- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Rawulf #48628 üzenetére
Attól függ mihez akarod használni? Én a Thermaltake SD 101-es házammal is totál jól elvagyok, bár Boba kicsit megizzadt mire az SSD-t, a 3 TB-s vinyót, és még a full size hangkártyát is beleszuszakolta. Az optikai drive-nak már nem is maradt hely, egyszer ha annyira hiányozni fog, veszek egy külső drive-ot, de az elmúlt több mint egy évben abszolút megvoltam anélkül is.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Rawulf #48628 üzenetére
Hogy mik vannak
Nálunk mindig a legolcsóbb PC házak voltak otthon, a munkahelyemen mikor találkoztam a DELL gépekkel, akkor láttam hogy van értelme erre is áldozni. Jól kitalált és stabil, minőségi megoldások vannak ott
Nyilván ez teljesen más kategória, de ez sem valami alap cucc
-
szumoo
senior tag
válasz
Rawulf #48192 üzenetére
Szia.
Köszi szépen!
Szendi-H. Zoltánnal beszéltünk pár szót telefonban.
Nem tudom, hogy akit ajánlottál ő foglalkozik egyáltalán a használt részleggel, de dobok rá egy mailt.Agyasima:
Természetesen tisztában vagyok azzal amit írtál, csak gondoltam hátha vkinek van konkrét tapasztalata velük.Sz.
-
azbest
félisten
válasz
Rawulf #47724 üzenetére
Ez nem olyan, az általad linkelt példány dvi-d -ből csinál analóg vga-t. Neki pedig analóg vga-ból kellene dvi-d -re alakító.
martonx:
miért van szükséged vga -> dvi átalakítóra? Általában a monitoroknak van dsub bemenete. Vagy két gépet szeretnél ugyanarra a monitorra kötni dsub-on keresztül?Másik irányú átalakítót (hdmi -> vga) én is használok, de csak azért mert a régi monitornak csak dsub bemente van.
Ebay-en láttam például ilyet, de nem vagyok biztos benne, hogy működik. Az biztos, hogy a dvi oldalon nincsenek ott az analóg lábak a képen, tehát lehet benne valami elektronika is akár. A külső táp nélküli megoldások a videokártyából lopják az áramot, amit akár túl is terhelhetnek (a ddc müködéséhez adnak ki limitált tápot). De ez lehet csak sima dvi-vga passzív átalakító, ami viszont nem jó a te esetedben.
-
dosailord
tag
válasz
Rawulf #46950 üzenetére
Engem is. Ki lehet valahogy "kapcsolni"? Legutóbb kicsit több mint 1 éve keresgéltek 1 hónapig majdnem, privát számokkal, majdnem minden nap, mindenfélét akartak eladni nekem. Ez előtt váltottam épp előfizetésre (magenta). Utána választások előtt minden nap kétszer egy narancsautomata hívott állandóan. Az utóbb két hétben megint majdnem minden nap el akartak (volna) nekem adni valamit, legutóbb tegnap fél 6-kor (!). Az elsőt vettem fel, azóta jönnek a hívások. Talán azt nem kellene felvenni?
Néha veszem csak fel, mert sajnos a hivatalok is priváton keresnek szökőévente ha van valami, de lassan már betelik a pohár a marketinges hívásokkal. A számom privát és nincs joga zaklatni senkinek csak akinek megadtam én magam. Telefonkönyv, tudakozó meg kilőve, azokban nem vagyok benne.
-
-
nap
addikt
válasz
Rawulf #47088 üzenetére
Attix82 is szeretne...
Más:
Használt/selejtezett vasbeton vasúti keresztaljat (talpfa) nem tudjátok hol lehet szerezni olcsón?
Nem vasutat akarok építeni a kertben, csak van egy széles árok a behajtó előtt, szemben meg villanyoszlop, a híd keskeny, én meg mindig imádkozok, hogy csak most ne essek bele... -
bolcsodal
addikt
válasz
Rawulf #46950 üzenetére
Advanced Call Blocker a megoldás. Rendszeresen és csendesen blokkolja a hívószám nélküli hívásokat, amióta megvan.
Butatelefonon nem tudom milyen opció lehet...
-
válasz
Rawulf #46947 üzenetére
Újabban nagyon erős lett ez a direkmarketing.
És ennek is van egy érdekes fejlődése (fejlődése?), ami szerintem valamennyire mutatja a társadalom, a gazdaság és az emberi természet (pl kapzsiság) kórképét.
Korábban mik mentek? Régebben amway, avon, zepter, forever living aloe vera - ezek megmaradtak az ismeretségi kör telefonálgatásán, az ismerősök vegzálásán. Akkor azt hittem, hogy ez milyen agresszív módszer, de nem az. Az első amway-es bemutatóra el is mentem annak idején, mert még nem tudtam mi ez, "jó üzleti lehetőség" címszóval még hallgatóként meg lehetett szivatni a kilencvenes évek korai kapitalizmusában.
Aztán a kétezres évek közepén-végén találkoztam újra ezzel, ekkor már biztosítás, pénzügyi befektetés, részvény, brókernet változatban. Figyeljük meg, még mindig jobbára az ismerősök hívogattak, akiket bepaliztak egy ilyenre, és nem tudják még, hogy mi ez az egész, vagy egyszerűen csak bepalizták őket. De még mindig ismerősökről van szó, és figyeljük meg, még mindig arról van szó, hogy FELESLEGES PÉNZE van az embereknek.Az elmúlt pár évben viszont már ismeretlenek hívogatnak. Kis részben pénzügyi befektetést ajánlva a (hírekből utólag kiderül, sokszor csaló) sosem hallott cégeiken keresztül. De ami előretört, az két kör: alapítványnak adjak támogatást beteg gyerekeknek, illetve menjek el ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatra. Ez utóbbi kettő teszi ki az ilyen jellegű telefonos megkeresések 95%-át jelenleg.
Vegyük észre: az EMBEREKNEK MÁR NINCS FELESLEGES PÉNZÜK, ezért úgy kell rávenni őket arra, hogy fizessenek, hogy
a) érzelmi zsarolásnak vetik alá az embert (ki az aki nem ad beteg gyerekeknek)
b) egészségi zsarolásnak vetik alá az embert (elmész az ingyenes szűrésre, ahol kimutatják mágneses vackokkal / auralátással / varázsvesszővel, hogy Balekitiszed van, és csak akkor nem nő harmadik hónaljad, ha megveszed a 29.900 Ft-os kezdőcsomagot Dr. Sarlatán ajánlásával, de utána mivel a terápia nem használ, jobb ha elmész egy 4 napos kúrára Förtelemvilágvégére egy intenzív kezelésre, ami "csak" 79.900 Ft-ba kerül, de a szakma elismert nagyjai fognak kezelni, és közben mintegy megállapítják hogy a harmadik hónaljad kinövését ugyan meggátolták, de távoztodban alá kell írnod a 60.000 Ft-os negyedéves hintőporcsomagra, különben homorúak lesznek a szemgolyóid.Utolsó gyenge próbálkozás még kb 2 havonta az egyik banktól, hogy vegyek fel náluk személyi hitelt, de ez is csak erősíti azt a teóriámat, hogy az új átkurovári módszerek átálltak arra a feltételezésre, hogy az embereknek már nincs pénzük.
-
-
-
pmheros
őstag
válasz
Rawulf #45933 üzenetére
Nos, igen. Két kattintás volt nekem is utána járni a Visio mibenlétének.
A kérdésemet arra próbáltam irányítani (olybá tűnik sikertelenül), ,hogy ha nincs fenn az redvás progi, akkor származik-e bármilyen hátrányom abból, ha nem telepítem az ahhoz szükséges frissítést.
Viszont akkor legyen egy másik kérdés: Milyen külső rendszermentő (pl Ghost) műkszik 8.1 -es win alatt ? Hagyjuk a beépített újramicsininálóját.
-
Syl
nagyúr
válasz
Rawulf #45928 üzenetére
A Wing Commanderből sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni.
Igen, arról a Blood & Chrome "minisorozat"-ról beszéltünk(#45932) pmheros
Nekem itt az irodában csak egy 2003-as word/excel van, de az imént erőltetett rám egy publisher 2003 meg egy office 2007 frissítést.
(#45934) dying_star
Caprica-t félbehagytam, túl lapos volt.
-
-
-
válasz
Rawulf #45916 üzenetére
Én is megnézem őket, mert nem rosszak igazából, de tegyük hozzá, hogy néhány képregény elég sötét hangvételű volt, én legalábbis így emlékszem, nagyon rég olvastam bármiféle Marvel képregényt.
Tehát lehetne ezekből csinálni olyan cuccot is, aminek súlya van, nem csak ilyen popcorn szirszart.
Igaz, legalább valami van.
Nagyobb aggodalmam most az, hogy a BSG re-re-reboot mozifilm megfelelő rendezőt kapjon -
HuMarc
veterán
válasz
Rawulf #45911 üzenetére
Miért van erre a filmre mindenki úgy ráizgulva?
A Filmvilág topikban is. Pedig ez tipikusan olyan film, ami nem ér meg 2×1500 Ft-ot. Szvsz. Pedig én el tudok menni havonta kétszer moziba, ha van olyan, ami talán érdemes megtekintésre. Ezzel is be lehet fürödni (The Monuments Men, Szemfényvesztők), de az esetek jó részében azért remek filmeket látok (Gravity, Phillips kapitány, Lego Movie stb.).
-
-
Rick4
félisten
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Rawulf #45613 üzenetére
Mondjuk most nem tudom próbálgatni, mert laptopom van, de tervezek összerakni egy kicsi P1-et retrózásra, azon meg úgyis megy majd simán.
Apropó, Gravis hangkártya maradt valakinél? Pár éve eladtam az enyémet valami potom pénzért, de már sajnálom. Pedig azzal lenne jó Duke Nukemezni, Doomozni.. -
-
-
válasz
Rawulf #45488 üzenetére
Köszi, de mac-es verziót nem látok, az exével meg nem tudok mit kezdeni, különben se hiszem hogy nálam lenne a gond, mert az üzit én kaptam és nem küldtem itt a ph-n.
Valószínű, hogy spambot lesz tényleg, mert írja is az adatlapján, hogy a túl sok privát üzenet küldése miatt felfüggesztették az usert. Hozzászólása nincs egy se, csak üzenet. Hogy írjak neki egy emailt. Angolul. Ez így olyan életszerű -
-
Luighi
senior tag
válasz
Rawulf #45350 üzenetére
Dede, bár most saját kampánya van, itt a youtube csatornája, qrvanagy arc!
-
válasz
Rawulf #45345 üzenetére
Nem keverek semmit. Nem tudok felidézni az elmúlt párszáz évből olyan politikust, főleg gazdasági téren, aki nem bukott meg.
(A bukást itt úgy értem, hogy káros volt a lakosságra nézve a tevékenysége. Igen, a bokrosé is. Nem véletlen kapott jutalmat érte a Világbanki állással...) -
válasz
Rawulf #45336 üzenetére
Az nem egy bukott jegybankelnök?
Bírom, amikor ilyen levitézlett pénzügyminiszterek meg egyebek osztják az észt, hogy milyen szar, amit a jelenlegi csinál, mennyivel jobban kellene csinálni. És amikor ő volt ott, miért csinálta olyan dilettánsan-penetránsan szarul?
(Félreértések elkerülése végett, nem azt állítom ezzel, hogy a mostani balfasz egy fikarcnyival is jobb lenne náluk, hanem pont hogy pontolyan...) -
-
-
stopperos
senior tag
válasz
Rawulf #45200 üzenetére
Pont ezen ok miatt bár elvégeztem a tanárit de a kötelező félév tanítási gyakorlaton kívül (amit nagyon élveztem) el nem kezdtem tanítani.
Most szerver üzemeltetéssel foglalkozom, itt is vannak határidők, illetve napi tervek, hogy mit kell megcsinálni. De általában bele szokott férni óránként az a kötelező szünet.bitpork: A fasza állás az nem mindig egyenlő a milliós fizetéssel. Nekem fontos az is hogy milyen emberekkel dolgozom együtt, illetve hogy nem csak salak lapátolás a munka. Persze jól esik, amikor év végén azt mondják, hogy hosszabbítanak és megemelik a fizetésem.
-
stopperos
senior tag
válasz
Rawulf #45196 üzenetére
Egyszerű a megoldás, nem dolgozol ott. Ha 120% ot kell teljesíteni akkor a fizetés is legyen annyi.
Attix82: Szerintem meg lehet válogatni, bár lehet hogy eddig csak jó helyekre láttam be, de volt olyan, hogy a főnököm ha látta hogy nem vettem ki a 10 percnyi szünetet óránként, akkor kizavart csocsózni a pihenő szobába. -
bolcsodal
addikt
válasz
Rawulf #45054 üzenetére
Én azóta az ING -nél vagyok. A vicc az volt, hogy az OTP manyup felszámolása miatt hiába léptem át a pénzen 1 azaz egy évig ültek a rohadékok. Most januárban került a pénz az ING-hez. Ők persze kénytelenek voltak egy 0 forintos igazolást küldeni az 2013-as elszámolásként...
-
válasz
Rawulf #45054 üzenetére
én Erstes voltam aztán egyszer csak kaptam egy levelet, hogy akkor mi most ezt feladjuk... vagy lépjen vissza államiba vagy keressen másik nyugdíjpénztárat ... Lehet maradnom kellett volna, mert akkor ha nem leszek nyugdíjas akkor örökölte volna a törvényes örökösöm ...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V50 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V3 - i5-10400F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V2 - i3-14100F -1660 SUPER 6GB -16GB RAM -500GB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Bitmain Antmimer K7 63.5th ckbminer
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest