- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ST05
őstag
válasz
azbest #28993 üzenetére
érdekes a seasonic bél 12,19V-ját ki tudta mérni, majd 10 különböző lap, de Attix fórumtársunkat is megkérdezhetjük, lefogadom Ő is nagyon hasonló feszültséggel operál , ugyanolyan táppal,
az hogy jelen esetbe a srác 18V -os értéke valószinüleg mérési hiba, vagypedig: vargáné és TSa tápegységgel nem tud mit kezdeni- kimérni az alaplapja , az nem azt jelenti hogy a lapok ne tudnának megmérni egy feszt,
( cserepes soron vásárolt 450 ft-os digitális multiméterem is teszi a dolgát 3 éve, nem hinném hogy hitelesített valami eszköz lenne, hitelesítés már egész más kérdés )
de nem akartam ennyire belemenni, gyakran félre-mérnek, és vagy félre számítanak igaz,
de minyimális sütnivalóval lehet tudni, hogy a nulla fokos proci nem 0 fokos, például
vagy mint a kolléga is irtajelen esetben a 18 nem valoszinü, mert a táp lekapocslná ennyi,
akkor minek kimérni ha ugysem 18 ? hagyjuk sztem -
Rawulf
őstag
válasz
azbest #28613 üzenetére
Olcsó típust nem is érdemes behozni. Főleg most, mikor a forint gyenge. Ilyenkor érdemes a hazai boltok raktárkészletéből vásárolni, amíg a készlet tart.
A hirdetéseket meg csak azért tettem ki, mert többen kérték, hogy tegyem elérhetővé ezt a lehetőséget.
100db-os tételnél már közvetlen megérné az országba behozni akármelyik tabletet, mivel akkor a szükséges tanúsítványokat is elintézik nekem hozzá.
Én is most kaptam az sms-t. -
-
válasz
azbest #28051 üzenetére
nem tudom, hogy hol írtam, hogy ezek nem külön "dolgok": domain és tárhely
.
A magyar domain reg már egy ideje 2napos, de 8 napon belül visszavonható.
Nekem dotrollnál van a domainreg és doclernél a szerver. Otthoni tárhely nálam nem játszik mikor 10-20 mbit (főleg, hogy most kb 2 mbitem van felfelé ... ) fölfele kevés 20-30 domain kiszolgálására ...
-
-
Rawulf
őstag
-
Alex123
senior tag
válasz
azbest #25837 üzenetére
E4000-errel szereltem van, most a kíváncsiság hajt, hogy tényleg annyival jobb-e a füle a 820t-nek, mint külföldi oldalakon írják...?
Szvsz meg egy megfelelően elhelyezett és illesztett antenna (lehetőleg szkenner) a lelke mindennek, a többi meg csak pusztán spekuláció, meg papírra vetett számok halmaza.
-
ro_bert17
őstag
válasz
azbest #24588 üzenetére
Ezt szépen ki is fejtette: a sok gyökérnek viszi a retkes pizzát.
Csak beugrott hogy egyetemistaként ajtót nyitok pizzarendelés után ennek a futárnak, és pár perce ment le közvetítés a hiradóban....
Egyszer nyáron irgalmatlan felhőszakadáskor ért oda a futár hozzánk a főfasor elejére.... Én tényleg elszégyenlettem magam, de még csak csúnyán sem nézett.
Pesten más fajta ál.. emberek élnek. Ha csak hatvannal fordulsz le a kereszteződésben, rád dudálnak mögötted. Sőt még szemből is! -
válasz
azbest #24503 üzenetére
az a gond, hogy ha te fizetsz TB-t mondjuk havi 150000 Ft-ot, akkor ha beteg leszel elmész az orvoshoz, elküld vérvételre, röntgenre, 1-2 szakrendelésre és máris 30-40.000 ft el is ment kivizsgálásodra. Egy tömés kb 8-10.000 ft ... évi egy foggal ez is költség. Aztán jön egy rutinműtét pl epekő ami 4-500.000 ft - ha kifutja ...
és akkor még egy aktív dolgozóról beszélünk.
Mindig gyenge volt a gazdaságunk ennyi ingyenélő (kb 1-1,5 millió) eltartásához, de a válság kezdetééig müködgetett az infláció kompenzálása a gdp növekedésből. Viszont a kb 15%-os gdp visszaesés következtében mindenre 15%-kal kevesebb pénze van az államnak is. Ami igen komoly probléma, hogy megint és folyamatosan csak a terheket növelik és azok fizetik mások boldogulását, hogy közben nekik még rosszabb lesz. Mások alatt érthetünk nyugdíjasokat, kisebbségieket, politikusokat ... pl a nyugdíjak idén is infláció felett nőttek ...
És akkor még a herdáló, mindent - amiben pénz van - kisajátító kormánypárti lobbiról még nem is beszéltünk.
De az öreg kis nyugdíjasra aki nem kér számlát az őstermelőtől, a diáktól aki nem kér számlát a fodrásztól ...
Nem csak a fejétől büdös a hal...
-
-
fo_di
őstag
válasz
azbest #21827 üzenetére
nem beváltani kell, hanem fizetni vele postán csekket, vagy bankban befizetni számlára (akkor nem vonnak le költséget)
érdemes kisebb postára menni, mert a nagypostán elhajtanak a frászba több kiló 5forintossal, a bankok meg limitálják az egyszerre befizethető aprópénz mennyiségét (mert ugye számolni kell, és ne tartsák fel egész napra a bankot) -
azbest
félisten
-
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #20088 üzenetére
Na ezért szoktam én kaját rendelni ha megéhezek. A pizzákon felül a classic café is korrekt kaját hoz, két emberre 6-8 ezresből olyan adagot adnak, hogy nem tudod megenni, és 3/4 óra alatt háznál van. Ha dolog van, nem érsz rá főzni, néha még enni se, ilyenkor jó, de azért van itthon konzervkaja is.
Ja, egyébként ma írtam lebaszós mailt a happyhotnak, tegnap rendeltünk két akciós pizzát, jó áron volt, a kettő volt 1500Ft, de a kb 75%-os ár kb 75%-os feltét mennyiséget foglalat magában.... Ezután még annyira se fogok az akciókra izgulni mint eddig.
-
válasz
azbest #20052 üzenetére
Konzervet eleve csak végszükség esetén szabad enni, olyan silány cucc, hogy ha sokat eszel belőle beteg leszel. Főleg ezeket az olcsó húskonzerveket. Ha megnézed pl. egy löncshús konzerv adatlapját, nincs is benne hús, csak vágóhídi hulladék meg szója és búzaliszt. Ha megnézel egy Tulip (sajnos már nem kapni) vagy egy Spam (angliában lehet hozzájutni) löncshús konzervet, 90-95% sertéshús. Mondjuk nem is 100 Ft...
Szvsz olcsóbb és finomabb ha megcsinálod magad a babgulyást.
-
-
-
válasz
azbest #16909 üzenetére
Nah akkor hirtelen nem 1 embert fog zavarni a kocsma
Jó szomszédaim meg minden 30 percben kivonulnak az erkélyre cigizni és részegen óbégatni. Asszem holnap lesz egy részvétlátogatásom náluk reggel 6kor, amikor melóba mék
Mivel az erkélyükhöz legközelebb a hálószobánk van, ma nem biztos hogy alszok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
azbest #14953 üzenetére
Grat a ranmghoz!
Én is a BIOS-elemre gondoltam, de új a noti és egyebekben kifogástalan. Akkus tesztüzem következik, ha akkuval is marháskodik, gari lesz.
Viszont töltőről is ez a hiba van akku nélkül.Más: mit ad elő az akku, ha folyton a gépben van, és mégis szinte csak töltőről üzemel?
-
válasz
azbest #14093 üzenetére
"pl. minden nap mást akar"
Ne már. Adott egy szöveg. Copy/paste. Rendelkezésre álló api-kkal mekkora munka egy olyan program összehozása, hogy egy bemásolt szöveget megjelenítsen a képernyőn?
Azt implementálni bele, hogy a szöveges tartalmat gombnyomásra a netes jogtárból ellenőrizze, hogy friss-e (egyetlen egy jogszabálynál) megírni kb szintén van vagy 10 perc.
Ha sokat mondok, ezt fél nap alatt össze lehet hozni normális minőségben. 5 milkóért. Akkor rajtam kívül senkinek nem tűnik úgy, hogy megint egy "mérjük fel a bkv-nál a nyomtatók állapotát 10 millióért" típusú megbízásról van szó?
Szakmaiságát tekintve ez a munka kb egy 15 éves kamasz hobbiprogramozó számára se jelentene még minimális mértékű kihívást se. De az adónkból valaki megcsinálja 5 millióért. Én miért nem kapok egy 5 milliós megbízást? Mittudomén, pl feltölteném egy tárhelyre az alkotmányt, pardon, alaptörvényt. Meg tennék hozzá mondjuk 3 db gif-et (no flash
) hogy lapozni lehessen meg az elejére ugrani. De mivel ez így multiplatform lenne, inkább 10 milliót kérek érte.
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #11599 üzenetére
Fizikai munkásokra sincs igény.
Ausztriában van rá igény, és jól is fizet. El kell fogadni, hogy oda menve elég jól lehet keresni, még innen is megéri egy hétvégére is kimenni. Svájcban asszem 22 SFR a minimálbér, kb 6 ezres óránként.
Tény, hogy ebben az országban nem nagy üzlet kétkezi melósnak lenni, de mindenki maga választotta a szakmáját, ha középszerű a szorgalma a tehetsége és a képességei, akkor el kell fogadni, hogy lesznek nála jobbak. -
Rhino666
addikt
válasz
azbest #10966 üzenetére
Tudtommal az ilyen sz@rházi sem golyóálló, nem tudom mi tartja vissza a magyar nemzetet hogy golyókat növesszen és egytől egyig karóba húzzák az ilyeneket...?! A politikusoknak szolgálniuk kellene a népüket és nem fordítva. Én a radikális megoldások híve vagyok ha ilyen gerinctelenségről van szó, a parazitát ki kell ölni a szervezetből és csak a szimbiótát megtűrni. Lassan úgy néz ki hogy vagy tényleg drasztikus lépést kell hozni, vagy kiirtanak mire 2014-ben megszavazhatnánk
a Jobbikotvalami más pártot...Politizálni ugyebár tilos...
-
válasz
azbest #10966 üzenetére
azt nem tudom mekkora lesz ez az adó ... pár ezreléket még lenyelnék de ha százalékok lesznek akkor asszem máris nyitok egy amerikai céget és költözök ......
amúgy az is vicces, hogyha adót fizetünk be akkor azután is számolja ... tök boldog leszek mikor a 27%-os áfát utalom az állam bácsinak és a befizetett 27%-os összeg után még fizetek ... hát a faszom nem kéne - tudom a választ, ha pénzt tudnának belőle nyerni akkor már nem lenne
-
-
Ha a tulajdonos egyben ügyvezető akkor KFT esetén is felelős saját vagyonával (meg az ügyvezető egyéb esetben is pl banki hitelnél kezes, lizingnél kezes ...
nem lehet visszaigényelni az áfát olyan vállalkozói költségek után mint: üzemanyag, telefon (csak minimális részét)
bitpork: a munkavállalókkal kapcsolatban igazat adok neked. Tapasztalatból tudom, hogy kevés az olyan munkavállaló aki ha nem szorongatják, akkor pontosan bejár dolgozni, nem cigizik óránként 10-15 percet, nem szalad le kávéért napi 2x fél órára és megy el 1 órát ebédelni... Ha meg szóvá teszem azt kapom válasznak: de hát én otthonról is dolgozok. Ha meg összeírja a havi melóját kijön havi 270 munkaóra o.O ... (mentségemre: nem az én munkavállalóm, csak egy irodába vagyunk egy másik céggel, de ilyenkor igencsak nyílik a bicska...
-
Kft?! LOL
Amilyen gyorsan változik a jogszabályi környezet a vállalkozási forma semmitől sem véd meg.
A digit központ általi szolgááltatást írtam. Én hoztam a két kacsómmal a déli régiónak az akkor még Déltáv toronyhoz az AXE-t...Uh tapasztalatban nincs hiány, de félreértetted amit írtam.Veze: engem egy volt alkalmazottam beperelt, és a bíróság megítélt neki 220k-t. (jelezném hogy 2009-ben 100k-t adtam neki havonta). Érdekes volt az ügy (a mai napig nem fizettem ki neki, mert ez most 3 havi nettó keresetem.) mert akkor a drága munkavállaló nem panaszkodott amikor kifizettem neki egy fél tűzhelyet, amikor a megbeszélt 5k helyett minden hónapban >10k volt a céges telefonszámlája és nem fizettettem ki vele, meg akkor sem amikor 1,5 éven keresztül a napi 8 óra helyett 4-6 ot kellett csak dolgoznia,mert nem volt több meló, de megkapta a teljes fizetését. Én meg buktam a vállalkozásban 10 millát, kishíjján a párom lakását és bő 1 évig munkanélküli voltam. Ezek után én nem tudom máshogy megítélni a magyar munkaválallót. A kegtöbbje sajnos alantas módon semmit nem lát azon nkívül hogy hogyan baszhatná át az agyam.
Tisztelet a kivételenk. -
A minimálbérhez mi köze a cég vezetésének? Azt az aktuális kormány aszongya.( Csak mellékesen, minél nagyobb, annál több Nokia-féle leépítésre számíthatsz...)
Nem vitattam ezeket a számokat. Miről beszélsz amikor extra bért emlegetsz? Közszférában talán, de magán szférában ne legyen már extra bér amikor Ő ruházott be hogy lehessen alkalmazottja... Bár teljesen igazad van, szimplán koncoljunk föl mindenkit akinek akármilyen okból több van, és osszuk szét mert így IGAZSÁGOS...
Csak egy apró adat: telekommunikációs beruházás ( nem az 1-2 millió forintról van szó hanem, teszem azt egy digitális központ megvételéről) minimum 10 év rentabilitással van beütemezve. És ez csak egy aprócska szeglete annak aminek a szolgáltatásaira egy vállalkozásnak szüksége van manapség. Ha mindenki min 10 évre tervezne ( teszem azt mert valóban TERVEZHETŐ a gazdaság), akkor tényleg minden szép és jó lenne.
De attól hogy valami nem igazságos, még igen is van jogosultsága, mert ha mindent úgy lenne ahogy az emberek szeretnék, akkor az utca teli lenne halottakkal meg terhes nőkkel.
-
Maga az ötlet jó hogy a megyeszékhely legyen benne a rendszámban nagyon sok európai országban használják ezt, de most hogy kötelezően lecseréltetni mindenkinek o.O na a qrva anyjukat asszem hamarosan szlovák rendszámmal járok én is ... ha kötelező cserélni akkor miért ne cseréljem olyanra aminek van értelme?
illetve hogy ezt azért hogy bevétel legyen belőle ... na most nem írom le amit gondolok ...
-
kispéé
senior tag
Én olyan pizzériát keresek ahol van olyan pizzájuk amire raknak egy db tükörtojást is, az vmi fenséges , sajnos a megboldogult roxy pizzériában volt ilyen, mindig onnan rendeltem, magyaros volt a neve. Aztán találtam egy másik helyet ahol volt ilyen pizza, az a piedon pizza volt ami eleinte jó volt,olcsó volt, kaptam törzskártyát is, erre azok is bezártak....
Szóval most nincs kedvenc pizzám -
Rick4
félisten
Kártyahasználatkor vásárlásnak minősül, tehát nincsen külön díja, és pl a cib-hez képest szinte ugyanúgy váltják, pontosabban gyorsabban követik a mozgásokat, akár 2-3 óra alatt is változik az árfolyam, ebből lehet jól- rosszul kijönni, de az eltérés minimális. Egy másik paypal számlára tolva meg 3.9% + kb 100Ft a paypal jutaléka. Nem olyan eget rengető, mert ezen kívül se havidíj, se semmi nincsen. Igaz, az ott tartott pénz se kamatozik. Számlára visszautalásnál nem tudom mi lesz, olyan nekem nem volt sokszor.
-
33 vagyok, és eddig minden munkahelyemen készpénzben kértem és kaptam a fizut, amióta az OTP 160k forint miatt beperelt, amit nem én vettem fel a számlámról( külföldön voltam és csak magyarországi visa-m volt!). Persze a pert elbukták, mert nem tudták bizonyítani
Nos ezóta nem kell és nem is lesz nekem bankszámlám.
-
Rick4
félisten
Netbankon hogy töltöd, ersténél én olyat nem tudok csinálni. Én felmegyek a voda honlapra, egyenlegfeltöltés, szám stb beír, ott mondja a marhaságait.
Engem is ép ma hívott egy nő, mégpedig lenne 14Mites netjük, havi 1750 2 hónapig, utána 3500, és BP-en megy is ennyivel. Mondom csókolom, engem az érdekel, hogy két város között mit tud, mert most is van modem+ sim, de egy csomó helyen GPRS-sel tolja, az meg olyan, hogy két weboldal betöltésénél már kiírja, hogy nem sikerült..... Mindenesetre utánajárok, 5 napon belül fel lehet mondani ha mégse jön be. -
Rick4
félisten
Na mondjuk ez lehet, én emiatt biztosan töltök rá.
Csak mindig amiatt vagyok mérges, hogy feltöltöm a voda oldalán, ahhoz, hogy befejezzem, választanom kell egy jutalmat, de jön az sms, hogy nekem az nem jár.
Mondjuk nem tudom nekem jött-e ilyen, de ez is 2004. 6 havi vásárlású kártya, tehát itt is eltelt a 7 év.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest