Hirdetés
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Bitte vagy valami ilyesmi

-
ZCoyote
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
q
-
-
-
Atapi
senior tag
válasz
Mtbsrác
üzenetére
nem lehet igennel, vagy nemmel válaszolni a kérdésedre. próbáld ki. kis segítség: testdisk undelet for ext2. ha az előző nem jön be, akkor azokat a fájlokat van esélyed visszanyerni, amiket az általad választott program felismer. hogy melyek ezek, azok többnyire a programok honlapján fel van tüntetve, pl photorec esetén ezek. utóbbi esetben viszont készülj fel arra, hogy a fájlneveket valószínűleg elvesznek, és ömlesztve nyered vissza azt, amit sikerül visszahozni, illetve nem csak azt állítja helyre a prog, amit szeretnél, hanem mindent, amit talál.
ha nem teoretikus a kérdésed, hanem adatot szeretnél visszanyerni, akkor van adatmentős topic, oda is látogass el. -
szoke12
őstag
Van egy jó hírem.
A hajdani tty1-ből tty7-be lépős problémám megoldódott. Egy proci csere után leszokott róla.
(1.8 GHz -> 2.4 GHz)
Bár lehet, hogy sokan már nem is emlékeznek rá.Egy kérdés:
az egyik vinyómat már muontolni se tudja az ubi. Van olyan prog ami tud még róla adatot menteni? -
-
mttssz
senior tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a GRUB-ban hogyan tudom beállítani a boot-sorrendet? Alapból a linuxon van először, de én azt szeretném, hogy a win7-n legyen. Rákerestem google-ban, találtam is megoldást, ([link]), de ilyet nem találtam a grub.cfg-ben. Az én grub.cfg-m [ÍGY] néz ki. Mit csináljak, hogy a boot-sorrendem olyan legyen, mint amilyet én akarok?
-
-
Mtbsrác
senior tag
Kössz a választ. Igen sikerált válaszolni rá.
Tegyül fel én egy teljesen ép filerendszerre gondoltam semmi hibája
nincs az adott vinyónak, csak szimplán shift+del kombóval totál
lelett gyalulva az egész motyó. Film, zene, progik, képek voltak rajta
ext2-es filerendszeren például. Ez akkor visszanyerhető mondjuk
semmi felülírás nemvolt rajta. -
Atapi
senior tag
válasz
Mtbsrác
üzenetére
nem létezik olyan program, ami bármilyen körülmények között minden elveszett adatot vissza tudna hozni. a linkelt oldal elég pongyolán és szűkszavúan fogalmaz. a lényeg az, hogy logikailag sérült adathordozóról (pl fájlrendszer sérülés, törlés) megvan az esély adat visszaállítására, de hogy ez sikerül-e, az sok körülmény (pl hw sérülés van-e, milyen fs, milyen adat) és vak szerencse kérdése.
saját tapasztalat, hogy jpg formátumú képek bárminemű fájlrendszertől függetlenül, feltéve, hogy nem titkosított az fs, nem töredezettek a képek, felülírás nem történt és nincs hw hiba, nagyon jó eséllyel nyerhetők vissza photorec segítségével (is). más fájltipusok is visszahozhatók, de ott sokkal nagyobb a fals találatok aránya, illetve léteznek olyan fájltipusok, amiket nem talál meg a prog. az adat formátuma alapvető kérdés a szoftveres adatmentés során, mert az összes program több-kevesebb sikerrel adott fájltipusra jellemző struktúrát keres a lemez vizsgálata során, amit ha megtalál, azt mondja rá, hogy az egy olyan fájl... gond az is, hogy a vizsgálat után a prog helyreállítja neked az összes lehetséges fájlt, amik között utólag kell szelektálnod. a talált fájlok nagyságrendje pedig hatalmas tud lenni.
sikerült valamelyest válaszolnom a kérdésedre?
-
-
vilmaboy
őstag
Hali!
Ubuntu 11.10 Kde felülettel. Hogy lehet távoli asztali kapcsolatta elérni a gépet? Mit kell engedélyezni és/vagy telepíteni hozzá? El szeretném érni Win7es és Ubuntus gép alól is. Vészesetben Vnc is jó...
Kommenteket előre is köszi...
-
-
válasz
pckownz
üzenetére
BIOS-ban miket tudsz beállítani? Mert ugye nem csak az induláskori boot menü létezik. Sok lapon lehet állítani az USB tároló emulációjának típusát is, azzal is lehet játszani.
Különben meg harapj le egy kicsit a Win7 partíciójából, és telepítsd oda a Linuxot... Jobban jársz.
-
Mtbsrác
senior tag
EZT most találtam véletlenül.
Ha jól értelmezem akkor ezzel visszalehet hozni a már letörölt adataimat ext2-3-4-es
fájlrendszerekről? Mintha régebben írtátok volna hogy ez eddig 1 vagy 2x sikerült talán.
Erősítsetek meg kérlek igaz-e vagy sem amit ott írnak. -
viw
aktív tag
-
válasz
pckownz
üzenetére
Hááát... ha a külső merevlemezen van hely, akkor miért nem telepíted rendesen? Szerintem oda is fel lehet rakni CD-ről, vagy a 2 GB-os pednriveról is. Grubot csak a linux partícióra rakja, és bootoláskor F12, és kiválasztod a külső merevlemezt...
Vagy külső HDD-hez is kell az Universal USB installer? Ezt nem tudom. -
pckownz
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Friss FAT32 partíción vagyunk. Demo fainul megy.
Pendrive-om csak 2gigás van. USB-s HDD-n próbáltam, de nem tud róla bootolni. Hiányzó fájlokra hivatkozik amikor kiválasztom, hogy a Kubuntu bootoljon. Linux Mint sem ment így. Lehet azért mert particionálva van az USB-s HDD. (2,5" IDE HDD van benne) -
-
pckownz
őstag
Sziasztok.
10GiB partícióra Win7 ultimate 64bit alól felment Wubival a Kubuntu 11.10 desktop i386.
Ez a D:\ partícióm, mellette C és E a rendszer HDD-ből, mivel usb-s hdd-n nagyon nem sikerült megoldanom a dolgot.
Eljutottam odáig, hogy bootolható a Kubuntu.
Ilyen hibaüzenet fogad:
"Loop mounted file systems already present"
The selected partition (partition 3 of /vat/lib/partman/devices/-dev-sda) already contains the following file system images:
/ubuntu/disks/root_disk
Please uninstall these before trying againMiután ezt le OK-zom, másik üzenet:
"Nincs gyökér-fájlrendszer megava
A partícionáló menüben adj meg egyet."
Ezt már nem tudom le OK-zni mert visszaugrik, az üzenet ablakán kívül pedig semmi sem látszik. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Elvileg nem fekteti meg, kivéve, ha egy 64 bites rendszer alá 32 bites vasat raksz

-
God Vazzeg
veterán
Lehet láma kérdés, de az ubit mennyire fekteti meg ha másik alaplap van alá rakva? Értem én, mondjuk költöztetni kell másik gépre..

-
-
theiron320
aktív tag
Üdv.Virtualbox-al tettem fel egy ubuntu 11,10 et a sz.gépre.Siri proxy servert szeretnék csinálni.Mindent leírás szerint csináltam de amikor létrehoznám a szervert akkor ez a hiba fogad : CRITICAL load_plugins Failed loading plugin due to missing API key: 'Could not find API key for: wolframalpha. Please check your apiKeys.conf'.Azt szeretném kérdezni, hogy ezt hogyan kellene orvosolni.Jelentkeztem a wolframalpha oldalára de ott nem találom sehol az api fájlt, és az az igazság, hogy ha meglenne akkor se tudnék semmit se kezedni vele mert nem rendelkezek semmilyen alapismerettel, ubuntut ma láttam először.Köszönöm a segítséget.Ha valaki leírmá, hogy mit csináljak azt nagyon megköszönném.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Kendek, God Vazzeg, köszönöm a segítségeteket!

-
Ubuntu helyett: RebeccaBlackOS
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
-
válasz
rybank
üzenetére
Puppy-n gondolkoztam én is a P1-es laptopra... Most ment fel egy Slackware 10, ami tök jól megy, csak atom macerás bármit felfaragni rá -> Pidgin kéne, de nagyon nem akarja :S
Még a Deli-t kéne megnézni.
De mondjuk ezeket nem annyira tartom teljes értékű OS-nek. Egy 6-7 éves gép az P3/1GHz környéke, meg P4 is lehet -> azokon már az Lubuntu jól elfutkorászik, ha van 512Mb RAM. -
aag
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Köszi!
Privi ment! -
-
-
Nova96
őstag
Üdv 10.04-ről a 11.05?-re váltottam 2 hétig bírtam,a 10.04 néha megakadt de ez ha megy a net+zene akad. Szóval 10.04 nem akarom vissza tenni.
Milyen másik rendszert tegyek fel ami nem akad a net,zene alatt,és ha egy 720p videót nézzek ne haljon már meg. A gép elég régi 6-7 éves, ezért már nem az ubuntura gondoltam mert elégé nagy lett a rendszer igénye.De ha tévedek javítsatok ki.
Előre is kösz.
-
vicces
addikt
ezt a progit vajon ebben a formában hogy tudom felvarázsolni a gépre?
[link]egy korábbi verzó már fent van a gépen. synapticból telepitettem, de mikor elindítom a programot azt irja ki, hogy van már újabb verzó. és le is áll. meglátogattam a program honlapját és valóban. sem a frissitéskezelő sem a synaptic nem látja a frissebb verziót igy letöltöttem. kicsomagoltam. el is indul a start tor browserre kattintva.
de én a unity menüből szeretném ha indulna. és jó lenne a korábbi verziót is elhagyni végérvényesen.
van erre valami általános segédet vagy egyedi az esetem?....
jól látom, hogy a doule commander nincs a synapticban? már korábban is akartam telepíteni, de nem sikerült megtalálni.
-
vicces
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
ez alapján csináltam volna, de az lett az eredmény, hogy a terminál azt irta, hogy a fájl már létezik. és inkább áthúztam a fájlt a symlink mappájába.
most én is ott tartok, hogy mikor rábökök valamelyik bet.hu-s grafikonra, már nem a puzzle kocka jelenik meg, hanem leáll a firefox..
nehéz szülés ez a java. szerencsére a chromium még működik, igaz java nélkül. -
vicces
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
nálam már csak a symlinkelés hiányzik. nautilusból vagy mappát vagy üres dokumentumot tudok csinálni.
hogy kell?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nem baj, mert így legalább le lett neki írva magyarul, szájbarágósan és pontosan.

A honlapjukon elérhető leírás kicsit általánosabb, még gondolkodni is kell rajta. Meg egyébként a /usr/lib/mozilla/plugins és a /usr/lib/firefox-addons/plugins könyvtárakba történő szimlinkelés nem is működik, csak ha simán bemásolja az ember a fájlt, akkor vesz róla tudomást a böngésző. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ezt már biztos próbálta, hiszen még linkeltem is neki ezeket az instrukciókat (igaz az eredeti gyári leírás itt-ott különbözik, de lényegében ugyanez).
-
God Vazzeg
veterán
Szia
Megcsináltam neked patentra a javat, mondom hogy csináld:
Letöltöd a 6u30 bin csomagot akárhova, majd ./csomagneve kicsomagolja magát. A kicsomagolt könyvtárat mindenestül berakod a /opt/java/64 (neked lehet hogy 32) mappába. Ezután innen csinálsz egy symlinket a /opt/java/64/[berakott könyvtár]/lib/amd64 könyvtárban levő libnpjp2.so fájlról, a /home/[neved]/.mozilla/plugins könyvtárba!
(Értelemszerűen ha 32 bites rendszered van, a 64 mappák 32 mappák legyenek
)Voilá

-
-
mttssz
senior tag
Sziasztok!
Az Ubuntu Szoftverközpontból töltöttem le, és egy áramszünet miatt közben kikapcsolt a gép. Utána próbáltam folytatni a letöltést, de azt írja, hogy "A telepítés megszakadását az adott szoftvercsomag hibája okozhatta, vagy barátságtalan módon megszakították. Ezt ki kell javítania, mielőtt további szoftvereket telepítene vagy eltávolítana.". Viszont sehol sem találom, hol lehetne ezt megtenni. Valaki meg tudná mondani, hol találom?
Finoman bánjatok velem, Linux-noob vagyok
MaTMaN
-
rybank
senior tag
válasz
Mtbsrác
üzenetére
Így pontosabb. Azt hittem ki akarod tolni az üzemidőt. A conky képes az asztalodon kijelezni a hátralevő üzemidőt. Nálam hülyeségeket írt ki. Természetesen minden más program is.
A power-manager a háttérben fut, ellenőrizd. Komoly beállításai nincsenek.
Gnome-ra volt egy bővebb battery indicator. Nem tudom az jó-e XFCE4-re.Alapvetően a conky-t ajánlom. Mindent monitoroz, többek között azt is amit akarsz. Sőt. Az akkumulátorról még több dolgot is kiírathatsz vele.
Ez nem egy indicator. Az asztalodon fog futni. És config fájlt kell hozzá készítened. -
_NCT
addikt
Kérdeznék a mélyen tisztelt közösségtől!
Amilo L7310GW notinak tényleg annyira hulladék hardware-e van,hogy nem tud rá normálisan felmászni a Linux? Ugyanis az USB alrendszer meghal live cd és telepített ubi alól is. Próbáltam már mindenféle Linux disztrókat,mindnél ugyanaz a helyzet: acpi=off, acpi=oldboot, acpi=force irqpoll, acpi=irqpoll vótmá, de sajnos ha az ACPI-vel mahinálok, akkor az USB alrendszer elindul, viszont wifi nem működik. Valakinek van hasonló masinája,amin Linux fut?
-
-
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Kattints rá a görbére. Az OTP pénteki kereskedése például így néz ki windowszon:

-
-
-
aag
őstag
Volt egy AMD-s gépem, azon valahogy működött. Nem teljesen jól, mert abnormális értéket mutatott, de be lehetett állítani. jelenleg három különböző Inetel-csipszetes alaplapú gépem van. Egyikkel sem működik. Szóval nincsen ez megoldva egyáltalán. Ha szerencsés módon neked működik, hát örülgess neki, de ne gondold, hogy a másik hülye amikor azt írja neked, hogy nála bizony nem megy.
-
Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- PlayStation 5
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Se ctrl-c, se alt-x nem reagál

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)