- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
-
Vesztor87
senior tag
válasz
DarkByte #68697 üzenetére
Ez valami viszonylag újabb építésű, vagy milyen? Csak hogy 57nm-en ennyi szoba van
A hitelt szerintem gyorsabban is el lehet intézni, nekünk is lefutott kb. 3-4 hét alatt az egész, csak azért állt aztán egy jó ideig mert az LTP kiutalásra várni kellett. OTP-ben ilyen szempontból nem csalódtam, nem kekeckedtek.
martonx: szerinted egy banknak számít az hogy néhány csokos milla ott parkol pár napig?
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #68697 üzenetére
Annyiért már házat adnak, amihez nem hogy kert van, de garázs is, sőt maga a ház is nagyobb.
Ha van is feladat a kerttel, leglaább nem áztat el a felső szomszéd, ne hallatszik éjjel veszekedés, ajtócsapkodás, sőt, ha kedvem van, én veszekedhetek éjjel, és én csapkodhatom az ajtót.
Igaz, Szegeden nem egyszerűek a ház árak, kb itt kezdődnek a normálisabbak. -
macilaci78
nagyúr
-
_Petya_
őstag
válasz
DarkByte #66490 üzenetére
Nem, sajnos arra egyik sem jó, mert egy pillanatra mindig megszakad a Raspberry Pi tápellátása amikor a töltőt kihúzod. Én is keresgéltem ilyesmi megoldást, sajnos nincs, egyik powerbanknál sem szempont, hogy szünetmentes módjára működjön, sőt, tudtommal ez a dolog kifejezettem biztonsági feature bennük (bár hogy mi ellen véd, nem tudom...)
-
Vesztor87
senior tag
válasz
DarkByte #66117 üzenetére
Vértó mellett lakom az Európa ligetnél, itt panelok vannak asszem csak, azt tudom mondani hogy a tömegközlekedés jó, hangoskodás, bandázás nincsen, legalábbis nem találkoztam vele. Max azt a néhány alkeszt tudom mondani negatívumként akik a panel bolt előtt iszogatnak állandóan, de csendesek és nincs velük baj am.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #66115 üzenetére
Szerintem az egyik ilyen vállalható környék az Olajbányász tér mögötti rész, Csorba- Olajos- Sólyom utca, ami még nyerő, és nagyon korrekt környéken van, az a Pentelei sor, az összes ház a tó körül van, mindig nyírják a füvet, kacsák úszkálnak a tóban, elég nagy élet van a tavacska körül, de nincs zaj, mert pl a kis focipálya jó messze van minden épülettől, fel lehet lépni a hátra, és már mehetsz is futni. 200 méter, és már kint is vagy a Víztorony téren, ami az egyik helyi járatú buszállomás, vagy a Budapesti krt-on mehetsz a Csongrádi sgt- tesco felé, nagyon sűrűn induló tömegközlekedéssel. Ha nekem panelbe kellene költözni, én biztosan itt nézelődnék. 2 km a novotel, 1.5 a tesco, 3 km az autópálya. Minden van a közelben.
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #66084 üzenetére
Igaziból ilyen téren Szeged azért elég jól áll szerintem. És igazán kizárni egy két konkrét utca kivételével nagyon nincs mit. Mint pl. kizárni alsóvárost nagy butaság, azért mert van olyan része, ahol él 5-6 problémás cigány család. Ennyi erővel akkor egész Szegedet kizárhatod, mert kb. minden negyedben lehet mutatni 2-3 problémás cigány családot.
-
Nerd
aktív tag
válasz
DarkByte #66080 üzenetére
Van ott egy csudijo haz.
Hetvezer utcaVolt meg egy par biztonsagi kameras felvetel a kornyekrol, arrol, hogy este mit muvelnek, kerites rugdosas, csatorna szetveres stb... de most nem talalom. Ha jol remlik a kancsal, szetallo fulu nevezetessegek is arra laknak...
Dolgoztam Eszperanto utcaban. Nappal sosem feltem a hetvezeren vegig menni, de este sotetben inkabb kerultem es egyenesen ki a Kossuthra. Erdemes setalni a kornyeken, tobbszor, kulonbozo idopontokban. Nekem is lakasvasarlas van tervben, de ez a kornyek nalam teljesen ki van huzva a terkeprol.
-
HaZse
őstag
válasz
DarkByte #66033 üzenetére
A Tecsót 1998-ban adták át. Ezt azért tudom, mert Találtam a neten hozzá írást, meg, hogy az ex asszonnyal még oda mentünk Cirkuszt és élő állatot nézni. (Tesco helyére). Mögötte meg sok rozoga épület volt és persze nagy gaz. Temetőre én nem emlékszem.
Amúgy ezt találtam még:
És van nekem itthon egy 1889-es régi szegedi térkép digitális változata is:
Szerk.: Én ott nem vennék lakást, ugyanis a beruházó (valami híres ügyvéd vagy fia vette meg a telket), mert a lakások sok helyen penészesek, a felhasznált anyagok minősége sem megfelelő.
+ A személyes véleményem, hogy még egy panel is szellősebb, mint ez a lakópark. (Pár ismerős lakik ott, de nem tudják eladni megfelelő áron).
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #66040 üzenetére
A szellemesdi hülyeség. Egy rakás ismerősöm lakik ott, sőt gyerek koromban sokat játszottunk ott a temetőben, mert unokatesómék a szomszéd utcában laktak. Mégse jött soha szembe egy szellem sem
De ha már ott nézelődtök, én sokkal jobban aggódnék a legfrissebb társasházak összecsapottsága miatt.
Teljesen szépen látszódik, hogy az első ott épült házak még milyen jó minőségben, élhető lakásméretekkel készültek.
És ahogy egyre újabb és újabb épületek készültek, folyamatosan mentek össze a lakások, ezzel párhuzamosan egyre romlottak az épületek minősége is. Az biztos, hogy én csak az ottani legöregebb épületek közül mernék nyugodt szívvel lakást választani. -
-
-
válasz
DarkByte #65939 üzenetére
Spoilerveszély!
Látvány teljesen rendben volt, de ez a CGI műhely érdeme. Forgatókönyv viszont nulla.
Nehogymá egy szénné képzett sötét jedit (Na meg azis milyen debil figura már, hogy sisakot visel, mint a nagyapja, mert hasonlítani akar. Bakker, Vader azért hordta, mert szétégett, másképp nem tudott lélegezni...), aki megállítja a sugárfegyver lövedékét a puszta akaratával, és negyvenezer órát vívott fénykarddal, megszorongat egy takarítósegédmunkás, aki először fog a kezébe fénykardot és még az erőről is csak mesekönyvből hallott?[ Módosította: pepe091 ]
-
válasz
DarkByte #65629 üzenetére
Alaprajz? Ne is mondd, voltam olyanban, ahol ha a lenti részből fel akartál menni a fentibe (lent konyha, fent lakó rész), ki kellett menni egy szárazkapubejárón. Télen mondjuk -10 fokban már poénos. És nem ez volt a legrosszabb tulajdonsága. Még mindig árulják, szerintem fogják is.
-
Cyrin
addikt
válasz
DarkByte #65618 üzenetére
most ez van, és nem hiszem hogy beszakadna a piac, főleg nem a panel. ugye itt a szocpol is, ami hajtja, meg nyártól megint itt lesz az albérleteztető banda.
de lehet találni azért olyat is aki nem azonnal költözne ki, én is olyat vettem amit tavasszal adnak át, és nekem pont így jó. de résen kell lenni nagyon.
én nem néztem meg sok lakást személyesen, ennyi idő alatt kialakul az hogy melyik milyen, eleve kizártam jelentős hányadát a hirdetés alapján, ami pedig tetszett, azt szépen beazonosítottam, és megnéztem először kívülről a környéket, na itt ki is hullott szinte mind. jó helyen nehéz most venni.
nemrég láttam egy rókusi panel hirdetést 16 misiért
-
válasz
DarkByte #65618 üzenetére
Én négy hónapig árultam a lakást. Igaz, hogy nem nagyon engedtem az árból, de végül elment.
Szerintem ha nem akarsz sokat alkudni, akkor simán kivárja a 3 hónapot, akinek nem sürgős.Nem nagyon érdemes várni, mert ugyan rebezsgetik, hogy csökken az áfa, és lejjebb mennek az új lakás árak, de egyrészt nem mennek lejjebb az áfától, másrészt meg úgyis kitalálnak valamit, hogy mégse legyen annyira jó az az áfacsökkentés...
Rick4: Szerintem arra gondolt, hogy a mosógép 2000 W, a villanysütő 2500 W, a klíma 2000 W, a vízforraló 2000 W, az automata mosógép ...
-
válasz
DarkByte #64817 üzenetére
Ne beleugatásnak vedd, de szerintem (!) igazából semmi funkciója nincs, hogy átlátszó, és még sérülékeny is. Én a helyedben simán csinálnék egyet fából. Gyakorlatilag ez egy fejjel lefelé fordított kis ládácska. Legrosszabb esetben, ha nagyon látni akarod, hogy hol tart a lemez, akkor kivágod egy hosszúkás, téglalap alakú csíkban az egyik oldalát, és oda ragasztasz plexit. Ha vékony falemezből megcsinálod, és lelakkozod, szerintem állati jól néz ki, és totál egyedi is.
Amúgy írd már be, hogy pontosan milyen típus, és mennyire vagy vele megelégedve. Mikor néhány éve hallgattam egy (nekem cd-n is meglevő) albumot egy barátom Linn lemezjátszóján, szomorúan nyugtáztam, hogy ez egészen más, de az árak miatt elriadtam. Egy megfizethető középtartománnyal viszont szívesen kezdenék én is.
-
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #64068 üzenetére
Feltételezzük, hogy a többi is jó arc. Ilyenkor van gond.
Nem nekem, én rendszerint sosem nem a legolcsóbbat keresem, itt sem feltétlenül ez volt a baj, mint írtam is, ha írod, pici alku belefér, talán rég meglett volna a gazda. Én pl pofátlannak érezem volna 2-3K-s alku fölött mindent, ezért is nem játszott. De mindegy, a tied a teló, te dolgod, csak ezt az egy hét múlva sokkal olcsóbb dolgot sosem értettem.
Ha be van téve, hogy a ph-n 90, de a szegedieknek 85, abból ért mindenki.
-
válasz
DarkByte #64057 üzenetére
A beszélgetésen kívül, csak néhány tapasztalat telefoneladással kapcsolatban, Szegeden/ről (tisztelet a kivételnek, azért jópár kivétellel találkoztam!)
- alap, hogy te viszed, küldöd, ha máshol lakik a vevő, a te költségedre
- a tartozékok ára pontosan 0 Ft, azaz ha 85-öt ér a telefon, és +15 ezret az utána hozzá vásárolt tartozékok, akkor a maximum ár 85 ezer Ft
- ha a vevő lát egy tól-ig árat a neten (pl ultragáz állapotú romhalmaz 40e Ft, fóliás új 100, a tiéd nem fóliás, de teljesen karcmentes, akkor 40, maximum 45)
- ha előre utalást kérsz csaló vagy,
- ha utánvétet kérsz, az sokba kerül,
- különben is vidd el neki személyesen, hogy kipróbálja,
- minden dologra külön rákérdez, ami benne van a hirdetésben (pl. Telekomos 32 gigás eladó, akkor megkérdezi, hogy függő-e)
- ha az adott telefonból létezik 8, 16, 32 gigás is (pl szif 4s), és te hirdetsz egy 32 gigásat, akkor a 8 gigás árát írja meg többször is üzenetben (konkrétan megtörtént)
- hirdetsz valamit 50-re, akkor az legyen 35 és te állod a postát,
- ha azt írod, hogy átvehető Szegeden, nincs posta stb., akkor simán beír egy olyat, hogy találkozzunk Pest és Szeged között félúton Szolnokon (!) mert ő úgyis megy családlátogatóba, hétvégén, és akkor csak az útiköltsége felét alkudja le az árból (az mellékes, hogy amúgy csak Szegedet írtál átvételnek, és közöd nincs Szolnokhoz - ez konkrétan szintén megtörtént),
- vidd el egy általa megadott kocsmába, és ő nem tud ott lenni, de otthagyja a pénztés még egyéb nyalánkságok. Sajnos mondhatnám azt, hogy elvétve vannak ilyenek, de sajnos nagyon magas százalékban találkozok ilyenekkel.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #64049 üzenetére
Látod, most pont az van, mint az egyik kolléga oneplus one-jával pár hónapja. Kitette, annyiért engem nem érdekelt, de eszembe nem tudod volna, hogy %-ban akkora árengedménnyel próbálkozzak. Két hét múlva levitte, annyiért érdekelt volna, de akkor már vettem másik telót. Akkor a saját S4-emet odaadtam volna az asszonynak, és lett volna az, mostmár vettem neki egy S4-et. Most megint telefont kerestem, nekem kellett volna másik, nem volt nekem tetsző, úgyhogy vettem magamnak egy másik S4-et...
Érthetetlen, hogy miért nem azt az árat írjátok ki elsőre, amennyi még épp elfogadható.
Azbest: Igazán örömkeltő hír...
-
-
HaZse
őstag
válasz
DarkByte #63723 üzenetére
Így igaz, ahopgy Rick4 kolléga írja. Annó (kb. 2 éve) nekem is vágott SIM kártyám volt, de egy kínszenvedés volt vele az élet, mikor egy másik telefonba adapterrel kellett betenni. Nem volt pontos a vágás, pedig egy ilyen tűzőgép szerűséggel vágták.
Utána én is inkább SIM cserét kértem. Azóta tökéletes a normál-mikro-nano közötti átjárás.
Ui.: Igen vagyok, de még nem 100%-os.
-
Rick4
félisten
válasz
DarkByte #63723 üzenetére
Bemész a szolgáltatóhoz, és kérsz egy új simet, ingyen adnak. Ha kérdik, miért cseréled, vagy azt mondod, hogy csak, vagy azt, hogy áj készüléket fogsz venni, és abban microsim foglalat van, vagy azt, hogy dobálja a telefon a térerőt vele. 0Ft-ért, kb 10 perc alatt elintézed. És akkor lesz egy új, gyorsabb simed is.
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #63259 üzenetére
Azt mondják a SZIN-en a nagyszinpad hangosítása volt szar az első napon, mert az ismerősök akik kimentek azt mesélték, hogy Scootert jobban lehetett hallani a Tisza túloldaláról, mint amikor 10 méterre a színpad előtt álltak.
Szóval mostanra remélhetőleg sikerült a szinpad elé koncentrálni a hangerőt, nem pedig mindenhova csak a szinpad elé nem. -
-
wopi
aktív tag
válasz
DarkByte #61797 üzenetére
Mint írtam, nem értek hozzá, de szerintem direkt villámcsapás esetén semmi nem véd, csak ha kihúzod. Aztán lehetséges, hogy a drágább villámvédett elosztók már túlélik. Fene tudja. Nem próbálom ki.
Az is érdekelne, hogy a 10-es panel 9. emeletén mit érzünk meg, ha becsap a villám, azon túl, hogy bazi nagy csattanást hallunk...? Tapasztalat?
-
bb0t
őstag
válasz
DarkByte #61455 üzenetére
Pfeej..
Aki kiöregedett akcióhősöket akar nézni egy nagyon elfáradt témában annak biztos.
De ha kollégákkal mész akkor csakis valami agyatlan popcorn mozi mert úgysem a film a lényeg, hanem a társaság.
Nem? Nálam a minőségi filmnézés az magamon kívül még max. 1 fő. A MadMax viszont jól sikerült.
Meglett a kábel?
-
HaZse
őstag
-
bb0t
őstag
válasz
DarkByte #61146 üzenetére
Jól mondta _Petya_ Van 0,75-ös réz kábelünk 100méteres dobon. Tudunk adni 50 métert.
_Petya_: Sajnos hangszóró kábelnél is van rezezett. És a vevők két kérdést szoktak feltenni: Miért nem réz, vagy miért ilyen drága.
-
HaZse
őstag
válasz
DarkByte #61146 üzenetére
Elnéztem. De igazából az is jó, csak az érpárral van. Nem szimpla vezeték.
MKH - egyerű hajlékony rézvezeték, PVC szigeteléssel
MTL - PVC szigetelésű, hajlékony rézvezeték
LS - hangszóró vezeték rézvezetővel, transparent (átlátszó) kivitelbenAmúgy van náluk - LS - hangszórókábel is. (2x0.75mm2) [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest