- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
-
mzx
senior tag
válasz
#40553216 #23764 üzenetére
1)
De van, win alatt .Teszteltem.
Hangsulyozom: időkorlátosak . (Egyik applikácio emígy időkorlátos, másik más módon.)
2)
Nem lenne rossz ubira is, egyszer majd csak ráakadok ilyenre, báááááár javaslatodra meg fogom majd nézni az illető alkalmazások site-jait, hátha utal rá, ha linuxra is készitettek verziot... Köszi az 5letet.
(Napokkal ezelott már néztem synaptic-ban az egyiket, az sajna nem volt, de lehet, h több windows-ost is meg kéne itt néznem .)
Wine -re: számomra nincs értelme az ubis win emulátoroknak, mert winXP lényegesen gyorsabban, akadálymentesebben fut, mint az ubuntu; egy régi gépen, mint az enyém - szembeszökő a sebességkulonbség.
Ezért egy régi gépen -akinek win-re is szuksége van-, inkább mindkét oprsz-t kulon-kulon feltelepitve ajánlom, mint jómagam tettem.
(Tettem pár hónapja a segitségetekkel - hála nektek.)
-
barnam_
nagyúr
válasz
#40553216 #23736 üzenetére
Pagefilne nélkül sem használom ki a 4GB-t, szóval felesleges, nem lenne gyorsabb
Vista.nál még ki kellett kapcsolni a superfetch-et, automatikus töredezettségmentesítést, lapozófájlt, mert különben bedarálta a vinyót. 7-nél nincs ilyen.Tetszik ez az Ubuntu, alapból eszik kb. 200MB ramot, a 7 meg 1.1GB-t
-
válasz
#40553216 #23736 üzenetére
ja, nekem is tetszik a win memó kezelése
(cégnél még azok vannak...). Miért akarja ledarálni a vinyómat? Mert neki olyanja van? Érdekes, itthon ahogy elémkerül a desktopom, akárhogy nézem a vinyó ledet nem akar villogni. Egy irodába az előolvasósdi működhet, de egy otthoni gémer aki rendszeresen a FF (bocs IE...), totalcommander, és a hetente cserélődő játékokat futtatja, kétlem, h lenne értelme.
Annyit hozzátennék a swap kérdéshez is, h ha hibernálni akarja a delikvens a gépet akkor a ram méretű swap az biza kell. De minek hibernálna valaki ha ott a suspend?...
Jah, és a wubi kicsit lassabb lesz mint egy natív linux... -
válasz
#40553216 #23594 üzenetére
A Kernel is alapból csak egy tucat forrásfájl könyvtárakban, scriptekkel, konfigfájlokkal. Szépen bekonfigurálják, lefordítják, majd a telepítő script szerint becsomagolódik, deb csomag esetében nemcsak a csomagolt monolitikus kernel, hanem a modulfájlok, ez-az-amaz, stb. is belekerül. Aztán telepítésnél kicsomagolódik a helyére minden. A többi, vagyis programok is hasonló elven működnek, igazodik az egész egymáshoz, mint a legódarabkák. Az egészet meghatározott rendszer meg szabályok szerint fejlesztik, igazodnak egymáshoz. A disztribúció készítői csak összeállítanak egy használható "egészt" (már amennyire sikerül ez nekik, nem annyira tökéletes azért az összecsiszolódás), amit aztán le is lehet bontani.
-
válasz
#40553216 #23589 üzenetére
Én nem mondtam, hogy rossz a Karmic, csak éppen van akinek vannak vele gondjai, ez konfig függő. A legtöbb hibája, bugja kézzel is javítható, legyen az mondjuk egy hálózatkezelő alkalmazás lecserélése másikra, vagy éppen egy újabb kernel használata. Még a Pulseaudiotól is meglehet könnyedén szabadulni, régebbi, vagy kisebb gépek esetében még ajánlott is, sok procit eszik.
A wifis tapasztalatoddal csak egyet tudok érteni, nálam ugyanez volt a helyzet, sokat javult a jelerősség. -
sh4d0w
félisten
válasz
#40553216 #23522 üzenetére
Újabban furcsa dolgok történnek a csomagok háza táján... is. Frissítek szerveren és aszondi, hogy most felrakja a mysql 5.1.0-t, ami real 5.0.75... Desktopnál még talán elnézi az ember, de szerveren nem.
[pod]Diablo: nincs, ez nem Windows. Van egyébként TimeVault, nagyon hasonló a MacOS Time Machine-jához. TimeVaultról van a cafén írás.
-
sh4d0w
félisten
válasz
#40553216 #23516 üzenetére
Checkinstall szvsz nem befolyásolja a probléma meglétét/nemlétét. Egy wodimmal elrontott lemez írása után néztem a logot, mintha néhány parancs, amit root jogosultságokkal várna az író, nem úgy érkezik, ezért elcseszi a lemezt. Anno WinXP esetén is volt ilyxen gond, a NeroBurnRights csomaggal oldotta meg az Ahead a problémát.
Már tavaly szó volt róla, hogy Debianék visszatérnek az eredeti cdrecordhoz, nem pedig ezt az abból forkolt vackot használnák, de én még nem látom ennek eredményét.
-
kovaax
őstag
válasz
#40553216 #23491 üzenetére
Az a hozzászólásszámomnak szól.
Amúgy 16 éve dolgozok (bóti) unix környezetben, 14-15 éve kizárólag linux van az otthoni gépe(i)men. De nem vagyok egy linux guru, mondjuk inkább egy jobb parancssoros user. A klikkelgetős linuxokkal most ismerkedem, így vetődtem ide is.
-
válasz
#40553216 #23341 üzenetére
Hm, elvileg találtam rá megoldást:
1) open a terminal
2) sudo mv -i /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
2) sudo touch /etc/X11/xorg.conf
3) sudo nvidia-settings
4) hit "save configuration"Mondjuk, ha nincs xorg.conf ez sem fog segíteni. De akkor a menu.lst-t is ezért kerestem hiába?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
#40553216 #23238 üzenetére
Na, de időben válaszolok.
Szóval igazad van, fel kellett tenned ezt a kérdést, hogy rájöjjek a dologra, hogy jó ez így.
Valószínűleg az vett rá a kérdés leírására, hogy belépés után általában rögtön megnézem van-e frissítés és akkor már másodszor írom be fél percen belül.
-
gyurman
tag
válasz
#40553216 #23317 üzenetére
Majdnem jó, csak mountolni kellene. Nincs akkora üreshelyem, hogy másolgassam a fájlokat, meg nem másolni akarom, hanem dolgozni rajta. Ráadásul nem is tudom elkülöníteni, hogy melyik fájl, mennyi ideig kell és melyik rendszer alatt. A több partició meg elvesztegetett területeket eredményez. Sajna az extek nagyon buták, mint a fatok.
-
FixY67
senior tag
válasz
#40553216 #23250 üzenetére
De ezt a windows nem vitte tovább. Max. a hülye user (incl. me
), aki adminjogokkal használta állandóan.
A windows-nak (mondom: NT - '98-ig csak egy GUI volt a DOS-on) egy elég jól fejlett (szvsz kissé túlbonyolított) jogosultságkezelő rendszere van, csak érteni kellene hozzá. Két hetes win2k tanfolyamon mutattak érdekes dolgokat, csak sajna azóta elmúlt pár év, én meg semmire sem használtam, így nem sok maradt meg belőle. -
törölt tag
válasz
#40553216 #23245 üzenetére
kimaradt az állítmány: szóval, felmerült, hogy az M$ rendszerét és így a júzer megszokást nevezd így? nyilván nem, mert ezt szoktad meg, és ezek szerint azt hiszed, hogy ez jól van így. pedig az M$ szerint sincs: ezért van a Vista óta az UAC. és komolyabb tűzfalakban is azért van a minden egyes műveletre rákérdező funkció.
-
FixY67
senior tag
válasz
#40553216 #23245 üzenetére
Azért te se írj már ekkora hülyeséget légyszíves! Az, hogy mindenki admin módban használja a windows-t, még nem jelenti azt, hogy rosszul van kitalálva... Merem mondani, hogy nagyjából az NT (NT4?) megjelenése óta a windows világ némileg előbbre járt a jogosultságkezelésben, mint a unixok.
-
válasz
#40553216 #23238 üzenetére
Egyébként ez nekem is az elsők között van, hogy root-nak jelszót adok és úgy intézek dolgokat. Elég frusztráló, hogy a saját gépemen állandóan korlátozva vagyok és egy file-t sem enged átszerkeszteni. Azóta mondjuk rájöttem, ha felhasználóként belépve root-ként nyitom meg, az talán valamivel elegánsabb megoldás
-
válasz
#40553216 #23232 üzenetére
Én a Windows-ra értettem a 20k-t, "természetesen" egy CAD program milliós nagyságrendű. Sajnos ebben a világban (hát még a válság óta) a vevők határozzák meg, mit használj, ha egy német/amerikai/angol fazon küld egy rakás rajzot, hogy ezt gyártsd le, olyan nincs, hogy "de hát én VariCAD-et használok, mentsék már el máshogy...". Persze, a Linux-ot nem is igazán munkaállomás környezetre találták ki, szervernek viszont jó. Azzal tényleg lehet jó pár 10 ezret fogni.
-
kozyadam
tag
-
válasz
#40553216 #23214 üzenetére
Hát, nagymamámnál még az érintőképernyős telefont is bebuktam, leültetném a gép elé, semmit nem fog tudni csinálni vele, tökmindegy milyen OS. Az egész ott elhasal, hogy mi az az egér, bal/jobb gomb, dupla kattintás...
Anno egyébként inkább itt kérdeztem, ha bajom volt az Ubuntu-val. De mivel senki Ubuntu-s nem használja ki a gépe tényleges erejét, a dolog ott megbukott, hogy hogyan kell beállítani a TV kimenetet (végül 2 órát szívtam vele, konfig fileokat írogattam át, de sikerült). Illetve volt még 1-2 ilyen extrém felhasználásnak számító kérdésem
Ok, a filerendszer olyan, amilyen, legyen pusztán szokatlan. De miért kell a programoknak gyökérebbnél gyökérebb nevet adni, hogy még véletlenül se lehessen rájönni, mire való? Egy videó lejátszása akár VLC-vel, felirattal is extrém sportnak számít. Hát még, ha esetleg zenét hallgatnál, pl. egy programot nem találtam, ami a rohadt együttes nevét tenné előre, ne a szám címét (de ezek persze betudhatóak az én bénaságomnak, de akkoris így marad meg bennem, mint tapasztalat). Normális torrent kliens-t sem találtam, maradt a BitTorrent + Wine (de ez megint nem a mezei felhasználó kategória). Aztán a képszerkesztés... én nem tudom, milyen logikával készült a Gimp, de hogy nem embernek, az tuti (persze azóta fejlődhetett).
Végső soron kijelenthető, hogy egy mezei felhasználónak tökmindegy, milyen OS-t használ, amíg megtalálja a böngésző, a levelezés (de mezei felhasználó weben levelez), és az Office ikonját. Amíg rá nem jönnek a fejlesztők, hogy pofára lekoppintott Win kell, addig az Ubuntunak nincs esélye.
De, ha édesanyám bevállalja, lecserélem az XP-jét Ubuntu-ra, kiváncsi leszek
Csak én iszom meg a levét... már a makrós Excel táblázataira is keresztet vethet szvsz.
-
válasz
#40553216 #23210 üzenetére
De mire először rájöttem, mit kell beütni és hova... érted? Ez elég ironikus egy közösségre épülő OS esetében. Mezei user a büdös életben nem jön rá, hogy kell kapcsolódni a netre varázsló nélkül. Kivéve, ha nem direktbe kötött ADSL-je van, mert routeren keresztül nincs ilyen probléma. Konkrétan varázslóra gondoltam egyébként, az ASCII grafika kissé elavult
-
válasz
#40553216 #23208 üzenetére
Öhhmm... s most ezzel mit bizonyítottál? Hogy a kereső még csak meg se találja a Firefox programot? Egy egyszerű user, aki nem ismeri a kiterjesztéseket, szvsz ne akarja akkor tudni, hogy hol vannak az egyes futtatható file-ok
Ha meg mégis tudni akarja, akkor Win-ban jobb klikk az ikonra és tulajdonságok, de ez emlékeim szerint Ubuntuban nem jön be.
-
válasz
#40553216 #23207 üzenetére
Nem is szántam kritikának. Használtam eleget az Ubuntu különböző kiadásait, s valóságos csodaként éltem meg, mikor grafikus(!) felület keletkezett végre az internetre kapcsolódásnak. Végülis tényleg nem egy fontos dolog, csak ez képezi az alapját a rendszernek. MSN helyett jó volt a Kopete, a Skype viszont natívan fut rajta, az volt a lényeg
-
lapa
veterán
válasz
#40553216 #23170 üzenetére
nekem a C:\documents and settings\Kovács Béla\application data\ a kedvencem.
megjegyzem win alatt is át lehet nevezni mindent, de ahhoz eleve úgy kell telepíteni. utána meg küzdhet az ember a pár 1.0 programozóval, akik nem környezeti változóval, hanem fix "program files" meg ilyenekkel dolgoznak.
egyébként ha valakinek van egy könnyen emészthető összefoglalója melyik könyvtár miért az, ami, azt belinkelhetné.
-
Falconer
aktív tag
válasz
#40553216 #23120 üzenetére
Segítenél vagy kóstolgatsz még egy kicsit?
Wifi kártyák packet injectionnel
Nekem ez van:
TP-Link TL-WN321G
* Driver : rt73
* Chipset : Ralink Technology, Corp. RT2501USB Wireless Adapter
* Notice : At first I plugged this in to my computer,and it didn't work. airodump-ng rausb0 showed no APs detected. Updating to the latest driver made this work. Once I got this card working, it detected more AP's than my WMP54G and my Netgear WG111v2, injected as well as either, but did not report Power properly.Here are the steps to update the driver and make this card work:
[....]
********************************* -
kovaax
őstag
válasz
#40553216 #23123 üzenetére
Köszönöm, megnézem este! A klikkelgetéshez azért ragaszkodnék, mert a klikkelgetés miatt raktam fel az Ubuntut, kíváncsi vagyok, hogy mennyire működik egy desktop linux. (Ha kézimunkázni akarok, arra ott van a Debian, már vagy 10 éve azt használom a fő gépemen.)
Amúgy a Firestarter is csak egy gui a beépített tűzfal (iptables) fölött, nem?
[Szerk: mekkora faszság már, hogy a magyar szavakban kötött a betűrend...
]
-
Major Major
senior tag
-
upszilon
őstag
válasz
#40553216 #22586 üzenetére
"nem kell újra rakni (remélem, még nem tetted). az összes plugin-t leszedni (ahogy fentebb írták) és a .mozilla könyvtárat törölni a /home/teneved alól. így egy szűz FF-et kapsz. onna indulhatsz: medibuntu tárolót fel, és az ajánlott csomagokat."
De. Újraraktam és mentettem. Számomra ez a vissza a kályhához. Minden egyes próbálkozás után vissza fogom rakni a mentést. Ki szeretném deríteni, hogy valóban mi kell.
-
Alukard
senior tag
válasz
#40553216 #22075 üzenetére
Igen, sajnos azt kell, hogy mondja a linuxos világ is kezd szét szakadni...
1 részről vannak a öreg motoros terminálosok más részről meg a userek... és az utóbbi időben pl az ubuntu (és származékai) kezd fölvenni 1 nagyon user orientált irányvonalat... apt linkek, könnyű deb csomag beszerzés/telepítés, gui, magasfoku automatizálás (HP Print util automatikus beszerzése, drive mount, stb)... -
TrollBalint
addikt
válasz
#40553216 #21298 üzenetére
az xorg.confba nem láttam virtual sort, de azért egy részét ide bemásolom:
Section "Device"
# Load "glx"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6800"
EndSectionSection "Screen"
# Removed Option "metamodes" "1920x1200_60 +0+0"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "1920x1200 +0+0; 1920x1080 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSectionA load glx sort én írtam bele, valahol a neten azt olvastam, hogy azt is bele kell írni, de utána nem indult el az X hanem kiirta, hogy konfiguráljam újra, és arra tippeltem, hogy az lehet az oka. Viszont most ahogy nézem a Xorg.0.log-ot (az tűnik a legfrissebbnek, akkori a dátuma, mikor elindult a rendszert) abban van olyan sor, hogy virtual screen size.
A log-ban meg nem találom a lib.so.1-et, nem említi.
Feltegyem újra a drivert és figyeljek jobban, hogy mit ír ki? -
törölt tag
válasz
#40553216 #21076 üzenetére
annyit valoszinuleg nem, bar ez most nem volt tema. viszont ha korulnezel, akkor lathatod h miutan a vindoznak igenis nagyobb a felhasznalo-tabora darabszamra (ismet csak nem tema h miert), ezert hatalmas tudasanyag gyult ossze a neten, ami alapjan szinte mindent meg lehet oldani.
-
upszilon
őstag
válasz
#40553216 #21065 üzenetére
Semmit sem értesz, tömény butaságot beszélsz. Még egyszer mondom, a virtualizácsiós szerverfelügyelet és az ubin a Virtualbox elvi működése két külön dolog. Tecnikailag semmi közük egymáshoz. Próbálj meg tájékozódni és ha megvan, ideje lenne megkövetned engem. De ne gondold, hogy engem ez érdekel. Neked volt renoméveszteség. Te harcolsz a fórumos tekintélyért. Én az ilyesmivel nem törődöm. Engem hidegen hagynak ezek a primitív érzelmi dolgok...
(#21067) ZCoyote: "Gondolom magát a virtualizációs megoldásokat üzleti környezetben nem kérdőjelezed meg."
Perszehogy nem! Értékes "elsődleges feledatmegoldás" (vagyis valódi munka) szempontjából a játék is mihaszna dolog. Profit-termelő képessége mégis kimagasló. Én a Virtualbox és társait szintén ebbe a kategóriába sorolom. És hidd el megtehetem. Elvégre én vagyok én. Nekem van saját és mindenki mástól független magánvéleményem. Ti meg mindig mások után mentek. Cikkeket idéztek, stb. Pedig ha valaki mindig más agyával gondolkodik, akkor a sajátját akár meg is sütheti... -
upszilon
őstag
válasz
#40553216 #21048 üzenetére
Talán olvasd el az általad idézett hup.hu-n lévő cikk hozzászólásait. Kiderül belőle, hogy a kérdéses cikk írója alaposan félreértett valamit, butságokat hordott össze. Ti meg készpénznek vettétek, benyaltátok az egészet.
A "virtualizációs technológia" és a ubin a Virtualbox alatt a lopott XP futtatása játékból nem egy és ugyanaz. Még annyi hozzáértésetek sem volt, hogy ezt a két dolgot képesek legyetek szétválogatni. Nem ártana ha visszavennétek kicsit... -
válasz
#40553216 #20949 üzenetére
mit raktál fel? csak az e16-ot vagy kiegészítőket is?
Én most szépen telepakoltam pl.: ecomorph, plusz halom modullal (pingvinek hullanak az égből, leülnek az ablakok tetején olvasgatni...) így visszaesett olyan 5k környékére... De amúgy érdekes cucc, nagyon jó benne ez a modul kezelés
Csak a gnome ablakok elég sz.rul festenek
-
upszilon
őstag
válasz
#40553216 #20854 üzenetére
Ezek roppant jó törekvések. Mégis, tudod mi a baj.? Lassan mozdul a piac. Ha konkréten az a szoftver amivel a könyvelő dolgozik, nem lesz átírva linuxra, nem tud mozdulni. Még ha történetesen ingyen adnák neki a másik linuxos könyvelő-progit, akkor sem mozdulna. Mert rajta van már mondjuk háromtucat cég sokéves anyaga. Ki tudná azt áttenni az új szoftverre és hogyan? Megmondom: sajnos senki sem, mert arra egyszerűen nincsen mód. És ha valaki mégis azt állítaná, hogy ő bizony meg tudja csinálni, nem hinnék el neki. És az APEH sem mondaná az esetleges adatmódosulásra hogy elnézi, hanem egyből adócsalásról írna jegyzőkönyvet. Nem fogod elhinni, de kishazánkban könyvelőprogramok terén még mindig a DOS-os programok vannak többségben. És nem amiatt, mert a linux nem jó, vagy nem elég olcsó, hiszen j,ó és ingyen van. Szomorú lennék ha ezt sem akarnád érteni...
ha gyorsabb, hatékonyabb, akkor lesz, akinek örökre a "fekete-ablakos varázsolás
Nem lehet gyorsabb, hatékonyabb mint az egyetlen egérkattintás. Vagy annál, ha kattintani sem kell. De ezt már részletesen kifejtettem, leírtam. Csak az nem érti, aki fanatikus...
-
upszilon
őstag
válasz
#40553216 #20842 üzenetére
Már megint. Most mondd meg őszintén, miért játszod el, hogy nem érted a lényeget? Soraidból világosan kiderül, hogy mégiscsak érted. Akkormeg miért? Kinek? Ehhh, nem értem én ezt...
(#20841) Takhanto: Te kezdtél el összehasonlítgatni. Magad számára. Most akkor értsem úgy, hogy eleve magadat akartad becsapni? Mirejóez tessékmondani?
-
upszilon
őstag
válasz
#40553216 #20819 üzenetére
Válaszod és egyben szándékos félreértelmezésed középpontjában ez a mondat áll:
"de erre nem az a megoldás, hogy az összes alternatív lehetőségből kizárjuk a júzert"
Miért kötekszel? Én sosem mondtam ilyet. Sőt! Mindig a: Nem helyette, hanem mellette! elvét hangoztattam. Úgy kell eltűnnie, hogy létezik, de senki sem használja, mert már nincsen rá szüksége.
Egyébként világos a taktikád, látszik hogy mit csinálsz: "Ha valakit nem tudsz meggyőzni zavard össze." Én nem vagyok összezavarható. Világosan látom a mesterkedésedet. csak nem értem mi okod van rá. Mi a problémád azzal az irányelvvel, hogy: "A gép van az emberért!"? Ami Te el tudsz végezni a fekete-ablakban, azt be is lehet programozni, hogy grafikus felületen egyetlen gombnyomásra elvégzésre kerüljön. Sőt, be lehet programozni, hogy ne álljon elő az az állapot, amikor erre a gombnyomásra egyáltalán szükség lenne. Ha Te ezt nem érted, netán tagadod, akkor értelmetlen veled a beszélgetésem.
(#20820) Major Major: Miért értetlenkedsz?, hisz elmagyaráztam...
-
upszilon
őstag
válasz
#40553216 #20800 üzenetére
Alapvetően kétféle program van. Az egyik ami alapvető feladatot old meg (például könyvelés, videó vágás), illetve azok a programok amiket olyan másodrendű feladatokat oldanak meg amiket maga a számítógép léte hozott létre a saját létezéséve (például a fájlkezelés, a partíciómentés, a vírusirtás, stb.). Úgy is hívjuk őket: segédprogramok. Néhány nap még és 2010-et írunk. Nem lehet örökké a DOS-os segédprogramokkal, a linuxos fekete-ablak varázsszavaival megoldani ezeket a másodrendű feladatokat. Ideje olyan operációs rendszert alkotni, ideje olyan programokat írni ahol már nincsen szükség rájuk. Ahol az elsődleges feladatokon kívül arra törekednek az őket létrehozó szakemberek, hogy segédprogramokra, szakértő martatásra utólag egyáltalán ne legyen szükség. Amikor valóban a gép van az emberért, az elsődleges feladatok megoldásáért. Beköszöntött ez a korszak. Innen már nincsen visszaút. A szakértő matatóemberek kora lassan lejár...
Tomtyi, Te sem hivatkozhatsz sokáig arra, hogy az XP így meg úgy. Az akkor volt, az Ubuntu 9,10 meg most van. Gyorsuló világunkban nincsen idő szarakodni letűnt szoftverekkel, varázsszavak megtanulásával. A 10-es változat már ennek a jegyében születik. Az új MAC is, és az új win7 is. Vedd észre a változást. Noha nem egyszerre, de ez a korszak végképp eltűnik, végképp eltűnőben van. Ne akard e folyamatot hátráltatni, hisz az nem fog sikerülni úgysem. Akármilyen jó szakember vagy, még Te sem szegülhetsz ellent a fejlődésnek...
-
Krissz22
senior tag
válasz
#40553216 #20722 üzenetére
Meggyőztetek.
Még pár kérdés:
A youtube teljes képernyőn akadozik. A hang nem csak a kép. Ezzel lehet valamit kezdeni?
A Galeon nevű böngészőt eltávolítottam, de az alkalmazások > internet alatt még szerepel. Persze már nem tudja megnyitni, hisz leszedtem...hogy tudom eltüntetni onnan?
Köszi!
-
válasz
#40553216 #20698 üzenetére
vagy rakd fel az ubuntu tweak-et, azzal egyszerűen tudsz sok hasznos dolgot telepíteni köztük a cairo-t, screenlets-et
-
FixY67
senior tag
válasz
#40553216 #20675 üzenetére
Hm... Debian... egy darabig egy testing ágból telepített darab volt a desktopom. Aztán egy dist-upgrade és többé nem bootolt. Akkor egy időre leszoktam róla, hogy linuxon legyen a desktop.
Kollégám szerint én voltam a hülye, mert nem a stabil (akkor kb. 2 éves) verziót használtam. Aztán valahogy mégis visszaraktam. Már nem emlékszem, talán Ubuntut, talán újra debian testinget...----
homokozó vs szerver - persze, mert én a homokozómat építgettem amennyire kedvem volt hozzá és amikor előjött egy-két ilyen apróság, akkor azon méláztam, hogy ha ezt valaki így felrakja egy céges szerverre...
-
FixY67
senior tag
-
FixY67
senior tag
válasz
#40553216 #20652 üzenetére
De, elég sokat tudok róla: ha valakinek a potenciális biztonsági problémák felvetése nyafogás kategória, azt jobb nem odaengedni a géphez. Számomra hóttmindegy, hogy miért megy ki a netre, ha nem én kértem tőle, akkor lesz szíves nem pofázni kifelé és kész.
Én már nem vagyok rendszergazda, de megsúgom: egy céges gépet nem pont úgy raknék össze, ahogy egy homokozót (amit mellesleg épp az ilyen dolgok megismerése végett kezdtem el építgetni).
Eleve ott kezdődik, hogy mai tudással egy relative ismeretlen linux verziót nem tennék fel éles környezetbe. Windows-t meg szerintem kár idekeverni, abban alapértelmezett, hogy nem bízom, linuxon viszont igencsak kínos meglepetés volt, amikor először fedeztem fel olyat, hogy valamelyik szoftver egyszercsak elindult kirándulni egyet a neten... (lásd hamis biztonságérzet problematikája)Egyébként kíváncsi lennék, a linuxot használó cégek emberei hányszor nézik végig egy-egy új verzió telepítése előtt a komplett dokumentációt, a legutolsó csomagig. (már csak a rendelkezésre álló idő szűkössége miatt is)
-
FixY67
senior tag
válasz
#40553216 #20646 üzenetére
Bocs, nem használok grafikus telepítőt... emlékeim szerint a jelenlegi ubuntum is karakteresen ment fel, tehát füleket kb. hiába emlegetsz.
Ami viszont tény: a landscape automatikusan mászott fel és egy szóval sem említette, hogy bármit kommunikálni óhajt az "otthoniakkal". Úgy általánosságban nem szeretem, ha egy rendszer (legyen az linuxos, egyéb unixos v. windows-os) úgy pofázik kifelé, hogy nem tudok róla, nem én kérem.
Az utolsó mondatodra csak azt tudom mondani: ilyen mentalitású embert tutira nem engednék rendszergazdai vagy fejlesztői munkára... pardon: utolsó előtti... -
FixY67
senior tag
válasz
#40553216 #20615 üzenetére
Milyen statisztikákra gondolsz? Telepítéskor minden ilyet kikapcsolok. Ha kérdez. De ez úgy általában igaz minden telepített szoftverre: ha update-ek után akar nézelődni, akkor ne önállósítsa magát, hanem kérdezzen! Ez egyre kevésbé valósul meg pl. Ubuntuban, de azt hiszem, korábban a SuSE-t is valami ilyesmi miatt hajítottam ki a gépemről.
-
upszilon
őstag
válasz
#40553216 #20627 üzenetére
Félreérted (szerintem szándékosan). Vannak erre szakosodott cégek, szervezetek, akiknek felteheted. Én csak a szükségességét állítottam. Méghozzá azok ellenében akik azt állították, hogy semmi szükség nincsen rá. Ettől még nem lettem vírusszakértő. Érted a különbséget? Fogod a lényeget? Akkor talán be is fejezhetnénk...
(#20628) DraXoN: Szerintem nem ismered ennek a vitaszálnak az előéletét, azért írsz nekem ilyesmiket. Persze, nem várható el, hogy visszaolvass. Viszont így meg nincs értelme válaszolnom a kérdéseidre. Ugyanis azok értelmetlenné válnak szövegkörnyezetük nélkül.
(#20630) tomtyi: Ne haragudj, de ez a vitaszál már kimerült. Mindent leírtam amit érdemes volt leírni. Aki nem olvas vissza, az nem olvas vissza. Az elkezdheti újra, de már nem velem, mert én itt befejeztem.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest