- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
zoli62
addikt
válasz
leslieke #48141 üzenetére
A szoftverközpontban a minden csomag alatt automatikusan előszőr az Ubuntu által biztosított van kijelölve. Nyilván ebben a tárolóban nem találja meg. [link]
"•With Get Software highlighted in the left pane, the applications contained in all the repositories listed in the left pane are displayed in the right panel.
•If an individual repository is highlighted in the left panel, only those applications from the selected repository are displayed on the right."Én ebből indultam ki.
-
zoli62
addikt
Itt van egy leírás róla. [link] Azaz a sorrendet határozza meg, hogy old fel egy nevet. Előszőr a Wins szervett használja névfeloldásra, ha itt megvan, akkor nem lép tovább. Ellenkező esetben használja az LMHOSTS file rendszerét. Ezután használja az Unix névfeloldást. Legutoljára pedig az üzenetszórást (broadcast)
Itt egy hevenyészett (Google
) fordítás a lényegről:
"Ez azt jelenti, hogy a Samba megpróbálja használni a WINS bejegyzések először a névfeloldás, majd a LAN Manager LMHOSTS file rendszerét. Ezután a házigazdák érték okozza, hogy használhassa Unix névfeloldási módszerek. A házigazdák szó félrevezető lehet, ez ne csak a / etc / hosts fájlban, hanem a használatát DNS vagy NIS (mint beállítani a Unix host). Végül, ha a három nem működnek, akkor használja a broadcast, hogy megpróbálja megtalálni a megfelelő gép
-
zoli62
addikt
válasz
God Vazzeg #48134 üzenetére
Megvan a felvett tároló. Csak automatikusan az Ubuntu által biztosított van kejelölve a keresésnél.
-
zoli62
addikt
válasz
leslieke #48130 üzenetére
Hozzáadtam, fetcheltem, ftissítettem.
Na megvan: gondolom nem figyeltem, hogy a szoftverközpontban a megfelelő tárolót válasszam ki baloldalt, bár alapértelmezetten az összes szoftver van kijelölve gondolom. Szóval továbbra se értem, hogy a tweak szóra keresve miért nem találta meg, és miért kellett nekem kézzel hivatalos oldalról letölteni és telepíteni. -
-
zoli62
addikt
Hát szerintem az a logikus, ha első alkalommal nincs a frissítéskezelőben, mert még nincs mit frissíteni. Viszont azt nem értem, hogy csomagkezelőben miért nem látszott. (szoftverközpont)
-
zoli62
addikt
Két frissítési kérdés. 11-04-nél az Opera és Google Chrome tárolója le lett tiltva. Lehet engedélyezni, vagy innen már nem fog frissíteni? Felvettem PPA tárolókat. Jól értelmezem, hogy az ebben levő általam telepíteni kívánt programcsomagokat első alkalommal nem fogom látni a frissítések között, hanem nekem kell képpel letölteni és telepíteni?
-
zoli62
addikt
Vmware playerben Ubuntu 11.04 Natty van telepítve. Untity nem megy, telepítés végén ki is írta, hogy nem fog működni. Mi a teendő?
-
zoli62
addikt
Ubuntun Opera 11.10 van telepítve. Szeretném frissíteni. Csomagkezelőben nincs Opera 11.11. Mi a teendő?
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest