- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MacCaine #48194 üzenetére
konkretan azt hiszem egyik sem.
viszont pl a tesztek logja egy circular buffer es pl ha a short self-test lemegy hiba nelkul, az extended meg nem, akkor sok short-tal ki tud forogni az extended hibas lefutasa. amivel persze nem vagy elorebb, mert attol meg a kovetkezo extended ugyanugy meghal(hat). -
törölt tag
válasz
ViZion #48191 üzenetére
pl arra gondolok h a legtobb fw asszem ha harom kiserletbol nem tud olvasni egy szektort, akkor bejeloli bad-nek.
de olvasassal nyilvan nem tudod attenni (reallocation), mert gozod sincs az adott adatrol. viszont irassal lehet eroltetni, tehat probalsz adatot irni, visszaellenorzi h sikerult-e. ha nem, akkor a terkepen bejeloli hibasnak, leakaszt egy szabadot a szogrol es onnan kezdve azt fogja hasznalni (noni fog a reallocation sector count). es mivel a vinyo garazdalkodik fenntartott tartalek szektorokkal, ezert amig az el nem fogy, nem muszaj latnod bad sectort, ha a s.m.a.r.t logika at tudja pakolni.
ugy ezert lehetett mar dos alatt is ugy formazni a lemezeket h csinaljon-e ujra tesztet v sem a hibas teruletekre. es ezert volt h eltunt a bad sector, mert irassal reallokalodott. azt nem tudom h olyan letezik-e h 'megjavul', tehat fizikailag ugyanaz a szektor ujra irhato/olvashato lesz. -
ViZion
félisten
-
Nah, elkészültem a Rendszerment többnyelvűsített változatával, ezentúl Systemback lesz a neve. Remélem páran azért használjátok, ha csak tehetitek, akkor népszerűsítsétek is, főleg külföldi oldalakon.
-
ViZion
félisten
De a Low Level Format az ugyan az. Attól függetlenül, hogy hányszor írja felül, a végeredmény egy merevlemez, ami csak 0 van, se partíciós tábla, se MBR, se semmi. Hogy a SMART-ból csak a bad sectorok jelölését szeretné törölni, na azt nem írta. Viszont arra írtam, h GParted is ellenőrzi -akár az NTFS-t is, de az nem az. akkor meg mit kellett volna? Biztos nem értjük a kérdést. Azért megértem, én is ideges voltam, amikor anno egyik 500-as HDD-m sorba írás/olvasás hibákat produkált, de az csak AHCI driver hiba volt
-
törölt tag
kicsit elbeszeltek egymas mellett.
az h 'smart' igy nem korrekt, mivel egy csomo parameterrol beszelunk. -
ViZion
félisten
De basszus, hát írták mivel lehet LLF-t csinálni! De az nem volt jó...
Inkább erősködsz, hogy az nem az. De ha ennyire tudod, miért kérdezed?
GParted is tudja törölni a teljes partíciós táblát, ha az elég, dd meg a low level format linux alatt, csak Te nem hitted el... ezen hogy segítsünk?
Ja, és ezt is írtuk, de Neked ez sem segítség... akkor hozd el a szervízbe, megcsináljuk(#48180) MacCaine: +1
-
aag
őstag
-
Fooler89
őstag
Figyelj jó tanács, husvétra.
Szóval már hónapokon keresztül olvasom a trollkodásaidat, hogy olyan kérdéseket teszel fel mint melyik a legjobb disztribúció. Ez relatív, valakinek az a jó, valakinek meg más.
De egy jó tanács ha boldog linux user akarsz lenni, akkor önállósodni kell mint pl: mielőtt valamire kíváncsi vagy bedobod a keresőbe.
A smartot nem lehet kijavítani.Ha lehet ne sértődj meg, én úgy tudom ez a fórum többet adott neked mint te nekünk mindezt mi úgy csináljuk, hogy szabadidőnkben a te kérdéseddel foglalkozunk. Úgy gondolom, hogy ha ezt figyelembe veszed néha el kell tekintened a válaszok stílusától, mi is emberek vagyunk.
Kellemes ünnepeket neked és mindenkinek a fórumon.
Megjegyzés: Rakd offba ha eltérsz a topic témájától.
#48175 Azok nem erre valók, olvasd a linket!
-
aag
őstag
-
ViZion
félisten
Jó, akkor írd le kérlek mivel, hogyan reseteled a SMART-ot. Nagyon érdekel.
SMART számlálókat főleg nem lehet - ha lehetne, akkor csak "3 napot használt merevlemez eladó" típusú hirdetések lennének aprón. Esetleg a bad sector jelöléseket lehet törölni, de ebben sem vagyok biztos. Keress hozzá FW-t, az esetleg reseteli -vagy hazavágja- de amennyire tudom csak nagyon régen volt ilyen, neten sem írnak mást SMART reset-re.
Ha bad sectorok jelölésére gondolsz, akkor GParted, jobb klikk partícióra és ellenőrzés. Ez kb. olyan, mint a win chekdisk, ami frissíti a bad sector infókat.LLF azt csinálja, hogy 0-val teleír, csak előtte wipe-ol is, ha kéred, azaz nem 0-t hanem mondjuk 101010-t ír HDD-re, valamint LLF-nél az egész diszket írja, nem csak partíciókat vagy üres területeket, mint a wipe. Ezért LLF után új partíciós tábla, logikai formázás is kell.
Hiren boot CD-n van egy halom HDD rendberakó progi, azt használd, az ilyesmire való.Azt meg végképp nem értem, ha nem olvasol utána (pl. wiki, vagy más), mi leírjuk, hogy mit csinál az LLF, Te meg ahelyett, hogy érvekkel -egy link is elég- támasztanád alá, kijelented, h Te ezt jobban tudod, kész. Akkor sajnos nem tudunk segíteni, de érdekel, hogy nálad mit csinál az LLF, kérlek oszd meg velünk
-
MacCaine
őstag
A smartot pont azért találták ki, hogy a hdd állapotát lehessen monitorozni. Ha lehetne törölni, akkor pont a lényeg veszne el...
Nem arra gondolsz, hogy a hibás szektorokat máshova pakolja az elektronika?
Légyszíves mutass egy olyan windowsos programot, ami tudja resetelni a smartot.
-
aag
őstag
válasz
Neil Watts #48170 üzenetére
Miért kell ide ilyen szamársághalmazt önteni? Így akarsz segíteni?
De tudjátok-mit? Nemérdekel tovább a véleményetek. Pont.
-
Szia!
"A SMART-ot ugyanis lehet resetelni" > Nem, nem lehet, max kikapcsolni.
"a mélyformázás sem egyenlő a DD-lemezre-írással" > De, tökéletesen egyenlő, ugyanis mind a két műveletnél nullákkal lesz teleírva az adott célterület.Ha akarod, akkor délután adok róla hivatalos állásfoglalást is
Üdv. core2
-
-
aag
őstag
Tönkrement egy winyóm, szaporodnak rajta a bad-sectorok. Mélyformázáshoz, S.M.A.R.T. nullázáshoz milyen programokat ajánlotok ubuntu 10.04-re?
-
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Lacces #48161 üzenetére
Mezei linket nem tudsz magában kihúzni, csak olyan programra, ami meg is nyitja.
A célod eléréséhez a legegyszerűbb, ha fogod a szövegszerkesztődet, és egy új dokumentumba beletolod az alábbiakat:[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name[hu_HU]=ez a szöveg jelenik meg a buboréksúgóban
Type=Application
Exec=sensible-browser http://www.mozilla.org/en-US/about/
Icon=firefoxEzt elmented tetszőleges.desktop néven az Asztalra, majd onnan ráhúzod az indítósávra. (Nyilván az url-t meg az ikont tetszőlegesen választhatod.)
A megnyitással szintén lehet variálni, ez a fenti a rendszer alapértelmezett böngészőjével nyitja meg a linket.
-
-
-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Töredezettségmentesítő van Linux progik között? (Nem a linuxot, hanem NTFS fájlrendszert kéne töredezettség mentesíteni), amit a Windows is használ.
Nemtom, hogyan keresek rá neten, hogy ne mindig a fórumokat dobja, hogy linux alá nem kell töredezettségmentesítő
-
Melack
veterán
Helló! Külső vinyó kapcsán lenne kérdésem: szeretnék beformázni úgy egy külső merevlemezt, hogy azt Ubuntu/Win7/OsX alól is tudjam írni/olvasni. A vinyón filmek, zenék, képek lennének tárolva, és alkalmasint egy asztali médialejátszóra is rá lenne kötve, hogy tudjunk róla filmet nézni. Milyenre formázzam be a vinyót? FAT? FAT32/NTFS? Segítségeteket előre is köszönöm!
-
törölt tag
innen szedtem az ötletet.
http://www.webupd8.org/2009/11/install-wallpaper-clocks-in-ubuntu.htmlés semmi nem történik
help -
viw
aktív tag
végre működik a Bumblebee!
integrált vga a teszt szerint kb. 60fps-el ment, de nem volt gondom a játékokkal sem - bár nem sokat próbáltam. most,h. megy az nvidia is, kb. 150fps-t ír a teszt. kíváncsi vagyok mit mutat majd játék alatt.
kicsit szomorúnak tartom,h. ilyen lassan készült el a szoftver, hisz a két vga-s noteszek (n5110) már régóta piacon vannak... de most végre MÚÚÚKÖDIK. -
Mtbsrác
senior tag
Tudtok olyan progit ajánlani amivel feltudok venni az asztalról, úgy hogy amit a gép kiad hangot azt vegye fel és ne a mikrofonét?
Ill olyan soft amivel flash filmeket lehet leszedni. Itt nem a jutub és társai letöltő progikra gondolok és a downloadhelper se jött be.Amúgy ezeket akarnám lekapni:
Kattfentebb írt progival se sikerült a temp könyvtárba meg nemtölti le. Kerestem már ottis de nincs.
-
zoli62
addikt
válasz
leslieke #48141 üzenetére
A szoftverközpontban a minden csomag alatt automatikusan előszőr az Ubuntu által biztosított van kijelölve. Nyilván ebben a tárolóban nem találja meg. [link]
"•With Get Software highlighted in the left pane, the applications contained in all the repositories listed in the left pane are displayed in the right panel.
•If an individual repository is highlighted in the left panel, only those applications from the selected repository are displayed on the right."Én ebből indultam ki.
-
zoli62
addikt
Itt van egy leírás róla. [link] Azaz a sorrendet határozza meg, hogy old fel egy nevet. Előszőr a Wins szervett használja névfeloldásra, ha itt megvan, akkor nem lép tovább. Ellenkező esetben használja az LMHOSTS file rendszerét. Ezután használja az Unix névfeloldást. Legutoljára pedig az üzenetszórást (broadcast)
Itt egy hevenyészett (Google
) fordítás a lényegről:
"Ez azt jelenti, hogy a Samba megpróbálja használni a WINS bejegyzések először a névfeloldás, majd a LAN Manager LMHOSTS file rendszerét. Ezután a házigazdák érték okozza, hogy használhassa Unix névfeloldási módszerek. A házigazdák szó félrevezető lehet, ez ne csak a / etc / hosts fájlban, hanem a használatát DNS vagy NIS (mint beállítani a Unix host). Végül, ha a három nem működnek, akkor használja a broadcast, hogy megpróbálja megtalálni a megfelelő gép
-
zoli62
addikt
válasz
God Vazzeg #48134 üzenetére
Megvan a felvett tároló. Csak automatikusan az Ubuntu által biztosított van kejelölve a keresésnél.
-
törölt tag
Segítsetek, usb hardver kulcsot nem tudom láttatni wine alatt.
Ezért nem tudok egy fontos progit telepíteni. a teleítő elindul wine-al és a hardverkucsot is szépen felrakja, de a telepítéshez már be kell dugni az usb kulcsot , de azt már nem látja se a linux se a wine, segitsetek hogy tudnám felmountolni, gondolom az kéne.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
A mostani full circle magazinban olvastam a következőt:
Kérdés: Hogyan tudnám felgyorsítani a webes böngészésem?
Válasz: Nyiss egy terminált, és írd be:
gksudo gedit /etc/samba/smb.confKeresd meg azt a sort, amelyik így kezdődik: name resolve order A „host” szót helyezd át így:
name resolve order = lmhostswins bcast hostEz mi akar lenni pontosan? Próbáltam rágooglizni, de nem igazán értem.
-
válasz
Lacces #48135 üzenetére
A CompizConfig beállításkezelő nem képezi az alaptelepítés részét, így külön kell felrakni, igen.
A /usr/share/applications könyvtárban vannak a .desktop fájlok, ezekben lehet átírni az ikon képét. De lehetőleg ne itt írd át őket, hanem másold a ~/.local/share/applications könyvtárba a kérdéses fájlt, majd azt szerkeszd.
A Debian csomagfájlok könyvtárszerkezetben tartalmazzák becsomagolva az adatokat, ezek közvetlen a gyökérbe (/) csomagolódnak ki. Ennél érthetőbben nem tudom leírni, szanaszét rakosgatják a fájlokat, nem koncentrálódik egy bizonyos könyvtárba semmi sem. Ha többet szeretnél tudni, akkor keress rá a Linux könyvtárszerkezetére.
-
Lacces
őstag
válasz
Kendek #48112 üzenetére
A CompizConfigot telepíteni kell az Ubuntuhoz? (legutoljára a 8.04-ben használtam utoljára, már nem emlékszem, most meg teljesen kipurcant megint az Ubuntu).
Az ikon képfájlok elérését hogyan tudom szerkeszteni / beállítani (dashnél)
"A telepített Debian csomagok a gyökérfájlrendszerbe kerülnek kicsomagolásra" - én a / -ben nem látom őket, nem valahol a usr/-ben kéne lennie? ÉN kábé csak ennyit találtam neten, meg még 6-7 éve, is így tudtam, hogy valahol a usr/bin -ben kéne lennie de most tanácstalan vagyok, vagy rejtett mappában van?
-
zoli62
addikt
válasz
leslieke #48130 üzenetére
Hozzáadtam, fetcheltem, ftissítettem.
Na megvan: gondolom nem figyeltem, hogy a szoftverközpontban a megfelelő tárolót válasszam ki baloldalt, bár alapértelmezetten az összes szoftver van kijelölve gondolom. Szóval továbbra se értem, hogy a tweak szóra keresve miért nem találta meg, és miért kellett nekem kézzel hivatalos oldalról letölteni és telepíteni. -
-
zoli62
addikt
Hát szerintem az a logikus, ha első alkalommal nincs a frissítéskezelőben, mert még nincs mit frissíteni. Viszont azt nem értem, hogy csomagkezelőben miért nem látszott. (szoftverközpont)
-
-
válasz
kenny123 #48117 üzenetére
Nem csináltam még ilyet. Esetleg a Nagy Linux Topicban is kérdezhetsz, mert nem Ubi specifikus a dolog, hanem általában egy telepítő kinyomása pendrive-ra.
@Zoli62 : Ha felvetted a PPA-kat, akkor elnyomhatsz egy sudo apt-get update -et, akkor leszedi a csomaglistát, és látni fogod a csomagkezelőben a felvett programokat.
-
zoli62
addikt
Két frissítési kérdés. 11-04-nél az Opera és Google Chrome tárolója le lett tiltva. Lehet engedélyezni, vagy innen már nem fog frissíteni? Felvettem PPA tárolókat. Jól értelmezem, hogy az ebben levő általam telepíteni kívánt programcsomagokat első alkalommal nem fogom látni a frissítések között, hanem nekem kell képpel letölteni és telepíteni?
-
God Vazzeg
veterán
Okés
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #48111 üzenetére
Rendszer -> Adminisztráció -> Naplómegjelenítő
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #48111 üzenetére
Ott van a Rendszer menüben
Naplómegjelenítő vagy rendszernapló vagy valami ilyesmi a neve. Syslogot kell nézned vagy messagest.
-
God Vazzeg
veterán
Lehet-e valahol rendszer naplót nézni? Ritkán 4-5 naponta 1x tapasztalok olyat hogy csontra fagy a rendszer, a billentyűzeten 2 led villog
Valaki tudja mi lehet ez? Gép elvileg jó..
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Leragadtam az Ubuntu 12.04 béta2-nél
Jó. Bár a Linux Mint saját GUI-s verziója is nagyon jó volt
Na szóval Ubuntu 12.04, Unity felület, hol lehet mégjobban témákat konfigolni? System Settingben lévőt kevésnek találom, azt szeretném ha a felső panel átlátszó lenne
Meg a Dash (aztszem ez a baloldali launcher neve), ott például az egyik ikon nem jelenik meg, nevezetesen a Netbeans fejlesztőeszköz ikonja, hanem csak egy szürke ikon és benne egy kérdőjel.
és a szoftver centerből installált alkalmazásokat a rendszer hova teszi?
-
MacCaine
őstag
válasz
kenny123 #48102 üzenetére
Igen. Multisystem.
-
kenny123
addikt
Ubuntu alól tudok windows bootpendrive-ot készíteni?
Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3207
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest