- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Honor Magic V2 - origami
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"hogy 827 megát fog letölteni, 2,7 gigát a lemezen foglalni. "
Mert ilyenkor elsőre a teljes telepítő és futtatókörnyezet lejön és települ.
Pl. mint a net framework vagy a java.
Nem rossz mert izolálva, sandboxokba futnak az alkalmazások ha elindítod de épp ezért erősen korlátozott több funkció.
Én magam nem kedvelem, ez nem zárja ki hogy sokan szeretik és használják ezt a fajta megoldást.
Szerintem akkor már inkább appimage bár az sok tekintetben teljesen más elveken és alapokon működik. -
Nem ragaszkodom a flatpak-hez, de ezt adta fel a szoftverközpont. (Kicsit pislogtam is, amikor közölte, hogy 827 megát fog letölteni, 2,7 gigát a lemezen foglalni. Heee?
Hát ez ilyen, de talán a Szoftverközpontot nem kéne nyitogatni! Én is hasonlóan pislogtam, amikor először megláttam egy 50MB-ot foglaló csomag flatpak által telepített méretét, no el is vagyok nélküle azóta is.
Igazán nincs mit, lassan úgyis kiöregedtem a Linuxos okoskodásaimból, de ha már feldobtad ezt a herélt Chromiumot, kipróbáltam a másik notin, azon még csak egy tök szűz Mint Cinnamon Edge 20.2 van, ez tán az első felrakott csomag!
Fene gondolta volna, hogy a Win után a rágottAlma is ide vezeti az embereket!
Dobjad csak ide a kérdéseidet, kb én is visszaestem kezdő szintre, legalább az Edge Mint-en tudom próbálgatni a telepítéseket.
linuxmint.hu-n elég sok jó és részletes leírás van:
Alkalmazás indító készítése az Asztal-ra (Cinnamon)
Fájlkezelőnek meg legjobb a Nemo, csak a default beállításokon kicsit simíthatni kell, alapból indulhatna kétpaneles nézetben is például.
Vagy nézegeted az alternativokat:
What is the best alternative to Double Commander?
Double Commander Alternatives for LinuxEz az Fman érdekesnek látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Haditechnika, harcászat
- Dell notebook topic
- Futás, futópályák
- Apple iPhone 17 - alap
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest