Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz tordaitibi #39081 üzenetére

Nem nagyon akartam beleszólni, de a tegnapi hosszú leírásod arról szólt, hogy nincs alap, egyszerűen az eszköz id. számát kell megállapítanod, de azok a terminalos megoldások minden disztróban ugyanúgy működnek. Sajnos a Debian-t is kipróbáltad, de semmi értelme nem volt, mivel ilyenkor kizárólag a non-free verzióval érdemes nekikezdeni.

Tegnap egy rövid hsz-ben ott volt a wl....megnézted mi az? Egyébként a Debian csomagok között van legacy driver is, ha rákeresel, de ezt a wl-t próbáld ki szerintem először Ubuntu-kon, leánykori nevén :

bcmwl-kernel-source

Tárolókban is ott van. Utána próbáld a bcm43xx-legacy drivert és ne hopperkedj, az Ubuntu-t ismered most már jobban, azon oldd meg!

Itt egy régi, de sok mindent tartalmazó Ubuntu help.

inxi -Nxxx kimenet végén is ott az chip ID, lspci -nnkv is írja elméletileg:

Device-1: Intel 82579LM Gigabit Network vendor: Hewlett-Packard driver: e1000e v: 3.2.6-k port: 4060
    bus ID: 00:19.0 chip ID: 8086:1502
    IF: enp0s25 state: down mac: 88:51:fb:c6:eb:de
    Device-2: Intel Centrino Ultimate-N 6300 driver: iwlwifi v: kernel port: 4040 bus ID: 24:00.0 chip ID: 8086:422b

Ezen ID alapján tudod megkeresni pontosan az eszköz megnevezését és utána érdemes tovább menni.

(mivel nem csináltam még ilyesmit, az eszközt sem ismerem, kb ennyit tudok belevauzni, hátha... néha vak tyúk is talál szemet alapon, remélem nem torkollik ez is értetlenkedő nyekergésbe, itt most nem rád gondolok)

Új hozzászólás Aktív témák