- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
-
vodkaboy22
addikt
válasz
#16695808 #49940 üzenetére
Én pont a hónapban váltottam ssd-re. Úgy hogy tudok pár tanácsot adni. Sajnos azt kell mondanom, ha őskövület akkor gondolom nem sata3 vagy sata2-es interface van a rendszerben ami baj, mert ezekkel lehet kihasználni az ssd-k előnyét. (Meg persze a megnövekedett adatkommunikációt is le kell tudnia reagálni a CPU-nak és ha az gyenge akkor...)
Tehát sajnos eltudom képzelni, hogy nem éreznél változást. Másrészről nem szabad 32gb ssd-t venni mer egy 64-es sokkal gyorsabb és nem sokkal drágább. Arról nem is beszélek, hogy ha van pénze valakinek akkor 128-ast vegyen és arra menjen minden softver is az opr mellé akár game is. Na az már téleg nagyon érezhető változás és ha kell csupán adatokra ott van egy winyo de csupán adatokra. Na ez lenne a lényege egy ssd-nek. De, hogy lényeges sebesség ugrás legyen ahhoz kell min sata2 illetve dualmagos cpu + valamilyen jobb chipkészlet.
Sajnálom, hogy rossz hírt hoztam de ez az igasság. -
-
aag
őstag
válasz
#16695808 #48616 üzenetére
Nemtom, RAM-om van bőven és a processzorom is gyors. Szóval valószínűleg azt a gyorsaságot nem venném észre. Viszont a GNOME2 alsó-felső tálcája hiányozni fog. Szeretem az időjárás-kijelzést, meg a Rendszerfigyelő színes kis grafikonjait. Hiába, a megszokás nagy úr. Valahogy az Unity-t nem vagyok képes megszokni. Elhibázott koncepciónak tartom, de nem vitatkozom róla. Kinek a pap, kinek a paplan...
-
-
válasz
#16695808 #47078 üzenetére
Melyik program lenne ez?
Egyébként az említett szkripttel simán rögzítheted a bekapcsolás és kikapcsolás idejét is, hiszen minden indításkor nyomathat róla adatot, a kikapcsolás ideje pedig az utolsó rögzített adaté. Minden egyes indítás mehetne külön könyvtárba, stb., csak egy kis képzelőerő kell hozzá. -
-
válasz
#16695808 #47065 üzenetére
Hát, nem tudom hogy ennek van-e értelme. Ha aláíratod a beleegyező nyilatkozatot, akkor nyilván óvatosabban fog tevékenykedni az illető (gyerek), illetve ennek tudatában megtalálja a lehetőséget a megfigyelés kikerülésére.
Akkor már inkább egyszerűbb és törvényesebb lenne valahogy szűrni a látogatható weblapokat. -
-
-
-
-
-
-
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
#16695808 #45768 üzenetére
Én használok több féle usb-s kütyüt, eddig mindet felismerte, és be is mountolta, az asztalon megjelenik az ikonja rögtön! Ubuntu-tweak-ben kell beállítani ha jól emlékszem hogy megjelenjen az asztalon, nekem tökéletesen működik. De ha nem jelenne meg, akkor is kellene hogy lásd, vagy hogy csatolható legyen, nézd meg itt: rendszer - adminisztráció - lemezkeztelő. Ha itt nem látszik, akkor a felismerés se megy már..
-
-
zed01
őstag
válasz
#16695808 #43909 üzenetére
CD Emu (Daemon Tools klón):
Újabb Ubi esetén:
sudo add-apt-repository ppa:cdemu/ppa
10.04 Ubi esetén:
sudo add-apt-repository ppa:carsten-schlote/ppa-cdemu
Majd nyomsz egy sudo apt-get update-t és telepíted sudo apt-get install csomag neve.
Egyszerűbb feltenni a Synapticot a Szoftverközpontból és abban rákeresni.
-
törölt tag
válasz
#16695808 #43818 üzenetére
iso fájlt simán fel lehet csatolni a fájlrendszerhez. először létrehozol egy mappát neki, amibe fel akarod csatolni, például:
sudo mkdir -p /media/lemez
aztán belépkedsz abba a könyvtárba, ahol az iso fájlod van:
cd ~/elérési/útvonal/
aztán felcsatolod:
sudo mount -o loop fájlnév.iso /media/lemez
ezek után meg fog jelenni az ikonja az asztalon és/vagy a csatolt kötetek közt. ott megkeresed rajta a setup.exe fájlt, és a fentebb leírt módokon elindítod.
aztán ha végeztél, vagy nem kell már az iso, akkor a
sudo umount /media/lemez
paranccsal tudod lecsatolni. érdemes valamilyen nocd patch-et használni, hogy ne kelljen minden játékkor visszacsatolgatni majd. -
Nagytalp
senior tag
válasz
#16695808 #43799 üzenetére
A playonlinux egyszerűbb szerintem.
-
válasz
#16695808 #43799 üzenetére
sudo apt-get install wine
.....
./winetricksFeltelepíted a DX-et
Aztán ha benne van a game-ek között, akkor ráböksz a Fifára.@vicces : "a make meg make install parancsok nem igazán működnek." - ezt írtad korábban, gondoltam akkor úgy kell.
A readme-ben mit írnak a telepítésről?
-
-
-
-
válasz
#16695808 #42124 üzenetére
Azt mondjuk nem tudom, hogy csinál hotspotot az Ubuntus progi, de az az alsó három valszeg kéne, méghozzá azok azok, hogy melyik MAC című kártyádon (a wifin) akarod a másik MAC című kártyádat (a vezetékest) láttatni. Igazából ez egy egyszerűbb megoldás, mint amit én mondtam, csak ugye működne.
DHCP szerver akkor kéne, ha a másik módszert alkalmazod
(wifi kártyának fix IP cím, DHCP csak ezen keresztül oszt IP-ket, és forward beállítása a két hálózati eszköz között). DNS meg még akkor sem.A telefonod látja azt a wifit, amit létrehoztál?
-
-
-
-
válasz
#16695808 #42086 üzenetére
Telefontól függ, a 6300 már működött pendrive-ként, de talán az 5800 is. Bedugod a telót, usb mód, és meghajtóként látszik. Milyen telefonod van?
@sheratan : A Win7 azért követel magának helyet :S
Nyilván nem XP-t tennék, mert az régi. Ha Win7 specifikus dolgot kérdeznek tőlem (ismerősi körben ugye az használatos), akkor szeretek tudni válaszolni, illetve melóhelyen is Win7-eket supportálok, tehát kell tapasztalat -
-
válasz
#16695808 #41613 üzenetére
Nem vagyok Lubuntus, csak VirtualBox alá van telepítve mint tesztrendszer. Én megelégedve használom jelenleg a Unity-t.
Támogatott LTS kiadás jelenleg a Lucid Lynx, vagyis a 10.04. A következő a 12.04 lesz amit értelemszerűen jövő áprilisban adnak ki és már 5 évig lesz támogatott. Ezek rendre két évente jönnek, szóval egészen könnyű előreszámolni.
Ha újrateszed a Lubuntut tisztán, akkor az maximum annyival jobb, hogy nem lesz például Pulse Audio, meg több felesleges csomagtól is megszabadulsz. -
-
-
-
válasz
#16695808 #41063 üzenetére
Nem privátban küldöm, sokaknak hasznos lehet
x11vnc -display :0 -gui none -passwd jelszoamiveliranyitodagepet -viewpasswd jelszoamivelcsaknezed -rfbport 5900 -bg -http -forever
Ezt tedd be az automatikus indításba.
Ha gui=tray, akkor lesz tácaikon is.
Ha nem csak a helyi hálóról akarod nézni, akkor az 5900-as portot kell forwardolni a routeren a kérdéses gépre, persze csak otthonra ez nem kell.
Ezzel a parancssorral ráadásul generál egy Java klienst is, amivel bárhonnan ránézhetsz, vnc kliens se kell hozzá. Ez a gépnév:5800 porton érhető el ( ha jól emléxem)
-
-
Atapi
senior tag
válasz
#16695808 #41056 üzenetére
nem dolgom az ítélkezés, de tudj róla, hogy tilosban jársz. én az előző hozzászólásomban a vino-serverről beszéltem, amiről a képet linkelted az ezt megelőző hozzászólásodban. ennek beállításainál vedd ki a pipát az irányítás elől, mert ha elkezded rángatni a gyerek orra előtt a kurzort, az levágós, illetve alul az értesítési ikon nyilván ne jelenjen meg.
@(#41057) hcl: azért naiv módon feltételezem, hogy a munkahelyi gépeknél a felhasználási szabályzat tartalmazza annak lehetőségét, hogy ezt csinálják. ez kb olyan, mint a telefonhívások rögzítése. előre fel kell hívni rá a figyelmet, és akkor szabad, vagy az inkriminált fél eldönti, hogy ilyen feltételek mellett vállalja-e a dolgot. a felmerült esetben erről ugye szó sincs...
-
válasz
#16695808 #41055 üzenetére
Én vnc-t írtam, ami az x11vnc csomaggal telepíthető a szoftverközpontból. A Gnome (vagy mi az a képernyőn) távoli asztalát nem ismerem
@atapi : Egyébként elég sok melóhelyen van ilyen cucc, ami figyeli, hogy mozgatod-e az egert munkaidőben... Az is legalább ennyire törvénytelen. Na meg jelen esetben a megfigyelt user érdekében történik a dolog.
-
Atapi
senior tag
válasz
#16695808 #41049 üzenetére
a sima beépített távoli asztal esetén is beállítható, hogy ne kérjen megerősítést a kapcsolódáshoz, illetve hogy ne jelenjen meg az értesítési területen a kapcsolódási értesítés. mindazonáltal azt vedd figyelembe, hogy a felhasználó tudta nélküli kukkolódás nem csak hogy etikátlan, de a törvény szerint büntetendő is.
-
válasz
#16695808 #41051 üzenetére
Nemtom terminál nélkül megy-e, mert a vnc szerver alapvetően egy parancssoros program. De igazából nem nagy ügy a tőlem kapott parancssort betenni egy file-ba, amit megjelölsz futtathatónak, és beteszed az automatikus indulásba. Bár ez megy terminál nélkül is mondjuk...
Egyébként az automata bejelentkezés nem érdekli, mert nem a user jelszava kell, hanem neked kell megadni egy jelszót a vnc-hez. Azaz kettőt : az egyikkel full controlt kapsz, a másikkal csak látod, amit csinál a user. (Nálam is automatikus bejelentkezéssel megy a gép, és indul magától a VNC is, hogy távolról elérjem.) -
válasz
#16695808 #41049 üzenetére
Próbáltam, és korábban le is írtam
Este tudok küldeni megfelelő scriptet vnc-hez. Annyi a lényeg, hogy úgy indítod el a vnc-t hogy legyen view password, amivel csak nézed a képernyőt, és ne tegyen ki tálcaikont. Így nem fogja észrevenni a szerver (amit nézel) felhasználója, hogy te látod, mit csinál.
Egyébként igen, az automatikusan induló programokba kell betenni a megfelelő vnc parancssort. -
-
floatr
veterán
válasz
#16695808 #40731 üzenetére
Óóóóóte
Aszongya, röviden:
Ha alkalmazások indulnak el bejelentkezés után, annak két oka lehet: autostart, és automatikusan elmentett session (újraindítja az alkalmazásokat, amik kilépéskor futottak). Ezeket lehet orvosolni a következőképpen:
-- autostart: bepötyögöd terminálba h xfce4-autostart-editor, és kiszeded azt, ami érzésed szerint zavar téged
-- session: xfce menü, Settings Manager -> Sessions and Startup (tab General) -> "Automatically save session on logout" pipa kiEz utóbbit nem tudom h lokalizáltam milyen formában van elnevezve, de talán így már megtalálod. (saccra: beállítások -> munkamenetek ("általános" fül) -> "munkamenet automatikus mentése kilépéskor")
(#40733) sh4d0w ez még rajtam sem segítene
-
sh4d0w
félisten
válasz
#16695808 #40731 üzenetére
Google translate csodákra képes, pl. ilyenekre:
"Az én alkalmazások mindig akkor kezdődött, amikor tudok belépni
Két lehetséges oka az alkalmazás elindítása: A mentett az utolsó ülésen, vagy szerepel az auto indult alkalmazásokat. Kövesse 1 A két alábbi lépéseket, hogy megszabaduljon az alkalmazások.
Indítsa el a xfce4-autostart-editor , és távolítsa el az alkalmazás (ok). Manuálisan is törölni ezeket a fájlokat ~/Desktop/Autostart és ~/.config/autostart .
A legtöbb időt lezáró összes alkalmazást, és mentse a munkamenetet, ha logout elegendő. Ha ez nem működik, vegye ki a tartalmát a ~/.cache/sessions/ könyvtárban, amikor nem bejelentkezve És ha nem akarod xfce emlékszem minden ülésen meg kell kikapcsolni (törölje) "automatikus mentése session kilépéskor "a Beállításkezelő → Sessions és a Startup (tab Általános)" -
floatr
veterán
-
-
válasz
#16695808 #40575 üzenetére
Aszony is azon nyüszögött, hogy ő szeretne Unityt, mert az milyen jó (az egyik laptopra, amit ő használ - P4/3GHz, 1Gb RAM, Ati Mobility Radeon) az XP mellé. Nagyon ritkán rúgja be azon a gépen a Linuxot, a Unityt talán egyszer ha használta, de az annyira tetű volt, hogy az borzalom. (Aztán megdöglött a gép, és most egy ideig a Lubuntus Lifebookot viszi, ha kell neki valamire
)
-
aag
őstag
válasz
#16695808 #40444 üzenetére
Tehát 11.10-et xfce4-el? Én próbáltam minimalból ezt, de nem jött össze. Nem tudtam "csak ezt" felrakni. Mi lehet a legjobb módszer, hogy a nemkívánatos dolgok (Unity, GNOME3) ne menjenek fel?
Ja-igen, két nap babrálás után feladtam a 11.10-es KUBUNTUT is. Miután megjavítottam háromezer dolgot és még huszonháromezret kellett volna, egyszerűen feladtam. Csinálja akinek három anyja van. Nekem már egy sem él...
-
sh4d0w
félisten
válasz
#16695808 #40392 üzenetére
Ha Kubuntut telepítesz, az máshogy néz ki, de a filozófia és a használat szinte ugyanaz. Ha a már meglévő Ubuntud mellé teszel fel kubuntu-desktopot, akkor bejelentkezésnél választhatsz a kétféle felület között. Ettől függetlenül, mivel mindkét DE könyvtárai telepítve vannak, szinte biztos, hogy bármelyik felületet is indítod, a másik programjait fogod tudni használni alatta.
Én pl. GNOME-on K3b-t használod optikai írásra.
-
aag
őstag
válasz
#16695808 #40392 üzenetére
de akkor a kubuntu az teljesen más lesz mint az ubuntu, gondolok itt a programokra stb ?
Szerintem igen. Eleve mások a default programok, más a menükialakítás és nem azonosak a gnómos programok kde-s megfelelői sem. Mondhatni nem lehet felismerni az ubuntut a kubuntuban. Szerintem helyesebb úgy fogalmazni, hogy a kernelen kívül szinte semmi sem azonos.
Más: Nem kellene egy tisztán KUBUNTU-s fórum is?
Más: Hol van a kubuntu 11.10-ben a frissítéskezelő? Sehol sem találom.
-
-
Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest