- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
mzx
senior tag
Sorry, hogy négy részletben írok, ezt a hibát elkövettem korábban is, igyekszem ezentúl előre megírni mindet, amelyeket adott képernyőoldalra reagálni szeretnék.
Nos, annyit még csak, hogy köszönöm még egyszer a Chrome-os segítséget nektek!
Amíg távol voltam, többek között erre is jutott időm, sikerült.
Szerencsére újra egy régebbi verzióm van, amihez még hozzávaló flash is települt, olyan, amivel képes lejátszani a régi videokártyám még a kis felbontású, 240p -s youtube videókat is.
Csak mellesleg kérdem: adott Chrome verzió telepítése -ezek szerint- eleve tartalmazza a vele egy időben megjelent flash-t is?
Ugyanis kvázi "személyre -adott Chrome verzióra- szabott" harmadik
flashplayer is települt.
És bármelyiket tudom ki-bekapcsolni Chrome alatt.
(Huh, tényleg, Mozillán még nem teszteltem a youtube-t, de az ráadás lesz, ha azon is futna a 240p-s.)
Nos, végülis mégse volt meg vinyón a régebbi Chrome.deb file -"benéztem"-, de találtam neten egy 12-es verziójút, tavalyi, és bár terminálból megakadt, mert függőségi hibába ütközött -a terminálos parancs tökéletes volt, a függőségprobléma ugyebár természetszerű akadály-, de, gondoltam, synapticban rákeresek a kijelzett függőségproblémás, hiányzó file-ra, de olyan intelligens a synaptic -melgepődtem
- hogy amint beléptem, azonnal jelezte, hogy törött alkalmazásfile (vagy ilyesmi, és "automatice" felajánlotta a javítást, meg a szükségesek letöltését.
Tehát nyilván terminálból is tökéletes volt a parancs, csak előtte rendeznem kellett volna az amúgy nem várt -eleve nem mindig kiszámitható- függőség-problémát.
Ugyhogy Kendek különösen sokat segített nekem ebben is.
Hála neki és mindenkinek, akik segítettek nekem.
-
God Vazzeg
veterán
Nem fogsz tudni régebbi flasht telepíteni szerintem, de majd okosabbak megmondják.. De nincs is rá szükség, ennek is mennie kell a fenti módon.
Leszeded, kitörlöd, majd chrome honlapja és letöltöd a legfrissebb .deb csomagot. 2-t rákattintasz és követed az utasításokat. Voilá
Nem lehet hogy a vga miatt nem jó a flashplayer?
-
God Vazzeg
veterán
Tök mindegy milyen felület, ez egy beépülő, a böngésződ része. Próbáld meg újrarakni a chrome-ot, a legújabb is jó. A chrome mintegy sajátjaként kezeli a flashplayert, tehát attól hogy az alatt ott van, még nem fog menni ff alatt. Külön kell telepíteni, ezt lehet netről is, és tárolóból is.
Én úgy csinálnám, hogy leszedném a chrome-t, majd kipucolnám a ~/.config/google-chrome mappát, aztán visszaraknám a chrome-t
-
-
-
-
eternam
tag
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine1.3
A wine nem emulátor, hanem egy api ami köztes átjárót biztosít a windowsra írt alkalmazások és a linux között.
A személyes beállítások menüpontban, a default hub encoding, itt állítsd: CP1250 (Central Europe)-ra.
-
eternam
tag
Audacious.
Vedd fel a linuxdc++ tárolóját, hátha az újabb verzióval megfelelően működik:
Terminal:
sudo add-apt-repository ppa:linuxdcpp-team/ppa
majd:
sudo apt-get update
...és indítsd el a frissítéskezelőt.
Ne felejtsd el a betű kódolást közép-európaira állítani.
Ha végképp nem megy a a BCDC++ hibátlanul fut a wine-n.
-
-
MacCaine
őstag
Ja, ez úgy tűnik, csak megjeleníti a word file-okat.
Milyen programot akarsz telepíteni? Office helyett valamit?
-
-
Beszívtam akkor, reméltem, hogy le kell fordtani, ha már tar.gz -ben volt. Milyen file-ok vannak a könyvtárban?
@NTFS kezelés : Nálam is sokkal lassabban másolt NTFS-re a gép, mint ext-re. Barátnőm folyton húzta a száját, hogy az én gépemre lassú, az övére meg 10 megával megy, aztán kipróbáltuk, hogy az FTP-mre tölt fel, ami ext4-en van, arra meg gyorsabban jött a cucc, mint az ő gépére
-
-
-
PuMbA
titán
Én UMPlayerrel nézek YT videókat, így mennie kell mindennek, mert nem szól bele a Flash.
aag: Az NVIDIA újabb Linux drivereiben volt bug, ami miatt nem ment mindig jól a videógyorsítás, de a 10.04 LTS-ben lévő driverrel (195.24) még mindenkinek jól működik.
-
mzx
senior tag
_p o n t o s í t o k:
linuxon a vlc playerem csak akkor játsza a stream -eket folyamatosan, hibátlanul, ha közvetlenül benne fut. Míg ha bögésző futtatja a vlc playeremet, akkor már szaggat, vagy le sem játsza.
Ha vlc mozilla plugin -nal fut, akkor meg többnyire képtelen stream -et lejátszani, pl. youtube videókat. Egyébként nem értek ehhez, csak tapasztalatomat közlöm, összevetés gyanánt. -
Atapi
senior tag
ez a hiba elvileg annyit jelent, hogy nem támogat bizonyos glx funkciókat a videókártyád, emiatt nem lesz hardvergyorsításod. esetleg meg lehet próbálni utánanézni, hogy van-e valami driverfrissítési lehetőség a vga-dhoz, hátha az javítana a helyzeten. de ha nincs, ettől a hibától még gond nélkül futnia kellene a programnak.
-
Atapi
senior tag
ha változtatod a profilt, attól az még az a profil marad, nem lesz új. új alatt azt értettem, hogy egy teljesen új profilt kell létrehozni. ezt lehet úgy, hogy törli az ember a profil könyvtárát, és profil hiányában a program a következő indításnál generál egy újat, vagy profilválasztóval indítja az alkalmazást (firefox -ProfileManager), így lehetősége van egy új profilt létrehozni, vagy megválasztani, hogy melyik létező profilt használja az alkalmazás. profilválasztót használva az is megoldható, hogy legyen egy külön profilja a két verziónak, így nem fognak összeakadni, de minden indításnál profilt kell választani (legalább az egyik verziónál).
az normális, hogy kilép az ff, ha bezárod a terminált, amiből indítottad. ez úgy kerülhető el, ha indításnál mögé írod, hogy /indítási/hely/firefox & exit.
-
Atapi
senior tag
-
mzx
senior tag
UP
Ezen kívül kérdem: hogyan tudom a Mozilla FF-t megbízhatóan frissíteni, miközben a 3.6 -ossal rendelkezem, és a Synaptic -ban is ez a legfrissebb fellelhető?
Mindössze letöltést találtam,
http://www.mozilla.org/hu/firefox/?WT.mc_id=youtube?WT.mc_id=youtube
de gondolom, ennek segítségével nem frissíthető. (És talán nem is megbízható kellően?)Fő célom evvel: elkerülni azt, hogy a videók flash -ből (pl. adobe flash player) induljanak a böngészőből (akár Chrome -ra is érdekel ilyen megoldás), pl. olvastam a html5 megoldásról, de az csak Mozilla FF 4.0 -tól áll rendelkezésre.
-
-
Szerintem teljesen felesleges adni neki, nálam sincs és jól elvagyok nélküle.
Normál esetben egy Live rendszerrel átlehet írni a telepített rendszer felhasználóinak jelszavait. Utána már betud az illető jelentkezni bárki nevében a rendszerbe. Majd ha elakarja tüntetni a nyomokat, akkor meg visszatudja állítani az eredeti jelszavakat. -
Azért felesleges, mert ha fizikailag hozzáfér egy hozzáértő személy a gépedhez, akkor úgysem fogja visszatartani a root jelszava. Ha én fizikailag hozzáférnék a gépedhez, akkor úgy átírom a te és a rootod jelszavát, hogy azt sem tudom, hogy mik azok. Utána meg ha meguntam, akkor meg visszaállítom az eredeti állapotot. A legbiztonságosabb még mindig az, hogyha valamilyen fájlrendszer titkosítást használ az ember és azzal védi a kényes adatait.
-
-
-
törölt tag
ja és ilyenkor akartam töröli a külső HDD-ről és nem engedte a rendszer, hibát írt ki, szóval teljes katyvasz volt az egész, a commander allteregós fájlkezelővel is próbálkoztam de ott se ment. egyszerűen használhatatlan lett az egész. úgysejtem ezért nem ismeri fel a tv-m az ilyen hibás írásokkal ellátott lemezeket. azért ez nagyon gáz. restartoljak minden rendszerfrissítés után hátha akkor nem zavarodik meg ez a funkció?!
-
dbius
veterán
Amit találtál az a hálózatról történő bootolás lehetősége.
Ha van cd-dvd olvasó a gépedben, akkor megoldható az usb boot is. Pl. itt is nézelődhetsz: [link] van pár hasznos találat, aminek a használatával tudsz usb-ről is bootolni - de kell hozzá optikai meghajtó is, mivel gyakorlatilag arról indul a rendszer, de utána már usb-ről folytatódik -
-
Atapi
senior tag
pontosan mi is a kérdésed? mert meg is válaszoltad magadnak, hogy az opció amit találtál, az a lan boot, vagyis hálózaton keresztüli boot lehetőség. usb bootra ez nyilván nem használható.
hogy tud-e usb-ről bootolni a géped, azt meg elég nehéz megmondani úgy, hogy nem árulod el, hogy milyen alaplapról van szó, csak annyit, hogy p3-as. meg mondjuk ez a kérdés nem is igazán kapcsolódik ezen a ponton az ubuntuhoz, szóval nem értem teljesen, hogy miért nem keresel neki olyan topicot, ahol nagyobb eséllyel tudnak segíteni? -
mzx
senior tag
szerk 2.: (nyilván csak arra voltam kiváncsi a ki-behelyezésével, hogy egyáltalán detektálja-e a BIOS.)
Nézem a neten, nem nagyon értem, ahogy előre sejtettem:
Universal Network Device Interface = UNDI...valamint:
"Requirement 2: Ethernet adapter with PXE boot roms. The Intel Management adapters all include PXE but even our newest batches required flash updating to get FreeBSD booted properly. This is what my oldest Intel's looked like at first [...]" -
törölt tag
-
Brutforsz
senior tag
1. Először ellátogatsz a kérdéses könyvhöz (ezúttal engedélyezve a szkripteket), egyoldalasra állítod a nézetet.
2. Szépen legörgeted a könyvet a 43. oldal aljáig (többet egyszerre nem engedélyez a rendszer).
3. Megnyitod a CacheViewert, majd időrend szerint sorbarendezed a gyorsítótár tartalmát, és kijelölöd az összeset.
4. Jobbklikk, majd Save As... kijelölöd a célmappát, és lementi oda a Firefox a cuccot.
5. Mindent, ami a books-**.png elnevezési mintát követő blokk előtt és után van, letörölsz. Így a mappában nem marad más, mint a könyv lapjai.
-
dbius
veterán
Figyelmetlenül nézted a weboldalt
100%x50% - függőleges vágás
50%x100% - vízszintes vágásSzerk:
Nem számít, hogy a terminált mivel indítod el, menüből, vagy Alt+F2-vel
Ha megszakítottad a Brutforsz által javasolt parancs futását, akkor nem volt ideje még végigfutni a parancsnak, a háttérben dolgozott az. Ha végigfut terminálban egy kiadott parancs, akkor visszakapod a promptot, vagyis új parancsot tudsz gépelni a terminálba.
De ha belenézel a könyvtárba, ahol dolgozott a Brutforsz által javasolt parancs, akkor az addig lefutott rész eredményét meg tudod nézni.
Nem hinném, hogy bezavar a terminálban futtatott lejátszó. legfeljebb lassítja a képek kettévégását az amúgy is lassú gépen.
Szóval türelem
-
dbius
veterán
mennie kell sudo nélkül. A lényeg, hogy a lementett képeket olyan helyre - értsd könyvtárba - mentsd, aminek Te, vagyis a bejelentkezett felhasználó a tulajdonosa. Magyarul tehát pl.
ha a
/home/dbius/lementett_eredeti_kepek/
könyvtárba lesznek az eredeti képek, amiket ketté akarsz vágni, akkor nyitsz egy terminált:
Alt+F2, majd a felbukkanó ablakba beírod:
gnome-terminal
vagy
xterm
Ezután a terminálban belépsz a fenti könyvtárba:
cd /home/dbius/lementett_eredeti_kepek/
és végül kiadod a parancsot:
convert *.jpg -crop 50%x100% +repage mod_%d.jpg
Ami felmerülhet problémaként az az lesz, hogy vajon a kettévágás helye pontosan 50%-nál kell-e legyen - ezt tudod korrigálni -, ill. a kettévágott képek automatikus sorszámozása vajon követi-e az eredeti sorrendet, vagyis egymás után fognak-e következni az oldalak...
A sorszámozásra megoldás lehet, hogy az eredeti képeket 001,002, stb.. néven mented el, így elméletileg kettévágás után is jó lesz a sorrend.
Lassú gépen is menni fog, legfeljebb nem 1 perc lesz, hanem 10, mire végigmegy.
-
Brutforsz
senior tag
Hiába lenne a txt az ideális, az biztosan nem fog menni (legfeljebb hatalmas munkával - és egy jó OCR programmal), mivel a védett könyvek kép formátumban vannak fent, 1 oldal 1 jpg.
A jpg-k függőleges kettévágásához megint csak az ImageMagick lenne az ideális, ezért célszerű lenne rájönni, miért nem működik Nálad.
Ez a parancs lenne jó:
convert *.jpg -crop 2x1@ +repage +adjoin kicsi_%d.jpg -
dbius
veterán
Nem kell hozzá Total Commander. Linux alatt pl. a Double Commanderrel is tökéletesen meg tudod oldani a csoportos átnevezést és még egy teljesen jól használható fáljkezelőt is kapsz: Legújabb daily snapshot, de érdemes ezt használni, mert több funkciót tud, mint a gyárilag letölthető.
-
mzx
senior tag
( Meg van! csoportos átnevezés: windows-ban TotalCommader -rel megoldható. )
-
mzx
senior tag
( 1-hez: sőt.. jut szemembe, ha ma átlépek windows -ra, megnézem a (mutlifunkciós) Total Commander file kezelőt... az sokmidnenre alkalmatos; itt eddig a Thunar-ba és a PCMan -be is belepislantottam, de nem látok csoportos átnevezés funkciót. Mindjárt átlépek Lxdre-ről Gnome-ba, mert ott van Nautilus... )
-
Brutforsz
senior tag
Az a parancs nem lesz jó ide, mert ez az mv-s megoldás csak egy fájl esetén működik.
Itt célszerű egy csoportos átnevező alkalmazást használni, ez pl. nálam a pyRenamer. (Elsőre lehet, hogy kicsit nehéz lesz a használata, mert meg kell érteni a minták működését, de utána már könnyen fog menni. Ha elakadsz, akkor segítünk.)
Eszembe jutott, hogy korábban valami egyszerűbbet használtam, de már nem emlékszem, melyik volt az, talán a gprename...#34237: Igen, a CacheViewer teljesen független a Screen Capture Elite-től, és igen, megspórolja a screenshotozást.
-
Brutforsz
senior tag
Először is az okokat firtató kérdésedre válaszolok: arra, hogy a Lubuntu-e az oka, amiért nem megy Nálad pl. az ImageMagick, azt mondom, szinte biztos, hogy nem. Hogy admin jog nélkül használod a rendszeredet, az a jó magatartás, ezen ne is változtass, ez biztosan nem lehet az oka annak, hogy egyes dolgok nem működnek. (Mostmár csak arra kellene rájönnöm, mi akkor az oka, de egyszerűen értetlenül állok csak a kérdés előtt.
)
Nálam, ha le vannak tiltva a JavaScriptek, akkor tudom a teljes oldalt screenshotolni a Screen Capture Elite-tel.
A CacheViewer egy teljesen más tészta: annak használata azért nagyon jó, mert nem kell egyesével képernyőfotózgatni, utána kivagdosni a képekből az oldalakat, hanem amint a böngésző le- és betölti az adott könyvlapot, az és csak az egy-az-egyben kerül a gyorsítótárba, így aztán e kiterjesztés segítségével frankón ki lehet szedni onnan.
-
-
Brutforsz
senior tag
Igen, mindenképpen, szerintem az az ideális megoldás, mert akkor nem nem kell utólag megvagdosnod a képernyőfotókat, hanem kész képként kapod az oldalakat.
De ha már kiötlöttem, a felvetéseidre a válaszok:
1) Nem fényképezi le az egész oldalt
Ahogy nézem, szkript akadályozza meg azt, hogy a kiterjesztés le tudja kapni az egész oldalt, következésképpen ha letiltod a parancsfájlok végrehajtását (vagy NoScripttel vagy a Beállítások > Tartalom lap > JavaScript engedélyezése elől kiveszed a pipát), akkor menni fog a buli (csak így meg nem tudsz rázoomolni, meg folyamatosan tekerni, így fent kell lapoznod az oldalszám mellett). Így egyébként automatikusan egyoldalas lesz a nézet, tehát ha ezért kell a szétvágás, akkor azt ki is húzhatjuk.
2) Billentyűkombinációk
Meg is van, miért nem volt ilyen lap a beállításokban: ez a kiterjesztés következő - jelenleg ellenőrizetlen és ezért eldugott helyen fellelhető - változatában került beépítésre, amit itt tudsz telepíteni (előtte távolítsd el a régit, mert nálam csak úgy ment fel rendesen).
3) Képvágás
Ez nehezebb ügy lesz, mert úgy néz ki, Nálad valamiért nem működik az ImageMagick, így más megoldást kell keresni, remélem, megtaláljuk.
-
Brutforsz
senior tag
Az jutott eszembe, hogy nemrég mintha már lett volna egy csörtém a Google Booksszal, ezért utánanéztem, és kiderült, hogy tényleg, pont mi ketten tárgyaltuk ezt a témát a Firefox topikban.
Amit ott írtam a CacheViewerrel kapcsolatban, szerintem az lenne a legjobb megoldás számodra, de azért a három pontodon is igyekszem majd végigmenni, hátha.
-
Brutforsz
senior tag
A "lementhetetlen anyag"-ból arra tippelek, hogy esetleg böngészőn belüli képernyőmentés lenne a cél, ehhez ajánlom - Firefox használata esetén - a Screen Capture Elite kiterjesztést.
Ha a lenti módon állítod be, akkor csak klikk a kis helyes fényképezőgépen az eszköztáron, és kész a kép, ahogy szeretnéd.
-
harry
veterán
Ugyan sajnos nem tudom mi a különbség, de nálam ubi alatt felkínálja a lehetőséget, hogy egyből el is mentse - nem tudja valaki, hogy ezt melyik csomag csinálja?
Most már csak Kubuntum van, ott KSnapshot, de tudom, hogy ubi alatt volt valami default megoldás is erre...Ja, amúgy tényleg szép idő van, végre.
-
Atapi
senior tag
ha kiadod a mount parancsot, elvileg listázza a csatolt eszközöket. lesz valami ilyesmi sorod:
/dev/sdc1 on /media/disk type vfat (rw,nosuid,nodev,uhelper=udisks,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush)az sor elején találod az eszközöd azonosítóját.
-
Atapi
senior tag
a /dev/sdXY jelöli az eszköz fizikai elérhetőségét. úgy általában minden eszközhöz tartozik a unix rendszereknél egy fájl a /dev mappában. a merevlemezekhez többnyire az ad, sd előtag szokott tartozni aszerint, hogy ata, vagy sata eszközről van-e szó. aztán az X jelöli, hogy hanyadik eszközről van szó, az ábécé betűrendjének megfelelően. Y pedig a partíció sorszáma az adott diszken.
szóval azt ki kell majd találnod, hogy milyen útvonal tartozik a kütyüdhöz, nem csak beírni azt a parancsot, amit Kendek írt. nálam van a rendszer/adminisztráció menüben egy lemezkezelő, ott grafikusan is meg tudod nézni ezeket, és még lemezellenőrzést is tudsz indítani. (10.10-nél van ez így, korábbi rendszereknél nem emlékszem, hogy volt-e már ilyen. ha minden igaz, gnome-disk-utility a neve.)gondolom már válaszolt más is mire ezt megírtam, de ha már megszenvedtem vele csak elküldöm. hátha ez is segít valamit...
-
Mahesa
tag
Úgy, hogy beolvassa, mily partíciók vannak a lemez(ek)en és az egyes partíciókat elnevezi. Így lesz az első lemez sda, a második sdb, stb, az első partíció az első lemezen sda1, a második sda2, stb.
Aztán ezeket felcsatolja pl. a /media/valami alá. De ez utóbbi csatolási pont és nem ezt adod meg a dosfsck-nál, hiszen azt a parancsot lecsatolt partíció mellett adod ki!
(Win-en a c: d: stb. csatolási pontok, nah ott a chkdsk-t a csatolási pontra adod ki. Ez Linuxon nem így van.)
Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Építő/felújító topik
- PlayStation 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest