Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Yettel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Aktív témák
- 

PuMbA titán válasz  eziskamu

üzenetére eziskamu

üzenetéreSMPlayer. Ami az Ubuntuban van zárt meghajtót használd, mert anélkül nincs hardveres videó gyorsítás meg még csomó dolog. NVIDIA-nál nem kérdés, hogy a zártat kell használni, mert ezerszer jobb a nyíltnál. ntomka: mindig hangoztatják, hogy a compiz nem vesz el sok erőforrást, pedig szerintem igen. Nekem a flash-t teljes képernyőn nézhetetlenné teszi és 4 ablaknál már lassul a rendszer. Asztalkezelési képességek azok tényleg jók, de így nem sokat érek velük. 
- 

válasz  eziskamu

üzenetére eziskamu

üzenetéreHa ezt írják, akkor bizonyára így van, esetleg valamelyik hardverkomponens miatt nem megy jól azon a gépen. Egy 701-es Eee PC-n vígan elszaladgál a sima Ubuntu is, abban 600 MHz-es cerka van 512 MB RAM-mal. Azelőtt én is Xubuntut meg Lubuntut próbálgattam rajta, de végül beláttam, hogy - legalábbis azon a gépen - elhanyagolható mértékben futnak jobban. 
- 

válasz  eziskamu

üzenetére eziskamu

üzenetéreNTFS-re nem lehet Ubuntut telepíteni, az nem natív (vagy portolt) Linuxos fájlrendszer. Ext2,3,4, XFS, JFS, ReiserFS, nagyjából ez a kínálat. Egyértelműen az Ext4 ajánlott, a btrfs meg talán majd a Maverickben választható lesz, de egyelőre csak úgy (ha minden igaz), hogy a /boot-ot külön kell rakni valami másra (majd eldől, hogy a GRUB 2 támogatni fogja-e a fagyasztásig). 
- 

válasz  eziskamu

üzenetére eziskamu

üzenetéreAsszem már az NTFS tömörítés is kezelve van frankón, régebben csak az olvasása ment. Hasonló lehet például a ZFS, meg a fiatal btrfs mondjuk. Ez utóbbit érdemesebb kipróbálni, hiszen pár kiadás múlva ez lehet az Ubuntu alapértelmezett fájlrendszere. Mondjuk ajánlott ahhoz már egy újabb, mondjuk 2.6.35-ös kernel használata, mégsem akar az ember adatot veszteni. De nem vagyok benne biztos, hogy jelenleg tudja a kérdéses funkciót, mindenesetre tervben volt. 
- 

Siriusb veterán válasz  eziskamu

üzenetére eziskamu

üzenetéreNekem pont az volt a problémám, hogy olyan progit találjak, amivel analóg műsort tudom fogni a hozzám került kártyá(cská)val.  
 Ezt találtam még, amit esetleg kipróbálhatsz: totem. Alig 1 éves cikk. Szerk.: közben eszembe jutott, esetleg ezt nézd meg, illetve ami érdekes lehet. Ezekbe futottam bele nemrégiben. 
- 

válasz  eziskamu

üzenetére eziskamu

üzenetéreSzerintem az Internet Explorer a legutolsó, amit valaki Ubuntun szeretne használni. Amúgy Wine alatt a vírusoknak kicsit nehezebb dolguk van, elég sok minden hiányzik, ami a működésükhöz elengedhetetlen. Persze attól függ, melyikről van szó, meg kéne lesni egy kompatibilitás listát.  
 De az irtás is egyszerű, hisz rm -rf /home/"felh.név"/.wine azt kész.
- 

#40553216 törölt tag válasz  eziskamu

üzenetére eziskamu

üzenetéreőőőő 
 a válaszod alapján még mindig nem értem, miért nem VBoxban van egy window$? bár ha kevés a ram, akkor nem lesz gyors. vagy ha nincs egyáltalán, akkor érthető. különben nem használok wine-t, mert dual-boot van és VBox. így nekem nem kell. különben is, nekem csak egy szkenner miatt kell a window$. vagyis hát vagyis hát 
Aktív témák
Hirdetés
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest