Hirdetés
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Aktív témák
-
Fooler89
őstag
Nem mert szerzői jog védi, mert ez egy oktató videó.
Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, de leírom, hogy mi történt.
Interneten keresztül kaptam tananyagot ami pdf és wmv formátumba van.
Én "hülye" azt hittem, hogy a pdf és a wmv között az a különbség, hogy wmv-ben van hangos magyarázat, de nincs. (azonos nevük miatt következtettem erre) A kettő közt csupán annyi a különbség, hogy a wmv-ben fél percenként van dia váltás. Na erre nagyon nagy szükségem van, mivel pont begyulladt a lapozó ujjam.
/facepalmElnézést kérek mindenkitől aki idő és energiát nem spórolva segített.
-
mAtech
aktív tag
Nem találtam infót arról, hogy 8.04 LTS-re mi volt az utolsó Mozilla Firefox verziószám. Jelenleg 3.6.17 van fent. Van értelme ezt használni? Vagy van ötlet valami újabbra? Egyáltalán 8.04-re van valami naprakészebb?
Köszi,
A. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
[link] talán ez az.
-
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Próbáltam letölteni a firefox régebbi verzióját a mozilla ppa-ról, sikertelenül.
Launchpad.net-ről is próbáltam letölteni de ott se ment a dolog.Van ennek valami oka?
-
Lacces
őstag
válasz
Fooler89
üzenetére
Én a helyedben átalakítanám és VLC-vel játszatnám le.
Átalakító progira meg google, magamból tudom, hogy finyás vagyok
Amúgy a szoftverközpontban is van 1-2 darab, én anno találkoztam velük, avi converter, vagy video convertert beírod, biztos ad ki találatot.
(most nem vagyok linuxon) -
Fooler89
őstag
válasz
Lacces
üzenetére
Először nem értettem, hogy miért linkelt be egy olyan oldalt a wiki aminél csak .rpm csomag van, de gyors keresés után találtam meg az alien nevezetű programot ami átalakította a .deb csomagra és települt. Utána már csak egy linkesítés és ment is.
Lejátszani viszont nem akar, hiányzik egy komponens amit wmv9-nek hívnak.
Kérdésem, nem lenne egyszerűbb átalakítani avi-ra? Ha igen, tudnátok ajánlani egy progit?
MOD: Avit se tudok lejátszani, mivel az a komponens is hiányzik

-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
válasz
eternam
üzenetére
A gufw tényleg jó. Viszont én észrevettem, hogy ha grafikus felületről állítottam be 12.04 béta esetén, akkor a beállítások és az automatikus indítás lehetősége valahogy elveszett...
De ha terminálból indítottam és adtam meg, hogy automatikusan induljon, úgy jó volt, minden baba. -
-
Fooler89
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
w32codecs/w64codecs fent van, gstreamer csomagból elég sok létezik, de tudomásom szerint mind fent van.
Most nézem, hogy van olyan wmv fájl aminek persze van hangja. Tök jó, hogy tananyagot ebben osztanak meg......

-
-
Fooler89
őstag
Ubuntu 12.04 van fent és szeretnék wmv lejátszani, egyetlen problémám, hogy nincs hang.
Se parole, vlc, smplayer, mplayerben. Mediubuntu repo aktiválva. -
Gondwana
addikt
Kezdetnek cat /proc/net/route
Itt a Metric oszlop számai határozzák meg az egyes hálózati kapcsolatok prioritását, ezt akarod te variálni, ha nem akarsz falat fúrni. (egyébként tapasztalat, gbit ethernet többet fogyaszt, mint egy akármennyire kihajtott wifi adapter - báris nálam ThinkPadeknél ez a tapasztalat) -
-
aag
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
Már próbáltam és rá kellett jönnöm, hogy nem helyettesíti, hanem mellette működik. csak annyit lehet elérni vele, hogy szebb-praktikusabb a használata. De semmit sem változtat azon a problémán amit leírtam. Ha mindkettő be van kapcsolva, továbbra is a vezetékes a default internet-forrás. Nekem ezen kellene tudni változtatni, csak nem tudom hová van ez bedrótozva.
-
aag
őstag
Azért ezen elgondolkodtam. mert mi lenne, ha mondjuk történetesen öt wifi usb-stickem lenne a gépben és mind az öt más-más hotspothoz kapcsolódna. Mondjuk más-más térerővel. Hogyan tudnám kiválasztani a nekem tetsző forrást. Például azt amelyik a legnagyobb térerővel jön?
Ez az alkalmazás lehet a bibis:

Ebbe lehet megváltoztathatatlanul beledrótozva, hogy csak egyetlen forrás lehet. Még akkor-is, ha történetesen több hálózati kapcsolat van bekapcsolva.
-
aag
őstag
válasz
eternam
üzenetére
Nem, nincsen baj a Firesterterrel, különben is régebbi linuxot használok (10.04-es Ubuntu).
Viszont az internet szolgáltatás prioritással bajom van. Ugyanis ha egymagában van a WIFI-s kapcsolat, van internet. Viszont ha bekapcsolom vezetéken a rutert, egyből megszakad az internet.
Csak egy internet forrás lehet, de miért nem tudom szabályozni, hogy melyik az? Én azt szeretném, hogy ne a vezetékes forrás, hanem a wfi legyen az elsődleges. Hol lehet ez "bedrótozva"?
-
-
eternam
tag
Úgy utálom a ph sz@r, semmitérő fórum motorját. Először gondolkodott egy óráig hogy elküldje-e, utána kétszer küldte el a hozzászólást. Röhej, komolyan. Ráadásul rendszerterhelés sincs ilyenkor hajnal fél négy fele, mert nem használják olyan túlzottan sokan ilyenkor a fórumot.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Ott összeadva nálam is 100 felett van a CPU, de vsz ez nem mérvadó. Nem is erre gondoltam, hanem erre: felülről a 3. sor Cpu(s).
-
Lacces
őstag
Lehet az lesz, egy próbát megnézek, de ahhoz kell legalább 1-2 hét tesztelés amíg az Ubi úgymond "eszik". A 10.04-en anno kellett 1 hét hogy folyamatosan jelentkezzen a gond.
Most egyelőre még meglátom, lehet ma megtudom csinálni, lehet hogy csak később, most más fontosabb dolgom van.
Meg 10.04 esetén is "windowsos" tapasztalatok voltak, amik nem tetszettek...
-
aag
őstag
válasz
rum-cajsz
üzenetére
Háló kártya a gép1be és a tűzfalon megosztod a netet.
Hüm-hüm, a Firestarterrel próbálom, de aszonggyahogy a "Tűzfal indítása sikertelen". A magyarázat nemsemmi: "Az eth0 eszköz nem áll készen." Közben a hálókártya kifogástalanul működik és össze is van kötve a ruter bemeneti dugójával. A Hálókártyán ég a zöld led. Tehát kapcsolat biztosan van. Én nemértem mi lehet a gond.

-
Lacces
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
Nem, nem fut...
És felraktam a legutóbbi frissítést, hát mit ne mondjak az Xorg, vagy ami a megjelenítést biztosítja tudod, a nyílt ati kártya driver is frissült. És hát sírni tudnék. Ez egyenesen pocsék ami most itt van a kezem alatt ubuntu.
Zárt drivert sem tudok rárakni.Pedig az elején fhúúú, nagyon jó volt... de ez egy ilyen elég gyermeteg betegsége, hogy mindig rossz lesz a végén... az én laptopomra nézve, máséra meg pont jó lesz.
Ide a Star Wars jelenet, a 3-ból, amikor Anakin és Obi harcolnak és a végén Obi mondja Anakinnak: "Te voltál a kiválasztott, aki egyensúlyt hozz..." - na azok mondatok tökéletesek ide is

-
törölt tag
az egy olyan eszköz, ami fog egy wifi jelet, majd minden gondolkodás nékül visszasugározza (hotspot-ként). több router tud ilyet, például amit az itteni szolgáltatómtól kaptam, azon is van ilyen funkció, de egyébként sok routerre ilyen 3rd party firmware segítségével lehet rávarázsolni (dd-wrt és társai).
-
aag
őstag
válasz
rum-cajsz
üzenetére
Nem, szerintem félreérted. Nincsen két ruterem, csak egy. Az internetet egy hotspotrol kapom egy wifi-n. Ezt az internetet szeretném megosztani egy másik pécémmel is. Van egy ruterem és egy másik wifim. Ezzel kellene tudni boldogulni. Van valamiféle program a beállításhoz az Ubiban?
-
rum-cajsz
őstag
Ha jól értem ezt akarod:
internet -> GÉP1 - WifiRouter1 - WifiRouter2 - GÉP2A GÉP1-en kell egy hálókártya, amibe beledugod a WifiRouter1-et és pl a firestarter tűzfallal megosztod felé a netet.
Ez után a két router között WDS segítségével tudod megosztani a netet, ha ismeri a routered szoftvere a megosztást. Ha nem támogatja valamelyik, akkor kábellel kell összekapcsolnod a routereket is.
-
aag
őstag
Van egy pécém, ami egy hotspotról kap wifin internetet. Erről a pécéről szeretnék egy ruternek internetet átadni, hogy aztán a ház egy másik szobájában, egy másik pécém wifin kaphasson internetet. (10.04-es ubit használok) Hogyan kell ezt megcsinálni?
-
törölt tag
válasz
Lacces
üzenetére
"azt zavarja a Nautilust, hogy esetleg az egyik mappámban 3000 fájl van?
Naponta egyszer mindig megnyitom azt a mappát">Nem hinném. A / mappában több százezer fájl van, naponta megnyitod, mégsem zavarja. 
Én nem tapasztaltam, hogy az Ubuntu így dolgozna. A htop azért is jó, mert ott a memory használati bar-nál a memóriahasználat több módját is látod.
what-exactly-do-the-colors-in-htop-status-bars-mean -
Lacces
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
leslieke és tomtyi, azt zavarja a Nautilust, hogy esetleg az egyik mappámban 3000 fájl van?
Naponta egyszer mindig megnyitom azt a mappát 
152%, hát jobb mint az orosz elnökválasztásai 140%

Magas memória használatra találtam néhány fórum bejegyzést, hogy az Ubuntu így dolgozik, hogy minden adatot felhasznál és memóriában talál, és amennyit lehet kiaknázz, nem hagyja üres járaton mint a Windows. Ez mondjuk elfogadható magyarázat (ilyeneket olvastam)
De a CPU hirtelen megugrásai már nem...
Na majd este, amiket mondtatok megbuherálom.
Meg kicsit olyan Windowsosan kezdett el működni. Belépek a renszerbe és csak a háttérkép jelenik meg olyan 20 másodpercig aztán áll fel a Docky és a többi. Na a Docky annál is olyan fura dolog volt, eltűnt minden ikon róla szó nélkül, csak a fő ikon maradt meg.
Már érzem, hogy itt bug_reportolás lesz

-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
win-en újraformáztam és ...

köszi a gyors reagálást srácok!!! -
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
másikkal se megy, bár ezek régi gépekből kiszedett kitudja milyen vinyók. de szerintem jók. ha esetleg nem látja a fájlkezelő, de a gparted látja és leformázom akkor talán jó lehet?
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Ok. Nálam kitömörítésnél lassul be a gép, de a proci akkor se pörög.
-
törölt tag
Vettem egy usb-ide átalakítót, nos se win-en, se ubin nem tudtam működésre bírni. win-en látja, de nem mint meghajtót hanem eszközök nyomtatók menüpontban szerepel. Valahol olvastam hogy a partícionálóban (win7) mivel ott is látja, jobb klikk és betűt kell adni a partíciónak, mivel az nincsen neki de nem tudom mert nem engedi. Ubin próbálkoztam vele de ott se csinált semmit. Hogy tudnám működésre bírni? tegnap mivel egyszerre rádugtam a gépre az eredeti vincsivel, kicsit bezavaratta a gépet mert a monitor out of range felirat miatt nemláttam a boot-ot és aszittem megfagyott minden , de egy sima enter segített nos, inkább külső usb-vel csatlakoztatom, külsű táppal. de nem jó valamiért, (egyébként ntfs-re formázott, de nincs meghajtó betűje)
egyébként a win megtalálta a drivert és rendben is van. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
A 4 magos procim átlagát mutatja a top.
-
-
Lacces
őstag
-
-
törölt tag
válasz
Lacces
üzenetére
Angolul, launchpad.net regisztráció szükséges. De lehet annyit csinálni, hogy alt-F2 után
ubuntu-bug a_program
és ő magától összegyűjti az infokat. Ha nagyon nem megy az angol, akkor leírod magyarul, itt biztos lesz valaki, aki leírja neked angolul. Már ez a leírod azt jelenti, hogy pár szóban össze kell foglalni, mi a baj. Ha ezt beírod, felad lehetőségeket, ha valamelyikkel egyezik a te bajod, akkor csak "lájkolni" kell. Ha egyedi, új, akkor új bugreport.
-
Lacces
őstag
-
-
Lacces
őstag
Lehet teljesen logikátlan, én aláírom, de akkor mi a gondja?
Őszintén szólva nem tudom, kerestem neten, nem ment, nem találtam, csak más is panaszkodott akkoriban rá... felírtam fórumba a legjobb hsz a következő volt: terminálban kill-eld. OK, anyám nem lesz ubi fan
, és én sem igazán.10.04, alapból ilyen volt, itt meg most a 12.04 béta, egy frissítés után, csak a kezdeteknél raktam fel az összes app, ami nekem kellett...
Szerencsére a 12.04 nem mindig csinálja, de előfordulgat napi szinten, (már 1 hete)
-
-
Lacces
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
leslieke és Atapi és God Vazzeg.
Majd odahaza megnézem, A fájlkezelő Nautilus most a bétában például a CPU 70%-át használta legutóbb este. Memória evés 600mb.
Meg a Chrome evett sokat, 2 fül volt megnyitva ( az egyik egy üres, a másik meg egy google kereső)De az elején nem volt ilyen... az elején jó volt, 1.1GB memória fogyás jó volt, most meg a legutóbbi frissítések után...
10.04-et már nem tudom megnézni, rég nem használom
Azt tudom, hogy anno kérdeztem rá az ubuntu.hu-n is, de annyi válasz jött, hgoy nekem annyit nem eszik max 600-800mb meg néhányan panaszkodtak, hogy nekik is annyit eszik. Amúgy a maximum 2.7GB volt a 10.04 alatt, de amikor anno nem jött segítség, hagytam. A 10.10 és 11.10-nél már ilyen sosem volt, akkor a memória zábálás mindig jól működött, 1GB alatt maradt!Hát persze, tudom mi volt, és most is... ááááá Halmozás!
Nincs az alkalmazások lelőve... bakker igen az volt akkor is.Az volt a 10.04-nél is, hogy elindítottam az alkalmazást és Xgomb (bezáró gomb) bezártam, jó akkor egy másikat stb.
És az Ubi valamiért gyűjtögető életmódot folytatott és folytat. Amit én egyszer bezártam programot (anno a Totem lejátszott, bezáró gombbal bezártam), akkor a Task-ban a folyamatok között még ott volt és ment a progi. Nekem kellett mindig kézzel kill-elni őket.
A .04-sek valamiért az én laptopomon ezt nem csinálta automatikusan,
Igen, és most is ez volt, mert ha a Nautilus fájlkezelőt bezártam, akkor ugyanúgy futott a task-ban cpu-t terhelve... -
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg
üzenetére
4 GB van a gépben, 10.04 32 bit.
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg
üzenetére
1,9 GB-nél még nem volt több, abból is 1,4-et az Opera evett meg.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
üzenetére
Nekem indul sok minden, dehát azért van a sok memó
Induláskor közvetlen nem néztem még, de úgy emlékszem akkor is több, LXDE volt 140MB körül szűz rendszeren..Amúgy úgy vettem észre hogy ha több memó van, többet is használ az ubi, a másik gépemen 1GB ram mellett volt 140MB, nekem alapból többet eszik mert van miből.. De javítsatok ki ha nem jól gondolom

-
Lacces
őstag
Srácok nagy baj van!

12.04 bétát felraktam az első alkalommal, nagyon stabil volt, kevés hibajelentést küldtem és minden simán ment hozzá.
Elkezdtek jönni a frissítések és most már nem jó... ismét ugyanaz a betegség jelentkezik nála, mint a 10.04, 11.04 esetén is. Memória zabálás. Úgy értem, hogy szerintem a Win7 1.6GB-ot eszik a 3GB-ból (tudom, linux az nem windows) addig ismét elkezdődött, hogy 2GB felett eszi a memóriát és ismét tekeri már nagyon a procit a fájlkezelő...Erre van már valami orvosság? (régen sem tudott senki mit mondani erre, csak annyit, hogy nála nem).
-
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- Update 11.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Tetszik 

Attól azért lehet rendszerterhelés.

(htop progi amit írtál)