- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Azzal is megy, 12.04-es Kubuntu alatt működött jól 9600 GT-vel.
God Vazzeg: Olyat lehet, hogy (akár Uniityről legyen szó akár GNOME3-ról, AKÁR KDE-ről) hogy végighúzódjon "span" módban az asztalon a tálca? Szoval hogy ne egy asztalon legyen, hanem ahogy Windowsban is van, hogy a két monitrot töltse ki alul az alkalmazásindító tálca.
Üdv. core2
-
God Vazzeg
veterán
Én nemrég csináltam meg ugyanezt egy teszt monitorral, kíváncsiságból, szóval megy 12.04 kubi alatt tuti
Amire figyelni kell, hogy nálam nem voltak jók a felbontási értékek, olyat is kiirt amit nem támogatott a 2. monitor, na ilyenkor hajlamos elmenni mindkettő monitoron a kép, csak csíkok vannak..
Sőt olyat is meg lehet csinálni, hogy 2 desktop van egymás mellett, külön panelokkal, mindennel, sőt külön desktop cube is van
Az is érdekes, és át lehet húzni olyankor is a programokat egyikről másikra
Ja de ati-val
-
vodkaboy22
addikt
Ez igaz lehet sajnos nem tudom tapasztalatból csupán azt tudom, hogy egy jó ssd 1 max 2 nagyságrenddel tudja gyorsítani az elérést ha minden körülmény adott. Na már most sata 1 mellett mivel azok még nem server vagy ssd környezetre lettek ki találva és régebbi chip készletekkel vannak ellátva ezért lehet, hogy mondjuk a 10ms elérésről (normál winyo hdd) 1-2ms-re gyorsul (persze ssd függő is) na már most a sata 1 interface hardveri korlátja intel P945-os NB chipkészlettel (ami egy nagyon átlagos tudású ezért írtam) 1ms-nél van. Hogy miért? Direkt hardver lassítás miatt elvégre ennél gyorsabb akkoriban semmi sem volt tehát véletlen hibák tüskék tranziens változások elkerülése miatt ezt beépítették. Tehát elérés szempontjából lehet előre lépés viszont 1.5gbs max limit miatt a sebesség korlát kb 3dára lassítaná az ssd-t. És ezek elméleti korlátok. Sajnos a valóság azt mutatja, hogy egy normál 32gb ssd-nek az elérési sebessége (mivel a gyártok kevesebb de nagyobb chippet raknak bele ezért a "raid szerű" viselkedése romlik) nem a legrozsássabb.
Na de nem mondhatom egy ssd nagyon jó dolog. Viszont megéri elgondolkodni azon, hogy egy régi lassu gépbe vegyünk egy csúcs szupi sata3mas ssd-t? Szerény véleményem szerint nem éri meg. -
Zaji
őstag
Kezdő linuxos vagyok. Most egy ubuntut telepítettem a gépre, ami 1 GHz processzorral és 512 MiB RAM-mal van felvértezve. Egy olyan gépet szeretnék, amivel a letöltött fájlokat el tudnám érni a laptoppal az otthoni hálózaton.
Például nem tudom, hogy lehetséges a hálózaton a linuxos gép "láthatóvá" tétele?! Ehhez kell valami program vagy tudja alapból az ubuntu? -
törölt tag
persze hogy mennek flottul. domainben van a gépem meg minden. pingelni tudom a szervert is, csak valamiért nem jelent meg újra a mappa. logout login egyből dobott egy nautilus hibát, de utána megjelent minden a helyén, és felvettem még vagy 3 helyet, meg 2 ftp-t azóta is látom az összeset megint. furcsa no.
-
rybank
senior tag
Én főleg Lubuntut használok. Gyors egyszerű. Mindent betudok rajta configolni. Ma már csak openbox-ot használok benne, de soha semmi gondom nem volt vele. A Lubuntu minden, csak bug-os nem! 12.04 detto.
(#49845) God Vazzeg - Namost. Leszeded a sima Lubi-t. Ott a bejelentkezésnél választasz egy olyan session-t, amelyben a netbook szó szerepel. És voilá. Különben szerintem csak annyi, hogy elindítja az lxlauncher-t. De ne hallgass rám, biztosan nem ennyire bagatell. Ha nagyon fontos minden egyes szabad pixel a képernyőn, használj openbox-ot. Meg kell szokni, de gyakorlatilag egy egér jobb-middle klikk-el mindened megvan. És kevesebbet eszik. Nincs panel stb.
-
mzx
senior tag
Ezeket is már mind kipróbáltam, semmi eredmény...
Bár a winetrick esetén lehet, h nem próbáltam meg mindent, nem értek annyira hozzá.
Sőt, Nautilus file-"manEGÉRrel"rákerestem minden "earth" nevű file-ra, mappára, de csupa pici, max néhány megás file-t talált csak az egész file-rendszeremben.
-
vodkaboy22
addikt
Én is csináltam ilyet normál konnektoros kis mérővel. Mivel a műszer nem tud külön Q-t P-t mérni csak S-t ezért kicsit ne várjatok tiszta hatásos teljesítmény adatokat.
Laptop adatok:
4GB 800mhz ram
65nm AMD ultra turion 2magos 3 lépcsős menedzsment 550-1100-2200 MHz
mHD3850 2 lépcsős menedzsment 110-465 Mhz
SSD gyári adat szerint 0.5-2W
17" monitor
wifi Bt webcam offMInden mérés monitor on:
Win7 iddle 28-35 VA
Win7 winrar kitömörítés 55VA
Win7 Bolderlands game 115Va
-//- tunning mellett (2200MHz-ről 2600Mhz-re) 130Va
Autocad 85Va
Lubu 12.04 iddle 23-25Va
Lubu 12.04 winrar 40Va
Lubu 12.04 wine nem fullscreen Borderlands game 115Va
-//- tunning mellett 130VA
Lubu 12.04 Autocad wine 90VA
Lubu 12.04 Matlab 65VA
Lubu 12.04 Gimp 80VA
Lubu 12.04 Texmaker 60VA
Lubu 12.04 Eclipse 98VA
Lubu 12.04 EAGLE 70VA
A progik fordítás közbeni csúcsértékeit írtam le.
Sajnos win7 alatt nincsenek fent a munkasoftverek így azokat nem tudom megmutatni.
A fogyasztás lubu alatt hamar alátámasztotta az átlagosan 7-10 fokkal alacsonyabb CPU hőmérsékletet is. -
God Vazzeg
veterán
-
chab7
addikt
Igen, van (azaz volt) egy jelentésküldés gomb még rajta és kész. Mindegy, amúgy is Lubuntut akartam feltenni (tisztán), így hát mivel még csak egy napos rendszer volt leszedtem azt és újraraktam belőle. Majd meglátjuk ezen előjön-e az ablak.
Az LMDE-ben meg pár dolog nem jön be (pl reboot után a samba csak egy service samba restart parancs után működik - holott fut, de ez kell neki, hogy elérhető legyen + nyomtatásnál csak 1 cm nyom a papírra a többi üres...) szóval úgy néz ki újra lesz ubuntu is a gépen - Lubuntu formában(Amúgy nekem újdonság a telepítőben, hogy ha live indítom és csatolom az adat partíciót hogy elérjem a wifi kódját akkor ha nem választom le, a telepítő kidob egy ablakot hogy így nem biztos, hogy tud telepíteni. Viszont ha rányomok hogy lecsatolja akkor ott konzolba vált és megfagy az egész. Ha meg nemre nyomok akkor ez az üzenet végtelenedik.
Ez nem gond, csak leírom, hátha valakinek hasznos lesz a jövőben, mert ha én belebotlottam, más is járhat így. Szóval live alól telepítésnél ne legyenek felcsatolva a vinyó partíciók -
chab7
addikt
Természetesen mindenhol minden látszik szépen és ékezethelyesen.
Annyit helyesbítek, hogy LMDE rendszeren működik így ahogy leírtam. Most az ubuntu 12.04 alatt baromira nem másol sehonnan semmit, se ékezetest se ékezet nélküli fájlokat. Törölni viszont tudom ezeket a fájlokat csak éppenséggel másolni sem.
Hát ilyet én még nem pipáltam. Ha nem lenne hozzá jogosultságom, hogy másoljak, akkor törölni sem kellene tudjam, nem?És ez az anomália fennál az androidos telefonról böngészve a megosztott mappát és XP-s gépről böngészve is.
Összefoglalva:
-Megosztott mappák látszanak, böngészhetőek, ékezethelyesen jelennek meg, a hálózat minden egységéről nézve - másolni, átnevezni, ilyesmit nem tudok semmit (ubuntun) csak törölni. -
svili
tag
A gép pontos típusa Dell Inspiron mini-1018
Egy angol nyelvű fórumon találtam egy bejegyzést, hogyan kell terminálból feltenni az ehhez a géphez való wifi-drivert, de hiába írtam be a parancsokat, sajnos így sem sikerült.. változatlanul nem érzékeli a wifi-t....Előre is megköszönöm, ha valaki megoldást talál erre a bosszantó problémára!
-
svili
tag
Sajnos a 12.04-est nem sikerült feltenni a netbookra, mert bár a wifi secperc alatt működött, de a telepítés során egy ablak alsó vége "kilógott" a képből (vele együtt az OK gomb) és enter-rel sem ment tovább. Ez a profilkép választásnál volt.
Bosszantó a dologban, hogy mind a 11.10, mind a 12.10 live-ként tökéletesen működik (wifile együtt) csak a telepítésnél jön elő a fentebb leírt bosszúság...
-
vodkaboy22
addikt
De nincs ám! Mer lehet még egyszer le kell írnom de leírom a mai pc/laptopokban nem LEHET szabályozni az áramfelvételt csak a feszültséget... Olyat nem lehet softveresen egy számítógép komponensnek se mondani, hogy te biza barátom maximum 1.2 A -al érheted be... Mer ezek feszgenerátoros meghajtásuak az már más kérdés, hogy teljesítmény (áram) limit van bennük. Pl USB 5V és 2.5W ergo max 0.5A de ez nem azt jelenti, hogy 0.5 ampert le is ad! Hanem azt, hogy maximum ennyit ad le ergo rövidrezárva se ad le többet 0.5A-nél... Viszont egy eszköz majd "eldönti" , hogy állandó 5V mellett mennyi ampert is vesz fel... Mer a fesz állandó... Ugyanez van a procinál is csak ott kb 1.2V amitől utolagosan el lehet térni (tuning), de azt csakugy egy softver se fogja tenni a USER nélkül.
Viszont a proci terhelésmenedzsmentjét persze befolyásolja a kernel. Mondjuk 550Mhz 1100Mhz 2200Mhz 3 step-es hardver energiamenedzsment közül válogathat Ezekhez tartozik mondjuk 0.77V 0.95V 1.2V feszültség szintek (FIXEN MINDIG EBBE NEM PISZKÁL A KERNEL). És majd az a kernel dolga mikor melyik step legyen éppen a dinamikus terheléstől függően. Pl ha sok process (szál) fut és terhelve van a rendszer de a kernel 550Mhz step mellett stagnál akkor lassú lesz a gép mint az állat és esetleg fagyogathat... vagy ha nulla terhelés mellett mégis a 2200Mhz step mellett van akkor semmi gond nincs maximum többet fogyaszt a gép. Összvisz egy kernel ennyit tehet csak. Olyat, hogy több áramot vegyen fel ezt diktálná a szegény hardvernak OLYAT NEM TEHET.
Remélem így már érthető mekkora hülyeség az áramfelvétel állítgatása kernelből... -
Eastman
addikt
Ide is kiírom, hátha másnak is segít majd a dolog (...és remélem a megfejtése is.
)
Közben böngésztem itt a fórumban is, és a Kendek féle leírás az én esetemben is igaz. A BIOS csak HDD-t lát, nem nevezi meg.
lujó55: Nagyon szívesen!
-
Eastman
addikt
Ha csak ennyi az infóm a hibáról, hogy tudom kihagyni a hibás részt a telepítésnél?
-
kiskaktusz
addikt
Nagynehezen bebootol. Aztán a stock. Annyi, hogy a tálcát fölraktam és eltüntettem a desktop menüt (nem tudom jól írom-e [desktop mappa egy ilyen cuccban csilli-villi])
A programindítás tetűlassú. Pl indítok egy böngészőt, 2 perc, mire magához tér, de utána pörög, vagy megnyitom a dolphint, vagy a szoftverközpontot és megint csutka, de annyira, hogy még a megnyitott böngészőt sem tudom kezelni, magyarán teljes fagyás ~30-40mp-ig, aztán rendbejön.. Passzolom akkor, ha elég neki a 13GB..
-
kiskaktusz
addikt
Akkor kell a legtöbbet várni, amikor a bootolás utolsó szakasza jönne; felh.név+jelszó után a kis plasztikcucc, amiben ott van egy winyóikon, system, és még 2, a végén meg a nagy K menü ikonja.. erre az 5 ikonra kell sokat várni.. És utána is lassú, ami fura, mert a 11.10 szélsebes volt.. Lehet, hogy újrarakom nagyobb hellyel... 12gb-on van összesen. van 8.5 ext4 meg 3.5 swap. a ramom 4gb.. Tudom, hogy több kéne, de a 11.10 így is kurvamód smooth volt..
-
Lacces
őstag
Nem bonyolult, csak hogy is mondjam, számomra, ismétlem, számomra a gnome, unity az egyszerűbb. Ha például valamit beakarok állítani, az egyszerűbb.
Én amúgy KDE alatt ismerkedtem meg a linuxxal, 3.5-el és szerettem, de a mostani 4.0+ már valahogy nem jött be. Ízlések és pofonok. Hál Istennek megtehetjük, hogy a gnu/linux disztrók alatt választhatunk a sok gui között
Azt a mappanézetet meg igyekszem mejegyezni és nem dobozkának hívni -
Bogyó bá'
nagyúr
Fogalmam sincs, mit szúrok el, de az Ubuntu telepítője is csak egyetlen üres 320GB-os partíciót lát most, fel sem ajánlja a Win mellé telepítést, miközben van egy működő W7 a gépen....
"Ezen a számítógépen nem található operációs rendszer"
Kezd a micsodám tele lenni az egész Linuxszal
-
Igen.
MacCaine - szabványos fiókban ez van
-
-
-
Mi? Nem. A telepített rendszer fájlját kell szerkeszteni, ennyi. Nem kell chrootolni sehová, és a telepített rendszert sem kell több helyre felcsatolni.
(#48371) pazzo: gksu-val jó, a sudo helytelen
(#48374) hcl: A linkeden van ez az Emergency Reset videó, erről van szó, csak egyéni jelszóval.
-
törölt tag
igen, a Kubuntu elég jól működő rendszer, és a 4.8-as KDE verzióval megoldódik az AMD videókártyák problémája is (ez a verzió egyelőre ppa-ból elérhet, a 12.04-ben már ez fog szerepelni alapból).
illetve most, hog ymár nem közvetlen a Canonical finanszírozza a Kubuntu projektet, kíváncsi vagyok milyen irányba mennek majd... -
v.attis
őstag
Igen, laptop és ami mégrosszabb: ugye általában bedugod a fülhallgatót, akkor az kiiktatja a hangszórókat. Ez minden esetben működik is, kivéve ezt a hibát.
Megpróbálok majd keresgélni driver fronton valamit, esetleg valami régebbit feltenni.
Amúgy ez nem új keletű dolog, mert volt egy Fu-Si laposom, azzal is csinált néha ilyet a 9-es ubi valamelyik kiadása, de most egy Samsungom van, ezzel meg a legújabb ubi csinálja. Szerintem biztosan driver gond... -
(Bundás)
addikt
Lemezkezelőben nem tudta felcsatlakoztatni az első partíciót, mivel azt írta már csatlakoztatva van. Valahogy érdekesen is nézet ki a partíciós display, volt egy ntfs és a második rubika még két részre volt osztva.
Újrapartícionáltam a HDD-t rendesen XP telepítővel, úgy már felismerte gond nélkül. -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy másodlagos HDD-k IDE/SATA portra való csatlakozás esetén két NTFS partíció mellett nem tudom, csak a "D" meghajtót olvasni, a "C"-re krixkrax-os hibát dob ki a rendszer, meg szöveget hogy már csatlakozva van.
Ugyanakkor ha USB porton keresztül csatlakoztatom a fenti HDD-ket akkor mindkét partíció tökéletesen olvasható.Köszi
-
ricsi99
addikt
megprobáltam frissiteni de nem lett változás
alsamixer: "a keverő megnyitása sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár"
mind1 letörlöm és felrakom ujra a linuxot ugy sincs még feltelpitve szinte semmi és akkor ha szintén nem megy a mikrofon akkor onnét fojtatjuk ,könnyebb egy hibát kiszürni mint az kitalálni hogy mit rontottam el
-
ricsi99
addikt
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 02)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 8295
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Capabilities: [e0] Vendor Specific Information <?>
Kernel modules: intel-agp00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 02)
Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
I/O behind bridge: 0000d000-0000dfff
Memory behind bridge: fa000000-feafffff
Prefetchable memory behind bridge: 00000000d0000000-00000000dfffffff
Capabilities: [88] Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 8295
Capabilities: [80] Power Management version 3
Capabilities: [90] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit- Queue=0/0 Enable+
Capabilities: [a0] Express Root Port (Slot+), MSI 00
Capabilities: [100] Virtual Channel <?>
Capabilities: [140] Root Complex Link <?>
Kernel driver in use: pcieport
Kernel modules: shpchp00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 8277
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 16
I/O ports at c800 [size=32]
Capabilities: [50] Vendor Specific Information <?>
Kernel driver in use: uhci_hcd00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 21
I/O ports at c880 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 02)
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 18
I/O ports at cc00 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02) (prog-if 20)
Memory at f9fffc00 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Capabilities: [58] Debug port: BAR=1 offset=00a0
Capabilities: [98] Vendor Specific Information <?>
Kernel driver in use: ehci_hcd00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 10
Memory at f9ff8000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [60] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-
Capabilities: [70] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
Capabilities: [130] Root Complex Link <?>
Kernel modules: snd-hda-intel00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
I/O ports at c080 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 19
I/O ports at c400 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
I/O ports at c480 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02) (prog-if 20)
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
Memory at f9fff800 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
Capabilities: [58] Debug port: BAR=1 offset=00a0
Capabilities: [98] Vendor Specific Information <?>
Kernel driver in use: ehci_hcd00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 92) (prog-if 01)
Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=32
I/O behind bridge: 0000e000-0000efff
Memory behind bridge: feb00000-febfffff
Capabilities: [50] Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 827700:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801IR (ICH9R) LPC Interface Controller (rev 02)
Flags: bus master, medium devsel, latency 0
Capabilities: [e0] Vendor Specific Information <?>
Kernel modules: iTCO_wdt00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801IR/IO/IH (ICH9R/DO/DH) 6 port SATA AHCI Controller (rev 02) (prog-if 01)
Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 0, IRQ 25
I/O ports at bc00 [size=8]
I/O ports at b880 [size=4]
I/O ports at b800 [size=8]
I/O ports at b480 [size=4]
I/O ports at b400 [size=32]
Memory at f9ffe800 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
Capabilities: [80] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit- Queue=0/4 Enable+
Capabilities: [70] Power Management version 3
Capabilities: [a8] SATA HBA <?>
Capabilities: [b0] Vendor Specific Information <?>
Kernel driver in use: ahci
Kernel modules: ahci00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 02)
Flags: medium devsel, IRQ 15
Memory at f9fff400 (64-bit, non-prefetchable) [size=256]
I/O ports at 0400 [size=32]
Kernel modules: i2c-i80101:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G92 [GeForce 8800 GT] (rev a2)
Subsystem: nVidia Corporation Device 053c
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
Memory at fd000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
Memory at fa000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=32M]
I/O ports at dc00 [size=128]
[virtual] Expansion ROM at fc000000 [disabled] [size=128K]
Capabilities: [60] Power Management version 3
Capabilities: [68] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-
Capabilities: [78] Express Endpoint, MSI 00
Capabilities: [128] Power Budgeting <?>
Capabilities: [600] Vendor Specific Information <?>
Kernel driver in use: nvidia
Kernel modules: nvidia-173, nvidiafb, nouveau02:04.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet (rev 10)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 820d
Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 64, IRQ 16
I/O ports at e800 [size=256]
Memory at febffc00 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Expansion ROM at febc0000 [disabled] [size=128K]
Capabilities: [dc] Power Management version 2
Kernel driver in use: r8169
Kernel modules: r8169 -
ricsi99
addikt
Linux abszolut kezdöknek topicban irtam de senki sem válaszolt.
egyenlore teszt rendszer... csak váltani akarok igy ismerkedem
Ubuntu 10.04.4 LTS verzio.
Ez a lap win alatt tudok everst képet is adni vagy itt hol tudom kikeresni a rendszerben?Make valamit nem talált... oké de hova tunt az eddigi hang?
-
Prego
senior tag
bemászom a psql shelljébe (psql -h IP_cim -d adatbázisnév).
Akkor lehet hogy ez a psql ficsörje?
A fájlba irányítás azért nem jó ötlet, mert macerás ha egy nagyobb lekérdezést kell írnom és folyamatosan csekkolom hogy tényleg a várt eredményt kapom. Sokszor van az hogy a SELECT részt írom meg legutoljára, amikor már tudom hogy a táblák és allekérdezések jól vannak összekapcsolva és a feltételek is megfelelőek.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Apple MacBook
- iPhone topik
- Filmvilág
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged