- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Nincs neki jelentősége, talán csak pont akkor frissítettél amikor éppen bekerült a tárolóba a csomag. Egy kis ideig fennállhat olyan probléma, hogy nem lehet beszerezni a tárolóinformációkat, vagy az ellenőrzőösszeg nem felel meg, esetleg, hogy a listában szereplő csomag még nincs a tárolóban. Rend szerint pillanatok múlva megoldódik az összes ilyen jellegű probléma.
-
viw
aktív tag
még egy hasonlóság win és ubi között.
az idő elteltével mintha lassulna....:/
r@r-lap:~$ sudo glxspheres
[sudo] password for r:
Polygons in scene: 62464
Visual ID of window: 0x93
Context is Direct
OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
2.983280 frames/sec - 3.031919 Mpixels/sec
1.873787 frames/sec - 1.904338 Mpixels/sec
1.868978 frames/sec - 1.899450 Mpixels/sec
1.874799 frames/sec - 1.905366 Mpixels/sec
1.881431 frames/sec - 1.912106 Mpixels/sec
1.875601 frames/sec - 1.906180 Mpixels/sec
1.873638 frames/sec - 1.904186 Mpixels/sec
1.865350 frames/sec - 1.895763 Mpixels/sec
1.873013 frames/sec - 1.903550 Mpixels/sec
1.858955 frames/sec - 1.889263 Mpixels/sec
1.854964 frames/sec - 1.885208 Mpixels/sec
1.875118 frames/sec - 1.905690 Mpixels/sec
1.878006 frames/sec - 1.908625 Mpixels/sec
1.878376 frames/sec - 1.909001 Mpixels/sec
1.834699 frames/sec - 1.864612 Mpixels/sec
1.804305 frames/sec - 1.833723 Mpixels/sec
1.841727 frames/sec - 1.871754 Mpixels/sec
1.813314 frames/sec - 1.842878 Mpixels/sec
1.868861 frames/sec - 1.899331 Mpixels/sec
1.873363 frames/sec - 1.903907 Mpixels/sec
1.828694 frames/sec - 1.858509 Mpixels/sec
1.806840 frames/sec - 1.836299 Mpixels/sec
1.816423 frames/sec - 1.846038 Mpixels/sec
1.805536 frames/sec - 1.834974 Mpixels/sec
1.830927 frames/sec - 1.860778 Mpixels/sec
1.859636 frames/sec - 1.889955 Mpixels/sec
1.878324 frames/sec - 1.908948 Mpixels/sec
1.825776 frames/sec - 1.855544 Mpixels/sec
1.831569 frames/sec - 1.861431 Mpixels/sec
1.822749 frames/sec - 1.852467 Mpixels/sec
1.877338 frames/sec - 1.907947 Mpixels/sec
1.857103 frames/sec - 1.887382 Mpixels/sec
1.864942 frames/sec - 1.895348 Mpixels/sec
1.834491 frames/sec - 1.864401 Mpixels/sec
1.822206 frames/sec - 1.851916 Mpixels/sec
r@r-lap:~$ sudo optirun glxspheres
Visual ID of window: 0x21
Context is Direct
OpenGL Renderer: GeForce GT 525M/PCIe/SSE2
118.278097 frames/sec - 120.206503 Mpixels/sec
123.625496 frames/sec - 125.641086 Mpixels/sec
121.909388 frames/sec - 123.896999 Mpixels/sec
122.963896 frames/sec - 124.968700 Mpixels/sec
119.789056 frames/sec - 121.742097 Mpixels/sec
122.586061 frames/sec - 124.584704 Mpixels/sec
123.416390 frames/sec - 125.428570 Mpixels/sec
123.971063 frames/sec - 125.992287 Mpixels/sec
121.879481 frames/sec - 123.866604 Mpixels/sec
122.186385 frames/sec - 124.178512 Mpixels/sec
r@r-lap:~$ -
alfa20
senior tag
újra raktam, de most meg ezt írja ki:
@ubuntu:~$ optirun glxspheres
[ERROR]Cannot access secondary GPU - error: Could not load GPU driver
[ERROR]Aborting because fallback start is disabled.az intellel elindul, de az nagyon harmat:
@ubuntu:~$ glxspheres
Visual ID of window: 0x92
Context is Direct
OpenGL Renderer: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
2.533044 frames/sec - 2.826877 Mpixels/sec
1.580421 frames/sec - 1.763750 Mpixels/sec
1.601097 frames/sec - 1.786824 Mpixels/sec -
alfa20
senior tag
Hát én kipróbáltam ezt, de csak annyit értem el, hogy azóta nem indul, elkezd betőlteni aztán egyszer csak a nagy fekete semmi, azt se kép se hang, de a "Ctrl+Alt+Del"-re legalább reagál, helyre állítóban el tudom indítani, de ott csak konzol van, de az nekem nem megy, azt hiszem reinstall lesz belőle.
-
-
Itt a magyar és itt az angol nyelvű wiki.
Lényegében az elkészült .iso (Hybrid ISO, amiket Mavericktől felfele készít a Rendszerment) fájlt írhatod fel vele a pendrive-ra, azon pedig úgy fog viselkedni mintha optikai adathordozóról futna. Gyorsabb és biztosabb mint bármely más indítólemez-készítő alkalmazás, de persze korlátozottabb is. Persze nem csak erre jó a dd, számos szituációban hasznát lehet venni.
De azért lássuk a .iso-s példát:sudo dd if=rendszerment_live_2012.02.14..iso of=/dev/sdX bs=4096
A Rendszermenttel kapcsolatos javaslataidat jelezheted itt a fórumban (vagy mondjuk az ubuntu.hu-s témájában) vagy akár privátban is. Természetesen mindent elolvasok és fontolóra veszem az beépítést. De ígérni nem ígérhetek semmit, viszont a jó és megvalósítható ötletek természetesen helyet kaphatnak egy későbbi verzióban.
-
-
ViZion
félisten
XP-met örökké hegesztettem, játékhoz minden órajel kellett... W7-el nem jársz jól, sokkal barátibb, nem nagyon kell hegeszteni. Ha kalandozni akarsz, akkor telepíts virtuális gépre, vagy live USB-re különféle disztrókat... nagyon érdekes! Meg ugye itt is vannak az apró hegesztése, én is ezzel ütöm el az időmet: SSD optimalizálás, NTFS felcsatolás, XBMC és pár progi hegesztgetése, nautilus okosítása... meg ma 3D film lejátszót hegesztettem alá, de még XBMC-ben nem megy, pedig a plugin aktív. Keress "hőstettteket", de legyen mentésed
-
Valóban, eléggé hervasztóan lassan folyik a fejlesztése. Az offline fsck is csak most fog hozzá elkészülni nemsokára, bár ezen kívül a modern funkciói működnek. Ezzel mondjuk annyira nem is lenne baj, csak az esetleges instabilitástól eltekintve eléggé lassúcska is még az ext4-hez képest. Bár az újabban beépített LZO tömörítéssel néhol már-már egész jó teljesítményt produkál, de úgy általában inkább csak akkor közelíti meg jobban, ha a biztonsági funkciókat kikapcsolja az ember.
Amúgy annyira nem is érződne a teljesítménykülönbség, de a legrosszabb, hogy a csomagműveleteknél eszméletlen lassú (dpkg), 3-4-szer több idő kell csomagok telepítésére mint ext4-nél. Erre mondjuk van megoldás, csak valamilyen szinkronizálást kell kiiktatni, van erre egy annyira azért nem jól karbantartott PPA.
Szóval egyelőre nem ajánlott annyira a használata, inkább csak tesztelői célra. -
törölt tag
ez a BTRFS dolog engem is érdekelne. elvileg ezt akarják bevezetni majd alapértelmezett fájlrendszerként a jövőben, ha jól tudom, de nem tudom ez az átlag halandók számára milyen előnyökkel járna. illetve, hogy elképzelhető-e valaha, hogy ZFS-t kapunk linux alá, arról nagyon jókat olvastam/hallottam, csak a licensze nem engedi, hogy betegyék a támogatását...
-
Nowhereman
őstag
Az SG.hu-n is volt a cikk.
Norvégiában tiltották meg az állami szerveknek a Google felhő használatát. Különben pedig a Patriot Act személyében minden amerikai cég minden szerveréről(az Amerikán kívüliekről is) köteles minden információt átadni az amerikai kormányszerveknek. Máskülönben meg a bizalmas infokat éppen a Google-féle infokufárok elől szokás rejteni, nem pedig rájuk bízni...
-
Na ez az, azt kéne tudni, mit ír ki
Amúgy nézd meg a többi menüpontot is, az lehet jobban fog menni. ACPI-vel is veszhet össze, meg hátha safe mode-ban elindul.@Vizion : Nekem isitt figyel az Android 1.6 x86 ISO, virtuális gépen szórakoztam vele, de nem sok mindenre jó. Mondjuk a későbbiek meg mind egy-egy hardverre vannak optimalizálva.
@ viw : Meg tudom érteni az adott államot, mert ez tényleg elég nagy biztonsági rés.
-
-
Ha jobban megnézed, akkor az összes támogatott stabil kernelből jönnek ki időről időre javítókiadások. Például a 2.6.32-es kernelből már az 55. kiadású a legfrissebb, amit nem régebben mint e hónap 25-én adtak ki. Ezeknek semmi közük a legfrissebb fejlesztői ághoz, nem is tartalmaznak eget verő újításokat, csakis hibajavításokat. Tehát a magyarázat ennyi lenne. A 3.2-es kernelnek már a második, javított kiadását adták ki a mai nap folyamán, holnap meg valószínűleg jön a 3.3-as következő RC-je.
(#44794) cashback: Én a legfrissebb Ubuntut tudnám javasolni, egy próbát mindenképpen megér.
-
leslieke
Jómunkásember
Ilyet találtam: Program megnyitása adott asztalon
-
aag
őstag
Ha csak linuxom lenne, lehet azt tartanám normálisnak, hogy zúg a venti és forró levegőt fúj. Csakhogy nekem w7-el adták a gépet és azzal halk. Internetezéskor egyáltalán nem is pörög. Pedig ez egy i3-as proci...
Egyébként a notebookoknál a venti egyre hangosabb, mert elég gyorsan bekoszolódik, eltömődik a hűtőborda.
-
viw
aktív tag
ilyet találtam még, de nem tudom működésre bírni. (ha egyáltalán lehet)
https://fedorahosted.org/liveusb-creator/ -
-
rybank
senior tag
Na mi ez a sztrájk?
(#44287) Babetta-X Javaslom az azokra építkező disztrókat próbáld ki. KDE: Kubuntu, LXDE: Lubuntu, XFCE: Xubuntu.
Live-ban elindítod, tetszik, nem tetszik. Egy hatalmas tapasztalat.
A gépem jobbat is bír, mint az LXDE. De én a csúcssebességet bírom. Ugyanakkor nem fapad. Csak semmi csicsa.
-
A Rendszerment nem egy általános adatmentő alkalmazás, arra másik szoftvert kell alkalmaznod. A /home szinkronizálás funkciója csak egy véletlen törlés elleni védelem és nem alkalmas komolyabb mentésre.
Mondjuk a problémádon könnyedén segíthet egy egyszerű fájlkezelő is, mint amilyen például a Nautilus. -
Ezt a fajta mentést nem lehet másik partícióra elkészíteni, csakis egyazon fájlrendszeren belül működik. Ha másik partícióra akarsz menteni, akkor már fizikailag is duplázódnia kell az adatoknak. Jelen esetben pedig az adat egyszer van felírva az adathordozóra, csak a rá mutató hivatkozásból készül tartalék.
-
Lehet, de igazából minek fogyassza a ramot? Az elvileg fontosabb dolgokra kell. (És amúgy egy csomó dolog nem változik, pl. a rendszeresen látogatott oldalk grafikai elemei, azt minek cachelje le minden alkalommal a ramba? Ez asztali gép, nem zavaró, hogy egy 3cm-es, burkolat nélküli pendrive ot lóg ki a hátuljából). A lényeg a winyóreszelés hiánya
Én is gondoltam rá, hogy biztos lassú lesz, de igazából nem zavaró.
@Cpt. Pirk : Pendrive esetén annyi a különbség, hogy a ramdisk helyett a pendrive mount pointját kell megadni a rókának, és fixre beállítani az fstabban, hogy oda csatolja.
Amúgy a file-előnézet cache átrakása is jótékony, mert az mindenképpen winyó-winyó adatmozgás lenne, és helyet is eszik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez a sor megy a /etc/fstab fájl aljára, az 1024 helyére írod a neked tetsző értéket megabájtban:
none /tmp tmpfs nodev,nosuid,noatime,size=1024M,mode=1777 0 0
Aztán be kell írni az Ffox címsorba, hogy about:config, majd pedig létre kell hozni egy új stringet, aminek ez a tartalma: browser.cache.disk.parent_directory és ez az értéke: /tmp
Reboot után ellenőrizhetjük a beállításaink működését a df -h parancs kiadásával, szépen látható, hogy böngészés közben hogyan töltődnek be az adatok a /tmp-be.
Chromenál is gondolom valami módon meg lehet adni, hová kesseljen. Nekem az nem szimpi böngi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csinálsz egy ramdisket, annál gyorsabb semmi nem lesz. Linuxok ezt natívan tudják, csak egy sor az fstab fájlban. Én pl. a Firefox cache-ét tettem ki oda.
hcl: most h. mondod, tényleg.
rybank: próbáld ki nyugodtan, szerintem tök jó, és kezdőknek is egyszerű. Legalább apt-get, dselect, aptitude használatát tanulja az ember a szoftvareközpont helyett.
-
neverDell
tag
Yggdrasil... te jó ég! Még megvolt az Astoriánál a szám.tech. bolt, pontosabban akkortájt nyílt ott az első, az ő kirakatukban láttam egy fóliába csomagolt, füzetszerű CD tokot, Yggdrasil felirattal. Akkoriban még internet sem volt a környékemen, a FidoNet jelentette az elektronikus kommunikáció csúcsát.
-
Az nem másik disztró, csak egy másik ablakkezelő.
De a meglevő Ubidra is felrakhatod,a Unity mellé, és bejelentkezéskor választhatsz, mit akarsz éppen használni. Próbáld ki, megéri.@Cpt. Pirk : Azt hittem, ezen már túl vagy, azért nem mondtam
Én is szeretem ezeket a kikapcsolhatatlan dolgokat...
-
Ha nem úgy lassú, hogy mondjuk megnyitsz egy alkalmazást és csak sokára nyílik meg, hanem úgy, hogy mozgatod az ablakát és nem azonnal reagálva követi (vagy lassan nagyítja teljes képernyőre), akkor az a GPU-val van összefüggésben. De nem a hardver lehet gyenge, hanem a szoftver. Egyrészről az új Compiz még nincs annyira kiforrott mint a régi, másrészről pl. AMD-nél a nyílt meghajtóval lassabb mint fglrxvel (de annál is ki kell kapcsolni az OpenGL-nél a VBlank jelre szinkronizálást, mert akkor annál is lassú).
Érdemes kikapcsolni pl. a Unitynál az aktív elmosást (a passzív sem sokkal jobb), mert az elég erőforrás igényes.(#42612) MacCaine: Nincs megoldás, nem lehet 9.04-es kiadástól felfele Ubuntura telepíteni a 9.3-as Catalystot. A 9.4-estől felfele pedig csak a HD szériásokat támogatja, ez van, meg a nyílt meghajtó.
(#42615) vilmaboy: Én nem javaslok vírusirtót, eléggé felesleges. De azt sem javasolnám, hogy a jelszókérést kiiktasd, mert az viszont a saját érdekedet szolgálja, hogy kéri. Ha fullosan telepítetted a nyelvi támogatást, akkor annyi, ami angol maradt az nincs lefordítva.
-
Nem erre értettem, de biztosan nem lesz ilyen megoldás sem benne. Igazság szerint nem a rendszerfrissítés a fő funkciója az alkalmazásnak. Leginkább úgy kapcsolódik hozzá, hogy rendszer-visszaállítás után könnyebben lehet vele naprakésszé varázsolni a rendszerünket. Szóval nem fog központi szerephez jutni, és főleg nem lesz olyan, hogy felhasználói kontroll nélkül telepítsen bármit is.
-
Azért ilyet egészen biztosan nem teszek bele, gyanús lenne ha egyfolytában futna a háttérben és a nettel kommunikálna.
Igazából én a legtöbbet fejlesztői kiadásokat használok, így naponta akár többször is frissítek, mert mindig van mit. Szóval az értesítés hiánya igazán nem zavar, sőt, sokkal inkább idegesítő mikor valamit gépelsz, aztán felbukkan a frissítéskezelő ablaka. -
-
-
-
slippy
tag
"egyszerűen csak ki szerettem volna próbálni a 11.10-et. de valószínű igazad van abban,h. a várakozás meghozná gyümölcsét kijavítanák az esetleges hibákat."
bocsi a belevauért, de még ki is van emelve ubuntu.hu-n, hogy:
Ez a változat kifejezetten a fejlesztőknek és tesztelőknek szánt előzetes, éles rendszeren ezért a használata nem ajánlott.
-
márNemKereső
tag
Nem országspecifikus. Én egy időben rászoktam valamelyik osztrák mirrorra, amikor a második v. harmadik alkalommal kaptam valami checksum errort v. kulcs hibát néhány csomagra, onnan meg jött normálisan. Aztán nyáron ott koppantam ugyanígy, akkor viszont a magyar tükrök rendben voltak.
Szerintem valahol bugos az update mechanizmusuk, amivel a tükrök frissülnek és időnként szemetet hagy maga után a szinkronizálás. -
-
-
floatr
veterán
Mondjuk én ezt nem vágom, megmondom őszintén. Persze papíron mindenképpen jól fest az, hogy támogatott a frissítés, de miért nem újratelepítés. Nekem külön partíción van a rendszer, a home, meg még pár egyéb. Egyszerűen csak le kell túrni az előbbit, és telepíteni az újat. Hamár az ember erre adja a fejét. A frissítésből én már sokszor jöttem ki rosszul, mert a frissítést végző procedúra egyszerűen nem készülhet fel mindenre.
A legbiztosabb módszer számomra az volt, hogy a home alatti könyvtárat is átneveztem, mint egyfajta backup, és onnét túrtam vissza a beállításaimat.
Az oneiric-ről meg egyelőre nincsen jó véleményem. Ott kezdődik számomra a röhej, ami a gnome shellnél ütött szíven, miszerint a gnome3 egyelőre nélkülöz olyan alapvető dolgokat, mint a betűtípusok beállításai, és egy tweak tool-t kell hozzá telepíteni. Amellett, hogy a unity/compiz megint tele van hibákkal, amit remélhetőleg most nem külsős szabadúszók fognak javítani -- nemhogy elsőre, de egyáltalán -- a gnome3 is elköveti ugyanazokat a hibákat, amit a kde4.
-
-
ko9
addikt
Üdv!
Most próbáltam, szerintem kezelhető egér nélkül alapból is a Chromium... Rákesel Googleban valamire, fel-le gombbal tudsz lépegetni, Enterrel be a linkre, Tab-bal tudsz váltogatni stb. Esetleg próbáld meg, hogy az FF-es addonnak a nevét, egy Googleba beírod, mögé, hogy +Chromium, és hajrá.
Mondjuk ez inkább a Chrome-os topikba való szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest