- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
stol
addikt
válasz
Zofren #12933 üzenetére
Nem.
Ez egy kliens eszköz, amiből utp megy lefelé.
Akkor és csakis akkor áll össze a kapcsolat nagy távolságon, ha a visszirány is azonos teljesítményű ÉS van szabad optikai rálátás.
Mivel nem csak venni, hanem adni is kell.
Boltosnak ezt tudni kéne.Szeretem, mikor kezd felhígúlni ez a szakma.
-
eziskamu
addikt
válasz
Zofren #12933 üzenetére
Ez egy Acces Point + Antenna. A jelen esetben router WAN portjára érdemes kötni a routerben pedig a WAN oldalon DHCP-t kell beállítani (miután már minden be lett állítva az AP+antennán, és stabil a kapcsolat). Ja a lényeg, hogy client módban menjen a fenti eszköz.
Amúgy ha van rálátás, akkor nagy a siker valószínűsége (márha valahogy nem korlátozzák a hatókört a túloldalon, pl a Tomato firmwareban van erre beállítási lehetőség, kérdés mennyire hatékony). Azt is lehetne csinálni, hogy a haverjával valahogy láncot alkotnak (pl ő is vesz egy ilyet és a két antennát egymás felé irányítják. (azért kell molyolni, hogy ne legyenek címütközések, érdemes előre egyeztetni, úgy lenne talán legegyszerűbb ha a LAN-t megosztanák, vagy a haver LAN-ja lenne a WAN) -
Zofren
aktív tag
válasz
Zofren #12799 üzenetére
Sikerült feltennem rá egy Vistát. Gyorsan egy Aida-t elinditottam és kiderult, hogy a GPU 112 celsius fokos. Na azért áll le valoszinuleg. Holnap szétszedem és megnézem mit tehetek ez ellen. Ha nem holnap, akkor szombaton vagy vasárnap esetleg hétfőn. Hmm, de fura, hogy a levegő, ami kijon a laptopból nem forró, hanem hideg. Akkor viszont a vga csere lesz a gépben. Ezt még nem tudom hogy fogom véghez vinni.
-
szumo
senior tag
-
_AnTi_
tag
válasz
Zofren #12637 üzenetére
Na bazz... szerintem soha nem jöttem volna rá. Lehet, hogy már kezdek berosdásodni.
danih: Köszi az ötletet kipróbálom!
bullseye: Hát ezen most jót röhögtem! És ahogy a kolléga mondja, biztos egy csomóan el is hiszik a hatását!
RazorGTR1: Azért látom te is meg vagy áldva rendesen!
-
Dorien
veterán
válasz
Zofren #12555 üzenetére
Ezen ne húzd fel magad. Múltkor a helyi (győri) Vision Expresszben vártam szemvizsgálatra és unalmamban elkezdtem olvasgatni a vásárlók könyvét. Tele volt beírásokkal, holott szerintem a lehető legkedvesebb csajok dolgoznak ott, lófax pénzért. Sok türelmetlen, idegbeteg tapló rohangászik manapság, akinek csak egy ilyen maflás hiányzik, de nagyon:
-
tserrof77
őstag
válasz
Zofren #12483 üzenetére
Nem feltétlenül jelent hekkelési kísérletet, de lehet az is. De lehet, hogy pl a gép(ek) egyik biztonsági szoftvere nyúlkál vissza a szerverre, csak kerülőutakat használ. Javasolnék egy IP cím cserét, ez pl ADSL esetén egyszerű, újra kéne aroutert indítani. KábelTV szerű (MAC klónolt) kapcsolat esetén ez csak 3-6 órás modem áramtalanítás, majd router újra konfigurálás után áll helyre. Mást nem tudok tanácsolni. Rosszabb esetben jegyezd fel az IP címeket, és tégy panaszt a szolgáltatódnál
-
mongi
senior tag
válasz
Zofren #12455 üzenetére
Mé' kö billentyü vagy mifene no? Nemollan ujjal piszkálódós - no hogy is híjják - tácsszkrémes? mert a papocskának a plébánián má olya' va'.
(és ez megtörtént nálam nemrég, mikor egy 70 év feletti nagyi gépet akart venni a kisunokájának)
Azért hogy heppiend legyen a lapos sztori is, ma visszajöttek, és elvitték a lapost
Méghozzá egy seven HP-ve és egy táskávall
Lehet a kicssávó este még utánanézett a dolgoknak? -
-
válasz
Zofren #12128 üzenetére
megmondom neked őszintén két hete pontosan ebben a hibába estem.
Win7 föl, Windows Update, összes driver föl, megjelent a hangszóró-ikon a tálca mellett, akkor biztos van hang is. faja, kész, üffél viheti. hetekkel később felhív, hogy nincs hang a gépen. nem is volt, a telepítés óta (időben szólsz) valamit csináljak vele.
nézem a hangkártyát, csak digitális kimenet. ez hova lett? realtek driver föl, gond nélkül lefut a telepítő, restart, hang mindig nincs, a felrakott driver meg sehol sincs.elvittem a gépet, aztán alig fél nap alatt beugrott, hogy Asusék nem mindig Realtek chipeket szerelnek, és tényleg
nesze neked több évnyi gyakorlat -
Zofren
aktív tag
válasz
Zofren #11913 üzenetére
Folytatása van a sztorinak.
Mikor bejött a gépért megkérdeztük, hogy telepíteni kell-e a gépet, mert legális XP jár hozzá.
Nem kérte, mert azt a haverja (persze hozzáértő) majd megcsinálja, csak a driver cd-t adjuk hozzá. Megtörtént. SŐT! Kapott hozzá XP lemezt is. Na ma behozta, hogy nem reagál semmire a gép, nem lehet feltelepíteni.
Nekem sikerült. Semmi ördöngösség nincs benne, még sata driver sem kell hozzá.Más: nagykertől múlt hét kedden rendeltünk laptopot. Oks, van raktáron legkésőbb hétfőre nálunk lesz. Ma 3kor telefon nagykerhez, hogy ugyanmár hol a laptop, mert a vevő veri az asztalt. Ja még csak ma adták fel. Köszi. Vevőtől elnézést kérünk, mert marhára nem a mi hibánk, vmi kis pluszt meg én adjak a nagyker hibája miatt.
-
Chaser
legenda
válasz
Zofren #11913 üzenetére
Én annak idején egy monitorral jártam hasonlóképp, de azért más szitu volt. Srác bejön, ez meg ez a monitor kéne neki, mondom nem gond, jövő hétre tudjuk hozni 10% előleg ellenében, jó azt mondja rendben, majd visszajön. Vissza is jött 1 hét múlva, azt kérdi megjött-e már a monitora??? Emlékeztem rá, ki kellett ábrándítanom, mivel nem rendelt meg semmit....sebaj, jó napom volt eladtam neki egyet ami volt benn. Hazaviszi pár óra múlva telefon: ez 8ms-es!!!! - amásik 4 volt amit kinézett-. Kérdem tőle fáj a szemed miatta, vibrál valami, van utánhúzása valaminek? Nincs....Na mondom akkor használd egészséggel, ha nem tetszik zárásig visszahozhatod. Nem hozta vissza
-
liver
tag
válasz
Zofren #11291 üzenetére
Ilyenkor kell kiszámlázni kb 3-4 szervizóradíjat.
Pár hete vettek egy videókártyát és a vásárlás után 2-3 nap múlva hozzák az egész gépet,hogy nem jó,mert naponta egyszer-kétszer leáll.Közlöm velük,hogy semmi gond bevizsgáljuk a számítógépet X ezer forintért.
Na itt jött a felháborodás,hogy én mit képzelek stb,stb,mert biztos a videókártya miatt fagy a gép és én miért árulok "ilyen szar videókártyákat".
Csak a videókártyát átvettem és azzal a lendülettel küldtem vissza a nagyker szervizébe.Pár nap múlva nagyker küldi vissza,hogy a videókártya hibátlan.Ügyfélnek megmutattam a papírt,itt egy kicsit elbizonytalanodott,de azért még háborgott és nagy duzzogva leadta a gépét.De megjegyezte,hogy "nagy varázslók vagyunk" és nem szép dolog a tisztességes munkásembert átverni.
Na a tisztességes munkásember a videókártya beszerelése közben az egyik kondit letörte és attól fagyogatott a gép.
Mekkora rohadékok vagyunk,hogy nem dolgoztunk ingyen az ő bénasága miatt.....
A videókártya amúgy 11000Ft-ba került amin kerestünk kb 1000Ft-ot. -
Thulcandra
senior tag
válasz
Zofren #11291 üzenetére
Meg amikor nem indul a gép, táp elindul, de a gép meg se pittyenik... CMOS clear semmi. Szétszed, szép poros, darabokra szed, mindent leporolok, összerakom. Semmi. Másik táp: semmi. Proci átrak másik lapba, megy. Ramokat is átrakom, mennek. Akkor az alaplap kuka? Azért belerakok másik procit/ramot, elindul!
Visszarakom eredeti proc/ram: MEGY... ARGHHFFF! Eredeti proci visszarak, gép megy, azóta is. 3 óra az életemből.
Ezért, meg a sok idegebeteg okoska miatt nem csinálom ezt a szakmát inkább, nem tudom, ti hogy bírjátok. Ha néha szívességből elrángatnak valahova ott is hajam égnek áll sokszor, múltkor is nők, vagy 10 éve dolgoznak géppel a cégnél, mondom neki töröljön mindent abból a mappából. Erre visszakérdez, mit, hogyan? Mondom neki normálisan, nem tudod hogyan kell fájlokat törölni? Lenéző bunkó hangnemben lettem kiosztva, hogy ő nem informatikus, hogy képzelem én, hogy ilyen baromságokat ő majd tud..És hiába mondja el az ember, másnap megint tudják.
És a legszarabb: hívnak valamiért, hogy csináld meg. Megcsinálod. Mindenki örül, boldog, búcsúzunk. Rá pár órára, vagy másnap telefon csörög, bunkó hangnemben közlik, hogy valami nem jó megint, ilyen hibát még nem is láttak -azt biztos én b@sztam el- csináljam meg azonnal. -
szumo
senior tag
válasz
Zofren #10980 üzenetére
Őszinte részvétem, volt már ilyennel dolgom. S miután mindent megmentettem, az összes elérési utat újra kellett írni, valamint az xp -t visszavenni, hogy 98-ként indítsa a progikat. Innen jött a köv. probléma, hogy miért olyan kicsi az ablak, de ne legyen full screen, se mert akkor hogy halgat zenét.
S, hogy mi az, hogy most már a d:\ -n van a program, és, így hogy találja meg a munkáit.
A hátam közepére sem kívánom megint.liver: A probléma az amikor kiviszed a gépet, és ott kell felbontani, a zsír új monitort, mert nem tudja összerakni a gépet a user.
Ygg: akkor te nem tudod mis mire képesek a standard felhasználók, akik az enter-t is félve nyomják meg.
-
Flame_
tag
válasz
Zofren #10892 üzenetére
Ezt én mennyit láttam egy időben, pláne fórumokon! Erre sajnos ráerősített az az egyébként érthető gyakorlat is, hogy "magok száma X külső órajel" módon írták ki sok helyen a működési paramétereket. A rossz helyzetfelismerésű emberek egy jó nagy részének meg van egy ilyen beidegződése, hogy ha lát egy "2 x 2.2 GHz"-t leírva, akkor azt neki azonnal meg kell oldani (mint a matekórán), és nagy büszkén 4.4 GHz-ről beszélni
Ilyenkor mindig megkérdeztem, hogy az 1024x768 helyett is hétszáznyolcvan akárhányezret ír? Ugye hogy nem? (Ennyi már nyilván nem megy fejben
) És akkor még ez a példa még mindig sántít, mert ebben az esetben legalább pixelszer venne pixelt. De legalább közérthetően el lehet vele mondani, hogy nem kell "megoldani a feladatot", mert ebben a formában többletinformációt hordoz.
-
szumo
senior tag
válasz
Zofren #10305 üzenetére
Jesssz!
Kaptam egy mailt, hogy nem kell mennem a gépet megnézni. Az gáz ha már az ember egy ilyennek is tud örülni?Mekkorák azok az sd memóriamodulok?
S mennyire sok van belőlük.
Vagy 10 éve nem láttam ennyit egy kupacban.
S még én vagyok mazochistaMindenki kezdje el a gépét vizesruhával borogatni, hátha lesz utána jó sok meló
-
KPistike
aktív tag
válasz
Zofren #10122 üzenetére
Ahhoz plusz, amit nyunyu írt:
A tulajdonságokban levő Elrendezés fülön van egy Képernyőpuffer mérete keret. Abban alapértelmezetten a sorok száma 300, viszont a clipperben írott programok esetében a 25 a jó érték. (Ld. mellékelt képen)Nálunk elég sok ilyen programocska okozott gondot, most meg keresnem kellett, mivel is oldottuk meg anno, még SP2 körüli időkben
-
nyunyu
félisten
válasz
Zofren #10122 üzenetére
Ha DOS ablakra tolsz egy jobb klikk/tulajdonsagokat, akkor ott lehet valahol allitani, hogy melyik rendszerfonttal jelenitse meg.
Ha nagyobbat valasztasz, akkor az ablak is nagyobb lesz.Erdekes, nekem az Alt+Enter helyesen rakta at teljes kepernyore a Volcov Commandert XP alatt.
-
válasz
Zofren #10067 üzenetére
ne is kezdje elmondani, ugysem értem - na ez az amitől falra tudok mászni... megkérdi, hogy hogy kell, elkezdem mondani, de második mondatnál (ami úgy hangzik, hogy "akkor kattintson a start menüben a vezérlőpultra") közbevág, hogy ne mondjam, mert úgyse érti...
ad1: akkor mégis, hogy magyarázzam el?
ad2: nem is akarja megérteni... akkor minek kérdezi meg? hátha telekinézissel meggyógyítom majd otthon a gépét? -
localhost
Közösségépítő
-
eziskamu
addikt
Biztos ok a memó? Próbálkoztál 1 csatornával és csak egy modullal? A két csatorna felváltva, modulok felváltva? Láttam már olyat, hogy memtest ok, de egy bizonyos modullal csak az egyik csatornában fagyogatott (a másikban nem, mintha nem ugyanúgy kezelte volna a memókat, de más memóval meg ok volt) a Windows Abit NF7-el. De lehet drivergond is.
-
_Erik_
csendes tag
Volt hozzá szerencsém a napokban nekem is. Ügyfél behozta a gépet, hogy a vírusirtója folyamatosan vírust észlel
Csökkentett módban letakarítottam, AVG-t beélesítettem neki, megmutattam, hogy most jó, ügyfél el... Két nap múlva jön, hogy megint ugyanaz a helyzet. Látom, valóban, és megtalálom a telepítőfájlt is hozzá egy olyan partíción, amit előtte saját kezűleg formáztam le, mert oda mentettem első alkalommal pár cuccát, amitől a C:\-je full tele volt már (míg a D:\ ott ásítozott üresen). Javasoltam neki, hogy többet ne töltse le, mert ez oda biztosan nem került csak úgy a semmiből -
liver
tag
Sok felhasználó hiszi azt,hogy a szoftveres hibákat garanciában "javítják".Nehéz,de szájbarágósan el kell nekik magyarázni,hogy ez nem így van.Vagy megértik vagy nem....
De szerintem ne tartsd vissza a számító gépet,mert feljelentehet és ha kára származik abból,hogy nem adtad neki vissza a számítógépét(munka kiesés,stb...) be is perelhet és meg fogja nyerni a pert.
szerintem irass velük alá egy olyan munkalapot ahol részletesen leírod,hogy hiba nem garanciális jellegű volt és a javítás fizetős és ő ennek ellenére megtagadja a fizetsét.Ne egyedül legyél a boltban amikor alá akarod vele ezt iratni,mert ha megtagadja akkor később jól fog jönni egy-két tanú.
Egy kollégám járt hasonló képen el amit az ügyvédje javasolt neki. -
nyunyu
félisten
Szerintem mar megint pothugom nyaggatja, hogy vegyen neki valami cuccot, amivel menozni lehet a gimiben.
Multkori telefonos farasztasnal fel napig nezegettem jobbnal jobb business notebookokat, elvegre faterom komoly uzletember, megsem jelenhet meg hupilila Dell 1525-tel, amikor tizmilliok utani jutalekrol alkudozik.
Ki is neztem neki egy Thinkpad R400-at, mondvan az legalabb masszivan ossze van rakva, nem esik szet ranezesre, mint a jatek laptopok, hordozhato meretu/sulyu, meg nem is olyan veszesen draga.
Masnap felhiv, hogy az draga, neki valami Lenovo 3000-et ajanlottak olcsobban.
Ja, annyit is er.Aztan kerdez:
-Hogyan lehet laptoppal netezni?
kiseloadas WiFi hotspot, mobilinternet temabanMasodik kerdes:
-Mibe kerul egy ilyen mobilize?
-Kabe 5k/ho
-Huuu, ennyiert kulfoldrol is lehet hasznalni???
-NEM, a gatyad is ramenne a telefonszamlara.Harmadik kerdes:
-Webkamera van rajta?
-??? Minek kell webkamera egy uzleti noteszre?
-Haaat, tudod a Regina megy kulfoldre, es akkor tudna csetelni a baratnoivel...Szo szot kovetett, kiderult hogy foleg a kiscsajnal lesz a laptop, de azert neha o is kolcsonkeri...
Na itt dobta le az agyam az egszijat, aztan mar banom, hogy nem a hupilila 1525-ot ajanlottam...
-
nyunyu
félisten
jó lett volna szólni, hogy linux alá kell nyomtató szerintem.
PCL az a HP nyomtatovezerlo nyelve, ami teljesen oprendszer fuggetlen ...
(Csak mostanaban mar a HP olcso nyomtatoi sem ismerik)
Egyebkent ja, nem artott volna alaposabban utanajarni.
USB only nyomtatok nagy tobbsege NEM oprendszer fuggetlen, es hirbol sem ismerik a magasabb szintu nyelveket. (PCL, PS)Legalabbis 3 eve kergettem ugyfelnek DOS ala olcso lezernyomtatot, akkor Kyocera FS-720D tunt a befutonak, mert volt rajta parhuzamos port, de sajnos a PCL nyelvet eleg szelektiven ertelmezi
(Betutipus+meret utasitasokat egyaltalan nem kezeli)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest