- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Yettel topik
Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
MacCaine #50003 üzenetére
Jesszussz! Én voltam oly pofátlan, hogy a kerek 50k-nál írtam be?! Most látom, azután, hogy írod... :S Ciki... majdnem mindenki más jobban megérdemelte volna, mint én... :S De azért együtt örülök veletek a topic-látogatottság okán.
Ennek apropóján is hála mindenkinek a sok-sok hasznos segítségért, amiket kaptam tőletek az évek folyamán linuxból.
-
válasz
MacCaine #50020 üzenetére
a home az mit takar ???
kereken 75 gb a c meghajtóm...
és van rajta 27ésfél gb cucc
azt sajnos nem tudom kivitelezni hogy 1 disc egy op sys
nem ugy rendeztembe a gépet,de viszont minden más külön particiot kapott...
ez a hdd- amin van a c meghajtó 75+200+200 szal nemtudok csak ugy megszabadulni közel 200 gigától :S -
válasz
MacCaine #49894 üzenetére
Én már segítettem hasonlókban párszor, de szerintem semelyik sem nézett vissza. Ezért tuti, hogy most nem fogom törni magam, főleg nem ilyen sokért. Amúgy is ha ő tanulja, akkor neki is kéne megoldania ezeket és nem minekünk.
(#49895) Eastman: A témák a ~/.themes könyvtárban tárolódnak, eléggé meglepő módon. Csak ennek a beállításnak az importálása már nehézkes, főleg a dconf esetében.
-
válasz
MacCaine #49875 üzenetére
Akkor ezt már az előző kommentben megválaszoltad
De ne a HDD-vel kezdd, hanem a rammal, az is ilyet okoz.
Kábel nekem még kb. sosem okozott ilyen gondot@Zaji : Bármelyiket.
Kérdés, mit akarsz rajta elérni. Ha parancssort, akkor mondjuk egy Debian is jó lesz, vagy bármelyik Ubi, csak le kell róla pusztítani a GUI-t, hogy ne foglalja a helyet.
Ha VNC, akkor kérdés, milyen gép, gyengébbekre Lubuntut, erősebbekre bármit.Távoli elérés : mit akarsz használni rajta?
Fileszervernek Samba és FTP, parancssoros távoli eléréshez SSH, GUI távoli eléréshez VNC vagy Nxclient. Webszervernek Apache. Letölteni ot a Ktorrent, vagy a Transmission, meg van még pár. -
-
-
aag
őstag
válasz
MacCaine #49633 üzenetére
Most akkor azt magyarázd meg kérlek, hogyan emeli meg a kernel a feszültséget.
Ééén? Kérdezd Linust. Egyébként hogy megemeli az tény. Már több mint egy éve megemeli. Én ki is mértem. Be is írtam ide. Le is hülyéztetek érte. Pedig ez a valóság.
Egyébként az Ohm törvény nem magyarázat a túláramra...
Ejnyemár no! Ennyire már azért nem kellene eljátszani az ötödikes bukott diákot! Hát ott a képlet:
I = U / R
Namost, a PC-d belseje nem változik. Ergo annak ellenállása sem változik. Vagyis az R állandó. A processzoron, a PCI-buszon és a RAM-on növekszik a feszültség, vagyis az U kb 30%-al. Esetleg meg tudnád saccolni a képlet alapján, hogy akkor az áram I hány százalékkal növekszik meg?
Ennél szájbarágósabban már nem tudom elmagyarázni. Ha most sem érted, sajnos nem segíthetek rajtad.
-
-
-
aag
őstag
válasz
MacCaine #49628 üzenetére
(#49523) MacCaine: Ha a "megnövekedett fogyasztás" helyett folyamatosan "túláram"-ot mondasz, akkor ne csodálkozz, hogy nem értenek.
Olvasd el kérlek még egyszer a #49623 számú beírást. Ott a magyarázat. Próbáld megérteni valahogy. Talán sikerül.
-
Nowhereman
őstag
-
Nowhereman
őstag
válasz
MacCaine #49577 üzenetére
lefordítom:
a szobahőmérséklet az a hőmérséklet amelyen az ember jól érzi magát
meleg az, amikor magasabb a hőmérséklet a szobahőmérsékletnél
a melegben kimúlunkne irkálj már hülyeségeket! Egy sor holmi van, ami rendeltetészerűen túlárammal indít, mégis megy, nem pedig lángot csóvál. A túláram, csak annyit jelent, hogy ott már nem garantálható a folyamatos hibátlan működés. Ebbe persze benne van, hogy a jó nagy a túláram akkor kampec(1000C-on mégse lihegünk sokáig), de alapból nem kell hogy kipurcanjon a cucc(40C-on még csak kóvájgunk, de nem pusztulunk el)
-
Nowhereman
őstag
válasz
MacCaine #49488 üzenetére
Nos elárulom, végigzongoráztam az általad felvázolt összes kezelőfelületet, és az összesnél perecelt megállás nélkül(nem vagyok ezel egyedül). A júnití meg soha nem lesz jó, mert alapelképzelésként is egy csőd. 10.04-et meg már az oneiric láttán se merte volna vaktában lecserélni.
A Cannonical úgy járt mint a díszhuszár, aki a díszszemle előtt leragadt a csizmája fényezésénél, közben meg a lova éhendöglött az istálóban. -
Nowhereman
őstag
válasz
MacCaine #49456 üzenetére
Mint említettem, a korábbi LTS-ek születésükkor is stabilak voltak, sőt még a Win7 se kínált meg lépten nyomon pereccel(lefagyni láttam már vastagon). Viszont a oneiric után aggódtam hogy ez is átok rossz lesz, de nem gondoltam volna, hogy ennyire hasznavehetetlen lesz. És jelenlegi állapotában a 10.04 kihalása után se jöhet szóba.
-
floatr
veterán
válasz
MacCaine #49433 üzenetére
Ergo megkapnád ingyen, de akik feltelepítik, és szorgosan hibajegyeket küldözgetnek, azok is ingyért dolgoznak neked
nice
Megjegyzem h én eddig nem botlottam bele egyetlen olyan hibába, ami miatt ne tudnám használni. Egyedül tán a remmina pakolgatja rossz pozícióba az ablakainak tartalmát, amíg át nem méretezem. Ellenben minden sokkal passzentosabban megy
-
Eastman
addikt
válasz
MacCaine #49389 üzenetére
3 db HDD van itt az asztalon. kettőnél hibát ír, a régi ubuntu meg bebootol. Az nem lehet, hogy nem jó a telepítő CD? Hash-t ellenőriztem kiírás előtt, az OK volt.
aldebaran
Ma csekkoltuk a vinyókat, jók ezek. Tutter, hogy valami piti kis beállítási vagy csatlakozási hiba van, de nem jövök rá.
Nem lehet egy használt HDD-re win nélkül egy ubuntut felkúsztatni a saját telepítőjével???
-
Mukorka
addikt
válasz
MacCaine #49109 üzenetére
Megpróbálom csak nemtom a többi gép mért eszi meg akkor. Van még egy linuxos gép meg egy wines, plusz telók. Persze azoknak nem lesz baja , ennek a fránya inspironnak meg lehet pont az kell
Ebből minden esetre már csak holnap lesz valami, most már sörözés van.
Egyébként jól látom hogy az első hsz-ben van leírás hogy win telepítés után hogy működjön az ubuntu is? Felraknék egy win8 bétát hogy esetleg a diablo 3 menjen ezen is mert eddig csak munkagépként üzemelt és ahhoz elég a linux is. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MacCaine #48981 üzenetére
Az a bajom, hogyí nem szeretném megint újrarakni a W7-et....
Eleinte legalább látta az Ubuntu/Kubuntu telepítő a partíciókat, de mióta csökkentettem a számukat 3-ra (+ az üres hely, ahová szeretném), azóta nem is látja őket. Csak a teljes legyalulással települne, ha egyáltalán. Ma elveszítettek egy potenciális , jövőbeni Linuxost....Amúgy lehet, hogy a gépem BIOS-a okozhatja? Már lövésem sincs. Winhez most szedem a frissítéseket (lesz vagy 2-3 óra), meg a holnapi napom rámegy a programok és a munkáim visszapakolására. Egyelőre elég volt belőle....
(#48980) szeva000: nem vagyok elég kitartó, a 4 napos ünnepből ígyis kettő arra megy el, hogy visszajussak a tegnapi állapothoz....
-
Lacces
őstag
válasz
MacCaine #48975 üzenetére
Kernel Linux 3.2.0-24-generic.
Ebből a leírásból párat felhasználtam. https://wiki.ubuntu.com/Kernel/PowerManagement/PowerSavingTweaks
Így valamivel jobb, de ha még lehetne akkor faraghatnánk belőleAmd drivert (gpuhoz) és Jupiter progit felrakjam szerinted?
-
-
-
-
-
leslieke
Jómunkásember
-
törölt tag
válasz
MacCaine #48689 üzenetére
main server van most beállítva, de azon sem tlaál semmit... amúgy elvileg a -d kapcsolóval a development ágat is fel kéne tegye, a -p-vel meg a proposed ágat is, és egyikre sem cisnál semmit...
szerk.: nah, wow, most megpróbáltam -d nélkül és úgy megtalálta
amúgy torrentről töltsétek, az csak gyorsabb lesz, ha többen használják
-
God Vazzeg
veterán
válasz
MacCaine #48504 üzenetére
A YOUR_IP az gondolom az ip amit szeretnék neki adni, tehát egy 192.168.1.10 mondjuk..
root@god-linux:/sbin# ifconfig ra0 inet 192.168.1.99 up
SIOCSIFADDR: Nincs ilyen eszköz
ra0: ERROR while getting interface flags: Nincs ilyen eszköz
ra0: ERROR while getting interface flags: Nincs ilyen eszköz
root@god-linux:/sbin# -
sellerbuyer
őstag
válasz
MacCaine #48420 üzenetére
Hát örülök, hogy így összehoztalak titeket, még ha kevés részem is volt benne...
Lehet, hogy "ez egy gyönyörű barátság kezdete"...
A dd ötletet nagyon köszönöm, ha Live-al is műxik a visszaállítás része, akkor tényleg egy egyszerű, jó megoldás lehet, mert nagyjából pont azokat lehet vele csinálni, ami nekem kell és pont olyan egyszerűen.
Gondolom, cron paranccsal lehet a backup részét időzíteni.
-
-
ViZion
félisten
válasz
MacCaine #48288 üzenetére
Az VIA? Ehh...
Van Via linux portal, de nekem VX900-ast sem sikerült rendesen beüzemelni, pedig ahhoz van minden -elvileg. -
törölt tag
válasz
MacCaine #48194 üzenetére
konkretan azt hiszem egyik sem.
viszont pl a tesztek logja egy circular buffer es pl ha a short self-test lemegy hiba nelkul, az extended meg nem, akkor sok short-tal ki tud forogni az extended hibas lefutasa. amivel persze nem vagy elorebb, mert attol meg a kovetkezo extended ugyanugy meghal(hat). -
Lacces
őstag
-
válasz
MacCaine #48054 üzenetére
Nekem se, ez az asszonynál levő ex-céges laptopom
Ellenben nálam mindent rendesen másolt a gépemről, szóval én azért mégis a winyózra tippelnék
Különben a laposon is meg van osztva egy partíció, arra a winnyózról lehet másolni.Egyébként igen, minden file-t ugyaza a user hozott létre, mert ugyebár a saját asztali gépét csak és kizárólag a barátnőm használja
Nekem is ez az igazán gyanús, hogy ugyanaz az owner, stb., full control jog a share-n...
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest