- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Újra itthon vagyok, kicseréltem a tápot, mivel a régi (terheletlenül) 15.5V-ot mutatott a 12V helyett. Hoztam egy másikat, ami Apám szerint jó, hagyományos trafós, csak egy kimeneti kondi van benne. Egy ideig jó volt, aztán ezzel is instabil lett a net. Rámértem erre is, terheletlenül 12V-on ez is 14.8-at adott le... de mivel állítható feszültségű, 9V-ra tettem, ott szépen 11.98V-ot mutatott. Ezzel reggel úgy tűnt már minden rendben - aztán mostanra megint elkezdett belassulni, a routert pingelve 57% timeout, ping min 6 max 368 avg 95...
Akkor gondolom a routerben is szárad ki pár kondi, ideje újat venni? -
krealon
veterán
"Sok éve van 3600-asom Vargalex fw-rel (
), eddig sok éven át gond nélkül tette a dolgát."
Öreg router GYIK
https://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_19412-19412.html -
.mf
veterán
Sziasztok, még mindig...
Esetleg valakinek tipp azóta?
Már a külső winyót is leszedtem róla, de úgy is párnaponta totál belassul a net, ha meg esetleg egy youtube-videót is elindítok olyankor, a routert megpingelve többszáztól kezdve ált. 4-10 packetenként timeout; a videót youtube automatikusan legalacsonyabb felbontásra veszi, és még úgy is folyton meg-megáll, mert nem bírta betölteni.
Közben routerre ránézve semmi load (0.04-0.13), processnél minden 0-3% összeadva is max. 25%, free memory is rakással, most 76%. Közben semmi terhelés, torrenttel nem szoktam élni, jelenleg csak böngésző, levelező megy, más júzer sincs rajtam kívül.
Ha pedig nyomok egy router rebootot, varázsütésre minden megjavul...
Csak nálam van ilyen hiba? -
.mf
veterán
Sziasztok, még mindig én.
Tegnap megint folyamatosan produkálta azt, amit múltkor emlegettem: USB2-n routerre kötött 2TB-os EXT4 külső winyóról Win7-es laptopon filmet megnyitva egy idő után befagy a lejátszás: kép megakad, MPC not responding, és vagy 20-30 mp után folytatódik a lejátszás, vagy csak MPC kilövése és fájl újra-megnyitása után - de már a megnyitás is 10-30 mp-es várakozás után megy, ha egyáltalán. Most néztem a lucit is közben:
- lejátszás indításánál free memory ~20%-ról luci frissítési ciklusonként 1%-kal csökkent. Amint odáig ért, hogy már csak 1-3% van, vagy visszaugrott 10+%-ra, vagy ott egyensúlyozott tovább, de még ment a lejátszás. A lefagyás pillanatában ránézve 3-6% között volt.
- system logban semmi nem jelent meg a szokásos rendszeres dnsmasq-dhcp és hostapd wpa group key handshake-en kívül.Most az előbb bekapcsoltam a laptopot, és betöltöttem pár oldalt - ph, gmail, és az egyik ph-s hírhez kapcsolódó youtube videó. Közben nem fut semmi más, se torrent, se le/feltöltés, se skype, semmi. Rettentő lassú volt minden, lapok alig vagy nem akartak betöltődni. Rápingeltem a routerre:
351 sent, 335 received, 4% loss
min 1 ms, max 3845 ms, avg 1007 ms - még az átlag is 1 s fölött van, terhelés nélkül!!Ránéztem lucira, 20% free memory, processes között cpu-ból busybox 9%-án kívül minden 0 v 1%, memory is 0-3%; load 0.3-ról max. 0.6-ra ment fel, system logban semmi furcsa.
Router reboot, és minden megy rendesen...
Ötletem sincs...Ubid: én egy vastag papírt szigszalagoztam az elejére... így már nem zavaró a fényerő, de még látni, hogy mi világít. Barbár, de működik.
-
-
suste
veterán
mivel routernek kötötted be, így szeretne is routolni, de valszeg az egyező LAN IP-k miatt nem tud
mi a HGW LAN ip-je, és mi a tplink LAN ip-je?
nem egyforma? pl 192.168.1.1?
valamelyiket állítsd át (192.168.1.1 - 192.168.2.1)egyébként inkább a switch-ként való bekötést ajánlanám (LAN-LAN), persze más beállításokkal...
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nintendo Switch 2
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest