- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Aktív témák
-
biker
nagyúr
Kicsit ignorálva lettem, de legalább megkérdem, mitől lehet ez a következő (hasonlóan jártam egyszer, de más hibaüzenettel)
most konkrétan nem indult a gép, ubi 10.04
hiba: 6. mp-ben initram hiba, unable to mount pár mappára, konkrétan a sys, proc, tmp, és nem indul, üzenet: try bootarg.......ezt olyan 20 restart próbára, ha hagytam, akkor 75mp múlva elkezdi az usb-ket egyesével checkolni, 320mp után jut el az usb4. portig, ekkor restart
(hasonló eset másik gépen a grub jelzett hibát, nem indult, ott is initram hibaüzenet jött)
beteszek egy live 10.04 lemezt, elindítom, látom, a lemezen fent van minden, amit előtte nem talált (sbin mappát hiányolta)
restart, lemez ki, gyári ubuntu ELINDUL(!) és felajánlja a lemez javítást, javítás F-el, kiírja a /tmp mappát javítja, majd restartol, és működik, 4x restartoltam azóta, pörög mint gép
wtf?
-
biker
nagyúr
Úgy néz ki, okosok kinyírták az ubuntut, amin localhostban xampp-al futott egy adatbázis is.
Az hol tárol adatot? minden az /opt/lampp mappák alatt van, vagy ott csak a futtatható állományok, és az adatok máshol vannak? Feltéve ha azt a mappát még megtalálom.
Mert nem emlékszem, a deja dup mit ment, mit állítottam be neki -
biker
nagyúr
Gyors segítség kellene!
Embereim, akiknek felraktam az ubi 10.04-et, valamit elkúrtak, és eltűnt a teljes felső menü (alkalmazások, helyek stb) menüvel, csíkkal együtt, emiatt még a teamviewert se tudják elindítani, hogy belépjek, és azt a programot se, amivel dolgoznának.mi a rákkal lehet ezt visszahozni? mint pl mac-en az alma+D a dock elrejtése-mutatása?
vagy a kedvencem a wines ctrl+alt+nyíl a képerny forgatása? -
biker
nagyúr
tudtok javasolni ubuntura vonalkód nyomtatót? vagy legalábbis olyan etikettnyomtatót,, ami nyomtat ubi alól mondjuk png-be generált vonalkódot?
a normál vonalkód nyomtatók nem mennek csak win alól -
biker
nagyúr
megvettem a vonalkód olvasót, tysso 4500, mondván, ps/2, nem lehet usb driver hiba.
ahha, rohadtul semmit se csinál.
amig el se indítom a gépet, addig inden vonalkódra csipog, elindul az ubuntu, egy vonalkódot lecsipog, nem küldi ki sehova, és többet nem olvas restartig.valami ötlet???
-
biker
nagyúr
erre valaki?
vonalkód olvasó -
biker
nagyúr
üdv
PS/2-es vonalkód olvasóval kevesebb eséllyel lesz gondom mint USB-vel?
lévén ott kisebb a driver ütközés?
csak mezei EAN/UPC 8000Ft kategória leolvasó lenne.
Van javasolt típus? -
biker
nagyúr
válasz
Kendek #37904 üzenetére
Nem ertelek, de csak ujratelepites utan lett ujra language support
Fel is telepitette a magyart
A tulaj szerint mikor o felrakta, akkor a nyelvi csomagok telepitesebe jott gikszer, de nem birta elmondani, hogy a net szakadt vagy kenyszerrestartolt, de ott szakadt felbe, lehet az tett be nekiInkabb az erdekelne meg, hogy a rakba hasznalhatnam a beepitett huawei modemet 3G kapcsolatra, ha belso usb porton van win szerint, de lsusb nem mutat ilyen eszkozt, es a gnometarcsazo sem lat modemet
-
-
biker
nagyúr
Hp mini 1010 netbook (vodafone) beepitett 3g modemet hogy lehet mukodesre birni?
Illetve a 11.04 miert 60-70%ban angol?
Ennyre nem lokalizalt?
Tegyek fel 10-est? -
biker
nagyúr
hogy lehet az ubuntu netbbok remixből kiütni a mókolt ablakkezelőt, és visszatérni a síma ubuntu desktop-hoz?
ez a "mindenfullscreen" rendszer egy irtó buggal küzd, a weblapok felbukkanó ablakai, és a kényszerített lebegő kisablakok esetén, amitől néha beragad egy ablak, bezáró és egyéb lehetőség nélkül, minden réteg felett, és ekor csak logout-login segít, mert mindent kitakarés unom!
-
biker
nagyúr
kicsit korábban írtam a nem működő külső hdd-ről.
leteszteltem másik noti+ubuntu+win rendszerrel
Win7 látja, ntfs 120GB
ubuntu nem látja.Lemezt kivéve másik hdd fiókban nézve az ubuntu formázatlan 120GB-nak látja, particionáláson kívül mást nem enged
ez mi a rák lehet?
-
biker
nagyúr
mindenféle forrást kipróbáltunk, de nem lett jobb
vagy zöld, vagy lila, vagy csíkos, de tv out nincsenati catalyst driver nem akar felmenni, a csomagokból feltelepülni hajlandó driverek meg egyike sem oldotta meg a problémát
-
-
biker
nagyúr
jah, igen, még egy kérdés, mert holnap megyek ehhez a sráchoz, akinek a gépére tettem ubit.
van egy külső hdd, ami az asztali gépén elindul, korábban XP-n elindult, ubuntu óta ezen a gépen felpörög, de nem inicializál, csak mozgatja a fejet (hallomásra tipikusan a kevés táp jelenség, mozog a fej, de nem éled fel)self powered 2,5" hdd ház
ezen mit lehet segíteni? míg XP volt, működött rendesen.
-
biker
nagyúr
sorry, x1600 van benne, nx9420
winen jó volt a kép -
biker
nagyúr
havernak raktam fel ubit egy hp laptopra (centrinós, így elvileg intel vga)
ugyanaz a gondunk, mint nővérem gef6200-én volt, tv out képe zöld alpon kocka krix krax.
tv out (második monitor kimenet) nem állítható 59Hz alámi a megoldás a jó tv outhoz?
-
biker
nagyúr
király, megy a TBird importáltva
A felső menüben van egy launchpad(indicator applet), aminek nem jövök rá, hol kell beállítani.
srác tbirdot akar, de az mindenképpen evolutiont akar indítani.
Nem lehet átállítani? -
biker
nagyúr
win thunderbird mail mappáit be tudom majd adni az ubuntus thunderbirdnek?
win csere esetén síma copy kellett csak, és ment a progi minden kérdés nélkül -
biker
nagyúr
ok, megvan, a /opt/lampp/htdocs mappát chownal magamévá tettem, ide már így tudok másolni, és megy a php és mysql is.
azért elég nyögvenyelős így
ntomka: mondjuk az a baj, hogy úgy kell kitalálni, hova pakolhatok fileokat, no manual info, és a mappa is fejtörést okozott, és stb
-
biker
nagyúr
van-e ubuntura valami összefogott, egyben mindent lerendező apache-php-mysql beállító-telepítő csomag/program, vagy mindent egyesével kell, és pl apache-ot terminálban berhelni?
és miért nincs jogom a /var/www-ben BÁRMIT tenni? ez a localhost helye, de nincs jogom, nekem, mint egyedüli usernek, sudo után sem
-
biker
nagyúr
ubuntu 10.04-en van remény egy pctv 110i (PCI analóg) tv tunert használni, időzített felvétellel, mindennel?
sajna XP drivere van csak, vista alatt is szenvedés volt, de win7-re meg semmi sincsen.
akkor már rávenném nővérem, használja az ubuntut -
biker
nagyúr
van nékem egy gigabyte t1028x netbookom, benne intel hda hang. most vetem észre, hogy a mikrofont nem érzékeli, nincs semi reakció
van tippetek erre?
-
biker
nagyúr
a letesztelt jolicloud kinyírta a wubim wubildr-grub párosát.
hogy tudom kijavítani?
már a bootmenünél az ubira is joli indult, uninstall után "no wubildr", és nem indul a jól bejáratott ubuntum -
biker
nagyúr
lsusb szerint pixaart graphic, de az usb id-re rákeresve külföldi fórumok szerint esélytelen...
-
-
biker
nagyúr
üdv
major problem
ismerősnek feltettem ma a 10.04-et. minden fa..a, kivéve a genius ilook 317 usb webcamet.
van bármi tippetek rá? googleben nem sok megoldást leltem -
biker
nagyúr
válasz
ntomka #28391 üzenetére
mihez képest több memóriát?
netbookra Win7 volt, kénytelen voltam venni 2GB ramot, mert startup után 600-700MB foglalás volt, ami hamar elérte a 980MB-ot, amikor elkezdte kiüríteni a ramot, olyan 500MB-ig
Ehhez képest a 10.04 netbook edition induláskor 165-190Mb-ot foglal, és 0MB swap, még sosem értem el az 1GB határt
Win-en a 2GB mellé 2GB swap+2GB sd a rendszer turbo boost-hoz, és símán elérem a 85-90%-os foglalást
-
biker
nagyúr
egy hiba, kép elforgatást nem követi se a tapipad, se a touchscreen
-
biker
nagyúr
válasz
Brutforsz #28343 üzenetére
ja, csak marhára no file
ez az n+1 nem működő leírás.nem hozott létre ott ilyen fileokat, apt szerint minden telepítve
gyári evtouch driver nem telepedik, szar az installer, szerinte nincs blacklist file, hogy letiltsa a ygári usbtouchscreent
holott van
szerinte xorg.conf sincs, stb -
biker
nagyúr
3 hete küzdök a gigabyte t1028 + ubuntu touch megoldással, lassan 15 "megoldás" a netről, de még egyik se jó
-
biker
nagyúr
kicsit szívok 10.04 netbook és egy netbook-al.
minden fa..a, minden szép, gyors, meg jó, csak épp
- nincs egér tapipad (multitouch)
- nincs touchscreen, illetve kb fél képernyőnyit téved.már rátoltam a touchscreen panel settingses javasolt csomagokat, csak nem tudom, hol érem el
tanács?gigabyte T1028x
-
biker
nagyúr
wubival felraktam a 10.04-et, ami jó volt, aztán a netbook verziót is egy r61i-re, ami kb 6x erősebb egy netbooknál.
nos, használhatatlanul lassú. egy egy ikonra a kurzorkeret reakció 10-15mp!
ez mi a szar lehet? így fel se merem tenni a netbookomra -
biker
nagyúr
ha valaki használ wubit, akkor a grub leírást küldje el
mikor lefotóztam a régi, még működő képernyőt, lemaradt a vége, így nem tudom, hogy kell a loop0-ra beállítani a root.disk image-t
és emiatt nem tudom bebottoltatni ezt a szétesett kerneles ubuntut. -
biker
nagyúr
válasz
frescho #25216 üzenetére
no, elkezdett bootolni, csak elcsesztem a /dev-nél, mert itt a wubin nem símán /dev/sda_ valami, hanem az image mountolásnál kell egy hoszabb parancsot megadni, majd beírom azt, amit a még működő grubból mentettem. majd este letesztelem.
jó grub volt
most alapból ennyit csinál boot helyett
és eddig sikerült eljutni, vagyis rosszul adtam meg a root particio helyét.szerintem este lesz időm, beröffentem
csak zavar, hogy a beépített script is el tudja qrni a rendszert.
-
biker
nagyúr
válasz
frescho #25199 üzenetére
hát, most már a régi sem bootol, lévén meghalt a grub valamiért.
leállítottam a kernel telepítést 10perc után, majd újra kijelöltem újratelepítésre, lezajlott állítólag.
restart, és nincs grub, helyette van egy parancssorom, és egy üdvözlő szöveg, hogy minimal commands are possible, stb, és ls parancs ok, meg valamivel tán el is tudnám indítani a rendszert. csak nem tudom mit indítsak el innen parancssorból.linuxon így nem akadt még szét nekem semmi.
-
-
biker
nagyúr
válasz
Kendek #25191 üzenetére
kicsit jobban olvasd el...
- frissítettem
- régi kernel is megvan, új is megvan.
- új kernellel kernel pánik a mellékelt képpel fagy le
- régi kernellel működik
- 5 reboot volt, se normál, se recovery módban nem indul az új kernellelmi a hiba a mellékelt képen, és azt hogy oldjam meg, hogy menjen az új kernellel? miért nem találja és mountolja a filerendszert?
-
biker
nagyúr
Tudjátok-e, mely érintőképernyős net/notebook megy linux, leginkább ubuntu alatt?
egyrészt olyat láttam, hogy 2.6.30 (ha jól rémlik) kerneltől native multitouch támogatás van, ellenben mindenhol azt olvasom, szinte egyik se megy linuxon.
Lenovo s10-3t lenne a célpont, netán gigabyte t1028
-
biker
nagyúr
elfelejtettem az ubi jelszavam
nem tudok belépnivan valami reset password mint Mac-en?
-
biker
nagyúr
Tabletet vennek, es win helyett ubit tennek ra. Pl lenovo x200 vagy toshiba m400
Kell valamire ugyeljek vetel elott, van olyan modell amivel nem minden mukodik?
Elore is koszi
Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Xbox Series X|S
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged