Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
-
gyga
senior tag
Hah sikerült 2 nap alatt meghülyíteni az ubuntu-t. Létrejött két tibi nevű felhasználó az egyik rendszergazda a másik rendszergazda alias. Az aliassal nem tudok belépni hiába adom meg a jelszót visszadob a bejelentkező ablakhoz, a rendszergazdával nem engedi törölni az aliast... és meg sem tudom változtatni a felhaszn nevét sem. Ötlet? Törölni a akarom a Rendszergazdát és egy újat akarok létrehozni. most a fiókok még nem számítanak mert a webminen kívül nincs fent más program.
-
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Köszi, kipróbálom este.

-
svili
tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Köszönöm, sikerült!

-
svili
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet "életre kelteni" egy Huawei 3G USB modemet 10.04 4 LTS alatt (netbook-on)?
Sajnos a sticken csak windows-os illesztőprogram van, és az ubi magától nem ismeri fel.
Próbáltam keresni a topicban, de nem találtam megoldást...
Előre is köszönöm az ötleteket!
-
aag
őstag
A 10.04-re hogyan kell feltenni a Google Earth programját?
(Kérem csak olyan válaszoljon, akinek a gépén fenn van és jól is működik!)
-
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
1250 Ft az ebay-en! talán olcsóbb

-
-
MacCaine
őstag
Melyik IRC szervert ajánlanátok? Hybrid? UnrealIRC?
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
LIRC, meg a rá épülő frontendek.
-
-
törölt tag
Sziasztok.
Hogyan lehetséges az említett média centerek távirányítása, tv távval?
mik a tapasztalataitok ezekkel a progikkal? moovidára hogyan lehet feltenni új aplikat (pl. most van rajta youtube) ugyanez a kérdés a XBMC-vel kapcsolatban.
esetleg egy kényelmes megoldást tudtok arra, hogy ha időnként netán a tv-m nem játszik le néhány mkv-t stb. akkor ne kelljen a monitorból kihúzni és átdugni a d-sub csatit, (ugyanis nem szeretném mindkét bemenetet tönkrebaszni idő előtt)
köszi. -
-
Thusor
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Úgy olvastam a neten, hogy a 3.2-es kernelben már megoldották azt a problémát, hogy ne fogyasszon olyan sokat az ubuntu az aksiból...tehát, hogy ne olyan gyorsan szívja le az aksit. Tehát ezért gondoltam valahogy beletenni legalább annyira az újabb verziót az ubuntu 11.10-be hogy ne annyira gyorsan merüljön le az aksim.
-
válasz
jochen
üzenetére
Nekem annyira nem jön be, számomra az Ubuntu megfelelőbb választás.
(#46771) Thusor: Attól függ, hogy milyen formában szeretnéd belerakni. Kész csomagok telepítése szerintem egészen egyszerű feladat. A kernelforrás konfigurálása és fordítása már nagyságrendekkel nehezebb dolog.
-
válasz
Thusor
üzenetére
Szerintem a 3.2.7, de persze attól függ, hogy mely disztribúció mely kiadása alá szánnád. Na meg persze sok függ a hardvertől is, sajnos van, hogy bekerül egy-egy bug a frissebb Linux kernelbe. De mivel a 3.2-nek ez már a hetedik frissítése, így jó eséllyel már eléggé stabil.
-
Thusor
őstag
Jelenleg melyik az a linux verzió, amelyik jelenleg a legstabilabb és a legkevesebb probléma van vele?
-
válasz
jochen
üzenetére
Nah, feltettem az újabbat. Ezt legalább frissíteni lehetett, vagyis lehetett volna, ha nem akart volna órákba kerülni. De a Firefox és a Thunderbird ezen sem indult el telepítés után, talán egy frissítés jót tett volna nekik.
A Rendszermenttet legalább teleptettem, készíttettem egy visszaállítási pontot vele, majd egy .iso fájlt. Aztán elindítottam a Live-ot, és nem találtam semmi olyan hibát amit említettél, a böngészőn és a levelezőkliensen kívül rendben elindult minden.
Eztán fogtam és elindítottam a telepítést is, nem vettem észre semmi rendellenességet, gyorsan dolgozott. Az újonnan telepített rendszer aztán rendben felállt, az új adataimmal tudtam bejelentkezni.
Összességében elmondhatom tehát, hogy semmilyen problémát sem tapasztaltam amely összefüggne a Rendszermenttel. Csak annyit tudtam megállapítani, hogy nem szívesen használnám ezt a rendszert. Jah, és, hogy az eredeti telepítő Casperes, a Rendszerment-féle meg live-bootos. -
-
gyga
senior tag
ide is beírom hátha ez a topic jobban pörög
kellene egy kis segítség.
Ubuntu alatt akarok file servert csinálni adott 5 mappa megosztva és van 5 felhasználó.
1.mappa 1. felhasználó írhatja /olvashatja 2.mappa 2. felhasználó írhat/olvashat így tovább.
De ugyanakkor arra is szükség volna hogy 1.felhasználó belelásson és másolhasson a 2. felhasználó mappájából és fordítva de nem írhat/törölhet. Ezt hogy tudom kivitelezni?
Más GRUB-ban hogyan tudom módosítani az indítandó os-ek sorrendjét -
válasz
deathtania
üzenetére
Eret vágnék, ha havonta kéne telepítenem a gépem. Már a fél év is gáz.
Ezelőtt asszem 2 évig volt meg a Kubuntu 10.04 LTS, most télen feltettem a 11.10 simát, az is ellesz egy jó darabig. Belaktam, használom. Az asztali gépem nem a kísérletezés terepe, ezen nem fér bele, hogy ja, most telepítettem, és nincs fent valami.
És újra se kell rakni, pár évente már unalomból szoktam
-
válasz
jochen
üzenetére
Hát, megnéztem ezt az LMDE-t én is, de sajnos a 201012-eset szedtem le mert nem figyeltem és az van felül. Ez eddig használhatatlan volt. Valamiért Casperrel csinálták a Live-ot live-boot helyett, ezért máris felkeltette a figyelmemet. De sajnos nem Hybrid ISO-ról van szó, így kénytelen voltam egy DVD-t megírni neki. Telepítés után frissíteni nem lehet mert az töréseket generál, a Rendszermenttet meg nem lehet felrakni, mert a Gambas telepítése leszedné a fél rendszert. Ráadásul még a Firefoxot sem lehet elindítani, annak is van valami hibája.
Na mondjuk ez mind érthető, hiszen sokat frissült a testing tároló azóta, ezért most lecsekkolom az újabb telepítőt is. -
Valami egyszerű, magyarul tudó, kis igényű képszerkesztőt tudtok ajánlani Lubuntura?
Pinta, Gimp, Fotoxx volt próbálva, más? -
-
válasz
jochen
üzenetére
Háát, ha kezdő vagy akkor adok egy tanácsot: legyen mentésed és telepítőd kiírva...
Ősi dakota bölcsesség: "... 2 féle amber van: akinek van mentése és aki h¤lye."Ne törölgess tárolókat csak úgy, az alapok kellenek, ott jönnek a frissítések. Frissítéseket listázza, átnézed, és tudod mi kell, mi a rendszer része, stb. Nem kell bolygatni sztem.
-
-
PuMbA
titán
-
válasz
jochen
üzenetére
Debian alapú Mintre melyik Ubuntu verziós PPA-t vetted fel, a Rendszerment telepítése közben és a rendszer frissítésénél nem adódott belőle semmilyen probléma? A Debian Squeeze a Luciddal kompatibilis, de a testingre valószínűleg már újabbé kell. De én inkább amondó vagyok, hogy egy gördülő disztróra ne vegyél fel PPA-t, mert ha jelenleg nem is, de idővel úgyis inkompatibilitás lép fel.
Az elkészített Live-ot lehet telepíteni is, csak el kell indítani a Rendszermenttet hozzá és egyből a telepítős felülete jön be. Annyi, hogy egyelőre a root jelszavát nem lehet átírni, csak a felhasználónak lehet újat megadni. Ezen majd még dolgozom, Ubuntu alatt ugye nincs ebből probléma.
A legjobb ha a sourceforge oldaláról letöltöd a legfrissebb verziót, majd azt telepíted és azzal próbálkozol a későbbiekben. Az elkészült .iso-t pedig hacsak teheted próbáld meg tesztelni kiírás előtt mondjuk VirtualBoxban. Vagy javaslom, hogy olyan adathordozót válassz amely utána felülírható. -
-
PuMbA
titán
válasz
deathtania
üzenetére
1 évig, mert eddig lehet Win7-et használni mindenféle hátrány nélkül eredetiként rearmmal

-
jochen
csendes tag
válasz
Kendek
üzenetére
Bocsánat.Rendszerfrissités
menüpontra gondoltam, utána nem zárt be. Linux Mint Debianra telepitettem, a verziószámot, mint emlitettem, nem tudom , mert nem arról a gépről irok. Én azt gondoltam hogy miután megvan a lemez, akkor az egy az egyben , mint telepitőlemez funkcionál. de legjobb lesz, ha ujrateleiptem és megkisérlem még. Melyik verziót és honnan telepitsem tehát? -
válasz
jochen
üzenetére
Sajnos ebből még mindig nem tudok semmit sem. Gyakorlatilag az derült ki, hogy PPA-ból telepítetted valamikor valahányas verziót, de hogy milyen rendszerre az még mindig rejtély. Most hirtelen a rendszertisztítást sem tudom, hogy mi, és, hogy hogyan kapcsolódik a Rendszermenthez, miért kell pont utána bezárni az ablakát?
Egy DVD elég lassúcska, nem várható el, hogy az alkalmazások pikk-pakk elinduljanak. Hibaüzenet nélkül pedig nem fogom tudni kitalálni, hogy mi a probléma. -
jochen
csendes tag
válasz
Kendek
üzenetére
PPA-ból telepitettem, a verziót most hirtelen nem tudom, egy másik gépről irok,ezért a második kérdésedre sem tudok válaszolni.A rendszertisztitás után nem tudom bezárni az abalakot. Elinditottam a megirt dvd-t, de nem szerepel benne a telepités, ok, akkor live, beállitások igen, programok, stb, de bármire kattintottam, semmit sem nyitott meg.
-
gyga
senior tag
ó je újabb kérdés. Auto power on off és áramkimaradás estére power on ubuntuhoz vagy a webmin felületébe lehet -e?
-
válasz
jochen
üzenetére
Milyen rendszerről van szó, melyik Rendszerment verzióról és hogyan telepítetted (PPA-ból vagy különálló csomagként)?
Az elindított Live-on milyen hibaüzenetet kapsz ha terminálból akarsz valami olyat indítani ami nem megy?
Hogy érted azt, hogy használat után az asztalon marad az ablaka? A kilépésre kattintasz és nem tűnik el? Utána mit tudsz még vele csinálni, reagál bármire is?
Hogy érted, hogy nem települ fel, mi a hibajelenség, hol akad el? -
válasz
deathtania
üzenetére
Ez vmi vicc a linuxos topikban???
win7 - problem solved???
windows - problem occurred![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
W7 amúgy jó cucc, de mellé egy Ubuntut minden képpen felraknék. Nálam is jól jön, asszony kapja a sok angyalkás ppt-t, meg a sok "szeressük a nyuszikat" .doc, és az adjálvértvagynincsszívedteszemét leveleket az ismerőseitől, kitudja milyen helyekről.
Levelezzen, netezzen Ubuntun. No vírus, no toolbars, no "free system scan", no problem. -
MacCaine
őstag
Írja a hibát, nincsenek fent azok a csomagok, amik kellenek a webminnek. Rakd fel azokat is, amit felsorolt.
Szerk.: ahogy látom, fent vannak a universe repoban a függőségek, szóval: sudo apt-get install perl libnet-ssleay-perl openssl libauthen-pam-perl libpam-runtime libio-pty-perl apt-show-versions python
A webmin oldalán írja...
-
gyga
senior tag
Sziasztok.
Friss ubi alá kellene felrakni a webmint, de az istennek sem akar települni.
e@eelinux:~$ sudo dpkg --install webmin_1.580_all.deb
(Adatbázis olvasása ... 180943 files and directories currently installed.)
webmin 1.580 cseréjének előkészítése (e csomaggal: webmin_1.580_all.deb) ...
Csere kicsomagolása: webmin ...
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: webmin:
webmin függőségek: libnet-ssleay-perl; ám:
`libnet-ssleay-perl' csomag nincs telepítve.
webmin függőségek: libauthen-pam-perl; ám:
`libauthen-pam-perl' csomag nincs telepítve.
webmin függőségek: libio-pty-perl; ám:
`libio-pty-perl' csomag nincs telepítve.
webmin függőségek: apt-show-versions; ám:
`apt-show-versions' csomag nincs telepítve.
dpkg: hibás feldolgozás: webmin (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
ureadahead triggereinek feldolgozása…
Hibák történtek a feldolgozáskor:
webmin
Mit rontok el? Kezdő vagyok linux téren kíméljetek
Mit kell még telepíteni? -
válasz
deathtania
üzenetére
Majd legközelebb, amikor a win7 aktivációja lejár

-
jochen
csendes tag
Elknézést a mondatszerkesztési hibákért, siettem.
-
jochen
csendes tag
válasz
Kendek
üzenetére
Mester, letöltöttem a Rendszermentet, készitettem vele egy live cd-t, betölt, de csak aprogramnevek vannak meg,nem indit semmit, arról nem beszélve, hogy nem települ fel!! Mit csesztem el? Nekem a jó kis beállitott rendszeremről kellen eegy saját cd, vagyis egy saját , telepithető ubuntu. A másik, hogy használat után az ablakanem akar eltűnni az asztalról.Tudnál segiteni?
-
viw
aktív tag
sziasztok, alapértelmezett képnézegetőnek a gThumbot állítottam be. ha nautilusból nyitok meg egy képet akkor ezzel is nyitja meg. azonban ha gnome commanderből, akkor a képmegjelenítővel (Ubi 11.10 alapértelmezett progija). hogy lehetne megoldani,h. mindig a gThumbbal nyissa meg?!
ha eltávolítom a képmegjelenítőt, akkor elérem a kívánt hatást, de egy kevésbé drasztikus megoldást keresek.
-
válasz
deathtania
üzenetére
-
válasz
deathtania
üzenetére
Win7-tel? Ha az alatt nincs driver, akkor az alatt sem műxik a hardver

Hopp, nem mondtam semmit, ez nem egy bináris driver, hanem forrás, le kell fordítani, és modulként betölteni -> macerás.
-
rybank
senior tag
válasz
deathtania
üzenetére
Javaslom, hogy amíg ismerkedsz az Ubuntu-val. Rakj fel egy Windows 7-et. Ha néha tele a tököd egyszerűen csak átmész és nincs problémád. Pihensz egy kicsit.
Aztán, ha megjött a kedved. Újra az Ubit indítod. ;
-
válasz
deathtania
üzenetére
A Rendszerbeállításoknál van További illesztőprogramok néven.
-
deathtania
senior tag
na ezt még nem próbáltam, mert nem találtam meg.
ha letöltöm ezt az izét, azzal mit kellene csinálnom? kezdő vagyok még ubuntuban, és a sima csomagkezelő nem csinál semmit, csak megnyitja.
bár már lassan kezd elrobbanni az agyam, és lehet, hogy inkább felrakok egy win7et. azzal sosem volt ennyi problémám...
-
válasz
deathtania
üzenetére
De, ott kéne. Azt hittem, azt már próbáltad
De amúgy ott lehet keresni elérhető hálózatokra, és ha nem lát semmit, akkor lehet nem megy a wifi.Keresd meg a drivertelepítő segédprogit, én nem tudom, hogy Unityben hol van.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
rybank
üzenetére
igen, az indok az, hogy egységesíteni akarják a fejlesztést a különböző platformokon, így kizárólag csak valami "Pepper API"-ra fognak fejleszteni, ezt használja a Chrome/Chromium is. Firefox nem támogatja ezt az API-t, ezért nem lesz rá friss, viszont még meggondolhatják magukat a Mozillás srácok.
-
deathtania
senior tag
-
válasz
deathtania
üzenetére
Van egy illesztőprogramos cucc az Ubuntuban, onnan kéne. A VGA drivert is onnan tetted fel, ha Nvidia/ATI kártyád van.
-
rybank: igen, chrome-ba about:plugins, majd jobb szélen részletek, és kiírja mi és hol található. Chromiummal is kompatibilis elvileg.
Amúgy meg Adobe eddig sem törte össze magát, h legyen linux támogatás.
És ige, Jobsnak igaza volt, h nem engedte jópár kütyüjén.
Flash nem fog eltűnni, de akik komolyan fejlesztenek már nem gondolkodnak benne, főleg az okostelók, tabletek terjedésével az akkuidő és a terhelés miatt egyre fontosabb a leváltása. -
rybank
senior tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Olvastad a legújabb fejleményeket? Az Adobe a "meglévő
" támogatást is elvonja a Linux vonalról. Csak a Chrome-ban lévő Flash lesz friss.
A meglévőt támogatja még 5 évég, emlékeim szerint ez is csak biztonsági frissítést jelent.
Valaki említette, hogy a Chrome-ban is plugin formájában található meg. Hátha onnan le lehet nyúlni a többi böngésző számára. Persze biztos nem ilyen egyszerű. -
rybank
senior tag
válasz
deathtania
üzenetére
Azt tudom mondani, hogy a legutolsó srác, aki ilyen problémával keresett meg minket azóta sem jelentkezett. Nem tudtunk válaszolni a problémájára. Ha Ubuntu.hu-n semmi sincs nézz angol leírást.
(#46699) ViZion - Semmi baj a Lubuntu-val. Nálam semmilyen hibát nem produkált még. Ez erősen hardver dolognak néz ki. A flash szaggatásra próbáld a Minitube alkalmazást. Hiába van fényévekkel erősebb kártyám. A Youtube nekem is szar!
-
válasz
deathtania
üzenetére
lsusb, mit mond? Látja? Milyen chipes a stick?
-
MacCaine
őstag
válasz
vilmaboy
üzenetére
Na, meg is vagyok.
Szóval ha megvan a gépeden a 3 megfelelő (van külön i386, x86_64, mindkettő .rpm meg .deb formában is) file, akkor töltsd fel őket a szerverre. Az ssh szerver kezeli le a secure ftp kapcsolatokat, szóval csak egy kliens kell, mondjuk a Filezilla. Ha megvan a feltöltés, akkor ssh-val menj bele a abba a mappába, ahova bemásoltad őket, majd telepítsd fel egymás után mindhárom csomagot ebben a sorrendben:
sudo dpkg -i nxclient_3.5.0-7_i386.deb
sudo dpkg -i nxnode_3.5.0-7_i386.deb
sudo dpkg -i nxserver_3.5.0-9_i386.deb(Ugye nem feltétlenül i386...)
Miután ez megvan, rakd fel a saját gépedre a kliens részét. Alkalmazások / Internt /NXClient for linux / NXClient for linux. Configure. Host: a szerver IP címe, port: 22, meg én még a Desktop-ot állítottam Unix / Gnome-ra, 800x600-as felbontással. Save, Ok, majd Login. Kb. ennyi...
Edit: a 3 file-t innen tudod letölteni.
-
vilmaboy
őstag
elnézést uraim, de mennem kell... reggel vagy d.e. leszek ismét
-
deathtania
senior tag
most dugtam be az ubuntus gepembe egy netgear usb sticket, de nem ismeri fel, es nem tok netezni rajta. segitsetek pls, hogy tudnam megcsinalni valahogy? most is telomrol irok.
-
gyga
senior tag
Segítség....Lehúztam egy friss ubuntut fel akarom telepíteni egy gépre amiben egy 3G prescott van. Erre kiírja hogy nem telepíthető mert a gépben i686-os proci van és kellene neki x86-os.... Most akkor mi van??? a prescott tudomásom szerint x86-os help
-
válasz
vilmaboy
üzenetére
Amúgy itt egy kis tutorial :
http://www.linux-tip.net/cms/content/view/302/26/A végén a lényeg. Felteszed az X-Deep-et, a Linuxon a /etc/ssh2/sshd2_config file-ba beírod, hogy "AllowX11Forwarding yes". A Putty-ban bekattintod, hogy legyen X11 forwarding, és utána a Putty-ból " programnév & " módon indított grafikus felületű programok a Windózon jelennek meg.
-
-
Aktív témák
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3456
- X670 DDR5 alaplapok kedvező áron garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Gáz

WP,RealPlayer,KMPlayer,TTPlayer,WinDVD, PowerDVD"
Ez már régi vágyam, nem tudtam hogy lehetséges

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)