- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Aktív témák
-
sonar
addikt
Sziasztok,
10.10-et használok (angolul). És történt az, hogy a Panel-ról eltűnt hálózat ikonja valamint az Add to Panel-ben sem találom.
Ötlet, hogy hogyan lehetne vissza varázsolni? -
sonar
addikt
Sziasztok,
A mostani full circle magazinban olvastam a következőt:
Kérdés: Hogyan tudnám felgyorsítani a webes böngészésem?
Válasz: Nyiss egy terminált, és írd be:
gksudo gedit /etc/samba/smb.confKeresd meg azt a sort, amelyik így kezdődik: name resolve order A „host” szót helyezd át így:
name resolve order = lmhostswins bcast hostEz mi akar lenni pontosan? Próbáltam rágooglizni, de nem igazán értem.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Egy kis mappelési gondjaim lennének. Olyat szeretnék csinálni, hogy van egy server amin van kb 10 share. Nem akarom egyesével felmountulgatni őket. Van arra mód, hogy authentikáljak a szerverre és az összes share-t elérjem? (Win alatt ha net use nál nem irok betűjelet meg share-t csak gépnevet/ip-t akkor simán megy)
-
sonar
addikt
CloneZilla servert csinált már vki?
-
sonar
addikt
válasz
MacCaine #40986 üzenetére
mondjuk most akadt egy érdekes dolog.
Terminálból nem tudtam belépni egy serverre, míg puttyal simán.
annyi van, hogy nem a 22-es hanem egy másik port van használva
Az alábbi módokon próbáltam
ssh user@ip:port
ssh ip:port
A hibaüzenet az volt, hogy Could not resolve hostname.
Putty meg egyből belépett. Mi lehet az oka? -
sonar
addikt
Linux alatt ti milyen progit használtok az SSH kapcsolatok managelésére?
-
sonar
addikt
válasz
Greenebola #39904 üzenetére
Ha a használatban lévő verzió újabb akkor simán.
-
sonar
addikt
válasz
Speeedfire #39336 üzenetére
Konzolod-od van?
nyomd le a Ctrl+Alt+F1 (F2-F6) gomb kombinációt
aztán ha van akkor:
sudo apt-get install ubuntu-desktop
És elvileg újra rakja. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Telepítettem egy LAMP-ot az Ubuntumra, hogy egy két aprósággal tudjak szórakozni.
Viszont ugye az apache megnyitotta a 80-as portot a külvilág fele.
Meglehet azt oldani, hogy csak a localhost-ról érjem el?
Az ufw-vel próbálkoztam, de valami nem igazán jött össze mert az nmap folyton azt mondta, hogy nyitva van.
Tudtok ebben segíteni?üdv: sonar
-
sonar
addikt
Lejárt a szerkesztési idő
Unity alatt, hogyan tudok widgeteket feltenni?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Két fő kérdésem lenne.
1.) Van egy laptopom amire felküzdöttem többnyire mindent meg be is lett állitva. De van még kettő ugyanilyen laptop is. Át lehet vinni egy az egyben az egész rendszert valahogyan, hogy ne kelljen újra instalálnom? Ghost-Acronics esetleg tud ilyent? Vagy mivel érdemes próbálkozni?2.) HP Pavilion dm1 laptopon hogyan tudom az FN+ kombinációkat beizzitani? WiFi, hangerő...
Előre is kösz!
Üdv: sonar -
sonar
addikt
Sziasztok,
A telefonomban lévő SD kártya egyik napról a másikra megadta magát.
Nem ismeri fel semmi. A linux látja valamennyire, de kb annyit mond, hogy egy formázatlan media. A windowsos eszközkelő még annyit se.Próbáltam fdisk -l parancsot, de nem ad vissza semmit illetve dd-vel adatokat menteni, de az sem jött össze, bár itt lehet, hogy én vagyok még a béna, mert annyira nem ismerem még a dd-t.
Van rá vmi esély, hogy némi adatot vissza szipkázzak róla valahogyan?
Esetleg kockáztassam meg a formázást és utána már talán vmilyen windows-os progi megoldja?üdv: sonar
-
sonar
addikt
Sziasztok,
A cron-os időzítésekkel kapcsolatban akarom azt kérdezni, hogy ha van egy daily job-om ami a crontab szerint 6:47 kor futna le, de ekkor még ki van kapcsolva a gép akkor bekapcsoláskor lefut a job vagy sem?
üdv: sonar
-
sonar
addikt
Sziasztok
Kezdek megismerkedni az ubuntu lelkivilágával kicsit mélyebben.
Az alábbi mondatot nem birom teljesen értelmezni. A K meg S prefixek valójában mire is jók?
K arra, hogy az adott szinten az a service elindulna akkor kilövi - indulás elott kilövi
S meg hogy elinditja?
Viszont az init.d vel hogyan van ez összefuggesben?
The rc1.d links are prefaced with a letter and number, such as K15 or S10. The (K) or (S)
in these prefixes indicate whether or not a particular service should be killed (K) or started
(S) and pass a value of stop or start to the appropriate /etc/init.d script. The number in
the prefix executes the specific /etc/init.d script in a particular order. -
sonar
addikt
Sziasztok
Mivel tudnám leellenőrizni, hogy van-e a winyón bad sector?
Próbáltam a badblocks-ot, de a használatban lévő winyót nem tudja ellenőrzni (legalábbis ezt mondja) -
sonar
addikt
Van valamilyen Barcode és etikett szerkesztő progi ubuntu alá?
-
sonar
addikt
Ahoj
Hülye módon én is upgradeltem 10.10 -> 11.04-re a HP8440p laptopomat.
Azóta lassabb, screenletből minden működik csak a calendar nem!
Néha a wifi visszajelzője olyanokat villog, hogy kiviszi a szememet (olyan mintha ki be kapcsolgatná)
Van vkinek ötlete, hogy mit érdemes megnézni? -
sonar
addikt
válasz
T_Stark #36341 üzenetére
wmvare playerrel v virtual box-szal is megoldható a dolog. Az eredmény ua, egy virtulális gép amin linux fut.
-
-
sonar
addikt
sziasztok,
Valami jó kis notepad++ szerű szövegszerkesztőre lenne szükségem, tudtok vmit ajánlani?
(olyant amihez nem kell wine, és nem nano, vi, hanem halandók számára is kezelhető) -
sonar
addikt
Sziasztok
Akadt egy kis gondom. Miután felraktam a Blender-t azóta szaggatnak az mkv-s filmek (mondjuk avi nincs a gépen, hogy azzal is kipróbáljam)
Win alatt tökéletes. Van vkinek ötlete, hogy mi csesződhetett el? -
sonar
addikt
válasz
Kendek #33951 üzenetére
Hú ez nagyon zsír! Erre volt szükségem. Skineket lehet hozzá beszerezni?
Még vmi. Ha FF-ben böngészek akkor a backspace-szel miért nem megy vissza az előző oldalra?
Illetve nektek működik rendesen az Adblock? Néhány flashes reklámnál nem igazán jön elő a block lehetőségüdv: s
-
sonar
addikt
10.10 alá hogyan tudok XMMS-t feltenni?
Illetve a kérdés az, hogy az xmms2-t felraktam, azt lehet vhogy winamp szerűvé varázsolni? -
sonar
addikt
sziasztok
Ubuntu alá milyen CD/DVD író programot ajánlatok?
üdv s
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Iszonyú láma kérdésem lenne. Hogyan tudom jobb oldalra rakni a Minimaize, Restore Down, Close gombokat? (Ubuntu 10.10)
Egyszerűen nem találom sehol.
Kösz -
sonar
addikt
Sziasztok,
Feltettem a compiz-t, de sehogy se tudom rábírni, hogy működjön. Bármilyen effektet beállítok nem csinálja. Hiába állítom be a Cube geaars-t, 3d windows-t nem csinál semmit.
Az extráknál a cpu benchmarknal se csinál semmit.
Van vmi extra trükkje? -
sonar
addikt
válasz
rollins #12859 üzenetére
Huh ez most 200Megát akar letölteni. Majd holnap neki eresztem.
Videóhoz leszedtem a VLC-t, de megmondom az őszintét, hogy filmet utoljára moziban láttamitthon gép előtt még nem jutottam el eddig.
VLC jobb v rosszabb, mint az MPLayer? Régen én is nagyon szerettem az MPlayert.
P2 333 Celeronon úgy játszotta a filmeket, mint egy 1,7 GHz-es Tbred proci win alatt. -
sonar
addikt
Sziasztok,
2 kérdésem lenne:
1, Mondjatok vmi normális zene lejátszót. Mi van itt winamp helyett? Most ezt a totemet használom, de vmi iszonyat.
2, Gnome alatt léteznek gadgetek? Az az nem tudom pontosan, hogy itt hogyan hívják őket. De szerintem mindenki tudja, hogy mire gondolok.Respect
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Csinált már vki olyant, hogy ubuntu desktop mellé felrakott egy server edition-t is?
Mert én szeretném feltenni, ilyenkor be lehet állítani, hogy ne csináljon külön swap particiót hanem a desktop verziót használja? Illetve Grub tudni fog róla hogy felkerült a gépre még egy os? -
sonar
addikt
Sziasztok,
Múltkor próba képen feltettem az ubuntut a gépemre. Pár napig használtam aztán nem nagyon voltam gépközelbe és totálisan elfelejtettem a felhasználó nevet meg a jelszavat is
Milyen megoldások lehetnek? -
sonar
addikt
No mivel a telepítésen túl vagyok sikeresen
kicsit kezdeném birtokba venni ezt az OS-t, mivel ismerkedni szeretnék az alap linuxos dolgokkal.
Próbáltam az Midnight Commandert feltenni de sikertelenülandor@ubuntu:~$ mc
A(z) "mc" program jelenleg nincs telepítve. A következő beírásával telepítheti:
sudo apt-get install mc
bash: mc: parancs nem található
andor@ubuntu:~$ sudo apt -get install mc
[sudo] password for andor:
sudo: apt: command not found
andor@ubuntu:~$Illetve hol tudnám beállítani, hogy a NumLock-ot automatán bekapcsolja?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Hozzá jutottam egy 320GB-os hdd-hez, így lett sok szabad helyem és arra gondoltam,hogy felteszem az ubuntu 8.10-et. Részben sikerült is minden, de vhogy mindig csak az xp indul el. Pedig látom, hogy a megadott particiók meg vannak (30G ext3 és 2G swap), de vmi nem igazán működik.
Arra gondolok, hogy esetleg mikor particionálni kellett, akkor én a manuálisat választottam ki, mert vagy az xp particiójából csip le vagy az összes maradék üres helyet használja el.
És én itt megadtam a méreteket meg hogy ' / ' helyre csatolja be.
Mi lehet a gond?
THX -
sonar
addikt
Sziasztok
Nemrégiben kaptam egy P3-as gépet amit be akarok fogni linuxot tanulni. De már az elején gondba vagyok.
Mikor beteszem az Ubuntu- lemezt és kiválasztom, hogy install utánna a Tft moncsi kidobja,hogy not supported, recommended 1280*1024 aztán sekép sehang, közbe darál vmit
de fogalmam sincs hogy mit csinál
Próbáltam állítgatni a VGA settingset, de semmi.
Vkinek vmi építő ötlete?
Aktív témák
Hirdetés
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bittorrent topik
- Sorozatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged