- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
_Petya_ #60621 üzenetére
Újonnan már valószínűleg nem lehet beszerezni passzívot, mert az EU-ba csak 80+ -nak megfelelő jöhet be elvileg. Más kérdés, hogy attól valahogy csak bejön még mindig a legajja fajta is, lehet oem-ként. Kisebb géphez paneltáppal kiváltható lenne, csak annak meg az ára van elszállva.
-
pschio
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #59596 üzenetére
Szerinted amit egyszer leírtam, az miben változna az általad javasolttal? Bemásolom még egyszer:
a mellékelt usb-s infrával vezérelje, pedig van egy pc mediacenter távom, az viszi, és azzal tanítottam fel, mégsem.
Szóval ha a mediacenter táv viszi, akkor egy másik infra vevő mit változtatna a dolgon?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
_Petya_ #59186 üzenetére
Cserzy utcában laktam, ott nem volt akadályérzékelő. Ha a kapu lecsukáskor elakadt valamiben, vagyis az elektronika a végállás előtt azt érzékelte, hogy áll a technika, mikor a motornak forognia kéne, akkor megállt és aprókat rángatva felemelte a kaput. De optikai érzékelő nem volt.
Az ajtólap gumi éle egy motorháztetőt nem bántott különösebben, de egy fekvő ember lágy részeinek szerintem nem esett volna jól ez a gesztus.Én úgy találnám ki, hogy nyitás után 120s múlva automata csukás, ha a bokamagasságban nincs akadály. Amint az akadály elhárult, 120s múlva csukódik a kapu...
-
toth_janika
őstag
válasz
_Petya_ #59030 üzenetére
Köszönöm, meg foglak keresni, mert nem félek, hogy bepiszkolom a kezem!
@HaZse:
Köszönöm, hogy utánakérdeztél!
@macilaci78:
Most is valahogy ilyen megoldással van kivitelezve... Laminált szegőlécben mennek a konnektorig a kábelek azon a falon, ahol bejön a szobába. A szembe falra meg, anyaghatékonyságból kifolyólag, a laminált alatt húzták a kábelt, majd ki a túloldalon fel a konnektorokig. Ergo a konnektorok padlómagasságban vannak. Nagyon hatékony megoldás....
Gipszkarton... Nem is rossz megoldás... És lehet olcsóbb, mint a vésés
@Polemius:
Hát már a költözés is megfordult nem egyszer a fejembenDe valahogy nem akar az asszonyka...
-
DarkByte
addikt
válasz
_Petya_ #58835 üzenetére
Wow, ez de jó!
Sose láttam még ilyet. Épp agyaltam rajta múltkor hogy ha véletlen projektort szeretnék majd leendő lakásba a plafonra szerelni, még is hogy oldom meg a HDMI kábelezést? Milyen hosszú lehet a vezeték egy ilyennel?
---
Más: szeptemberben lesz Szegeden is PlayIt! [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
_Petya_ #58832 üzenetére
Nézd el nekem, másfél éve költöztem el Szegedről.
A Szuper Elszo-ra gondoltam. Alkatrészekkel még most is foglalkoznak, egy telefont megér. -
-
Tim82
félisten
válasz
_Petya_ #58654 üzenetére
Aközött, hogy egy notigyártó berendel a Delta,mint beszállító gyártósoráról egy tápot (ami a notigyártó elvárásai szerint készül, az végezteti a minőségellenőrzést stb.) és aközött, hogy ugyancsak a Delta legyárt egy saját név alatt futó tápegységet, gondolom, érzed a különbséget.
Az Apple is a Foxconnal gyártat, mégsem Foxconn termék a végeredmény.
Ui.:
-
válasz
_Petya_ #58572 üzenetére
Nem ismerem a szolgáltatásukat igazából, mi a gond vele?
Ami nekem megtetszett, az a tv go appjuk, illetve lehetőségük, valamint az iptv, mert az nálunk nincs a diginél.
A netjük nekem valójában átlagos sávon belül mindegy, nem torrentezek így egy teljesen átlagos szélessávú net nekem megfelel. -
-
-
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #58322 üzenetére
Az lehet, hogy a 3 hónap alatt széthullós záras valahol megvett cucc volt, de gondolom arra is volt gari. Anyámat most kérdeztem, 2014 április 10.-én 10 órakor tették be, (ajtócentrum, Napos új 7/b) napi 15 zárnyitás van legalább, 3 ember, postás, szemétledobás, szomszéd miatt, stb.. többször kifelé- befelé, akárhogy számolom, eszerint túl vannak már 15000 nyitáson, mindenféle probléma nélkül. Egyszer betették, azóta még csak a gondolat se merült fel, hogy probléma lenne az ajtóval. A kínai meg ha kell, ugyanazt a kinézetű ajtót legyártja 0.5mm-es és 2.5mm-es anyagból is, látszatra hasonló, nyitogatva már egész más, de addig amíg nincs szétszedve...
Amúgy mindenki arra fizet ki pénzt amire akar, ha neki az a megnyugvás, akkor legyen.
Anyám most mondja, szemben rendőr lakik, az előző lakónál még fel akarta valaki nyomni, azt flex-szel próbálták kinyitni... Annak meg a tied se áll ellen..
-
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #58317 üzenetére
A 165K jól hangzik, de tutinak az se tuti. A fele (de inkább kevesebb) pénzből kapsz egy olyan ajtót, amihez ugyanúgy 5 perc kell, épp csak a szerszámon múlik, hogy ezzel is ugyanannyi idő alatt végez. Hogy ezalatt se dolgozhasson bárki nyugodtan, felraksz egy ilyen ajtóra 10K-ból egy ütésérzékelőt. Ha elkezdi valaki kibontani az ajtódat, az jelez, vagy riasztóra, vagy sms értesítésre bekötöd. Mivel még mindig maradt a 165K-s ajtó árából, beraksz egy rejtett kamerát felvevővel, vagy nagyon sok hónapig előfizetsz egy kiszállós biztonsági cégnek.
Ha ez nem szimpi, berakatok egy ilyen ajtót, miután elment a brigád, vágatok rá 3-as lemezből egy burkolatot, ráhegesztetem, vagy csak ráragasztok sziloplaszttal, csukva úgyis mindegy, ha nem tetszik fehérre- kékre- zöldre festetem, lambériázom, és még mindig csúnyán 100K alatt vagyok.Akkor meg tényleg baj van, ha a csóka baltával püföli egy percig, és nem hallja meg senki, oda tökmindegy, milyen ajtót raksz fel, idő kérdése és kirámolnak.
Anyáméknak ilyen van, ugyanúgy nem nyomták fel, mint nálad: [link]
-
Agyasima
őstag
válasz
_Petya_ #57921 üzenetére
A biztosítók az mondják, hogy pont nem így van. Állításuk szerint a KGFB üzletág folyamatosan veszteséges. Csak azért tartják alacsonyan az áraikat, hogy a többi biztosításukat (élet, casco, stb.) is rá tudják sózni az ügyfelekre, kapcsolt áruként. Éppen ezért ugrál folyamatosan a KGFB ára. Ha pl. úgy döntenek, hogy a jövőben a tanyasi 60 év feletti férfiak nem tartoznak azok közé, akiket az ügyfeleik közt akarnak tudni, szépen felemelik számukra a díjat, legyen bármilyen B/M besorolásuk.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
_Petya_ #57721 üzenetére
Arany János utca.
Honvéd tériről nincs infóm. -
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #57121 üzenetére
Ugyanez a technika van az általam linkeltben is, viszont az tényleg az "etalon" becenéven fut, és 20K ingyen házhoz szállítva, 1 év médiamakrtos garival. Még az ebay-es G1W (ami ugye az eredeti lenne) mellett se szól semmi, ha 15K-ból 1 hónap alatt jön meg, nulla méter garival.
-
tisn
addikt
válasz
_Petya_ #56758 üzenetére
Szerintetek az ilyen barmok hol szerezték a jogsijukat?
dunaujvarosban
mikor indult a korforgalom koccantam, kossuth laja felol mentem volna sever fele asszem a kozepso savbol
vonal szaggatott, azt hittem lehet
rendor felvilagositott, hogy a tablara kellett volna figyelnem...
maig nem vagyok biztos benne, hogy igaza volt, de pont ott huztak meg elotte az autom (nem lett karom gyakorlatilag), a -2 bonuszt meg kibirtam valahogy
inkabb az kapja be, aki 4x-re horpizta be valamelyik elememet parkolas kozben (raadasul ez nemreg volt javitva)
-
DarkByte
addikt
válasz
_Petya_ #56758 üzenetére
Így már én is jártam ott. Mondjuk tegyük hozzá hogy ha életedben először látod azt a kereszteződést/körforgalmat/vatevör akkor nem kicsit lesel hogy most ez hogyan is működik
Egyébként a héten én is lekapartam az arcomat, lassan két éve minden nap ugyanabba a kapu bejáróba hajtok be, kedd este sikerült rágurulni a padkára és megtörni az első lökhárítót.
-
azbest
félisten
válasz
_Petya_ #56392 üzenetére
Úgy emlékszem a jelenlegi konfigban kb 60/60 Mbps a valós sebessége (turbo G 108 módban). De a leírások szerint bekonfigolható, hogy ne legyen dedikált irány, hanem fel és le együtt 120 körül menjen, szóval ha csak pl letöltés van, akkor az 100 fölé is mehet.
Azóta ahogy nézem vannak újabb ígéretes cuccok is. A kompakt megoldásoknál a nyílásszög tűnik problémának, mert szerteszéjjel szórják és szerintem kevés jut el a másik oldalra. A Jirous 9 fokos szögével nem versenyezhetnek.
-
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #56392 üzenetére
Ilyen volt nálam a netsurfos net, csak az még 133-as lapokkal, de a rádió ugyanez volt, grid antennával 15-ért adtam el cakk pakk. Szerintem ennél már vannak frissebb cuccok... az árról nem beszélve.
Ehhez képest amiről jókat mondanak, az az ubiqiti loco station m5, az egy kis fehér téglalap, benne minden, csak egy lan kábelt dugsz vele és kész is. Persze 20K egy ilyen tehát a 2 db lenne 40...Plusz van még itthon egy 1m átmérőjű prímfókuszos acél parabolaantennám, még az is bevethető a projektben.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
_Petya_ #56023 üzenetére
Ezért használok fülcsoportokat Firefoxban, így sok tab kényelmesen elfér.
-
-
Rhino666
addikt
válasz
_Petya_ #55481 üzenetére
Na igen, értem én ennek a logikáját, nem is ilyen szinten kérdeztem.
Hanem olyan szinten, hogy ha már fizetős, akkor miért nem látszik rajta? (Ennyi) pénzért már igazán lehetne kulturált, használható... Egyszóval LÁTSZÓDJON rajta, hogy fizetős, nem csak ugyanúgy az út széle, ahogy a körúton kívül. Én kék zónában parkoltam tavaly, a munkahelyem előtt tettem le a kocsit és ráláttam munka közben, el tudtam ugrani vele ebédelni stb. Idéntől ugyanaz az utca zöld (!) zónás lett, tehát ugyanezért évi 30eFt helyett évi 130eFt-ot kellene fizetnem és valamiért nehezen hinném el, hogy 4,5x olyan kulturált lesz akár év végére is a parkolási lehetőség az adott utcában, mint tavaly. Cserébe a kék bérlettel mostantól parkolhatok annyival kintebb, hogy szinte már a körúton kívül is hagyhatom a kocsit... Komolyan azon gondolkodom, hogy sárga legyen belőle, vagy inkább semmilyen.
-
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #54945 üzenetére
Hagyjad már, színtiszta trolletetés, amit csinálunk. Mikor beírta, NEKEM, hogy önbíráskodás, először röhögtem, de utána elkezdtem sírni, hogy hogy magyarázom meg valakinek, hogy más hozzászólásra reagálva ne nekem írja a hülyeségeit, ráadásul önbíráskodást nem lehet más vagyontárgya ellene elkövetni, csak természetes személy ellen. Aztán inkább letettem róla, az ilyen úgyse érti meg. Ha már a hozzászólása előtt lehetősége lett volna meggyőződni, hogy amit írni akar, legalább ráhúzható-e a válaszra, és legalább passzol-e. a valósággal, vagy pedig színtiszta hülyeség, de ezt se tette,úgyhogy az ilyennel vitázni se lehet, tehát a legjobb hagyni. Még ezt is offba teszem.
-
válasz
_Petya_ #54933 üzenetére
Itt van pl a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság állásfoglalása a Street View kapcsán.
Egy idézet belőle:
"Az európai és magyar adatvédelmi jogalkalmazói gyakorlat szerint szintén személyes adatnak minősülhet a gépjármű hatósági jelzése abban az esetben, ha az meghatározott természetes személyhez kapcsolható,
vagyis ilyen esetben ezen adatok rögzítése is személyes adatkezelésnek tekintendő." (...) "Az Infotv. 5. § (1) bekezdése alapján személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény közérdeken alapuló célból elrendeli."Vagy az EU külügyi szolgálatának honlapján:
"Személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely alapján egy adott személy azonosítható: az illető neve, a róla készült fényképfelvétel, születésének dátuma, e-mail címe, telefonszáma, gépjárművének rendszáma stb."
De mondtam, ha bárhol megnézel hasonló képeket ("hivatalos" helyen, nem FB) pl Police.hu, TEK-es videók, vagy Indexen, Délmagyaron hasonló parkolásos cikkekben, mindenhol ki van takarva a rendszám, nem véletlenül.
-
válasz
_Petya_ #54923 üzenetére
Keress rá, a rendszám személyes adatnak minősül, nem véletlen van bármilyen TV-s riportban, vagy újságcikkekben, vagy pl a Street View-on kitakarva. Egy szóval sem állítottam, hogy a szabálytalanul parkoló illető nem hibás, de ezzel szemben az egyáltalán nem normális, hogy itt többen egyből önbíráskodni kezdenének egy ilyen helyzetben.
-
bb0t
őstag
válasz
_Petya_ #54520 üzenetére
Koaxból pl van rezünk. 4x annyiba kerül mint a rezezett alu. Az UTP-ből korábban beraktároztunk nagy mennyiséget és nem ment el, persze mikor meg nincs akkor keresik nagyon. És igen ezért írtam, hogy ha be kell húzni hosszabb mennyiséget akkor nyilván réz de az egyszeri embernek tökéletes a CCA.
-
bb0t
őstag
válasz
_Petya_ #54518 üzenetére
Szokott lenni réz is, de megmondom olyankor mi van. Felhív a vevő, hogy "mi történt az olcsóval" mondjuk, hogy az kifogyott de van helyette más. "Ó az drága" - De az réz... Hiába azt nem veszik meg. Persze mikor egy épületbe be kell húzni több km-t akkor nyilván megfizetik az árat de a legtöbb ember a legolcsóbbat keresi. Viszont csak olyat forgalmazunk ami átmegy a teszteken,
Bytheway nem tudom, hogy CSorBA milyet vett, mert a kisker boltunkban más is lehet mint amik a weben fent vannak.
-
SirRasor
addikt
válasz
_Petya_ #53120 üzenetére
Atya ég, ez egy picit bonyolultnak tűnik így elsőre
Pár napja magamnak ki tudtam már cserélni egy konnektort, de ilyenbe inkább nem kezdek bele
Jogilag nem tudom mi van ezzel, mert kb. 30 éve lett bekötve és szerintem semmilyen szerződés se lett készítve, hogy mit használhatunk vele vagy mit sem.
Amúgy nagyrészt csak a mosógép megy róla a fürdőszobában, a nappaliban meg laptoptöltésre van használva. Tehát ráadásul 2 kütyü kéne, de a leírás alapján munkadíjjal együtt ezt 1-2k-ból nem lehet kihozni
Na még keresgélek neten, hátha kínaiak már kitaláltak ilyet
-
DarkByte
addikt
válasz
_Petya_ #52907 üzenetére
Én pont erre fel vettem csak egy kis Blaupunkt GTb8A-t a Felicia-mba. Meg is kaptam érte a helyi autóhifi topikban hogy nem vagyok normális, minek veszek ilyet, ilyen adatokkal csak szar lehet. Kár hogy nem jött be nekik, a célnak nekem pont megfelel (megsegíteni az első két ajtóban lévő hangszórót) úgy hogy mellette nem ütöm ki a csomagtartót. Sőt ha még több hely kell, a két kábelét lehúzom róla, pikkpakk kirakom lakásba/kamrába és mehetünk.
Tény hogy nem szaggatja le a ruhát a csajokról az utcán, és nem kényszerítem rá az utcán állokat arra hogy tudják mit hallgatok a kocsiban. -
Vesztor87
senior tag
-
-
Polemius
senior tag
válasz
_Petya_ #50904 üzenetére
Szerintem sehol. Legalábbis soha nem találtam. Viszont van egy kisteleki szíjgyártó család, akik kint szoktak lenni a mórahalmi vásárban is. (A mostaniról pont lemaradtál.)
Akár egyedit is készítenek neked: -
Rick4
félisten
válasz
_Petya_ #50391 üzenetére
Persze, hogy szokott lenni, a régi 5-ös, és a sándorfalvi út közötti pihenők végénél szinte mindig vannak. De ha az ismerősöd nem látott fehér dobozos kisteherautót a hátuljánál aggregátorral, a tetején sárga kamerával, villogó sárga lámpával, akkor nem voltak kint, vagy ha kint voltak, de nem látta...
Rhino: Utána már hiába vesz, a fényképezés pillanatában a rendszerben nem szerepel a rendszáma, megy a fénykép a központba. Amit ilyenkor lehet tenni, hogy különösebb éleslátás nélkül 300m-ről felismerhetőek, azzal remélhetőleg mindenki tisztában van, hogy érvényes-e a matricája, leállósávon megállva 250m-re tőlük, gyorsan jegyet véve, utána 2 percet várva minden gond nélkül tovább lehet autózni. 3K a 10 napos, annyit csak megér, ha már amúgy is használja a pályát...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
_Petya_ #49732 üzenetére
Próbáltam, egy fokkal jobb lett, de így is olvashatatlan.
A piros pecsét egy kb fél tenyérnyi blanketta szöveg keretben ilyen-olyan dolgoknak (határozatszám, keltezés, aláírás) kipontozott hellyel, amit szépen golyóstollal töltöttek ki.
A másolás, nyomtatás eredménye: a határozat szövege, a kézírás szépen látszódott, a kézírás körül, alatt meg valami paca. Nyomtatás annyival vitt előrébb, hogy többen meg voltak győződve arról, hogy a paca nyomtatott betűs írás akar lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest