- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
deze63
csendes tag
Szia cimp!
Ez sokkal könnyebb volt, mint gondoltam, de magamtól sosem jöttem volna rá.
Köszönöm a segítséged. Kb. 5 perc alatt tetted fölöslegessé a tegnapi napom elvesztegetett idejét.
Mert ennél többet még nekem sem vett igénybe az általad megadott beállítás végrehajtása. Megy még a torrent is...
Azért megengedek magamnak még egy kérdést:
A TV-n az OpenWrt DLNA Servert böngészve a következő könyvtárstruktúrát látom:
Browse Folders, Music, Pictures, Video.
A Browse Folders mappán belül pedig a lost+found, és a transmission mappákat, valamint természetesen azok alkönyvtárait látom. Ez így teljesen rendben is van, azt hiszem.
Viszont a számítógépen a hálózatiként megadott \mnt meghajtón csak a lost+found, és a transmission mappák láthatóak. Hiányoznak onnan a médiát tartalmazó könyvtárak, amelyekbe - célszerűen - a megfelelő videót, képet, zenét tenném, ha már úgyis eleve ott - de hol? - vannak azok a fránya mappák.
Vagy csak egyszerűen hozzam létre ezeket a mappákat újra a gépen a lost+found és a transmission mellett?Még egyszer köszönöm.
Üdv:deze
-
deze63
csendes tag
Tisztelt OpenWrt Guruk!
Elnézést kérek, egyrészt hosszú leszek, másrészt lehet, hogy nehéz a felfogásom, meg az is lehet, hogy egyszerűen csak túl öreg vagyok. Maradjunk annyiban, hogy 20 éves már 30 évvel múltam... Sokat és sokfelé olvasgattam a témában, de rá kellett jöjjek: ez nekem már magas. Két napi kínlódás után belefáradtam.
Szóval számomra megoldhatatlannak tűnő, komplex problémába futottam. Egy TP-Link WDR-3600 a kérdés alanya. Feltettem rá vargalex OpenWrt 1.1.7 firmware-ét, mivel nyomtatót és egy külső HDD-t is dugtam a routerre, és szeretném kihasználni a torrentezési lehetőséget. A winchestert a beépített formázó felületen formattáltam.Emellett adva van egy DLNA-képes LG TV, két laptop, ebből az egyik már nem a legújabb Acer, a másik egy kb. egy éves Lenovo G780, mindkét gépen Win7.
A cél: nyomtatás mindkét gépről wifi-n keresztül, csak a Lenovóról pedig vezérelni a torrentezést, és fájlműveleteket végezni a routerre kapcsolt winchesteren. Ezekenn felül természetesen média lejátszása a külső meghajtóról valamint a laptopokról az LG TV-n nézve. Ugye nem akarok sokat?A firmware feltelepítése után viszonylag könnyen sikerült működésre bírni a netet wifin keresztül is, mindkét gépen. Kicsit nehezebben, de a nyomtatót is sikerült wifin keresztül elérni, megintcsak mindkét gépről.
De már a Transmission Remote program konfigurálásával (és/vagy a hozzá tartozó OpenWrt beállításokkal) nem boldogulok. ("Csatlakozás a démonhoz...", majd "Connection timed out" hibaüzenet.)
Ezen felül szükség lenne egy olyan programra is, amellyel látnám a külső meghajtót, és fájlműveleteket végezhetnék rajta (ezt is kizárólag a Lenovo-ról szeretném). Természetesen ezt is vezeték nélkül akarom végezni. Olvastam a Sambáról, le is szedtem, de bevallom, fogalmam nincs, mit kezdjek vele.
A média lejátszás talán nem is lenne olyan nagy probléma, csak előbb valahogyan - torrentről, vagy a Lenovo-ról (drót nélkül!) - a külső HDD-re kellene kerülni a fájloknak.
S persze nagyon jó lenne, ha a az utóbbi laptopról is közvetlenül le/át tudnék játszani médiát a TV-re, ez a régi gépről mindenféle külön beállítás nélkül, tökéletesen működik. Ugyanis árnyalja a képet, hogy a TV élből látja DLNA-n keresztül a régi Acert, és - a router beállítástól függően - vagy az OpenWrt: 1, vagy az OpenWrt DLNA Server elnevezésű eszközöket. Ezeket tallózhatom - csak egyelőre üresek a könyvtárak -, illetve az Acer-en lévő médiafájlokat le is tudom játszani. Viszont a Lenovo-t még csak nem is látja. Erre már feltettem - külön-külön - a Serviio-t, a PS3 Media Servert, de még azok működése mellett sem volt látható a gép. Az Aceren meg nincs semmi plusz program feltéve, és pontosan ugyanarról a CD-ről lett az operációs rendszer is telepítve mindkét gépre.
Hát itt tartok. Ha valaki veszi a fáradságot, és szájbarágósan, lépésről-lépésre leírja, mit és hová kellene beírni, hová kellene pipát tenni, vagy éppen kivenni, rengeteget segítene vele.
Alternatívaként: Ha esetleg valakinek van egy kis szabadideje, közel lakik (Bp. XVIII. ker.) tudna és hajlandó is lenne segíteni, azt lakástól lakásig hozom-viszem, akár az idejét kifizetem. Privátban megbeszélhetjük a részleteket. Nekem ennyit bőven megérne az, hogy (együtt)működjenek az eszközök.
Köszönöm.
Üdvözlettel:deze
Új hozzászólás Aktív témák
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Vírusirtó topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Videó stream letöltése
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged