- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
törölt tag
-
aag
őstag
válasz
#92942848 #48695 üzenetére
Van helyem winyón, de végül én 4GB-os pendrájvon szeretném működtetni, ahogy a mostani 10.04-est is. És kell a hely, mert megy rá full LIBREOFFICE meg ilyenek.
Minimal-CD még nincsen a 12.04-ből, de akkor azt mondod, hogy a sima ubi is jó kiindulásnak? Biztos, hogy a GNOME3-at is leszedhetem?
-
aag
őstag
Biztos bennem van a hiba, de egyik sem tetszik. Azon gondolkodom, hogy meg lehet-e csinálni a MATE föl, GNOME3+UNITY le megoldást? Vagy minimalcd-ből telepítve + MATE? Mi a véleményetek, hogyan kellene ehhez nekifogni?
-
törölt tag
felmászott az új 12 classic felület feldobva, egész szépen ment amíg internal errorral a nautilus el nem dobta magát... azért no
-
törölt tag
válasz
MacCaine #48689 üzenetére
main server van most beállítva, de azon sem tlaál semmit... amúgy elvileg a -d kapcsolóval a development ágat is fel kéne tegye, a -p-vel meg a proposed ágat is, és egyikre sem cisnál semmit...
szerk.: nah, wow, most megpróbáltam -d nélkül és úgy megtalálta
amúgy torrentről töltsétek, az csak gyorsabb lesz, ha többen használják
-
sir fg
aktív tag
Kubuntu honnan tölthető le? Úgy értem, ami működik. A sima Ubi már jön torrenten.
Az ubuntu.hu oldalon volt ez a [link], de 'Not found', azaz nem él a link.
Kubuntu.hu oldalán még 11.10 van, kubuntu.org meg meg van halva.
Jó, nyilván ráér, csak olvastam, hogy neked jön le (lassan), azért kérdem, hogy honnan. -
Nyiscsák
aktív tag
Üdvözletem küldöm az új 12.04 Ubuntu alól!
Még telepítgetem a progikat, meg állítgatom a rendszert de eddig jobban tetszik mint az előd. Ha lesz bővebb tapasztalat akkor még írok. Mintha egy kicsit gyorsabb is lenne. -
aag
őstag
...hááát ez-az Unity nekem továbbra is használhatatlan. Már le is nyestem. Most a Kubuntu töltődik, de eszméletlenül lassan. A Xubuntu meg még nemelérhető...
-
floatr
veterán
Hö megdöglött a site-juk
biztos a sok elégedetlen júzer meghaxorolta, miután elkapcsolt unity-ről
-
törölt tag
na jó... erre valaki tud valami épkézláb magyarázatot?
sheratan@moonshine:~$ sudo do-release-upgrade -m desktop -f kde -d
[sudo] password for sheratan:
Checking for a new ubuntu release
No new release found
sheratan@moonshine:~$ -
törölt tag
-
válasz
God Vazzeg #48679 üzenetére
Nem maga az alaprendszer szokott amúgy sem ramot kérni, hanem a GUI...
-
rum-cajsz
őstag
válasz
God Vazzeg #48679 üzenetére
Ja igen, azt hiszem pont Te ajánlottad itt. Kösz!
Annyit még hozzátennék az előzőekhez, hogy nagy előnye továbbá, hogy ez is gördülő OS, azaz jönnek rá a frissítések, viszont az alaprendszer mindig az Ubuntu legutóbbi LTS kiadása. Tehát a mostanié a 10.04-es. Viszont a legújabb 1.4-es verzió, ahogy God Vazzeg is írta már megkapta a 3.2-es kernelt. És nálam is villámgyors, Unity után tiszta felüdülés használni.
-
-
rum-cajsz
őstag
hátööö. Telepít egy minimális grafikus felületet is tartalmazó rendszert, de nagyon kevés alkalmazással.
Ez a minimális hardver követelmény:
300mhz i386 Processor
128megs of RAM
1.5g HD spaceÉs ezeket a progamokat találd meg telepítés után (az alkalmazás listában):
...The only applications you will find pre-installed on your Bodhi system are Midori, LXTerminal, PCManFM, Leafpad and Synaptic... -
leslieke
Jómunkásember
Na van már 12.04 LTS?
-
MacCaine
őstag
Akkor nem nagyon fogom seedelni. Bár meglátjuk mennyien cuppannak rá...
-
válasz
rum-cajsz #48665 üzenetére
Vagyis nem kapsz még egy terminált (ttyN) sem, hanem megáll a rendszerbetöltőnél? Mert ugye ha az Ubuntu minimállal telepítesz egy tényleg minimális rendszert, akkor az felrak egy kernelt meg pár alapvető csomagot és annyi. Nincsen grafikus felület, csak pötyögve lehet telepíteni később valamit. Az egész telepítő meg van vagy ~20MB.
-
MacCaine
őstag
Ki hogyan fogja letölteni? Közvetlen a szerverről, vagy torrent?
-
rum-cajsz
őstag
Ez még az ubuntu minimalnál is kevesebb csomagot tartalamaz, nincsenek benne se a gtk, se a kde alapfüggvényei.
A fejlesztésében részt vesznek az Enlightenment fejlesztői is, ami egyébként egy szupergyors ablakkezelő.
Tedd fel egy virtuális gépre és tegyél egy próbát, szerintem érdemes. Vagy usb-re írhatod és kipróbálhatod live rendszerként. -
Várom már! Este pont jó is lesz telepíteni egy új linuxot. Remélem az Unity még használhatóbb lesz. Úgy várom mint a "messiást", remélem nem csalódok.
-
rum-cajsz
őstag
Korábban javasolták itt a fórumon a Bodhi Linuxot, érdemes egy próbált tenni vele.
Ubuntuból faragják. Csak egy alaprendszert telepít, és utána neked kell kézzel összeválogatnod a programokat, amit használni akarsz.
Persze vannak programcsomagok is, ha lusta vagy, azt is telepítheted.
Az már bónusz, hogy enlightmentet használ, ezért nagyon kicsi a hardverigénye. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #48652 üzenetére
btw ez nekem tökmindegy.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #48654 üzenetére
Én mindig a minimumra törekedtem. Pont az legyen fenn a gépemen, amit használok. Semmi felesleges. Pont a te segítségeddel sikerült egy ilyen minimal 10.04-es változatot megcsinálni, ami a mai napig is egészen jól működik és ráfér egy 4GB-os pendrájvra, de úgy ám, hogy még marad rajta közel 1GB üres hely. Sajnos, a mostani 12.04-esből ilyen hely-gazdaságos változatot nem fogok tudni csinálni. (Vagy csak majd megint a te közreműködéseddel?)
-
csibor
addikt
válasz
God Vazzeg #48643 üzenetére
Idáig nem volt gond, látta. Még megpróbálom másik gépen is.
-
válasz
God Vazzeg #48652 üzenetére
A CD-s változat sem tölt le annyit a netről, egyedül a nyelvi csomagokat, illetve a frissítéseket ha engedélyezed (de nyilván a frissítések a DVD-re sem kerülnek fel). A DVD egyben alternatív telepítő is és tartalmazza a nyelvi csomagokat. Viszont a CD és a DVD méreti különbsége jóval nagyobb mint a magyar nyelvi csomagok összmérete.
-
God Vazzeg
veterán
Cd-t vagy dvd-t érdemes letölteni? Mivel több a dvd? Nem tölt le annyit netről?
-
törölt tag
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #48648 üzenetére
Igen, én is néztem, de kde alatt van asztal kocka is kwin alatt, de nem tudtam beüzemelni
Na majd meglátjuk
-
aag
őstag
Hol szokott először megjelenni?
-
Nowhereman
őstag
válasz
God Vazzeg #48647 üzenetére
bocsika, benne maradt valami, ami nem kéne...
Különben nekem a compiz billentyűzetről vágható gyorsfunkciói(p. rács) miatt ver kört hatékonyságban a junití, gnome3 féle "intuitív"(ez a racionális ellentettje, ami csak egy ilyen beteg egy világban válhat pozitív jelzővé) féle vonalra...
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #48646 üzenetére
Nem jó a link, ez a helyes: [link]
-
Nowhereman
őstag
-
csibor
addikt
Van 1 250-es külső hdd-ém, de csak 109 gb-ot lát. Mi lehet a baj? Elvileg jó a hdd.
-
God Vazzeg
veterán
Na, ma délután nem fogok ráérni, de holnap felpattintom majd a picikét.. Kíváncsi leszek, beszámolókat akarok addigra olvasni, sokat
-
infectedmann
őstag
Én még a Beta2 -t raktam fel. Ha a megjelenése óta minden frissítést feltettem, akkor lesz bármi különbség a megjelenő "új" 12.04 LTS és az mostani rendszerem között?
Bocsi a ostoba kérdésért, de kevesebb, mint egy hete használok Ubuntu -t -
haris
őstag
válasz
vicces #48636 üzenetére
remélem holnap délelött már fel tudom varázsolni a masinkámra az új LTS-t.
"Megjelent már?
Nem. Az Ubuntu 12.04 LTS április 26-án jelenik meg, várhatóan valamikor a délutáni órákban. Irányadóként az elmúlt években megjelent kiadások megjelenési időpontjai:
Ubuntu 11.10 - 15:15
Ubuntu 11.04 - 13:36
Ubuntu 10.10 - 12:10
Ubuntu 10.04 - 19:24
Ubuntu 9.10 - 16:25
Ubuntu 9.04 - 14:53
Ubuntu 8.10 - 16:11
Ubuntu 8.04 - 14:17
Ubuntu 7.10 - 13:15
Ubuntu 7.04 - 16:18"Forrás: ubuntu.hu
-
Richter36
őstag
Sziasztok!
Van egy Sigma Tel infra portom amit szeretnék működésre bírni (ubuntu 10.04) telefonnal való kommunikációhoz. Lehetséges ez valahogy? Amit találtam leírást az nekem nagyon kínai volt. -
törölt tag
nálam január óta két szerver egy desktop ketyeg 12.04-el.
semmi gond nem volt velük. -
remélem holnap délelött már fel tudom varázsolni a masinkámra az új LTS-t. és nem este 10kor fog tudni csak "lecsorogni" a winyomra..
-
-
törölt tag
egy magyar fifa 2007-et töltöttem és nem indul el a telepítés, ugyanis kéri az AutoRunGUI.dll fájlt vagyi azt írja hogy vagy nincs vagy sérült. de ott van az a ISO-ban és win-en símán telepíthető. azt is olvastam hogy valaki azt írta valahol hogy a autorun.exe és AutoRunGUI.dll másoljam a home könyvtárba és akkor elindul (asszem a wine lapján olvastam) nos ha ez működne is, de mivel nem tudok a home-ba közvetlenül másolni ezért nem tudtam kipróbálni, hogyan kell?
vagy ha tudja valaki a megoldást annak megköszönném ha szólna.
UI.: most is fenn van egy fifa 2007 csak angol és csak a telepítő cd-vel idul el és azon angol van így ha a gépen ki is cserélem a fájlokat akkor is angol marad. -
leslieke
Jómunkásember
Az Ubuntu 12.10 kódneve a Quantal Quetzal lesz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Thusor #48626 üzenetére
Esetleg érdemes kipróbálni cpupowerutils-t a cpufrequtils helyett: http://lwn.net/Articles/433002/
-
Thusor
őstag
válasz
ViZion #48625 üzenetére
cpufrequtils nem tud olyat, hogy dinamikus saját maga állítsa? Mondjuk ha csak netezek akkor vegye le 1,2 GHz-re, de ha munkaigényesebb dolgot végzek akkor 2,53 GHz-re vegye fel? Mert utánanéztem, de csak azt láttam, hogy minimum, maximum, felhasználói beállítás...sehol sincs valami dinamikus. Egyébként egy Intel i5-540m processzorról lenne szó.
-
ViZion
félisten
válasz
sir fg #48607 üzenetére
Switchable Graphics-ra keress rá, sok laptophoz van már megoldás, h bootolásra csak IGP-t használjon, utána lehet átkapcsolni a diszkrétre.
A speedstephez a BIOSban engedélyezni kell, meg a cpufrequtils kell, abban lehet hegesztgetni -ha jól tudom. Nekem AMD van, szépen visszaveszi 800× -re a magokat, de le nem kapcsolja (win7 sem).
-
ViZion
félisten
válasz
atesz117 #48623 üzenetére
Oooopsz...
Annyira siettem, h a linket nem raktam bele... -
ViZion
félisten
Pár Linuxos hír logouton
-
törölt tag
Szerintem Unity sem rossz cucc igaz szokni kell.
-
aag
őstag
válasz
#16695808 #48616 üzenetére
Nemtom, RAM-om van bőven és a processzorom is gyors. Szóval valószínűleg azt a gyorsaságot nem venném észre. Viszont a GNOME2 alsó-felső tálcája hiányozni fog. Szeretem az időjárás-kijelzést, meg a Rendszerfigyelő színes kis grafikonjait. Hiába, a megszokás nagy úr. Valahogy az Unity-t nem vagyok képes megszokni. Elhibázott koncepciónak tartom, de nem vitatkozom róla. Kinek a pap, kinek a paplan...
-
aag
őstag
válasz
leslieke #48608 üzenetére
Sajnos hiába van hosszú karbantartási idő, vannak bizonyos dolgok (például a HE-AAC hangkodek támogatása) amire hibába vártam. Emiatt van nálam (is) kikényszerítve a váltás. Egyébként maradnék a 10.04-nél.
(#48611) zsivagooo: Hát igen, a MATE és az XFCE között fog nálam is eldőlni a dolog.
-
törölt tag
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #48609 üzenetére
Live-ban megnézem azt is, de nekem a Gnome tetszik. Ha fel lehetne varázsolni a 3-ast a mostani rendszerre, annak tudnék örülni.
-
sir fg
aktív tag
Sziasztok!
Használtam a fórumkeresőt, de választ nem találtam a kérdésemre (viszont más is kérdezte).
A (K)ubuntuban megoldott a két videókártyás laptopok esetén a VGA-k kezelése, váltás közöttük?
Win7-et használok, de próbaképpen telepítenék Kubuntut. Ubuntu már volt fent többször 1-2 hónapra, de igazán sose használtam, mert voltak bosszantó hibák. De akkor még nem ez a laptopom volt. Illetve most megvárom a 12.04-et, azt tenném fel, egyelőre Win7 mellé.
Az az elvárásom, hogy a hardver képességeit ki tudjam használni a Linuxszal is. Tudjak váltani a grafikus kártyák között, működjön a 3d-s gyorsítás,működjön az intel SpeedStep (Core i5-ös laptop), és képes legyen hosszú üzemidőre is, ha úgy használom. (Meg mondjuk működjenek a laptopos gyorsgombok, működjön az áramfelvétel-mérő, stb.) Ja, és kezelje értelmesen, ha 2 képernyőt használok. (Régen pl. mindig az volt, hogy csak a külső monitort engedélyeztem. Viszont néhány perc tétlenség után lezárt az asztal, feloldás után meg ismét két monitort használt, elfelejtette a beállítást...)Laptop: HP ProBook, Core i5 processzor, 8 GB RAM, Ati + intel VGA. Másnak van tapasztalata ilyen vagy ehhez hasonló géppel? Ja, és 64 biteset tennék fel.
-
törölt tag
-
aag
őstag
Elvileg még kettőt kell aludni és itt az új ubi. Nem tudom t hogy vagytok vele, de én már nagyon várom.
-
Fooler89
őstag
válasz
szoke12 #48598 üzenetére
Ugye ezzel a művelettel letörlöd az ati driverért és feltelepíti az fglrx-update csomagot amit eddig nekem nem sikerült felraknom.
A gtkjockey-ban (további illesztőprogram) most viszont egyik jel se zöld, de a terminál szerint minden rendben.fooler@fooler-desktop:~$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 6530D
OpenGL version string: 4.2.11627 Compatibility Profile Context
fooler@fooler-desktop:~$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
GL_AMD_multi_draw_indirect, GL_AMD_name_gen_delete,
GL_ARB_draw_indirect, GL_ARB_draw_instanced,
GL_EXT_copy_buffer, GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_direct_state_access,Van valaki aki Amd APU-t használ és dual monitorozik?
Tapasztalatok a driverekkel?
Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Formula-1 humoros
- Kuponkunyeráló
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Sweet.tv - internetes TV
- TCL LCD és LED TV-k
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vicces képek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest