Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nah, Te Mint-et tolod? Én Lubuntu vs. Zorin OS között vívódom... Hétvégén valamit felrakok má' véglegesre. Zorinnál praktikus, h minden effekt, stb alapból megy, azokat az apró - ám nekem fontos extrákat (változtatható ikonméret, vissza gomb, stb.) tudja a Nautilus, amit másból hiányoltam...
Xubuntu és Lubuntu is félig magyar-félig angol volt nálam is, érdekes módon Lubuntun a szoftverbolt is gagyi, nem volt előkép vagy infó oldal sem sokszor, pedig Ubuntun tudom, h volt. -
God Vazzeg
veterán
válasz
üzenetére
Vicces, de nem megy egyikkel se a 6600le. Most próbára visszaraktam a 8600gt-t, ami nem ment kubuntu alatt. Csontra megy a zárt meghajtóval, minden jónak tűnik. Majd nézek flash videót, az ki szokta hozni ha valami nem kerek

Úgy egyébként iszonyat gyors a mint, eddig nagyon tetszik, skype is egyből felment tárolóból, 3.0 kernel van alatta. Lehet megvan az IGAZI?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet ki kellene még próbálni a Xubuntu-t is, elvileg ilyen felület, és ilyen gyorsaság, de hátha egységesebben működik, ennek a Mint-nek a fele magyar, fele angol, lokalizáció után is

-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
és ha leszeded az nvidia oldaláról a bin fájlt és felteszed parancssorból, az nem jó? bár persze illene menjen a tárolóban levővel is. nekem régebben egy mobil quadro kártyával nem volt sosem gondom, meg most sincs az intel integrálttal szerencsére.
-
God Vazzeg
veterán
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
jaja, csodákra képes az a konzol! újratelepítés? ugyanmár...

-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
ha feltelepíed, akkor van, alapból már nincs benne az ubuntuban. amúgy meg "apt-cache searc <csomagnév részlet>", és kilistázza a kapcsolódó csomagokat. például "apt-cache search nvidia".
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
sudo apt-get remove <csomagnév>

-
God Vazzeg
veterán
válasz
üzenetére
Ok

Más: 1 újraindítást bírt a mint 12, szólt hogy van zárt meghajtó az nvidia karihoz, azóta induláskor fekete kép, és nem megy sehova, num lock se reagál. Rohadt lámának érzem magam, de nem hiszem hogy ennek így kellene működnie, kezd kilenni a faxom

Hogy lehet konzolból deaktiválni a zárt nvidia meghajtót?

-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
csomó dolgot be lehet állítani, ott van a rendszerbeállítások közt. tök felesleges szívás compizt tenni kde alá, sokkal jobb kwin-nel.
-
-
quby
őstag
Sziasztok!
Van három 11.10 alapú kioskom operával. Kiosk-ként tökéletesn működik is, de a monitorok 10 perc után kikapcsolnak ha megfeszülök is
hol/hogy az istenbe lehet ezt kikapcsolni?? (ha ssh-n megoldható lenne az lenne a legjobb) -
rybank
senior tag
Habár nem olyan felhasználóbarát. De sok sok megát lehet spórolni a RAM-ból. Ha ott az lxpanel helyett az ember tint2-t használ. Láttam, hogy a desktop-ot egy fájlkezelő rajzolja ki. Ezek is súlyos megabájtok. Csak simán egy feh kell hozzá. A fogyasztásból ez kapásból kiszed vagy 17-20 megát.
-
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
kubuntu alatt compiz? de minek? a kwin sokkal jobban illik a kde-hez. ráadásul a 4.8 óta elég szépen optimalizálták is, mostmár gyors, és nem zabál annyi erőforrást.
-
RBJ
addikt
Ha valakinek könnyű ubi alapú os kell itt egy csini.
[link]
Első benyomásom live on, hogy nagyszerű. Lehet felteszem az asszony netbookjára mert azon az unity elég húzós. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nem rossz.

-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Milyen compiz verzióval tolod? Mert ha az új akkor az még tényleg elég hulladék állapotban van. Most adják ki nemsoká a 0.9.7-et ami sokkal gyorsabb lesz, de még így se javították azt a bugot ami miatt 60-szor nyom feleslegesen megszakítást a procinak másodpercenként. Remélem a végleges 12.04-re csak rendbe hozzák a compizt, mert a laptopomon még mindig egy nagy akadozós szar ami a beta1-ben van.
-
God Vazzeg
veterán
Na most ott tartok, hogy kivettem a 8600gt-t, és beraktam egy 6600le-t
Ezzel megy végre, de nagyon melegszik a kártya valamiért. Felraktam a compizt beállítóval együtt, fagyogatott.. low-fat-settings után úgy látom beállt, most szépen megy compizzal. Kellene a skype telepítője, de a rekonq omlik mikor letölteném, google chrome meg ugyanaz mint a live rendszernél volt a skype telepítővel, feltelepül, aztán nincs sehol
Bexarok komolyan 
-
szoke12
őstag
Ennek az LXDE-nek kicsit olyan '98 feelingje van.

De szó se róla, nagyon gyors.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ez tényleg nagyon jól néz ki, én is kíváncsi vagyok rá.

-
God Vazzeg
veterán
Ilyen elmosott üvegszerű ablakokat csinált már valaki: [link] Nagyon tetszik

-
szoke12
őstag
Na mind1. Egyáltalán azt mondja meg vki, hogy az alap panelt vissza lehet hozni vhogy?

(Még jó, hogy újraindítás előtt csináltam egy felső panelt is...) -
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Frissíti, de tök ugyanaz nem lesz, mint egy friss final telepítés. Pl. Ubiquity változtatások még lesznek a véglegesig és azokat a módosításokat amit az új telepítő csinálna nem lesz meg. Ha változtatják a default settingseket az sem mind fog megtörténni. Vannak rebuildek is amikor az uj gcc-hez újrafordítanak minden csomagot...stb. Hibás triggerek is megmaradhatnak (én ha frissitem a mostani dailyt akkor vannak hibák). Nekem volt már olyan, hogy egy felfrissített rendszeren valami nem jól ment, de egy tisztán igen.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Persze, bár már igazán megvárhattad volna, hogy hivatalosan is kiadják a Beta1-et. Mondjuk eddig úgy tűnik, hogy a mai daily lesz az az amd64 és i386 desktop telepítőkből, de kicsit késik a kiadás mert pár .iso-t még most építenek újra.
-
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Az lenne a láma, ha nem csinálná...

-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
A szoftverforrásoknál pipáld be a universe tárolót, majd frissítsd a csomaginformációs adatbázist. Ezután a következő parancsokkal tudod telepíteni:
sudo dpkg -i fájlneve.deb
sudo apt-get install --no-install-recommends -fBár ha a honlapjáról letölthető verzióval próbálkozol, akkor az inkompatibilis az Oneiric-vel, tehát csak régebbi kiadásokkal próbálkozz. Vagy pedig ezekkel a parancsokkal:
sudo add-apt-repository "deb http://archive.canonical.com/ubuntu oneiric partner"
sudo apt-get update
sudo apt-get install skypeEzután rendben elindul a Skype.
(#46864) God Vazzeg: Az Audacious is a universe tárolóban található.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Audacious nincs alapból a szoftver központban.. Mi a fax?
Ez normális? Fordítani nem tudok live rendszer alatt, nincs C compiler
Fákk 
-
God Vazzeg
veterán
válasz
vicces
üzenetére
10.04 alatt nekem is tökéletes, de ez most meglep, miért nem lehet vajon telepíteni?
Jaja, én is letöltési oldalról szedtem a deb csomagot, fel is települ, csak nem jelenik meg, és nincs sehol
Lehet a live rendszer tehet róla, de így hogy merjem feltelepíteni?
Lehet felrakom a teszt gépemre 
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
skype-ot én még csak a weboldalálról legtöltve tudtam felrakni.
csomagkezelők nem listázzák. egyébként frankón megy
-
harry
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Hmm szerintem lehetne... ugyanúgy ramdiskbe, ahogy minden más adat is tárolódik live esetén. Letöltött .deb csomagot telepítettél? Végén nem írt valami hibát? Parancssorból sem tudod indítani?
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
De, az elérhető tárterület erejéig lehet csomagokat telepíteni Live-ra is. A Skype-ot próbáld meg terminálból elindítani, ha ott nem található az indítóparancsa, akkor mégsem települt.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Live rendszerre nem lehet telepíteni progikat?
Raktam volna próba képpen egy skype-ot (nincs benne a szoftver centerben, ez furcsa..) és végig megy a telepítő, de nem jelenik meg sehol a skype, így nem tudom indítani 
-
szoke12
őstag
Most raktam fel a lubi 11.10-et.
Tetszik, meg gyors is.
De az újraindítás után hova lett az alsó (alap) panel? -
God Vazzeg
veterán
Kubuntu 12.04 daily alól vagyok, live-ként üzemel még csak, de azt kell mondjam, nem is rossz. Volt pár bug a régebbi verzióban, pl hangkártyámat nem lehetett normálisan beállítani, nem lehetett tesztelni a mikrofont, stb.. Nos, ebben már nyoma sincs ezeknek, minden a helyén, szépen siklik, gördülékeny a rendszer. Tetszik

-
Nézegettem, sajnos a Gnome-shell remix pár bugtól szenved, nincs dist-upgrade, és egyelőre nem is megoldható, csak reinstallal... szal. sztem este Zorin-t telepítek.
Mondjuk a fentebbi Kubuntus Hsz-ek megingattak, belelesek abba is.
-
Tamoo
nagyúr
Valaki tudna segíteni, hogy hogy lehetne a legjobb hangminőséget kicsikarni ubuntu alatt?
Milyen program? Milyen beállítások? Mint pl. az xp-ben winamp+kernel streaming, vagy win7-en foobar, wasapi
Audigy2zs digitális kimenetét használom, pulseaudio, Audacious. Alapbeállítások. -
törölt tag
egyszerűen tényleg arról van szó, hogy másképpen használod, mint ahogy tervezték. ennek a fülnek nem a beállítások közt kel llennie, ez olyan, mint egy visszahajtott "szamárfül" az asztalon, amivel elérsz pár opciót gyorsan. például ezzel lehet kezelni a plasomiodokat, az aktivitálsokat, vagy lezárni az asztalt és widgeteket, hogy minden a fix helyén maradjon.
nincsen szerintem semmi baj vele, én sem úgy használom, ahogy tervezték, de éppen ez a szép benne, hogy másképpen is tökéletesen megy, tehát ha nem használok activity-ket, (illetve csak egyben dolgozok állandóan), akkor pont úgy működik, mint egy hagyományos asztali környezet, ha pedig kihazsnálod, akkor egy remek eszköz lehet. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok !
Ma frissíteni akartam a rendszert, de a következő hibaüzenetet dobta:
A csomagfájlok letöltése meghiúsult
Ellenőrizze internetkapcsolatát.
részletek:
Failed to fetch http://dl.google.com/linux/chrome/deb/pool/main/g/google-chrome-stable/google-chrome-stable_17.0.963.46-r119351_i386.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_i386.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox-branding_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_i386.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox-gnome-support_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_i386.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox-locale-en_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_all.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/f/firefox/firefox-locale-hu_10.0+build1-0ubuntu0.10.10.1_all.deb 404 Not Found
Failed to fetch http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/x/xulrunner-1.9.2/xulrunner-1.9.2_1.9.2.26+build2+nobinonly-0ubuntu0.10.10.1_i386.deb 404 Not FoundValami gond van ezekkel a tárolókkal? Esetleg megváltozott az elérésük? Eddig így néztek ki:

-
-
aag
őstag
válasz
üzenetére
Persze, tudom mire való, csak ésszerűtlen. Egy beállításnak a beállítások között lenne a helye. Úgy általában ezért nehéz megszokni a linux világát a windoszhoz képest. Tele van ésszerűtlen, logikátlan dolgokkal. Én már megszoktam az évek alatt, ne érts félre, nem ezért mondom. Hanem mart miért kell egy rendszernek logikátlannak lennie, ha logikus is lehetne.

-
Kormi76
aktív tag
Most tértem át pár év után ismért linuxra winről, megnéztem mit fejlődött a dolog, és hát óriási csalódás volt az Ubuntu Unity. Elképeszető, hogy tudták így elcseszni azt a disztribuciót. Már épp azon voltam, hogy hagyom a francba, megyek vissza win-re, de utolsó próbának felraktam a Kubuntut, és hát iszonyú jó. Amennyire hulladék az Unity, annyira szuper a KDE felület, jól használható, sok beállítási lehetőség, és áttekinthető, viszont nincs agyonra kiherélve. Aki linuxra vált az pont arra vágyik, amit a Kubuntu ad, mert aki Unityre vágyna, azt nem érdekli a linux szvsz. Ez a KDE nagyon pozitív élmény, ezért is írtam most ezt meg. Egyedül a betűk minőségével nem vagyok még kibékülve, az jobb volt Win-en
-
-
MacCaine
őstag
(#46835) hcl:
+1 -
-
-
mpierre
veterán
Üdv!
Egy rövid kérdésem lenne:
Bármilyen - jelesül ubuntut - linux disztrót lehet-e egy magánvállalkozó gépére free telepíteni, vagy ebben az esetben fizetős a használat? -
RBJ
addikt
Linux alól tudtok ajánlani win es usb telepítő készítőt? viszket az agyam a win 8 CP re.

-
-
-
Én sem vagyok KDE fan, pedig azzal kezdtem... de ~2 hónap után már Gnome volt, szerettem is, rendesen áthegesztve, dock-al, mindennel

Gyanítom Zorin OS-t rakom fel, és úgyis hagyok egy néhány gigás partíciót ha kísérleteznék mással... -
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
testreszabhatóság -> kde

jelenleg. -
hallari
tag
válasz
ViZion
üzenetére
"csak kellene nekik egy designer, és egy olyan programozó (team), aki a személyreszabást és az "usability"-t megoldja..." Már rég megvan, csak rossz irányba indultak el. Az elmúlt években ami pénzt beletolt Mark Sh. az Ubiba, abból egy egész szép rendszert össze lehetett volna hozni. Itt az eklatáns példa a Zorin OS, sokkal kevesebb pénzből, de lényegesen nagyobb átlátással egy sokkal szebb rendszert hoztak össze. Ha ezt mutogatnák a Win kedvelőinek szerintem a mai többszöröse lenne az átpártolók száma. A youtube-on pedig nagyon jó videók vannak a Zorinról. Én már gondolkodom a váltáson, mert ubi alapú az is.
A KDE se rossz, de a csomagkezelője és a compizhoz való hozzáállása miatt nem szeretem (meg a hangkártyám se fekszik neki).
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Egyetértek. Engem a 10.04 is ezzel nyűgöz le, hogy minden testreszabható! Ezt nem szeretném feladni a következő linuxomnál se, legfeljebb nem ubi lesz
A zorin os is egy nagyon jó próbálkozás, főleg hogy stabil mint az állat. Ha az kijön a 12.04 alapjain, simán felrakom majd
(A jelenlegi ha jól emlékszek a 11.04 ubi alapjain van) -
Nem lesz az zsákutca, csak kellene nekik egy designer, és egy olyan programozó (team), aki a személyreszabást és az "usability"-t megoldja...
Mondjuk Gnoe Shell mellett elég gyenge. Fájóbb nekem ez a Windóz mentalitás, h mindent elrejtünk, és nem lehet a rendszer elemeit cserélni, mert borul a bili... Nekem a "legózható" Ubuntu jobb volt. -
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
nekem se kell a unity
Annyi egyforintom lenne, ahányan ma így gondolják. Kíváncsi leszek mikor jönnek majd rá, hogy ez a vonal zsákutca.

-
Most átmeneti állapot van nálam, gépcserével.
Már korábban is keresgéltem, mi legyen Ubuntu helyett... Maradok Debian vonalon, lehetőleg Ubuntus "alapokkal", mert azt már kicsit megismertem. Ubuntu Gnome Remix, Lubuntu és Zorin OS között vacilálok. Lubuntu volt ~2 hétig, alkalmasnak tűnik, letisztult, egyszerű.
Zorin OS is nagyon gyors, itt már alapból sok effekt van, és ugye ez is Ubi-klón, lehet teszek vele egy próbát, mert asszonynak is bejön, win után nem kell másik elrendezést megszoknia, nekem meg mindegy, csak "pattogós", biztonságos legyen. Sok okosság van benne, látszik, h rágyúrtak a használhatóságra. -
törölt tag
tegnap feltettem a Precise daily-t egy próba erejéig, hátha már faragtak annyit a Unity felületen, hogy megszokható legyen, mert az az Ubuntu for Android ötlet, meg a tévés megoldásaik elve tetszik.
sajnos kde után még mindig nagyon primitívnek hat
alapból szinte semmilyen beállítási lehetőség nincs benne, vagy legalább is nem könnyű megtalálni, mert nem a rendszerbeállíások menübe tették(?). a globalmenü furcsa, a bal felülre tett ablakkezlő gombok továbbra sem állnak kézre, a dokkra fixen kirakott ikonokat sem tartom jó ötletnek (workspace switcher). összesen két színséma közül lehet választani.
erre nem fogom visszacserélni a kubuntut azt hiszem... -
buktagt540
senior tag
válasz
buktagt540
üzenetére
Megoldottam

(csak a python-glade2 csomagot kellet felrakni) -
buktagt540
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám és a segítségeteket szeretném kérni.Crossovert szeretném használni,de amikor elindítom ezt dobja:
Ubuntu 12.04 lts,teljesen friss telepítés.11.10-nél ugyanezt dobta.
Ha fel akarom rakni a python-gtkt,azt írja fent van a legfrissebb.
Mi lehet a gond?
Egy két infó: Dell optiplex gx270(P4, 1,5 GB RAM) -
pinter000
csendes tag
Sziasztok,
Sok probalkozas utan teszem nektek fel a kovetkezo kerdesem. Unity helyett szeretnem a normal gnome környezetet hasznalni. vegig olvastam mar mindent,hogy kitudjam kapcsolni az also panelt, mert dock-ot hasznalok es nincs ra szuksegem. Hiaba kattintok jobb gombbal a panelre nem tortenik semmi, semmi beallitasi lehetoseget nem talalok. Valaszotokat elore is koszonom. Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot -
válasz
szoke12
üzenetére
Nero-t kb. 6. verzió óta NEM használom, senkinek sem ajánlom. Az alap telepítéssel olyan mélyen behegeszti magát a registrybe, hogy kipucolni sem lehet (illetve macerás), sok mindent elállít, háttérben futtat szolgáltatásokat... ...és volt még a Vista inkompatibilitási cécó is, szal. vacak.
Egy CD író tegye azt. Ha backup progi kell, akkor majd felteszek olyant, ha borítószerkesztő, akkor meg olyant. Ez a "minden egyben, marha jó" hozzáállás eléggé beteges. Nero helyett win alatt CD burner, Burning studio, InfraRecorder mindent tud, ingyenesek, még install sem kell...
Amúgy NERO-bol is van ingyenes változat, kevesebb tudással... de mindenki lopja inkább, mert a fullos kell -igaz soha nem használja, de megvan... -
-
szoke12
őstag
Hogyne. Win alatt is azt használtam. innen letölthetö a trial.
Még annyi, hogy nagyon szépen dolgozik. Ez a Philips DVD az első ami kifogott rajta egy picit. De azóta most szépen megírta azt is. Kicsit valamiért lassabban. De még semmit nem lőtt el!
Az első kérdésem megoldódott.

-
szoke12
őstag
Az miért lehet, hogy a Nero elkezd írni nagyon gyorsan, 3 perc alatt 75% (DVD)? Utána meg belassul, és félpercenként megy 2 %-ot az írás állapota.

Aktív témák
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Ez a félig angol - félig magyar nem tetszik nekem se 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De már csuklóból szedtem le a drivert
Működik minden, rákerestem, nvidia-173 volt a csomag neve, viszont nem lehetett eltávolítani mert ro csatolta az sda1-et. Csináltam egy remountot, leszedtem, és most már bejelentkeztem 

hol/hogy az istenbe lehet ezt kikapcsolni?? (ha ssh-n megoldható lenne az lenne a legjobb)

alapból szinte semmilyen beállítási lehetőség nincs benne, vagy legalább is nem könnyű megtalálni, mert nem a rendszerbeállíások menübe tették(?). a globalmenü furcsa, a bal felülre tett ablakkezlő gombok továbbra sem állnak kézre, a dokkra fixen kirakott ikonokat sem tartom jó ötletnek (workspace switcher). összesen két színséma közül lehet választani.