- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Érdekes, amikor én itthon vagyok, nem kell a net, amikor máshol vagyok, nem érek rá netezni. Az a kis forgalom, ami meg a mailekhez kell, meg esetleg pár doksi a szerveremről, az aztán nem sok. 3 hónapja lehetett kérni egy ingyenes sms-sel a vodánál 3Gb netet, ingyen adták, kértünk mindkét telefonra. Az enyémen 3 hónap alatt kemény 700MB-ot sikerült ellőni ennyi idő alatt, a másikon meg talán elszaladt 1GB-ig, pedig ha GPS-sel megyek, mindig osztva a net, szívjon a navi amennyit akar az online TMC-ből.. És havi 500Mb-tal bőven kijövök, örülök, hogy végre néha kicsit offline lehetek.
-
-
Aki megvette , szegedi és itt hagyta addig az ő audiját amíg elment a feleségért aki majd hazaviszi. Na egy nappal később jött el, de nem is láttam, mert szegény nőt kirúgta a ház előtt és már ment is tovább. Mondta az asszonyka h amióta beleült a kocsiba, csak wcre kel ki belőle
-
-
-
-
Vesztor87
senior tag
Múltkor anyóséknál aludtunk Földeákon, bejött egy tücsök vhogy.... ne tudjátok milyen jó vt
Én aludtam mint a bunda, menyasszonykám állandóan felébresztett, hogy itt van bent
Keressük meg.... persze nem sok esély vt rá hogy az éjszaka közepén meglesz... 3x nekifutottunk, nem lett meg. Másnap lett meg a szekrénysor tetején.... hogy a bánatba megy fel oda, meg legfőképp minek
bitpork: tegnap este hazafele jövet kerültem a Tiszapart felé, a novotel környékéről jól látszik/hallatszik a SZIN, gondoltam Rád, bakker ez milyen hangos.... itt a Vértónál semmi nincs belőle, legalábbis ha bukón van az ablak nem hallottam belőle semmit itt a X-en...
-
az oldal koncepciója szerintem az, hogy kész modulokból max azok minimális módosításával vágják össze a programokat ... így amit ott összeraksz az kb 1 ember hónap
persze a kész modulok árát meg kell fizetni ... nekünk is van hasonló rendszerünk webre, online reszponzív alkalmazásokra... illetve most készülnek moduljaink mobil oprendszerekre (ios, android, wp)
-
Távol álljon tőlem, hogy értéktelennek tüntessem fel mások munkáját, pláne olyat, amihez nem értek, pl ez a programozás. Lehet, hogy ennyi az ára, lehet hogy árszerű, de nem az átlag magyar kkv-ra méretezett ár szerintem. Multik pedig, ha dolgoztatnak ilyen külsősökkel, kevesen vannak, ők nem nagy piac azért.
Multinak dolgozni külsősként különben is elég nehézkes. Eleve a bekerülés a "bűvkörbe" nagyon nem egyszerű, egy kis cégnek erre legjobb esélye úgy van, hogy egy nagy cég alvállalkozója lesz, akkor pedig egy szeletét kapja a teljes munkának, árban szintén csak egy szeletét. Tehát aláírom, hogy valószínű én nem értem ennek a terméknek a pozicionálását, de ez nem jelenti azt sem, hogy jól pozicionálták volna. Amúgy kíváncsi vagyok, mekkora lehet a forgalmuk. -
Nem arra gondoltam. Az nem is cég.
Másik válaszom, hogy nem biztos hogy helyesen lőtte be magát a fejlesztő, hogy kinek akar dolgozni. Az átlag magyar kkv lehet a piaca? Az ár-determinált. Nagyobb cégek pedig - feltételezés - nem velük dolgoztatnak, hanem más nagy cégekkel, vagy saját munkaerővel. Azért persze drukkolok nekik, hogy bejöjjön ez a vállalkozás. Valószínűleg ez is kialakul majd. Gondolom kis idő és rájönnek (vagy ők, vagy más) hogy ez alatt az ár alatt van egy piaci rés, és oda fog valaki fejleszteni korábbi panelek, megoldások felhasználásával, költséghatékonyan. Sok kicsi sokra megy. -
Én sem látok ebben kivetnivalót... egy multiplatform program megírása számos integrált funkcióval, normális GUI-val vélhetően nem egy és nem két sufniprogramozó munkája lesz.
Gondolom más és más személy vagy csoport dolgozik adott részeken, megint más a grafikán, stb
Mindezek fényében egész olcsó, főleg azt tekintve, hogy egy jól megírt app főleg pénzügyi/szolgáltatási/marketing területen elég gyorsan visszatermeli az árát (vagy annak sokszorosát). -
HaZse
őstag
Sajnos ha tovább is mennek, akkor is vissza fogják őket küldeni az első EU-s tagállamba. (Ide hozzánk). És csináljunk velük azt, amit akarunk.
A viselkedésükkel/magatartásukkal van a baj. Miért nem tudnak úgy viselkedni, ahogy a befogadó ország szokásai/etikája megkívánja?
Ha én elmennék egy iszlám országba, akkor nekem is be kell tartanom az ottani szabályokat. Ők ezt miért nem képesek megtenni?
-
-
-
Emlékszem rá, hogy drága volt a modem, de ennél többre emlékeztem. Mert ha jól emlékszem, B variánsként olyan 4-5 ezerért adták bérbe. Volt olyan vihar, amikor a becsapódó villámoktól tömegével mentek tönkre a kábelmodemek. De a bérelteket a szolgáltató cserélte.
Tönkrement ott is, ahol akkoriban dolgoztam, így amíg nem cserélték, nem volt net. Így elég sokat unatkoztam akkoriban nap közben
Akkoriban kezdtem a PH-s pályafutásom, azért csak szép idők voltak azok... -
-
-
Az enyém benzines! Azt szoktam mondani, hogy az autó üzemanyaga a benzin, a dízel az a traktoré
Rick, pilóta: nem tudok számolni, tényleg nem.
De ha az öreganyám térde kalácsát is bele akarjuk számolni, akkor biztos kijön akár 1 millióra is egy megtett kilométer.
Az a baj, hogy elsiklotok valami felett: van egy autód, amit egyébként is fenntartasz, egyébként is fizeted a biztosítást, a gumikopást stb és egyébként is mész vele Pestre. Ez legyen az egyik eset. Ebben az esetben ezeket a plusz költségeket totál indokolatlan szembeállítani a bevétellel. Esetleg elkezdhetünk azon szőrszálat hasogatni, hogy mennyivel nyomódik jobban az aszfaltra a gumi ha még +2 fő ül benne, és 2 decivel többet fogyaszt, de szerintem nem kéne.A másik eset, mikor tegyük fel valaki erre vállalkozik autóval. Költségek, bevételek stb., ott valóban kell(het) egy gazdaságossági számítás. De akkor el is érkeztünk ahhoz, hogy mennyiért mész fel taxival Pestre (aki üzletszerűen ezzel foglalkozik), és mennyiért oszkárral. Nem hiszem, hogy oszkáron túl sokan üzletszerűen ezzel foglalkoznának.
De ha igen, és tartják ezt az árat, akkor tegyétek fel magatoknak a kérdést, hogy vajon azért csinálják-e ilyen áron, mert tiszta ráfizetés? Vajon filantróp érzelmek vezérlik őket és embertársaikon akarnak segíteni az ár alatti utaztatással, vagy biza rosszul számoltok és a fenébe, de megéri? -
Rick4
félisten
Én se oszkározok, de még a városban járva biciklizni, meg buszozni se szoktam, pont most mondta valaki, hogy melyik villamosnak merre van az útja, és meg rácsodálkoztam a világra. .D
Amit tudok, azt innen- onnan hallok, de rosszat még nem hallottam.
sss: Itt is van, aki őstag, friss jogsival, tehát lehet jó fej,m ha árokba borultok félúton.
Elvileg az oszkáron is számít az eltelt idő, és a megcsinált fuvar, szóval ha más jó tapasztalatról számol be, és panasz nincs egy sem, szerintem nincs miért aggódni.
-
bb0t
őstag
SATO nyomi de nem hiszem, hogy az ő sara, szerintem a progi vacakol. Bartenderrel nyomtatok és az a bajom, hogy az utolsó címke után nem tolja ki rendesen a papírt ezért csak úgy tudnám elvágni, hogy félbevágom az utolsót. Nem értem miért nem tolja kicsit tovább, hogy a tetejénél lehessen elvágni. Méret, margók minden jó.
-
-
-
DarkByte
addikt
Oh igen, a Tesla
Egyébként ha már Tesla, ezt a két Elon Musk-os írás nekem nagyon tetszett mostanában
[link] [link]
Eszméletlen hosszúak blogbegyjzés voltuk ellenére de szerintem megéri végigrágni. Illetve úgy általában az egész oldal is rohadt jó, én nemrég akadtam rá. Pl. a What Makes You You is tök érdekes a közismert témája ellenére -
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
hát igen én is pont így vagyok vele hogy elég egy laptop a munkákhoz...
hálózatból mehet minden filmem a tévére, mert most is így használom már hónapok óta
ezért nem kell a nagy gép, csak anno még nem voltam informált és nem is voltak tapasztalatim a pc és a FHD filmek terén, szal kár votl ekkora gépet ekkora értékben összerakni, mivel nem játszom, így feleslegesde az érved teljesen jogos
-
Lacielvtárs
nagyúr
jogos a felvetésed, nincs mese, látod anno erre nem gondoltam, pedig lehet az lett volna a legjobb megoldás
most már mindegy....HaZse: akkor ez esetben tudok neked segíteni, de egy szépség hibája van a tőlem kölcsönkért dolognak
sajnos el kell jönni érte, meg vissza is kell hozni, nem tudok sajnos alkalmazkodni, mivel az év elején elégett a mocim, így kocsival hoznak visznek munkahelyre
akár munkahelyre betudom hozni te meg ide hoznád vissza ha neked így is megfelelne, akkor részemről nincsen akadálya -
toth_janika
őstag
Fasorban sem vagyunk? Azért ezt így elég bátorság kijelenteni...
Vízilabda? Vívás? Kajak? Kenu? Csak most hirtelen pár (az általad említett úszáson, kézilabdán kívül) Itt nincsenek igazi konkurenciák...
Szvsz a magyar foci megérné, hogy az összes stadiont lerombolják és a helyét sóval hintsék be, a botlábúakat meg elküldeni Recskre egy kicsit edzőtáborozni.
Miért van az, hogy abban a sportban, amit focinak hívnak, milliárdok állnak, és azok a sportágak, ahol jók vagyunk szenvednek?
Szánalom az egész... -
-
-
Milyen 18 éves koráig? Csak amíg kezelhetetlen! 4-5 évesen már nem csak a saját korosztályának a társaságában szalonképes, persze ehhez nevelni is kellene. És ez nem a gyerek hibája! Más kérdés hogy a nagy többség nem képes szembenézni azzal hogy mint szülő kudarcot vallott, és ezért nem néznek a tényekkel szembe.
Rick4-nek a bébisintérrel kapcsolatban maximálisan igaza van! Franciaországban alanyi jogon jár a szolgáltatás pl.
Az ügyintézés meg kérdésen kívüli: ha előtte nem kért kölcsön gyereket amikor ügyet intézett, akkor a sajátját is le lehet passzolni nagyszülőknek, szomszédnak, barátnak tesónak. Érdekes hogy sokan a melegek felvonulását tartják tolakodónak ,amikor ugyanerre használják a picit, hogy más arcába dörgöljenek oda nem illőt... -
Nem indok szvsz. A babának nincs keresnivalója társasági helyen. Soha nem fogom megérteni hogy ezt miért kell: a gyereknek otthon a helye amíg nem tud viselkedni (hozzá kell tenni hogy alapvetően gyerekellenes vagyok
) Nem hiszek a majd lesz valahogy-ban meg a neki ezt szabad-ban sem. Ha valaki a villamoson üvölt akkor leszállítják jobb estben, rosszabban a rendőr rásegíti a muszáj dzsekit. Akkor miért kellene egy gyerektől eltűrni a társadalmi normák lábbal tiprását?!
De ne folytassuk, mert tisztában vagyok azzal, hogy ezt egyedül képviselem.
-
hodigy
tag
Én nem láttam koszt, és az utcán vártam meg a kaját mert a hely adottságai miatt nyilván kaja szagú lettem volna.
Az, hogy láthatod hogyan készül az ételed szerintem azt eredményezi, hogy jobbak itt a körülmények mint a legtöbb étterem zárt konyháján!
Szerintem rendben van a hely, ez végülis csak hamburger. 1280 Ft-ból kaptam 1 jó hamburgert és egy adag sültkrumplit (újkrumpliból), ezt ettem tegnap ebédre, vacsorára és még ma reggelire is. -
Egyelőre azt sem tudom, hogy adhatnám be.
És egyáltalán mit. Az ÁNYK progi kínai, az aktív súgós akármi jnlp file-lokat szedett le nekem, valami Java Web Start kellene hozzá, amit még nem sikerült külön telepíteni (van fent java amúgy), mgésem társította magát ehhez a kiterjesztéshez, találta egy laza 199 oldalas súgót is az Apeh honlapon..
A 1453-as nyomtatványt meg sem találom a neten, útmutatót találok csak hozzá.
Ez egy rossz vicc baszki.. ha beviszem a papírjaim holnap egyenesen az Apeh-hoz, hajlandók lesznek segíteni vajon?
Szerk: sikerült futtatni a a jnlp-t, úgyhogy még nem adom fel. Borzalom.Most az ÁNYK progiban megjelent egy doksi, kitöltögethető mezőkkel! Közel a siker, érzem!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest