- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Android Auto és Carplay utólag? A Carpodgo Mini kicsi és olcsóbb, mint a nagyok
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
-
48800 - 48701
50057 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
leslieke
Jómunkásember
-
MacCaine
őstag
Huh, még jó, hogy idejében elolvastam ezt a hsz-t, mert nekem is felajánlotta, de így nem telepítettem.

-
Nowhereman
őstag
És ki monda hogy én hülye vagyok? Az oneiric után hogy a fenébe merné az ember kipróbálás nélkül förendszerként telepíteni az ubit. Rackről megy, amíg nem jön rá a következő tesztalany. És mivel a racken már alapból van vagy 6 disztro, bocsájtsd meg, hogy nem bonyolítom a particionálást azzal, hogy home particiót csinálok nekik arra a néhány üzemórára..
Különben meg semmi gond sincs az upgrade-ekkel normális disztroknál, különben nem is létezhetne rolling release.
-
Brutforsz
senior tag
Újra előtörök szokásos kérdésemmel! Használ valaki Ubuntu Studio-t? A 12.04 LTS nagyon bejönne nekem XFCE-vel mert eddig is azzal használtam.
Most viszont lecserélték a működő Alsa-t a fos, tré Pulseaudio-ra. ICE1712 hangkártyám van (M-Audio Delta 1010LT) és nem akarja kezelni. Lspci látja a kártyát de ha használni szeretném akkor mindig a "no ICE1712 cards found" üzenet fogad a programok indításánál.
A rendszer egy Lliano A-3650 APU + HD6550 VGA. Az alaplapi kártyát letiltottam de a VGA-n lévő HDMI még mindig látszik a hangerőszabályzón. Az ICE1712 viszont csak lspci szerint látható valamint a modulja is be van töltve.
Gúúgliztam utána eleget de nem találtam működő megoldást. Van valakinek ötlete?
Nem lecserélték az ALSA-t Pulseaudiora, hanem csak elfedték vele. A PA csak leosztja a zsugát, de a motortérben továbbra is az ALSA dobog.
Kezdésnek a Pulseaudio működésébe mélyebben belenyúló alkalmazásokat lenne érdemes feltenned, pavucontrol és paprefs néven találod őket. Ha ezekben keverve sem megy a hang, ahogy szeretnéd, akkor kell nekiesni majd az ALSA-nak.
-
God Vazzeg
veterán
Jó lesz úgy néz ki, köszi
Mindjárt lejön a chrome, azzal felrakom 
Működik

2 kérdés még:
1. jelszó tárolóhoz jelszót kér állandóan, de ezt előtte se használtam, mindig mégsézem.. Ezt hogy lehetne kikapcslni, mert zavaró

2. képnézegető van-e olyan ami gyors, pici, és egyszerűen lehet háttérképet módosítani vele? 10.04-en jó volt az alapértelmezett is, jobb gomb, és rakta be háttérképnek amit akartam. -
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
Újra előtörök szokásos kérdésemmel! Használ valaki Ubuntu Studio-t? A 12.04 LTS nagyon bejönne nekem XFCE-vel mert eddig is azzal használtam.
Most viszont lecserélték a működő Alsa-t a fos, tré Pulseaudio-ra. ICE1712 hangkártyám van (M-Audio Delta 1010LT) és nem akarja kezelni. Lspci látja a kártyát de ha használni szeretném akkor mindig a "no ICE1712 cards found" üzenet fogad a programok indításánál.
A rendszer egy Lliano A-3650 APU + HD6550 VGA. Az alaplapi kártyát letiltottam de a VGA-n lévő HDMI még mindig látszik a hangerőszabályzón. Az ICE1712 viszont csak lspci szerint látható valamint a modulja is be van töltve.
Gúúgliztam utána eleget de nem találtam működő megoldást. Van valakinek ötlete?
-
Brutforsz
senior tag
Nekem olyan kellene, hogy van egy letöltött .deb csomagom, és ha rákattintok, telepítse fel. Nekem is fent van a synaptic, sokkal jobb mint a muon

aag: nem jutottam még el odáig, és engem nem is zavar

Első benyomások amúgy: mocskos gyors minden, ahogy rákattintok valamire, azonnal bent van, akár google chrome, akár egy double commander!
Minden beállításom megmaradt, a home vissza lett csatolva a helyére, és még a thunderbirdben is benne a teljes levelezésem, az accounttal együtt!
Bexarás 
Arra a feladatra a gdebit érdemes használni, van kde-s felülete is.
-
God Vazzeg
veterán
Nekem olyan kellene, hogy van egy letöltött .deb csomagom, és ha rákattintok, telepítse fel. Nekem is fent van a synaptic, sokkal jobb mint a muon

aag: nem jutottam még el odáig, és engem nem is zavar

Első benyomások amúgy: mocskos gyors minden, ahogy rákattintok valamire, azonnal bent van, akár google chrome, akár egy double commander!
Minden beállításom megmaradt, a home vissza lett csatolva a helyére, és még a thunderbirdben is benne a teljes levelezésem, az accounttal együtt!
Bexarás 
-
aag
őstag
Fent van a kubuntu 12.04 LTS, jók a benyomásaim, de lényegesen más mint a gnome volt, még szokni kell. Érdekesség: a csomagkezelője egy xar, ez a qapt megkérdezi hogy telepítse-e a csomagot, jelszót megadom, majd villan egyet, és kész.. De nem telepít semmit
dpkg működik persze, nade.. Van valami ilyen kis csomag telepítő amit érdemes volna kipróbálni?Hogy tünteted el a kpernyő jobb fölső részéről azt a kis szart? Nekem sehogyan sem sikerül.

-
Nagytalp
senior tag
Fent van a kubuntu 12.04 LTS, jók a benyomásaim, de lényegesen más mint a gnome volt, még szokni kell. Érdekesség: a csomagkezelője egy xar, ez a qapt megkérdezi hogy telepítse-e a csomagot, jelszót megadom, majd villan egyet, és kész.. De nem telepít semmit
dpkg működik persze, nade.. Van valami ilyen kis csomag telepítő amit érdemes volna kipróbálni?Nálam KDE alatt is a synaptic van használatban, abban még nem csalódtam.
-
God Vazzeg
veterán
dpkg működik persze, nade.. Van valami ilyen kis csomag telepítő amit érdemes volna kipróbálni? -
leslieke
Jómunkásember
Hogy lehet (lehet-e) visszavonni egy frissítés vagy downgradelni egy régebbi verzióra? Tegnap frissült az Adobe Flash, és azóta minden helyén vagy egy fekete semmi vagy a player gomb van, de elindítani nem lehet. 10.04. LTS-en.
-
biker
nagyúr
Úgy néz ki, okosok kinyírták az ubuntut, amin localhostban xampp-al futott egy adatbázis is.
Az hol tárol adatot? minden az /opt/lampp mappák alatt van, vagy ott csak a futtatható állományok, és az adatok máshol vannak? Feltéve ha azt a mappát még megtalálom.
Mert nem emlékszem, a deja dup mit ment, mit állítottam be nekiKicsit ignorálva lettem, de legalább megkérdem, mitől lehet ez a következő (hasonlóan jártam egyszer, de más hibaüzenettel)
most konkrétan nem indult a gép, ubi 10.04
hiba: 6. mp-ben initram hiba, unable to mount pár mappára, konkrétan a sys, proc, tmp, és nem indul, üzenet: try bootarg.......ezt olyan 20 restart próbára, ha hagytam, akkor 75mp múlva elkezdi az usb-ket egyesével checkolni, 320mp után jut el az usb4. portig, ekkor restart
(hasonló eset másik gépen a grub jelzett hibát, nem indult, ott is initram hibaüzenet jött)
beteszek egy live 10.04 lemezt, elindítom, látom, a lemezen fent van minden, amit előtte nem talált (sbin mappát hiányolta)
restart, lemez ki, gyári ubuntu ELINDUL(!) és felajánlja a lemez javítást, javítás F-el, kiírja a /tmp mappát javítja, majd restartol, és működik, 4x restartoltam azóta, pörög mint gép
wtf?

-
hcl
titán
Nekem volt már jól elsült upgrade-em, bár maradt jó sok szemét a / -en, de működött... na de ebből sem kell messzemenő következtetetéseket.
-
aag
őstag
Tökéletesen nem lehet letörölni,mert mindig marad valami függőség. Szerintem próbálkozz a google-val hátha azzal le tudod vakarni az xfce lényeges részét(ami sok helyett foglal) és arra telepíteni. Természetesen vbox-ban.
Vagy van a minimal cd, ami még nincs 12.04-ben ahogy láttam.
Bár ubuntun nem probáltam, de ha külön telepíteni kell a xorg-ot meg stb, akkor nem egy perces meló.Az alternate az nem kínál ilyen lehetőséget?
#48778 És amit felajánlott a zárt drivereknél, azzal próbálkoztál?
Tökéletesen nem lehet letörölni,mert mindig marad valami függőség.
Na, hát ezért kellene egy minimal-CD és egyből rá a MATE. Vagy valahogy így. Erre mondtam, hogy ehhez kevés a szakértelmem. Viszont ez lenne nekem a legjobb linux.
(#48784) Kendek: Megnézem, köszi! Azért jobban örülnék, ha magam tudnám megcsinálni.

-
Kendek
MODERÁTOR
Én nem így látom. Talán most a legjobb, de... (mert sajnos mindig van "de"). Szóval arról van szó, hogy kellene egy 12.04-es ubi MATE garfikus felülettel. Akkor az valóban az eddigi legjobb linux lenne. Sajnos nem elég a szaktudásom hozzá, hogy megcsináljam. Így marad a Xubuntu 12.04. Most ezt csinosítgatom, alakítgatom a pofázmányát a saját igényeimnek megfelelően. Most például azon ügyködöm, hogy ha az egér kurzorját ráhúzom a wifi kijelzésre, akkor kiírja a pillanatnyi térerőt. Sajnos nem teszi. Engem az ilyen kis dolgok nagyon tudnak bosszantani. Valószínűleg valami más hálózat-kapcsolat-kezelő programot kell telepítenem a jelenlegi helyett. De vajon melyiket?

B2man csinált egy MATE remixet, ha gondolod akkor csekkold le. Éppenséggel a Systemback segítségével lehet telepíteni. Habár nem lett 100%-os, meg alapból elég fapadosan néz ki, de fellehet tuningolni.
-
floatr
veterán
Az ziccer, hogy egy belőtt mates alapon könnyen be lehetne előzni a distrowatchon az júnitís alapverziót. Mate alatt nem áll negyedóránként keresztbe a rendszer. De nekem azért nem kicsit durva, hogy ma reggel ráfrissítek, aztán a frissítés után jelszónélkülibe vágja a bejelntkezést!
Azt nem mondta még neked senki, hogy az upgrade ritkán jó? Az alapján nagy következtetéseket ne tegyél, mert nekem eddig minden egyes próbálkozásnál összeesett a rendszer. Telepítsd tisztán, egy kis trükkel (home partíció) csökkentheted a ráfordított idődet is.
-
Nowhereman
őstag
Én nem így látom. Talán most a legjobb, de... (mert sajnos mindig van "de"). Szóval arról van szó, hogy kellene egy 12.04-es ubi MATE garfikus felülettel. Akkor az valóban az eddigi legjobb linux lenne. Sajnos nem elég a szaktudásom hozzá, hogy megcsináljam. Így marad a Xubuntu 12.04. Most ezt csinosítgatom, alakítgatom a pofázmányát a saját igényeimnek megfelelően. Most például azon ügyködöm, hogy ha az egér kurzorját ráhúzom a wifi kijelzésre, akkor kiírja a pillanatnyi térerőt. Sajnos nem teszi. Engem az ilyen kis dolgok nagyon tudnak bosszantani. Valószínűleg valami más hálózat-kapcsolat-kezelő programot kell telepítenem a jelenlegi helyett. De vajon melyiket?

Az ziccer, hogy egy belőtt mates alapon könnyen be lehetne előzni a distrowatchon az júnitís alapverziót. Mate alatt nem áll negyedóránként keresztbe a rendszer. De nekem azért nem kicsit durva, hogy ma reggel ráfrissítek, aztán a frissítés után jelszónélkülibe vágja a bejelntkezést!
-
Fooler89
őstag
Tökéletesen nem lehet letörölni,mert mindig marad valami függőség. Szerintem próbálkozz a google-val hátha azzal le tudod vakarni az xfce lényeges részét(ami sok helyett foglal) és arra telepíteni. Természetesen vbox-ban.
Vagy van a minimal cd, ami még nincs 12.04-ben ahogy láttam.
Bár ubuntun nem probáltam, de ha külön telepíteni kell a xorg-ot meg stb, akkor nem egy perces meló.Az alternate az nem kínál ilyen lehetőséget?
#48778 És amit felajánlott a zárt drivereknél, azzal próbálkoztál?
-
floatr
veterán
Jaja
Mivel egy izmosabb gépen van, így a lejátszás gyorsítására nem tudok sokat mondani, nem akadt meg egyetlen alkalommal sem, és a cpu load indikátora sem ugrik akkorát, hogy érdekeljen a dolog. A compiz megy, bár a vsync-et le kell kapcsolni. Az ablakkezeléssel van egy olyan probléma, hogy ha egy desktopon annak a széléhez igazodik egy ablak, akkor elhagyva azt a desktopot nem lehet visszaugrani oda az alkamazás ikonjára kattintva egyből, mivel az ablaka abban a pillanatban odébb ugrik 20-30 pixelt, és átlóg egy másik desktopra. Utóbbi miatt ctrl-alt-nyilak kombinációval váltok desktopot.Annyi még, hogy az opengl-es alkalmazások szemre kissé lassabbak, ha unity3d fut alattuk, de ez vszeg nem a driver problémája.
Még valami: a teljesítmény/hődisszipáció/ventillátor témában a catalyst jobb választás szvsz. Mivel notiban van, a nyílt driver eléggé aláfűtött a bal kezemnek, ami egy idő után zavaró.
-
aag
őstag
-
Fooler89
őstag
Gondolom eggyel régebbi verziót használsz és ezért mertem megkérdezni a tapasztalataidat.
-
floatr
veterán
ööö, kérdeztem h valaki próbálta-e már, hogy megy-e. Mire te kérdezted h a külön telepítős, amire én válaszoltam h igen, arra gondoltam. Még továbbra is várom, hogy valaki esetleg mondjon az első kérdésre valamit

-
törölt tag
most nézem van uj kernel szerveren is.
na majd holnap yool befrissitem vasakat. -
Fooler89
őstag
-
floatr
veterán
-
Fooler89
őstag
-
floatr
veterán
Valaki esetleg próbálta a 12.4-es catalyst drivert az új LTS-el? Múkodik-e?
-
Fooler89
őstag

[link]
Google második találat, nagyon nehéz volt......
-
aag
őstag
No ezt még kipróbálom, bár szinte biztos, hogy hanyagolni fogom ezt az egész ubuntut, mert az eddigi tapasztalataim alapján ez a 12.04 a talán legrosszabb oprendszer amivel dolgom volt(Linuxok közt torony magasan a legroszabb)

-
szaszayanou
aktív tag
Nekem inkább a G15-höz kellene, az egér annyira nem lényeges
Ott pedig csak annyit akarok, hogy G1 gomb másolás, G2 beillesztés, G3 ablak bezárás (chrome-nál) stb... tehát mind ilyen egyszerű kis parancsUbuntus doksi Annyit könnyítettek, hogy nem forrásból kell telepíteni, hanem fenn van minden tárolóban.
apt-cache search g15
Másik fórumban még ajánlották a hidpoint nevű programot is, mint alternatív megoldást.
Ennyi tool közül valamelyik csak menni fog.

-
enginev3.0
félisten
Áhhhhá, így már könnyebb

-
szaszayanou
aktív tag
Ott pedig csak annyit akarok, hogy G1 gomb másolás, G2 beillesztés, G3 ablak bezárás (chrome-nál) stb... tehát mind ilyen egyszerű kis parancs -
Nowhereman
őstag
-
enginev3.0
félisten
Lomoco nevű programra keress rá google-ben. Wine szerintem nem segítene most.
Mondjuk ha csak egy adott programban szeretnél neki funkciót adni, akkor annak a programnak a beállításai között is érdemes turkálni. Van egy terminalos parancs, ami megmondja, hogy a lenyomott egérgombot minek érzékeli a gép, és azt kell megadni. Opera alatt máskor így keltettem életre az előre hátra gombokat az MX518-nál.
Ott pedig csak annyit akarok, hogy G1 gomb másolás, G2 beillesztés, G3 ablak bezárás (chrome-nál) stb... tehát mind ilyen egyszerű kis parancs -
Nowhereman
őstag
Helló
Ubuntu mennyire támogatja a Logitech játékos cuccait? Nekem G9x és G15-öm van, és eléggé hiányolnám ha nem tudnám beprogramozni a billentyű makro gombjait. Vagy wine megoldja a logitech gaming software telepítését és futtatását?

A winera telepített drijvert még a wine alatt se fogja látni semmi. A játékvezérlők külső drájverről mennek. A Logitech holmijai viszonylag jól támogatottak a drájverben, viszont rossz hír, hogy még a Novell-Suse idejében írták az utolsó sort abba a drájverbe. Tehát próba szerencse...
-
aag
őstag
-
szaszayanou
aktív tag
Helló
Ubuntu mennyire támogatja a Logitech játékos cuccait? Nekem G9x és G15-öm van, és eléggé hiányolnám ha nem tudnám beprogramozni a billentyű makro gombjait. Vagy wine megoldja a logitech gaming software telepítését és futtatását?

Lomoco nevű programra keress rá google-ben. Wine szerintem nem segítene most.
Mondjuk ha csak egy adott programban szeretnél neki funkciót adni, akkor annak a programnak a beállításai között is érdemes turkálni. Van egy terminalos parancs, ami megmondja, hogy a lenyomott egérgombot minek érzékeli a gép, és azt kell megadni. Opera alatt máskor így keltettem életre az előre hátra gombokat az MX518-nál.
-
Nowhereman
őstag
de amióta megvették a skype-ot, azóta a linuxos kliens nem is frissült szerintem... inkább az lehet, hogy az ubuntusok rontottak el valamit, és nem passzol a skype a rendszerbe. például a szüleim xubuntu-ján meg régebben egy 11.04-es ubuntunál is az volt, hogy néha nem lehet felvenni, nem jelenik meg az értesítés, csak szól a csengőhang. vagy felveszed, és kifagy az egész skype. nálam ilyen sosem volt (kubuntu 11.04-11.10...)
rá egy hétre friisült, a kellemes mellékhatással...
-
Nowhereman
őstag
Ubuntu alatt nem megy a szkennelés. Ebben kérem a segítségeteket, mert nem értek a linux-os oprendszerekhez (egy elég gyenge konfig miatt az XP-vel fagyott, Ubuntuval szépen muzsikál).

11.10-zel egy ideig ment a beolvasás, de egy frissítés (?) letöltése után csak egy fehér csíkot olvas be. Kipróbáltam ugyanezt a szkennert (Brother MFC-240C) XP alatt (egy másik partíción van fenn ugyanezen a gépen), ott megy. Tehát nem a szkennerrel van baj.
Xsane-nel történt a szkennelés.
Azt reméltem, hogy a 12.04 megoldja a problémát, de inkább negatívabb irányba változott. Most már az Xsane nem találja az eszközt.
Van valami javaslatotok?
sane - driver fenn van?
-
szaszayanou
aktív tag
Itt van egy cikk, ami szerint a 3.3-as kernelben javították ki, de az ubuntu fejlesztők átemelték a saját 3.2-es kernelükbe. Amire tudok gondolni, hogy nem tökéletes ez az ubuntu féle megoldás. Mivel a laptopokban közös a hűtője a procinak és a vga-nak, ezért nehéz megmondani, hogy mi fűt jobban, de még teszek néhány próbát. Live rendszerre lehet ati drivert telepíteni?
aag (#48736): Amíg a régi kernelekhez ugyanúgy érkezik a hibajavítás, addig semmi sem kényszeríti az embert a váltásra.
-
enginev3.0
félisten
Helló

-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
A Skype a Debian Wheezy-n (64 bit) nálunk rendszeresen lefagy annyira, hogy újra kell indítani a gépet. Semmire nem reagál: nem lehet kilőni, hiába az gui újraindítás is, semmi.
Viszont a Precise-on megy rendesen, bár még csak ma reggelre frissítettem.Viszont egy kérdés:
a Gnome Classic (no effects) panelra hogy a túróban lehetne visszavarázsolni a hangerő szabályozót? Eltűnt, és a menüben sem találok semmilyen ikont hozzá.win/super+alt+ jobbklikk add to panel indicator applet?
-
törölt tag
de amióta megvették a skype-ot, azóta a linuxos kliens nem is frissült szerintem... inkább az lehet, hogy az ubuntusok rontottak el valamit, és nem passzol a skype a rendszerbe. például a szüleim xubuntu-ján meg régebben egy 11.04-es ubuntunál is az volt, hogy néha nem lehet felvenni, nem jelenik meg az értesítés, csak szól a csengőhang. vagy felveszed, és kifagy az egész skype. nálam ilyen sosem volt (kubuntu 11.04-11.10...)
A Skype a Debian Wheezy-n (64 bit) nálunk rendszeresen lefagy annyira, hogy újra kell indítani a gépet. Semmire nem reagál: nem lehet kilőni, hiába az gui újraindítás is, semmi.
Viszont a Precise-on megy rendesen, bár még csak ma reggelre frissítettem.Viszont egy kérdés:
a Gnome Classic (no effects) panelra hogy a túróban lehetne visszavarázsolni a hangerő szabályozót? Eltűnt, és a menüben sem találok semmilyen ikont hozzá. -
fecs
senior tag
Ubuntu alatt nem megy a szkennelés. Ebben kérem a segítségeteket, mert nem értek a linux-os oprendszerekhez (egy elég gyenge konfig miatt az XP-vel fagyott, Ubuntuval szépen muzsikál).

11.10-zel egy ideig ment a beolvasás, de egy frissítés (?) letöltése után csak egy fehér csíkot olvas be. Kipróbáltam ugyanezt a szkennert (Brother MFC-240C) XP alatt (egy másik partíción van fenn ugyanezen a gépen), ott megy. Tehát nem a szkennerrel van baj.
Xsane-nel történt a szkennelés.
Azt reméltem, hogy a 12.04 megoldja a problémát, de inkább negatívabb irányba változott. Most már az Xsane nem találja az eszközt.
Van valami javaslatotok?
-
törölt tag
-
törölt tag
japp. 12-esnél meg pl ha rejtve van a partner én látom hogy ír, de válaszolni nem tudok... és még van pár ilyen alap baki, mindegy is végülis, új böngészőben nyitok egy imo-t aztán ha ilyen van akkor ott beszélünk.
-
Richter36
őstag
A M$ valahogy gondoskodik róla, hogy egy megoldás se legyen hosszúéletű a Linuxon. Én már belefáradtam. Szimplán indítok egy csíízt, és megosztom a képernyő egy részét...
Ettől féltem amikor meghallottam, hogy az MS megvásárolja a skype-ot. Valahogy sejteni lehetett, hogy ez nem lesz jó a Linux usereknek.

Bár az is iagz, hogy 10.04-en, még ha trükközve is egy kicsit de jól működtek a dolgok.
-
biker
nagyúr
Úgy néz ki, okosok kinyírták az ubuntut, amin localhostban xampp-al futott egy adatbázis is.
Az hol tárol adatot? minden az /opt/lampp mappák alatt van, vagy ott csak a futtatható állományok, és az adatok máshol vannak? Feltéve ha azt a mappát még megtalálom.
Mert nem emlékszem, a deja dup mit ment, mit állítottam be neki -
Heimdallr75
őstag
Sziasztok,
tegnap frissült 11.10 röl ha jól emlékszem 12.04 -re, következő problémám van, kérdés másnál is jelen van, vagy csak nálam tray valami a load avarage előtte net+alapjáraton is 0,2,05 max volt, most meg gyakran söt mindig 2 körül van, prociterhelés meg 10%.
Nem igazán értem. Vagy számomra jelent valami "hátrányt"? proci változatlanul 29-30 fok, bár a hűtése 2000 feletti fordulaton jár , előtte olyan 1950 körül volt.Nem vagyok nagy ubuntu power user, 1 éve lett elegem winből, és arra amit használok pont elég ubuntu is, megelégedett felhasználó vagyok csak

-
rybank
senior tag
a lubuntu-core nem csak egy metacsomag, mint az ubuntu-desktop meg a kubuntu-desktop? nézd meg a leírásában, de szerintem az lesz. ha az, akkor semmi gond, az ilyenek csak azért vannak, hogy egy mozdulattal fel tudd telepíteni mondjuk a fél asztalkörnyezetet.
aag: nem tudom, szerintem azért került be többek közt a 3.2-es kernel, mert ebben már jó. mondjuk én 3.3-ast használok már egy ideje. de amúgy miért lenne botrány?
Pontosan erre voltam kíváncsi!
-
törölt tag
unetbootin nekem feltette rendesen pendrivera az lts végleges változatát
-
törölt tag
-
törölt tag
Szeruvsztok. Lubuntut szabok testre. Amikor egy csomagot el akarok távolítani, azt mondja eltávolítaná a lubuntu-core csomagot is. Ugye azt nem kéne. Kérdezem:
1.: Eltávolítja ezzel a teljes lubuntu-core csomagot?
2.: Vagy csak a lubuntu-core csomag már nem lesz teljes, ezért az összes csomag megmarad, amit ő tartalmaz. Kivéve, amelyiket töröltem?
1, vagy 2?
(#48737) sheratan - Azt hittem emiatt merül le a notebookom 1 perc alatt. Hát nem. (: Aksi baj.
a lubuntu-core nem csak egy metacsomag, mint az ubuntu-desktop meg a kubuntu-desktop? nézd meg a leírásában, de szerintem az lesz. ha az, akkor semmi gond, az ilyenek csak azért vannak, hogy egy mozdulattal fel tudd telepíteni mondjuk a fél asztalkörnyezetet.
aag: nem tudom, szerintem azért került be többek közt a 3.2-es kernel, mert ebben már jó. mondjuk én 3.3-ast használok már egy ideje. de amúgy miért lenne botrány?
-
hcl
titán
Szeruvsztok. Lubuntut szabok testre. Amikor egy csomagot el akarok távolítani, azt mondja eltávolítaná a lubuntu-core csomagot is. Ugye azt nem kéne. Kérdezem:
2.: Vagy csak a lubuntu-core csomag már nem lesz teljes, ezért az összes csomag megmarad, amit ő tartalmaz. Kivéve, amelyiket töröltem?
1, vagy 2?
(#48737) sheratan - Azt hittem emiatt merül le a notebookom 1 perc alatt. Hát nem. (: Aksi baj.
Ha azt mondja, eltávolítaná, akkor el is fogja.
Sztem dobj egy mentés Rendszermenttel (bocs, Systemback
), majderőszakkal szedd le terminálból a kérdéses akármit, és nézd meg, hogy utána is működik-e - már ha annyira ki akarod irtani a kérdéses csomagot. -
rybank
senior tag
1, vagy 2?
-
törölt tag
-
Mtbsrác
senior tag
-
aag
őstag
Most nincsen a kezem ügyében notebook, úgyhogy kipróbálni nem tudom, de mások majd megteszik. Mindenesetre botrány szaga van a dolognak.
-
törölt tag
a 12.04 alatt már a 3.2.x-es kernel van, amiben javították a power regression hibát elvileg. az említett hiba inkább a vga driver problémája, azt pedig nem az ubuntu fejlesztői írják, de még csak nem is a linuxos csapat, hanem az amd.
-
aag
őstag
Kipróbáltam az új ubuntu-t pendrive-ről, és ahogy nézem még nem sikerült havítani a power regression bug-ot a kernelben. Egy fokozattal hangosabb a venti alapjáraton, mint 10.04 alatt.
Ez nagyon gáz azért. Én nem is értem a késlekedést. Kb 1 éve rossz. Igazán elvárható lenne már a javítás.

-
Nowhereman
őstag
A M$ valahogy gondoskodik róla, hogy egy megoldás se legyen hosszúéletű a Linuxon. Én már belefáradtam. Szimplán indítok egy csíízt, és megosztom a képernyő egy részét...
-
Nowhereman
őstag
Nálam se nyílt se zárt esetén nincs változás. Nálam is olyan, mint ahogy te is írod. ATI 5470-esem van laptoban.
Unity2D esetében halkabb egy fokkal, még a Jupiter-t raktam fel rá... hát ... powersave módban halkabb, nem füstöl annyira
. De akkor meg már elég hasznavehetetlenek a linux disztrók, ez az ubi is, akkor már nem lehet vele nagyon internetezni sem, orosz rulett effektus van vele.A mageia 2 ilyen téren szerintem az egyik legjobb. Sőt a legjobb amihez volt közöm. Nem annyira füstölt, mint a többi esetében. Jó persze, egy Windows 7-t sosem fog elérni a Linux, de elfogadható volt. Bár látszik azon, hogy béta, és elég kevés szoftver van hozzá és nehézkés is a kezelése, ahhoz már hard linuxosnak kell lenni. Nálam wifi ott nem jött össze.
Visszatérve, nem csak Ubuntu volt ilyen nálam, hanem a Linux Mint is... Lehet minden ami Ubuntura épül (esetleg Debian) az szereti az én cpu-mat is magasan járatni. Alapállapotban, 55 fok, Egy Fájlkezelő és Firefox esetében már 70 fokot mutatott a szoftver... én egy első generációs Core i3-as procit használok. Szal nálam ilyen paraméterek mellett füt
. Ha 30 fok lesz, én úgy is félreteszem akkor a gnu/linux disztrókat ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenkinek: Valahogy megkéne hekkelni az Ubuntut 12.04, 11.04 édes mind1.
Fájlmásolás lassú a winyón... Ha 1GB feletti fájlt másolok, akkor majdnem olyan gyors mint a win7, akkor kb 15mbps, de ha olyan 0.2GB-1GB közötti fájlok vannak, na akkor jelentősen lecsökkenti 4-5 mbps sebességre a másolást.
Valakinek van ötlete, hogy ezt hol lehet beállítani?
Most miért várjátok hogy a 3DMark alatt ne egyen a gép? A júnití meg a gnome3 alapból túráztatja a videókártyát. És igen, jelenleg az Ubuntu képviseli a Linux legalját, és ezt öröklik a leszármazottak. Egy francia eredetű szofverek(mageia) meg elvétve rendelkeznek épp ésszel elviselhető kezelőfelülettel.
-
Thusor
őstag
-
rum-cajsz
őstag
-
Mtbsrác
senior tag
-
Atapi
senior tag
Mitól van szineltolódás a flash alapu videóknál?
Ma egyszercsak ilyenlett ahogy s tuti senkise nyúlt hozzá. Lefrissítettem a rendszert a friss.kez-vel restart és újra ez a szitu. Flasholugint is vagy mit újratelepítettem de változatlan a dolog. Talán cask youtubo-on jelentkezik egyenőre. Képileg:
jobboldali ahogy kikéne nézni a ball ahogy kinéz. Olyanmintha sárga nemlenne benne.Meg olyat csinál hogy mintha áttetszene másik lapra/oldalra ha nézem a videot/hallgatom és az éppen aktuális oldalon bizonyos szineket áttetszik a video

nézd meg, hogy a flash hw gyorsítás aktív-e (video --> jobb klikk --> settings), ha igen, próbáld meg kikapcsolni, hátha segít.
-
Mtbsrác
senior tag
Mitól van szineltolódás a flash alapu videóknál?
Ma egyszercsak ilyenlett ahogy s tuti senkise nyúlt hozzá. Lefrissítettem a rendszert a friss.kez-vel restart és újra ez a szitu. Flasholugint is vagy mit újratelepítettem de változatlan a dolog. Talán cask youtubo-on jelentkezik egyenőre. Képileg:
jobboldali ahogy kikéne nézni a ball ahogy kinéz. Olyanmintha sárga nemlenne benne.Meg olyat csinál hogy mintha áttetszene másik lapra/oldalra ha nézem a videot/hallgatom és az éppen aktuális oldalon bizonyos szineket áttetszik a video

-
Thusor
őstag
-
Mtbsrác
senior tag
12.04-re fellehet rá varázsolni könnyen a gnome 2 kinézetet! Ha igen hogy?
Nemérdekel semmi csicsamicsa csak a menük legyen meg meg lehessen rárakni ikonokat a felül lévő tálcára. Hirtelen ennyi. -
Lacces
őstag
Nem disztrótól, hanem a kerneltől függ a probléma. A 10.04-esben 2.6.32-es kernel van, amiben még nem volt meg ez a hiba. Állítólag dolgoznak rajta. Egyelőre elvagyok ezzel a régi rendszerrel, közben meg kipróbálom a legújabb release-eket, hátha javították.
Nálam ott is jelen volt már ez a probléma
Ugyanis 10.04-től az összes 04 esetében jelentős memória zabálás volt tapasztalható, ez ügyben már régebben írtam itt a fórumon.
3GB-ból alapból 2.7GB evett az Ubuntu. Bár igaz, akkor a CPU hőmérséklete 55 fok volt, de a memória modulok is nagyon melegek voltak akkor...
Ubuntu 8.04. Na az volt számomra a legjobb
-
szaszayanou
aktív tag
Nálam se nyílt se zárt esetén nincs változás. Nálam is olyan, mint ahogy te is írod. ATI 5470-esem van laptoban.
Unity2D esetében halkabb egy fokkal, még a Jupiter-t raktam fel rá... hát ... powersave módban halkabb, nem füstöl annyira
. De akkor meg már elég hasznavehetetlenek a linux disztrók, ez az ubi is, akkor már nem lehet vele nagyon internetezni sem, orosz rulett effektus van vele.A mageia 2 ilyen téren szerintem az egyik legjobb. Sőt a legjobb amihez volt közöm. Nem annyira füstölt, mint a többi esetében. Jó persze, egy Windows 7-t sosem fog elérni a Linux, de elfogadható volt. Bár látszik azon, hogy béta, és elég kevés szoftver van hozzá és nehézkés is a kezelése, ahhoz már hard linuxosnak kell lenni. Nálam wifi ott nem jött össze.
Visszatérve, nem csak Ubuntu volt ilyen nálam, hanem a Linux Mint is... Lehet minden ami Ubuntura épül (esetleg Debian) az szereti az én cpu-mat is magasan járatni. Alapállapotban, 55 fok, Egy Fájlkezelő és Firefox esetében már 70 fokot mutatott a szoftver... én egy első generációs Core i3-as procit használok. Szal nálam ilyen paraméterek mellett füt
. Ha 30 fok lesz, én úgy is félreteszem akkor a gnu/linux disztrókat ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fájlmásolás lassú a winyón... Ha 1GB feletti fájlt másolok, akkor majdnem olyan gyors mint a win7, akkor kb 15mbps, de ha olyan 0.2GB-1GB közötti fájlok vannak, na akkor jelentősen lecsökkenti 4-5 mbps sebességre a másolást.
Nem disztrótól, hanem a kerneltől függ a probléma. A 10.04-esben 2.6.32-es kernel van, amiben még nem volt meg ez a hiba. Állítólag dolgoznak rajta. Egyelőre elvagyok ezzel a régi rendszerrel, közben meg kipróbálom a legújabb release-eket, hátha javították.
-
rum-cajsz
őstag
-
Lacces
őstag
radeon 3470
A nyílt driver radeonokhoz elég jó mostanában, pendrive-ról azzal ment. 10.04 alatt most zárt van. 11.10-et próbáltam mindkettővel, és nem változott ebből a szempontból a helyzet. Persze nem tűzforró, de nekem ne fűtsön feleslegesen. És az akksiról is kevesebbet bír így.
-
mobal
nagyúr
radeon 3470
A nyílt driver radeonokhoz elég jó mostanában, pendrive-ról azzal ment. 10.04 alatt most zárt van. 11.10-et próbáltam mindkettővel, és nem változott ebből a szempontból a helyzet. Persze nem tűzforró, de nekem ne fűtsön feleslegesen. És az akksiról is kevesebbet bír így.
Aha. Nem tudom, én arról tudok nyilatkozni, hogy akkor volt hangosabb a gép amikor nem volt fenn az nvidia driver, csak a nouveau.
-
szaszayanou
aktív tag
radeon 3470
-
mobal
nagyúr
Kipróbáltam az új ubuntu-t pendrive-ről, és ahogy nézem még nem sikerült havítani a power regression bug-ot a kernelben. Egy fokozattal hangosabb a venti alapjáraton, mint 10.04 alatt.
Videókártya?
-
szaszayanou
aktív tag
-
mobal
nagyúr
Grrr nem tudom mit mókoltak, de nem megy fel az avg.

-
Thusor
őstag
-
rum-cajsz
őstag
-
hcl
titán
-
Lacces
őstag
-
Thusor
őstag
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Az ubuntu 12.04 64bites Béta 2-t honnan lehet letölteni?
Nem, nem jó az új, egyszerű, ebből nem tudok sehogy sem egy normális liveUSB-t csinálni, az az csinálok, de folyton boot error-t dob nekem. A béták meg ilyet nem csináltak az éles rendszeren 
-
Richter36
őstag
-
hcl
titán
-
Thusor
őstag
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Thusor
őstag
12.04 beta2 verzió nem frissíthető fel a végleges verzióra a frissítéskezelőből, csak ha újratelepítem?
-
aag
őstag
-
törölt tag
valaki használja a synergy nevezetű okosságot (több gépet lehet vele vezérelni egy billegér kombóval, mint egy nagy asztalt, és átviszi a vágólapot is)?
12.04 alatt sikerült először az összes eddig kipróbált disztró alatt megoldaniuk hogy semmi billkombó nem megy át, vagyis átmegy, csak el is dobja magát és csak ha újraindítom a progit akkor hajlandó menni megint... bug már jelentve van az alfa óta... pedig annyira jónak tűnt ez a frissítés. úgy tűnik marad még egy kicsit a 10-es lts mert enélkül a cucc nélkül halott vagyok

-
aag
őstag
-
törölt tag
-
aag
őstag
-
törölt tag
Aktív témák
-
48800 - 48701
50057 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27% - ASUS ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Alaplap!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon 2029-ig garanciával hibátlan működéssel
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bexarás

. De akkor meg már elég hasznavehetetlenek a linux disztrók, ez az ubi is, akkor már nem lehet vele nagyon internetezni sem, orosz rulett effektus van vele.