, meg a file neve
A valami szam szerintem 777Ilyen lett:
-rwxrwxr-x 1 tomi tomi 147M dec 18 21:52 Ultimaker_Cura-4.8.0.AppImage -
tvamos
nagyúr
válasz
lev258 #38365 üzenetére
Ezt csinaltam, amit leirtal. De csak nekem indult el, mas felhasznalonak meg nem.
(#38368) cigam válasza tordaitibi (#38363) üzenetére
Ez nem gond, a /home-ban dolgozom.(#38366) growler válasza tvamos (#38364) üzenetére
Nekem elindult, nem az volt a gond, csak masnak nem akart indulni.Adtam neki tobb jogot, igy indul...
Csak most meg lefagy a gep, ha megy a cura...
De jo. Blender alatt is lefagy. -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Megint itt vagyok...Az a hibajelnseg, hogy probalom installalni parancssorbol a Cura 4.8-at, de nem sikerul.
Elindul a program, de parancssorban ezti urja a telepites vegen:qml: TableViewSelection: index out of range
qml: TableViewSelection: index out of range
Ez azert nem jo, mert nem meg az indito menuben.
Probaltam a telepitot elinditani ebbol a muon valamibol, de az nem is latja.Van erre valami megoldas?Bocs!
Hogy tudnam azt megoldani, hogy a gepen minden felhasznalo, (az is, aki nem sudo) is tudja ezt futtatni?
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van itt nekem egy Dell Latitude E6420 szamitogepem, meg egy logitech anywhere 2 mouse-om. Az op rendszer Ubuntu 10.10LTS. Elinditom a BlueDevil Wizardot, de nem latja az egeret. A telefonom latja, es a telefonom is latja az egeret. De a laptop nem latja az egeret.Jo lenne, ha tudnatok valami megoldast.
-
tvamos
nagyúr
válasz
PuppetKnight #30724 üzenetére
Érdemes elolvasni az összefoglalót itt is, meg a kezdő linuxos topicban is!
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Ja, ertem... bocs!
Az USB-ben van egy 8GB USB Flash, ami swap. Ha kihuzom, az sem segit, ugyan az a produkcio, minden inditaskor jon a hibauzenet. (Szokta hasznalni a swap-ot, mert megosztott kepernyovel hasznalom, sokszor megy fil, + nehany pdf megnyitva, az mellett meg FreeCAD, vagy Eagle, vagy valamilyen programozo IDE fut.
Van benne egy USB-RF mouse stick. Ez nelkul sem jobb a helyzet... bar ezt meg kell neznem, ha haza megyek. -
tvamos
nagyúr
Nem a BIOS-nal all meg, hanem kivalasztom, hogy Ubuntu, utana szaladnak betuk, de azokat elkapja, es fekete lesz a kepernyo. Utana neha felvillantja a HDD LED-et...
Mindig van hibauzenet, ha bejelentezik, mar amikor indul az X, latszik, de nem ir konkretumot, csak, hogy gyikja van. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Az a problemam, hogy a gepem indulaskor neha megakad, mielott betoltene az ablakkezelot.
Ha betolti, akkor azt irja, hogy valami gond van, es nezzem meg a logot.
A boot.log-ban nem talalok semmit igazabol.
Ami erdekes, hogy a faillog-ot meg sem birom nyitni.
A kern.log, syslog, ufw.log meg mar sok GiB meretu.
Hogy tudnam lokalizal ni a problemat?
Vagy inkabb hagyjam, es telepitsem ujra a rendszert. (Az lehet, hamarabb lenne...)
Kosz a segitseget, elore is! / Tomi -
-
tvamos
nagyúr
Nem tud valaki egy jo leirast, hogy lehet konnyen feltenni Android ala az uborkat?
Linux Deploy-t, meg Debian Kittet probaltam, de nem nagyon sikerul... -
-
tvamos
nagyúr
válasz
Jester01 #18096 üzenetére
Elnezest, de beturelmetlenedtem, es kiadtam ezt:
$ sudo chmod 777 /dev/ttyUSB0
$ sudo chown tomi:tomi /dev/ttyUSB0Igy mostmar ezt latom:
$ ls -alh /dev/ttyU*
crw-rw---- 1 root dialout 188, 0 okt 18 08:09 /dev/ttyUSB0Mondjuk, igy mukodik is a putty, csak nem tudom, hogy ez volt-e a helyes megoldas. Feltetelezem, nem...
-
tvamos
nagyúr
válasz
toth_janika #18077 üzenetére
Abban vannak a rendszerhez a frissitesek is, ha kikapcsoljak, szivacs van...
Onnan telepit a frissites vezerlo, a szoftver center, synaptic... -
tvamos
nagyúr
válasz
toth_janika #18051 üzenetére
System settings --> User accounts
(Remelem Unity-ben is ott van mint a Gnome Classicban...) -
tvamos
nagyúr
Regebben mintha lett volna olyan beallitas a felhasznaloi fiokoknal, hogy automatikusan csatolja az USB stickeket, meg HDD-ket, me a nyomtatokat is... jol emlekszem en erre?
-
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_ #18037 üzenetére
Sajnos nem tudtam a program nevet... (Csak nem tudok fogalmazni rendesen.
Igy 40 folott ez a problema mar nem is fog megoldodni, attol tartok.)
Ez lett a megoldas:
gksu /usr/share/system-config-printer/system-config-printer.py
Bocs, ha ez termeszetes, en nem tudtam eddig...Nagyon jo, mert mar ki tudom nyomtatni a beszallokartyamat. A multkor, kb. egy honapja is volt ugyan ez a problema, es akkor nem sikerult. Mostmar ezt is tudom.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #18024 üzenetére
Ez igaz... csak azt irtam, hogy vannak rajta adoatok, amik kellenek...
Most abban kernem a segitsegeteket, hogyan lehet nyomtatot telepiteni? Addig jutottam, hogy "Beallitasok--> Nyomtatok--> Add Printer" ott kijelolom a nyomtatomat, Xerox Phaser 1117, de ezt mondja ra, amikor telepitenem: "Failed to add new printer". Mit lehetne itt tenni?
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A gepemen eddig Peppermint OS volt, (Ubuntu alapu a rendszer LXDE-vel,) de osszeomlott a cucc, be sem bootol mar. Most szeretnek egy Ubuntut installalni. Eddig volt egy 20 GB rendszer particiom, meg egy 50 GB home-om. A home-on olyan adatok vannak, amikre meg szuksegem van. Viszont azt nem szeretnem, hogy a regi home-bol "osszeszedjen" valamit az uj rendszer, es ne induljon el, vagy valami kavar legyen ez miatt. Az lenne a kerdesem, hogy allitsam be a telepitot, hogy legyenek a particiok.
Elore is koszonom a segitseget! // Tomi -
tvamos
nagyúr
válasz
toth_janika #17870 üzenetére
Ez pontosan milyen noti?
Lehet, hogy az azonnali notebookos kerdesek topicban is meg kene probalnod felvetni a problemat. -
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #17043 üzenetére
Valoban uj a kernel is. (3.11.0-26-generic #45-Ubuntu)
Ez azert erdekes, mert a dd-vel keszitett 14.04 alapu Peppermint 5 boot flash drive meg csak nem is bootolt.
Vegulis tok mindegy, nekem igy is jo, csak menjen. -
tvamos
nagyúr
Nahat a lecsukott raring repo problemamat (Peppermint 4) sikerult megoldani ez alapjan:
sudo sed -i 's/raring/saucy/g' /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get upgrade
Nekem ez igy teljesen OK, saucy repoval.
Csak azert irtam, ha valaki masnak is az a gondja, hogy az ujabb, 14-es Ubi alapu disztrok nem mennek a gepen. -
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #16921 üzenetére
Volt pipa. Ki tudtam venni. "Ugyes" vagyok.
-
tvamos
nagyúr
válasz
lionhearted #16912 üzenetére
Nem nagyon ertem am en a linkjeid alapjan, mit kell csinalni, meg azt se, hogy mi a baj azzal, amit csinaltam, meg azt se, hogy akkor mit, hogy kene...
Ez alapjan egyszerubbnek tunik, ha meghagyom a /home-t, es ujra telepitem az egesz rendszert.Azt hittem, van valahol egy lista, hogy ezeket a repo-kat kell hasznalni, hogy mukodjon minden faszan, ha nem akarsz kernelt cserelni.
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #16910 üzenetére
Es ez mit jelent:
Err http://packages.medibuntu.org trusty/free Sources
Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - System error)
Meg ez:
W: GPG error: http://dl.google.com stable Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY A040830F7FAC5991 -
tvamos
nagyúr
válasz
Neil Watts #16907 üzenetére
Ez a nyavalyam:
~ $ sudo apt-get dist-upgrade
[sudo] password for tomi:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.(#16906) stopperos válasza tvamos (#16904) üzenetére
Oke... megkeresem hogyan, es megcsinalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest