- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
És mit szóltok a kiválasztható fájlrendszerekhez? Jobb már valamelyik az ext4-nél? Meg akkor ezeket már nem lehet máshogy vagyis sehogy sem telepíteni? Mert így nem lehet, ha nem a kipróbálást is választottam, csak a telepítést, akkor is kilépett. Közben, itt azt írják trály dö grafics széf módot.
-
gyulank
addikt
Nem nagyon emlékszem olyanra, hogy a telepítő hibás volt, de a rendszer amit telepített nem. Ez majd talán egy év múlva 3 javítócsomag után lesz jó.
-
gyulank
addikt
Én nekifutottam, Windowson telepítettem az ajánlott programot, azzal csináltam meg a pendrive-ot, a telepítő kilépked. Nekifutottam kétszer, csatolgatom a partíciókat és kilép, újra, a többi végigmegy, megjegyezte, de vigyázni kell, mert alapból nem a manuális partícionálás van kijelölve, szóval jó, hogy nem nyomkodtam a következőt ész nélkül. Aztán beléptem, megint kilépett.
-
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
Vega64-et lehet telepíteni valahogy, hogy mondjuk az OBS lássa?
-
gyulank
addikt
Most Win alól vagyok, nem fejből írok. Realtek Audio Consol települt, miután felülírtam a windows drivert az alaplaphoz adottal.
Miután ez települt, amikor ki van kapcsolva a Bass Managment, ami most a képen be van, akkor normálisan szól a teszten, mikor a mélynek kell szólnia, a mély szól, ha elindítom azt a lejátszógombot ott a hangszórók közt. És azóta a beállításoknál is szól, mikor szólnia kell.
Előtte már nem tudom, hogy nem szólt, vagy nem is volt ilyen lehetőség. Szóval a lényeg, hogy ezeken a teszteken jó. De ha elindítok egy 5.1-es videót mondjuk potplayerben, akkor nem szól. Most azért van bekapcsolva a Bass Managment, mert csak így szól a mélyláda, de így meg csak a piros hangszórós beállításokban lehet valamit állítani, normális esetben meg ezt itt kikapcsolhatnám, és a lejátszóban, és a tálcán lévő hangerő ikonon kéne tudnom állítani. De ha nincs bekapcsolva a BM, akkor akármit állítok a lejátszóban, a sub csatorna nem szól. Csak a tesztekben... De ha olyan rossz lenne az alaplap, a teszten se lenne jó szerintem.
-
gyulank
addikt
Rádugtam egy erősítőt az egyik Jack-re, arra egy mélynyomót, és faxmodem hangokat ad csak. Windowsnál is így kezdte, ott se tudtam még megoldani, hogy normálisan szóljon, amikor kell. Ott érdekes a dolog, mert amióta felismeri, hogy be van dugva a jack, azóta nem ad faxmodem hangokat, amióta felraktam az alaplapi hangdrivert, és az telepített egy keverőt, a beállítások tesztjénél szól, de csak akkor. Vagy ha ugyanebben beállítom, hogy keverjen mindent össze, akkor szól a mély, de akkor is csak ott a hangszóróbeállításoknál lehet dB-t állítani, nem normálisan.
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #41755 üzenetére
Az SSD végén van 1 tele partíció, azon kívül kiürítettem, és az üres helyre telepítettem úgy, hogy magától csinált meg minden partíciót ahogy akart. Az 50MB EFI-t is, ami nem tudom miért, de az intézőben benne van.
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #41752 üzenetére
Eddig is jó volt. Amióta először bejött fogalmam sincs miért ez a repairos kép, azóta jön be az folyton. Örülök, hogy sikerült valahogy elkerülnöm, de sajnos akkor eltűnni nem tűnt. Meg csodás volt így telepíteni, hatvanszor újraindult, F11-ezni mindig. De legalább úgy jó.
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #41745 üzenetére
menuentry 'Windows Boot Manager (on /dev/nvme0n1p1)' --class windows --class os $menuentry_id_option 'osprober-efi-143F-0D50' {
insmod part_gpt
insmod fat
search --no-floppy --fs-uuid --set=root 143F-0D50
chainloader /efi/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}
-
gyulank
addikt
Igen, egyszer több mint egy fél éve valahol megtaláltam ezt, és szerintem így volt, de már elfelejtettem. De most megtalálta. Mindenesetre ki kellett kapcsolnom a secure bootot, különben ugyanúgy visszaugrik az uefis boot menübe. És ha nem rufussal csináltam volna a telepítőt, valószínűleg nem tudtam volna telepíteni a 11-et közvetlenül.
-
gyulank
addikt
Kikapcsoltam a secure bootot, és telepítettem egy w10-et, de update-grubra ez jön ki.
Sourcing file `/etc/default/grub'
Sourcing file `/etc/default/grub.d/init-select.cfg'
Generating grub configuration file ...
Found linux image: /boot/vmlinuz-6.3.0-7-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-6.3.0-7-generic
Found linux image: /boot/vmlinuz-6.2.0-21-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-6.2.0-21-generic
Found memtest86+ 64bit EFI image: /memtest86+x64.efi
Warning: os-prober will not be executed to detect other bootable partitions.
Systems on them will not be added to the GRUB boot configuration.
Check GRUB_DISABLE_OS_PROBER documentation entry.
Adding boot menu entry for UEFI Firmware Settings ...
done
És se grub-customizer, se boot-repair. Legalábbis mostanában ezeket sem egyszerű telepíteni, de majd megpróbálom. -
gyulank
addikt
WoeUSB-t szeretném telepíteni, de sehogy sem megy. Letöltöttem fájlban is, annál ez van: ./woeusb
ERROR: WoeUSB requires wimlib-imagex command in the executable search path, but it is not found. -
gyulank
addikt
válasz
kpityu2 #41721 üzenetére
Ezeket szerinted hogy lehet még máshogy csinálni? Hogy csináltam szerinted, ha nem így? Itt a másik, de fájlkezelőből is működik és úgy egyszerűbb.
-
gyulank
addikt
Nem poénból kapcsoltam be a secure bootot, W11-hez kell. Kivéve, azt hiszem, ha rufusban csinálom, ott tán ki lehet jelölni, hogy ne kelljen.
Volt, hogy úgy felment a hang Windowson Firefoxban, hogy az egész csak recsegés volt és rettenetesen hangos, de ezt csinálta az NI Komplete Audio 2-vel is. De induláskori recsegés nem rémlik. -
gyulank
addikt
válasz
kpityu2 #41718 üzenetére
1. Dehogynem, vagy 10 éve biztos lehet sima fájlmásolással, plusz, ha látnád is a leírásokat amiket szerinted nekem kéne néznem, akkor is tudnád.
2. Megcsináltam, és leírtam az eredményt válasszal órákkal ezelőtt, és utána próbáltam másolással, és írtam, hogy úgy IS ez volt.
3. Még mindig nincs Windowsom, úgyhogy továbbra sem érek semmit a saját eszközével.
4. Csak ntfs-en lehet, mert fat32-re nem fér, exfat-al meg nincs uefi a bútmenüben. De ntfs-el is csak annyit csinál amit írtam. Visszaugrik a bútmenübe és jövök vissza ubuntuba. -
gyulank
addikt
De vannak még bajok. Ez lehet attól, hogy ventoyyal próbáltam telepíteni? Tudtok valami egyszerű, és jó indító pendrive csinálót a Windows telepítőhöz?
-
gyulank
addikt
Nem látjátok, de írtam, hogy a sima ubuntum van, azt azzal a szándékkal írtam válaszként a parancsikonra, hogy tudjátok, hogy olyan amilyen eredetileg a gnome, szóval van ott egy hangerőcsúszka a gombok közt. Analóg kimeneten van hifi, és csak egy csúszka volt terminálban is, ami együtt változott a fentivel. Amúgy, a firefox csinálja egy ideje, hogy ha megállítom, vagy újratöltöm, más hangerőn folytatja, ezt csinálja Windowson is, de azon mégsem torzít soha, itt viszont később, a beszélgetésünk után egy firefox restart után nem torzított.
-
gyulank
addikt
Együtt mozog a fenti hangszórós menüvel. 60%-on is torzít, ha valaki felemeli a hangját. És biztos, hogy a linuy miatt, mert régebben is ez volt linuxon, mikor valamiért azt használtam, közvetlenül Win után, most is közvetlenül win után tapasztalom, tudom, hogy winen nem lenne ilyen. Úgy emlékszem, hogy még régebben, mikor amúgy jó volt évekkel ezelőtt, és egy lejátszóban változtattam a hangvezérlőt vagy mit, és akkor is volt amin ilyesmit csinált. A pulse vagy mi se volt az igazi.
-
gyulank
addikt
A hanggal lehet valamit csinálni? Túl van vezérelve akkor is, ha leveszem. Vagyis torzít. Firefoxban néznék videót.
-
gyulank
addikt
válasz
kpityu2 #41696 üzenetére
Annyira azért nem működik. Windowson össze tudtam fűzni a fájlokat amiket csináltam vele, itt nem. Plusz nekem sima ubuntum van, nem kde.
Amúgy olyan jó, hogy semminek se tudni a nevét. Szövegszerkesztő, Névjegy: Szövegszerkesztő. Már ezzel problémába ütközök, hogy hogy nyissam meg a fájlkezelőt, vagy szövegszerkesztőt. Mert gondolom rendszergazdai jogok kellenek az átíráshoz. gksu szövegszerkesztő? Na, már gksu sincs. -
gyulank
addikt
Jó, lehet, hogy először nem, de az előbb leírtam, hogy megcsináltam amit leírt, és arra írta hogy nincs release. A lista meg az oldalon lévő lista egymás alatt a 3 verzió.
Ezt írta a ppa után, és az update után is:
Mellőz:5 https://ppa.launchpadcontent.net/xtradeb/apps/ubuntu mantic InRelease
Hiba:6 https://ppa.launchpadcontent.net/xtradeb/apps/ubuntu mantic Release
404 Not Found [IP: 2620:2d:4000:1::3e 443]
Csomaglisták olvasása... Kész
E: A(z) „https://ppa.launchpadcontent.net/xtradeb/apps/ubuntu mantic Release” tárolónak nincs Release fájlja.
N: Az ilyen tárolóból való frissítés nem végezhető el biztonságosan, így alapesetben ki van kapcsolva.
N: Lásd az apt-secure(8) kézikönyvoldalt a tárolólétrehozással és felhasználói beállításokkal kapcsolatos részletekért.
Install után meg:
avidemux csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: „avidemux” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója -
gyulank
addikt
AppImage-hez kell valami? Nem indul az Avidemux sehogy se 23.10-en.
-
gyulank
addikt
Csak a hardveres problémát gondoltam, hogy nem. Bár amúgy se régi telepítés volt. De viszont most telepítettem újra. És ugyanazt kezdi. Azzal kezdődött, hogy kiírta, hogy intelligens frissítés. Majd ezeket a hibaüzeneteket, mint most is, csak most csináltam róla képeket. Egy, Ketó. Akkor is jó volt még, aztán újraindítottam, Windowsoztam, aztán lewgközelebb már csak az volt. Szóval új telepítés, formázott partícióra. Amúgy meg 23.04-et telepítettem, nem tudom mit akar rajta disztribúciófrissíteni.
-
gyulank
addikt
Egyszer csak nem töltött be grafikus felület. Most elindítottam hibakeresés módban, csináltam egy apt-get update, meg upgrade-t, aztán továbbra is csak ilyen login van, és eddig jut.
-
gyulank
addikt
Én nem akarom, hogy gyalulja. Mikor legelőször telepítettem Linuxot, gyalulta, azóta eszem ágában sincs automatán telepíteni. És így meg kínlódás, mert tényleg még ha a nevében is megadom, hogy micsoda, akkor sem írja ki telepítésnél. Pedig jó lenne, ha automatikusan csinálná azt amit én csinálok.
-
gyulank
addikt
Köszönöm! Azt szeretném tudni, mert sokat gyorsítana a telepítésen, hogy telepítéskor hogy működnek a választható opciók? Szóval ha nekem több partícióm van magának a linuxnak is, /boot;/var;/opt;/;/home;efi; meg ilyenek, és ezt ki se szokta írni telepítéskor a partíciókezelő, és úgy kell találgatnom, és kijelölnöm mindent, különben nem azt a partíciót használja. Szóval ha kijelölném az újratelepítést, akkor úgy csinálná, hogy jó legyen? Felismerné ezeket, és csatolná? Habár azt írja törölné a dokumentumaimat is, akkor törölné a /home-ot is?
-
gyulank
addikt
Normál 23.04-em van. Be lehet valahogy állítani, hogy az óra kiírja, hogy Csütörtök, és a másodpercet?
-
gyulank
addikt
válasz
gregory91 #40400 üzenetére
Eléggé részletesen elmondtam már mindent ezzel kapcsolatban. Ezerszer telepítettem már W11 óta, és még sosem ismerte fel a W11-et, ezért írtam úgy, hogy még a 22.10 sem ismeri fel, de írtam, hogy csinálok új bejegyzést amit nem is nekem kell kitalálnom, csak átírom benne a partíciót, és el tudom indítani. De a valós problémára senki nem mond semmit. Mondjuk a 20.04 is lefagy néha. W11 nem. De a 22.04 teljesen használhatatlan.
-
gyulank
addikt
Tudom, hogy a 20.04.4 az frissebb mint a .4 nélküli. Ezt csak azért írtam le, mert azt telepítettem, nem probléma csak infó. Alapból azt írta ki telepítéskor is. Pont azt írtam, hogy ez jó. Az a probléma, hogy ha frissíteném, 22-re akkor tudjuk mi lenne. És szeretném megoldani ezt a problémát.
-
gyulank
addikt
Előtte próbáltam 22.10-et, de indulásnál megállt initramfs-nél, 22.04 Ubuntu stúdiót, és Lubuntut, ezek sem indultak, ezek olyasmit írtak, hogy csökkentett módban van, belépés után gépeljem be az exitet a normál boothoz, nyomjak Entert, vagy Ctrl+D-t valamihez. Aztán egy piros szövegben olyasmit írt, hogy nem tud grafikus módba lépni. De a telepítőnél jó volt mind.
-
gyulank
addikt
Most felraktam a 20.04.4-et, és jó. De szeretném ha a 22.04 is jó lenne. De ha frissítem megint rossz lesz, már próbáltam.
-
gyulank
addikt
De engem ez most hidegen hagy. Nem jó az Ubuntum, mert nem jelenik meg a Firefox, meg más ablak sem, és befagynak az ablakok ahogy írtam, és csak Recovery módban nem csinálja ezt, és abban jobban vibrál a monitor. Ez a probléma. Mint mondtam, a boot meg van oldva, nem az az elsődleges problémám, az ráér. Mondtam, hogy átírtam, és megcsináltam. Szerintem a 2 recovery zavart téged össze. A GRUB a W11 recovery partícióját listázta csak ki, ami vagy 100MB, de a másik a rendszer. De megoldottam, ahogy írtam, átírtam msdos2-re, és jó, elindul, arról írok. Az Ubuntu pedig, normál indításban csinálja a hibát amit írtam, csak Recovery módban nem, ami nyilván az Ubuntunak a recovery módja, nem a W11-é. Szeretném, ha normál módban is működne, nem tudom miért csinálja ezt.
-
gyulank
addikt
Az a kérdés, hogy mit ismert fel? Mondtam, hogy a W11 helyreállítót, de nem akarom frissíteni arra, hogy visszacsinálja amit megcsináltam. De nem is ez a problémám, hanem, hogy az ubuntut nem tudom használni a leírt hiba miatt. Ráadásul CRT-n nézem, és recovery-ben jobban vibrál.
-
gyulank
addikt
Ez Ubuntun történik. És a 22.04-en. Most telepítettem fel mindkettőt egymás után sokadjára. Ha működne, nem kéne módosítanom, mert telepítéskor felismerte volna. Aztán ugyanígy a Grub customizer is felismerte volna, de az sem, ezért kellett nekem csinálni egy menüpontot neki.
-
gyulank
addikt
Meg még most sem ismeri fel a W11-et a GRUB. Úgy állítottam be GRUB Customizerrel, hogy a W11 helyreállítóját felismerte, és azt bemásoltam egy új bejegyzésbe, és az msdos1-eket átírtam 2-kre.
-
gyulank
addikt
Na, miután megcsináltam ugyanezeket a telepítéseket HDD-n, SSHD-n, SSD-n, már szeretném megoldani a problémát ami minden esetben jelentkezett. Szóval a Windows működik. Az Ubuntun elindítom pl. a Firefoxot, az ablak nem nyílik meg, fent megjelenik a Firefox fül, amire rákattintva kijön pl. hogy új ablak. Ha mégegyet kattintok rá, elhomályosodik a felirat és úgymarad. Utána ha pl. meg akarnám nyitni a gpartedez, csak a sörét téglalap jön be az ablak helyén. Csak Recovery módban működik. Gigabyte GA-G31-ES2 alaplap 4 GB memória, integrált GPU.
-
gyulank
addikt
Jó, minden beállítást lehet semmiségnek nevezni. Firefoxban is mindegy amúgy milyen beállítások vannak, mert csak szinkronizálni kell. De Thunderbirdnél már minden fiókot be kell újra állítani, és letölteni az e-maileket, ami eddig sokkal tovább tartott, de 20Gb-el se 1 perc. A /home-al meg úgy csinál a Firefox is, mintha semmi se történt volna, tudja a jelszavakat, meg vannak a kiegészítők, és beállításaik, meg nem nyílnak meg ezek weblapjai. Kéne külön egy az ilyen beállításoknak való partíció, ami külön van a Dokumentumoktól. Mármint jó lenne, ha kiadnának mondjuk egy olyan Linuxot amin külön van erre mappa. A többi hasonlóan működik, mint a Windowson. Ott is a Dokumentumok szinkronizálódik a OneDrive-al, és minden a Dokumentumokba kerül az Eagle is. De az se jó, mert mindig célszerűbb volt máshova menteni a dolgokat, mint a rendszerpartícióra. A szinkronizálás jó lehet, egy méretig. Windowson amúgy elég rosszul van megcsinálva ez a Dokumentumok is, mert sokszor másik helyre mentődnek a dolgok, mert van a szinkronizált, meg a nem szionkronizált mappa, és a nem szinkronizálthoz alig lehet eljutni az intézőben. Végig kell menni, hogy c, felhasználók, felhasználó.
-
gyulank
addikt
válasz
inf3rno #40342 üzenetére
Mondjuk most vettem az SSHD-t is, előtte HDD-n próbáltam, de azon minden rettenet volt, nem csak töltéskor. Az SSHD-n se jó az Ubuntu, csak csökkentett módban. és még úgy is be kellett állítanom a Firefoxot, hogy ne használja a merevlemezt. És most vettem az SSD-t is, ekkora lesz, ezen kell megoldanom. De nekem kell /home partíció.
-
gyulank
addikt
Már vagy 10 éve látom az NTFS-t, és semmi bajom nincs vele. Ez egy másik gép lesz, és nem az a kérdés, hogy NTFS legyen-e, mert az lesz. Amúgy ha rákeresel az exfatra wiki azt mondja HDD-re nem jó, és azt sem tudom naplózó fájlrendszer-e. Windows nem tudja használni az extet normálisan semmivel, én meg nem kínlódok vele. A probléma az SSD mérete, mivel most is 120-on van 60 a /-nek, 60 a /home-nak, és így is volt már kevés lemezterületem. Most viszont egy 120-as SSD-n lesz a Win mondjuk 64-en, a többin az Ubuntu, és megtetszett, hogy megmaradnak a beállításaim újratelepítéskor. Amúgy telepítésnél mi van, ha kiválasztok egy fájlrendszert egy partíción, és az nem olyan mint amilyen rajta van, de nem jelölöm ki, hogy formázza? És mi van mondjuk a btrfs-es, aminek frissülő verziói vannak? Frissül az azzal formázott fájlrendszer, vagy csak egy újabb formázással lesz a következő verziójú?
-
gyulank
addikt
A /home lehet ntfs? Lehet több /home? 120G SSD-n lenne Windows mellett, 60G lenne a /, és egy SSHD lenne a /home, ami ntfs lenne, hogy a Windows is lássa. De mi van, ha kihúzom az SSHD-t? Valami minimális beállítások lehetnének az SSD-n is elmentve.
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #40249 üzenetére
Egyrészt én sose használtam F1-et, másrészt az oldalán azt lehet letölteni hozzá, és alig lehet valamit átprogramozni vele, de az közte van. Szóval mivel az F1-et is könnyen meg tudnám nyomni, azt választottam. És kiírta, hogy indítsam újra a változáshoz a gépet. Újraindítottam, és semmit nem csinált, de a program azt írta, hogy meg van változva.
-
gyulank
addikt
Az egyik bent van, másik kint, DE mindkettő körül van rumli. A bentin W11, és Ubuntu, a kintin Ubuntu van, úgy ahogy települ, szóval GNOME. De még nem döntöttem el, hogy hol lesz, mert bár tegnap szétszedtem, és alaposan kitisztítottam, rosszabb, mint a régi. Vannak billentyűk, amikről lekopott a festék, és csak a fény látszik, és a betűk is feleakkorák, mint a másik billentyűzeten, és bent sötét van de így is rosszabbul látom, pedig maxon világít. kint pedig a világosban még rosszabb, mert világítva is sötétebb a fehér festéknél, hát még ha nem világít. De ez a dolog független ettől, mert már egy sima billentyűzeten sincsenek ilyen gombok. Amúgy tegnap Windowsban gxtoollal beállítottam a sleepet az F1-re, de nem csinált semmit mikor benyomtam.
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #40238 üzenetére
Én tudom, hogy mi jó nekem. Nem nyomom meg véletlenül, viszont gyorsan könnyen látatlanban megnyomhatónak kell lennie, és megtaláltam, hogy melyik lenne jó erre úgy, hogy nem hiányzik annyira az eredeti funkciója a gombnak. De egyelőre még nem tudom megoldani, hogy úgy használjam azt a gombot mint a másik billentyűzeten az alvást. De ezek szerint ébresztőként nem lehet használni. De még nem tudom azt sem, hogy kikapcsolónak hogy tudom használni, mert én nem billenyűkombinációt akarok.
-
gyulank
addikt
A régi billentyűzeten félálomban könnyen megtalálható volt, volt egy műamyag csík, és azon végighúztam az ujjam a gombig, és le tudtam kapcsolni úgy, hogy nem megy ki az álom a szememből. A kombinációk bonyolultabbak. Ahogy nézem, a plusz gombok közül ezek funkciójára jó lenne mondjuk a sajátgép nem tudom a rendes nevét, de a fájlkezelő jön be, és a home ezen egy weboldal jön be, vagy a pause break, de nem tudom, hogy állíthatnám be ezekre mondjuk a készenlétet.
-
gyulank
addikt
Vettem egy új billentyűzetet, Trust GXT 290 amin nincsenek power és sleep gombok. De nekem kellenek ilyenek olyan helyen, amit vakon is könnyen meg tudok nyomni. Mivel tudom ezt megoldani?
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #39948 üzenetére
-
gyulank
addikt
válasz
tordaitibi #39946 üzenetére
De meglepő. Egyrészt, vagy fél éve, vagy régebben volt problémám a W11-el, és nem látta a GRUB sem. Most hónapokkal ezelőtt konkrétan írták hibaként, hogy nem ismeri fel, pár napja is született egy ilyen kérdés amiben azt írták, hogy először a 14-eit meg kéne várni, meg ugye 1 hét múlva kijön a végleges. Ezért direkt a tegnapit telepítettem. De elvileg 14 előttiben olyan GRUB van ami nem ismerné fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged