Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Aktív témák
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Lehetni biztos, de hogy hogyan?
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Na ez az

Akkor majd ha 12-esem lesz, megpróbálom megint, de az se most lesz...
Monitor mondjuk most nincs, de várható még... -
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ugyanezt kérnénk KDE és kwin -re, Nvidia kártyával

Bár most épp csak 1 monitorom van.
Illetve nálam az a baja, hogy a KDE nem ismer fel, csak egy monitort, és lusta voltam szórakozni vele... Maikor 2 monitor van, akkor a Nvidia control panel is tud két képernyőt csinálni, csak az átjárás macerás köztük
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
A Mac OS Unix alapú (Unix Tree-ban benne van), ezért nagyon hasonlít a Linuxokra (próbálj benne terminálozni, deja vu).
De olyan simán működik, hogy a bokám lef0stam... Neked nem ez volt az érzésed?
-
-
-
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Mielőtt indítanád, nyomj egy F6-ot, és próbáld meg az acpi=off -ot, meg a nomodeset -et.
Meg itt van némi segítség. -
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Akkor lehet, hogy csak a kernelnek kéne átadni valamilyen plusz paramétert. Live rendszerként sem indul?
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Miután elsötétül, csinál valamit a CD drive?
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Figy, egy lassú háttértár nagyon leront bármit.
Az i5 -ös laptopomon is érezni, hogy menne ez gyorsabban is, csak a hdd visszafogja.Amúgy az adatátvitel az egy dolog, az elérési idő meg egy másik. Ha már folyamatosan kell tolni az adatot, akkor a hdd-k is gyorsak, csak mire megtalálja...
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Mindenképp nagyot gyorsul a rendszer, mert a SSD reakcióideje is sokkal gyorsabb, mint a HDD-nek.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
x64?

Elvileg láttam én is hozzá drivert, de mivel működni nem nagyon akart, nem foglalkoztam vele, amúgy sem nagyon használom a win7-et. -
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Hát, Bt8xx kártyákat használok vagy 6-7 éve, Linuxon mindegyik csont nélkül ment. Windózon XP után el lehet felejteni őket... A Conexant-os TV2000 mondjuk 1 éve van meg, de gond azzal sem volt. Tvtime / V4L2 simán felismeri, tudok róla felvenni is mencoderrel...
Arra figyelj, hogy az alaplapodon ha van CD-in, azt nézd meg, látja-e a Linux hangrendszere.
Ellenkező esetben azt kell csinálnod, amit én : a TV tuner hangját a Line-In -be kötni, amihez kell egy kábelt csinálni -> 5 perc. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ja, de én nem is webes felületen hasznélom

Akkor Zaji-nak a Transmission...
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
Az minimum kétféle chippel készült, de teljesen faszán kezeli

Nekem Tv2000 XP Expertem van, volt belőle Bt878 chipes is, és most egy Conexantos van. Mind a kettőt jól viszi, annyi bajom volt, hogy a Tvtime-nak az újabb Ubikban van, hogy kézzel kell megadni a hangeszközt.@Zaji : Én Ktorrentet használok, mert amúgy az jár KDE-hez.
-
Lubuntu kell akkor neked leginkább (de ha már egy sima Ubi fent van, ne gyakd le). Az elég kicsi erőforrásigényű, és még GUI-val is vígan elvan azon a gépen.
File elérés. A Linuxon fel kell tenned egy Samba szervert, azon beállítasz egy megosztást, és a megosztott könyvtárba töltesz le.
Távoli asztalra így nem is sokszor lesz szükséged, csak olyan t0rrentklienst kell választani, aminek van beépített webes felülete. Azt meg böngészdéből abajgatod a windózos gépedről. -
-
-
-
-
-
-
válasz
MacCaine
üzenetére
Akkor ezt már az előző kommentben megválaszoltad

De ne a HDD-vel kezdd, hanem a rammal, az is ilyet okoz.
Kábel nekem még kb. sosem okozott ilyen gondot@Zaji : Bármelyiket.
Kérdés, mit akarsz rajta elérni. Ha parancssort, akkor mondjuk egy Debian is jó lesz, vagy bármelyik Ubi, csak le kell róla pusztítani a GUI-t, hogy ne foglalja a helyet.
Ha VNC, akkor kérdés, milyen gép, gyengébbekre Lubuntut, erősebbekre bármit.Távoli elérés : mit akarsz használni rajta?
Fileszervernek Samba és FTP, parancssoros távoli eléréshez SSH, GUI távoli eléréshez VNC vagy Nxclient. Webszervernek Apache. Letölteni ot a Ktorrent, vagy a Transmission, meg van még pár. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Simához tuti van, a main Ubuntuból asszem van netbook remix ISO, de hogy L- ből...?
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ha van Lubuntu a közelben, próbáld ki, főleg, ha fent van a netbook téma is

Úgy néz ki, mint az első EEE PC-k felülete.
-
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nem hát, ezért nem próbáltam még ki

Mostanában inkább Ubit futtatok hálóról
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Tud az domaint is, csak az macerásabb

(Hadd ne mondjam, az előző melóhelyemen a Samba fileszerver nem windóz volt... (mondjuk a DC az volt) És multicégről van szó.) -
-
-
-
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Csak viszonyítani akartam az Intel energiamenedzsment tekintetében, és csak idle-t mérni.
A Borderlands viszont nálad jól mutatja a dolgot (szerintem fullscreen sem enne többet).
Sajnos csak a céges gépem Intel Core i procis, így csak azon tudtam mérni, arra meg nem rakhatok fullos Linuxot (pedig jó lenne). -
Mértem egy kicsit.
i5 -ös laptop fogyasztása
Bios-ban 46W
Wn7 18-30-56W között ugrált
Pendrive-os Lubuntu 11.04 - 30W fölé nem megy (27 és 30W között mozog)... (2.6.38.8)
Tegyük hozzá, hogy a Lubi még akkor sem nagyon használja a winyót, ha becsatolom neki, mert nem onnan fut.
A windóz esetében meg nem nagyon lehetett leolvasni semmi átlagosat, gondolom működött az energiagazdálkodás. De átlagban inkább 30W körül volt az is. -
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Flash?
-
-
-
-
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Ráadásul nem is rossz ötlet.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
VLC is ki tudja elvileg lőni a képernyővédőt...
Kaffeine-ből én még nem is láttam működőt
-
Külső monitor a telepítés idejére, vagy TAB nyomkodása az Enter előtt (azzal mozogsz a kezelőelemek között).
Ilyen baki egy telepítőben, jaj

@Pano : Lehetséges, bár inkább a boot gyorsul be, mert a 2. bootra építi fel a readahead -et.
@Eastman : Valami más kánya is lesz akkor.
Különben lehet két rossz winyód is, de ha másik, jó winyóra sem települ, akkor más baja lesz.
Próbálj meg egy alternate telepítőt, meg egy Lubuntut. Ezen kívül volt-e memtest azon a gépen?
Megesik, hogy települni már semmi nem hajlandó egy RAM hiba miatt, de a telepített rendszer még eldöcög. -
Nem teszi tönkre, csak egy drivert cserél le rosszra. Ez nem a frissítés hibája, mert amúgy az új kernelek sem véletlenül jönnek ki, pl. lehet benne rakat hibajavítás, stb., csak nem tartalmazza konkrétan azt a drivert, és úgy, ahogy azt a Dell megcsinálta.
Ilyenkor érdemes felnézni a Dell oldalára, hogy van-e esetleg driverük hozzá, esetleg valami értelmes telepítési leírással, vagy a wifi gyártó oldalára.Esetleg ide megírni a gép és a wifi típusát

(Hogy mást nem mondja, win alatt is elég gyakori, hogy a windózos BT driver alapból nem működik, és a gyártóét kell feltenni...)
-
-
-
-
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Rossz a címzés, nem nekem kellett volna

-
De nem direkt módon. A terheléssel szól bele, meg azzal, ha nem működik az energiagazdálkodás. Nincs a kernelben olyan opció, hogy Ibe=x Amper

@Silenzio : Linux kernelekben már jó ideje van egy hiba, ami miatt Intel i -s procikon nem, vagy nem megfelelően működik az energiagazdálkodás :S Szóval nem mérési anomália, hanem bug, de ismert már régóta.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Siriusb
üzenetére
Ezt a BIOS írja ki, csak általában olyan rövid ideig látszik, hogy nem látod
A következő lépés az lenne, hogy nyüszteti a HDD-t, hogy onnan bootoljon. Így megállni 2 dolog miatt tud :
- Látja, hogy van valami a winyócsatlakozón, de onnan nem jön adat, és arra vár (amíg nem timeoutol, és közli, hogy nincs miről bootolni).
- Betölti a bootloadert de mivel az sérült, lefagy...
- Ha csak szoprendszert nem talált, akkor általában a "No opeating system found" írja ki.Mivel írta, hogy tűzforró a winyó, simán lehet hw hiba is. (Örüljön, ha nem
)@aag : Azt, hogy nagyon nagy mákod volt

-
válasz
Nowhereman
üzenetére
Igen, ez nekem is bejött már párszor

De ha már a BIOS után várakozik a winyóra (DMI pool data...) akkor ott már komolyabb hw gond is lehet :S -
-
-
-
válasz
Nowhereman
üzenetére
Igen, kár, hogy ahhoz az Index cikkhez nem lehet kommentelni

-
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Azám! Főleg, hogy csak áll és vár valamire.
-
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Aham, akkor kevertem, bocs

@sellerbuyer : mc is megoldja.
-
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Mondjuk 1Gb, egymagos gépen nekem is elég lassúka volt minden, ami nem Xfce vagy LXDE.
Asztali effekteket gondolom kikapcsoltad, és kde-low-fat-settings is fent van? -
válasz
DataTraveler
üzenetére
OK, CTRL-ALT-F1 , miután elindult? Valami baja lehet az X-ednek szerintem.
-
válasz
DataTraveler
üzenetére
A boot menüt sem látod?
-
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Akkor ez mástól van. MIk indulnak automatikusan?
Illetve ilyenkor már ha kattintasz egyet, akkor beadja az asztalt, nem látsz rajta valami furát?
Aktív témák
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest