- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Arra volna igényem, hogy ha egyszer beállítom, működjön normálisan. Eléggé fel tud kúrni, mikor este leülök a TV elé, hogy megnézzek egy részt valamiből, de a routert hegeszteni kellene egy fél órát, mert nap közben valamikor megmakkant.
2008 óta használok routert torrentre és fájlmegosztásra, és akkor még kicsit más világ volt, kellett szenvedni parancssorral meg az Oleg-gel rendesen, mégis ha az ember beállította ment hibátlanul. Ez a negyedik routerem, ami ezt az igényt elégítené ki, és érdekes módon csak ezt akartam már párszor apró darabokra törni. -
MrSealRD
veterán
nem csináltam semmit a tűzfallal... max nézegettem. Van előtte egy UPC modem. De az nem szól bele, mert bridge módban van és a router kap IP-t...
ahogy néztem a WAN ról LAN-ra irányítással lehet a gond mert a tűzfalnál van egy ilyen sor:
tcp dpt:2222 state NEW recent: SET name: SSH side: source to:10.2.2.1:22 -- > ez pedig a lan oldali ip-je a router-nek. -
Zirowe
nagyúr
Ez van az egyéni szabályoknál:
# This file is interpreted as shell script.
# Put your custom iptables rules here, they will
# be executed with each firewall (re-)start.
BRUTEFORCE_PROTECTION_START=3
BRUTEFORCE_DROPPORT=55555
PROTO=tcp
ROUTERIP=$(uci get network.lan.ipaddr)
########################################
#SSH Brute Force protection on port 2222
PROTECTEDPORT=2222
SERVICEPORT=22
SERVICE=SSH
echo Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --set --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROP
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
#FTP Brute Force protection on port 2221
PROTECTEDPORT=2221
SERVICEPORT=21
SERVICE=FTP
echo Enabling Brute Force protection for $SERVICE on port $PROTECTEDPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --set --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --update --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$BRUTEFORCE_DROP
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT -m state --state NEW -m recent --rcheck --seconds 60 --hitcount $BRUTEFORCE_PROTECTION_START --name $SERVICE -j LOG --log-prefix "BruteForce-${SERVICE} "
#Block URL on certain time for specified IP
#
#URL_STRING=facebook.com
#LOCAL_IP=192.168.1.188
#TIME_START=10:00
#TIME_END=16:00
#
#echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
#iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROP
######################################## -
MrSealRD
veterán
Óh...igen. Akkor felejtős a dolog.
Az volt a helyzet, hogy otthon elszállt a net. De nem volt egyértelmű, hogy mivel volt a gond én meg melóban voltam és csak annyit láttam, hogy távolról nem érem el a routert. Fontos lett volna, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljon a dolog. Ezért azt mondtam a páromnak, hogy router restart, meg UPC modem restart...aztán meglátjuk. Utána helyreállt... Csak érdekelt volna melyik eszköz tojta össze magát... Na majd legközelebb, ami remélem nem a közeljövőben lesz.
-
-
Nem teljesen szabad, csak van rajta 3GB hely. Win7 telepítő, az pótolható valami gubanc üti fel a fejét. Most ott tartok, hogy feltettem a vargalex féle firmet, ez legalább magyar. Mondjuk kicsit megijesztett, mert egy idő után csak a power led világított a routeren, és semmit nem csinált. No de pont ezt csinálta a telefonom is flash után, így nyomtam neki egy ki-bekapcsolást, és végre életre kelt. Most már net van, wifi megy, végre itt van dual band mód is. Lehet a másikban is volt, csak nem találtam meg.
A torrentre inkább alszok egyet. Ha van valakinek egy leírása hozzá, azt szívesen áttanulmányozom. -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Már majdnem jó
Nekem nem vendég wifim van, hanem az egyik LAN portot választottam le, azon van egy AP.
Forrás zóna: lan_guest
Forrás MAC: kitöltve
Forrás IP: kitöltve
Cél zóna: lan
Cél cím: bármelyik mivel ezzel a géppel szeretnék korlátlanul mindenhez hozzáférni
Művelet: elfogadásAz egyik LAN porton levő GoFlex-et látom is, ez már félsiker, de az USB levő HDD-t, nyomtatót nem és a Lucihoz sem férek hozzá. Hol rontom el
-
-
Köszi. Én úgy csináltam saját, józan paraszti ésszel, hogy a Network - Wifi szekcióban a 2.4GHz-es adapterhez adtam egy új SSID-t, aminek a beállításainál a network résznél csak a wan-t pipáltam be. Kipróbáltam mobillal, netre felment, de a NAS-t nem érte el.
Ez így nem jó?QoS-t gondolom külön kell megint csak telepítenem, mert az alap BB-ben nincs benne, ugye?
-
-
Elkezdtem olvasgatni
Ha jól navigáltam, akkor http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07-rc3/ar71xx/generic/ kellene letöltenem a "openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin" file-t és ezt gyári webes felületen flashelnem.
Gyakorlatilag ez egy alap OpenWRT, ami tudja a gyári funkciókat és extrák nincsenek benne?
Ezt tudom webes (Luci) felületen konfigurálni, vagy azt is telepíteni kell SSH-n?
-
-
szegto
senior tag
Hogyan kéne megakadályoznom h leálljon?
Bevan állítva amiket irtál még régebben, kivéve a le és feltöltés korlátja.... ez okozná?
80 megás netem van, de ha lekorlátozom 700-800kb-ra akkor oda a 80 mega.... vagy töltsem le gépre és másoljam át a vinyóra a filmeket? Akkor meg a transmissionnek nemsok értelme van ha nem megy max sebességen, a másik pedig az usbn való másolás feleannyi a sebessége mintha gépre dugnám. -
cimp
senior tag
Azzal kezdtem, h lehúztam róla mindent. Másik táppal is próbáltam... Szóval az egyéb hibákat igyekeztem kizárni. Az áramszünet, vagy az utánalévő újraindulás összekuszált benne valamit. Csak ezt kicsit cikisnek tartom. Ok, hogy szét lehet babrálni ha cseszekszik vele az ember és valami olyat csinál amit nem kellene. De az, hogy a tápellátás megszakad,... hát annak nem kellene ilyet okozzon.
-
gghrtz
őstag
Igen a külső táp az alap. Köszi a tippet az incomplete-tel és a QoS-sel kapcsolatban. Nekem nem a sávszéllel volt baj, hanem kifagyott a kapcsolat sokszor, és újraindult. Köszi a segítséget. Akkor menni fog a 2. HDD is. Bár erősen gondolkodom valami NAS-on, és akkor kikerülne a külső HDD a szobámból, meg a szgépből is száműzném a HDD-t. Persze ilyen nettel, meg 720p streameléssel erősen overkill lenne szerintem. Nem ér annyit.
-
sanzi89
addikt
A régi ASUS WL-500g Premium V1-hez, ami G-s. De a pár napig teszt jelleggel itt üzemelő ASUS RT-N16 is többet tudott, az n-es. Miért ne hasonlítsam G-shez? Nem az n-es szabványnak kellene jobbnak lennie sebességben és lefedettségben is?
Csatornák full üresek, konkrétan nem látok más Wifi-t, illetve néha egyet-egyet. Vidék, kertváros előnye. A gyári firmware-rel se volt jobb, de az sajnos nem alternatíva, ha jobb lenne akkor sem. Csak 2.4GHz-ről beszélünk, 5GHz be sincs kapcsolva. Rendeltem már eBay-ről egy Dual Band-es Wifi kártyát, de inkább csak kíváncsiság miatt. Ha megjön letesztelem az 5GHz-et is. -
sanzi89
addikt
Megnéztem, a router alján található matrica szerint 1.1-es, tehát az OpenWRT Wiki-t olvasva rajtam ez nem segít.
Továbbá valamiért nem tudom 27dbm-re állítani a Wifi erejét. Eddig ment, most nem. Régiónak Canada van megadva, 40Mhz-es csatornaszélesség. Bár az is igaz, hogy egy kummával nem volt erősebb a jel, mint 20dbm-mel, mindkét verzióban katasztrófálisan gyenge. -
Zirowe
nagyúr
Mondjuk ezért szemezek az új lg szériával, mert ezek már tudják a hevc szabványt, ám úgy gondolom, hogy ez még túl korai kiadás lenne, és a későbbi "jobbításokkal" már nem lenne kompatibilis, olcsóbb csak a mediaplayert cserélni, de az is ráér még bőven.
Én először, még a smartos korszak előtt, simán a gépet kötöttem rá a tv-re, majd külön erre a célra vettem egy asrock 330 ion gépet, ezt egy android stick váltotta pár napig, most meg egy egreat r6s van, ami gyakorlatilag a hevc-et leszámítva mindenre jó.
Viszont a smart korszakban annyira ellustultam, hogy az r6s-t már alig kapcsolom be, majdnem csak dlna-ról nézem a filmeket, a tv pedig az általam beszerzett filmek 99%-át képes megfelelően megjeleníteni (jó, tudom, ilyenkor nincs 24p, túlélem), az r6s-nek meg maradnak az olyan ínyencségek, mint az iso és a hd hangsávok (bár a hd hangsávval rendelkező filmeket a tv is lejátssza, de csak a core hangot adja ki).
Egyszerűen pazarlásnak érzem azt, hogy filmnézés alatt menjen a pc (ugyanígy voltam ezzel a letöltések esetén is, amikor éjszakákon át ment a gép), esetleg még az erőforrás kajáló dlna programok még transzkódolással jól le is terheljék, mikor a router ezt ki tudja váltani.
-
Zirowe
nagyúr
Lg led topicban pont az ellenkezőjét látom, a kérdések több, mint fele a dlna-val kapcsolatos.
Viszont az emberek nagy része, érthetetlenül, a pc-ről streamelik dlna-val a filmeket, aminél értelmetlenebb dolgot én még nem láttam (főleg, mert akkor ennyi erővel hdmi-vel is összeköthetnék a tv-vel a gépüket, és akkor lenne rendes 24p és hangsáv váltás).Androidos stickek meg minőségi filmnézésre alkalmatlanok, hiszen se 24p, se rendes 5.1/7.1 hangkiküldésük nincs, rendes mozizáshoz egy 15-20k-s mp kell minimum, ha az ember nem elégszik meg a tv beépített lejátszójával.
-
Dadan01
senior tag
Na most értem vissza a tesztelésből: a cimbi 40F5300-as samsungja hibátlanul vitte a feliratokat.
Mivel még a pc-s serviio-val sincs felirat, a samsung tehetne egy szívességet és rendbevághatná az idei széria szoftverét. Sajna ez van, de írok mindjárt a supportnak.hudyfiu
Én az egy távirányító mind felett elvet vallom, ezért tartózkodom minden külső eszköz használatától. -
Dadan01
senior tag
-
Dadan01
senior tag
Ahogy kihámoztam, kellene neki egy frissebb libffmpeg-mini, amit fel is tettem volna, de már nem fér a flashbe.
A vinyót gondolom overlaybe kellett volna formázni, s akkor lenne helyem, ez perpill nem opció. Leszedtem a 25-óst, majd visszatettem a 24es minidlnat. De sajnos a luci felületről eltűnt a services alól a beállító felület, ezt hogyan tudnám visszavarázsolni? -
Dadan01
senior tag
A gondom csupán annyi, hogy a videók mellé rakott külső felirat (srt) nem jelenik meg. A TV egy samu 48h6400, a legújabb elérhető fw-vel, így nincs más lehetőségem, mint szerver oldalon változtatni vmit a feliratok reményében.
A csomagban a 24-es van, felraknám a 25öst de nemtom hogyan... -
vargalex
félisten
Szia!
Azért a serviio features listájában az első sor:
streams audio, video (SD & HD) and image files in their native format or transcoded in real-time
Szóval, ne legyél biztos benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Windows Insider Program
- E-roller topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kuponkunyeráló
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest