- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
Az igen!
Nekem is volt olyan, hogy szóltak, hogy nézzem meg mi van a géppel, nem indul el. Nézek bele a gépházba, a cooler környékén nem tetszettek azok a drótok. Mondom ez hogy került oda.
ügyfél: Hát az úgy volt, hogy ki akartam takarítani a szűrőt mert nagyon poros volt és zúgott és letörtek a pöckök. Én meg visszarögzítettem házi megoldással.
A házi megoldása az volt, hogy 4 ponton kifúrta az alaplapot és odadrótozta a hűtőbordát.
(#25621) ViZion: Bárkivel előfordulhat, hogy nem kapcsol azonnal, ezekben a szituációkban az a durva, amikor az illetőnek már a hangsúlyán/arckifejezésén érződik, hogy "Hahá, végre burkoltan lehülyézhettem a szakembert." aztán persze leesik neki a tantusz.
-
nem értem mit csodálkozol?
ő megoldotta, hogy a ddr1 belemenjen a ddr2 foglalatba. (na jó, nem teljesen, meg nem az összes kondival együtt), megoldotta, hogy a PCIE VGA belemenjen a PCI foglalatba. (mert ugye az snassz ha a COM port kivezetést kell átrakni.)
Te meg nem tudod megoldani, hogy működjön? amatőr. -
gozso
őstag
167 asztali gép
53 laptop
5 különböző szerver (debian, win2000, 2012r2, novell, sulix)
28 különböző nyomtató
32 interkatív tábla (különbözőek...) hozzá a projektorok5 helyszín...
havi 1200km/9ft-ért....
br. 139e
irigyli
valaki?
>>>szumo : az ország legnagyobb multijánál vagyok...
-
-
mephi666
nagyúr
ez murphy-törvény: nálam otthon az év nagy részében 1szál gatya az otthoni viselet és tuti akkor jön valami hittérítő/redőnyös/radiátoros/kutyaf@sza, ha munkából hazaesve ledobom magamról a ruhát, megmelegítem a kaját és nekiállnék enni... (1hete hittérítőket hajtottam el elég barátságtalanul) legutóbbi 2 exre meg rengetegszer voltam mérges, amikor nekiültünk kettesben kajálni és tuti akkor hívta anyja/nővére, akivel fél órát simán képes volt beszélni
(persze soha nem életbevágóan fontos volt a hívás) ...nagyon fel tud cseszni, hogy végre lett volna 15-20perc, amikor nyugodtan leül az ember a másikkal, megkajálnak, megbeszélik a nap fő eseményeit és megtisztelik egymást kölcsönösen a figyelmükkel...
-
Te egyébként fogadsz a lakásodban is ügyfeleket normál esetben? Csak mert nekem már azon a szűrön megbukott volna, hogy én este senkinek sem nyitok ajtót. Van egy ilyen biztonsági reteszem, az résnyire engedi kinyitni az ajtót (hasonló a lánchoz, csak annál biztonságosabb megoldás), max. annyira vagyok hajlandó kinyitni. De általában csak kinézek a kukkolón, és zárt ajtó mögül üvöltöm ki a sztenderd választ: NEM VESZÜNK SEMMIT!
maláj: Valamit kénytelen reagálni, mert csengettek. Azt nem lehet ignorálni sajnos.
Arni: Én elhatároztam, hogy ha telefonon legközelebb termékbemutatóra (=ingyenes állapotfelmérésre) vagy hasonló baromságra hívnak, akkor meg fogom ígérni, hogy elmegyek. Mindenbe beleegyezek telefonon. Aztán persze nem megyek sehova. És ha megint felhív, hogy miért nem mentem el, akkor azt mondom: hazudtam.
Jelenleg most azon a szinten vagyok, hogy ha valaki azt mondja a telefonba, hogy XY-nal szeretnék beszélni, VAGY A KEDVES PÁRJÁVAL, akkor azonnal lerakom. Akinek mindegy, hogy kivel beszél, az tutira el akar adni valamit.
-
"őskori Pentium Dual Core-ok Intel grafikával"
Meglehet
én G31-es, G41-es chipsetű alaplap + E2×00/E5×00 CPU-ra gondoltam, és az "őskori" jelzőt is csak gúnyként értelmeztem. Ezek már valóban beérik alap műveletek közben monitorral együtt ~100W-ból.
De amúgy eszem elmegy, h egy sztech tanár mit meg nem tehet. :/
-
-
Xantomas
őstag
A mennyi az annyi témakörben egy kb tartományt tudsz mondani, hogy milyen fizetéssel kerestek szervizest?
Annyi helyről hallom, hogy keresnek embert és nem találnak, de mikor a fizetésről van szó, akkor mély hallgatás megy, ugyanakkor másik oldalról pedig azt, hogy hiába szereti csinálni, inkább elmegy egy multihoz irodába dolgozni, mert ott a kevésbé szakmai munkáért többet kap.
-
szumo
senior tag
Lejárt közben a szerkesztési időm.
Ne is mond! Nekem is van egy középiskolás tanulóm.
Forrasztani nem is tanítják már őket.
Elmondása szerint P3-P4 -es meg SocetA gépeket kell szétszedniük, összerakniuk. Ami nem baj, csak abból nem lehet megtanulni az új dolgokat. Lassan eljutunk oda, hogy a felügyeletem mellett össze tud rakni egy gépet, vagy szétszedni és kitakarítani.
A múltkor a mesélte, hogy a bios-ból írtak felmérőt. Rákérdeztem, hogy melyikből. Ő meg csak bárgyún pislogott rám, amikor is gyorsba felsoroltam pár fajtát, és hogy azokon belül is milyen különbségek vannak.
Még bárgyúbban nézett rám, és azt mondta, hogy ilyet nem tanítottak nekik.Lassan majd megmutatom neki a forrasztás rejtelmeit is
-
TheReMiXeR
senior tag
Az összes nagyobb laptopos cégnél olcsóbbak a készülékek, mint a nagykerekben.
A legfrankóbb az, hogy amikor kinéztem egy 3betűs nagykerben egy típust, majd megrendeltem egy hordozhatószámítógép.hu-tól (ami kisker) olcsóbban érdekes módon a 3 betűs nagyker matricáját, garlevelét tartalmazta.
Ebből levonod a következtetést : mindenki benne van a slamasztikában.
Megjegyezném, ez nem mostanában volt. Évekkel ezelőtt.
-
DeFranco
nagyúr
Adat nem érdekes, életre lehelhető, csak vagy felpörög vagy nem, aztán vagy leáll vagy nem... kicsit gázos a tápellátása két USB 3 port nem elég neki, random dobja a nyiik nyiik nyiik nyiik-et... (2,5"-os USB2-es) de az adatokat le tudom róla menteni, csak nem lesz így hosszú életű, inkább cseréltetném.
-
Ironsides
tag
A vatera futár rendeléséért miért is kell nyomtatni??????????????????
PPs-sel szállíttatok már jó régen. Megrendelem a neten a vaterán keresztül, visszaigazolják, másnap jön a futár elviszi a csomagot ad egy ellenpéldányt, még aláírni sem kell, adom a pénzt, másnap ott a cucc!!! -
-
True
aktív tag
Erre még jobb példa az új akció, "hozza le használt sütőolaját" akcióval...
Ingyen beviszi a sok balga, ezek leszűrik, és a több millió literbe bekeverik a 4,4-5%-ot, majd újra megveszik mint "Diesel" üzemanyag biotartalommal...
Így lesz az ingyen bevitt olaj ismét 450-es üzemanyag... Amit ismét boldogan megvesz mindenki...
Azért ez is elég durva... -
bullseye
addikt
A szép ebben, hogy 2000 körül mesélték a vámosok (ha jól emlékszem), hogy éppen megszüntették a jogi lehetőségét a "szabolcsi almaturbónak", ami nagyjából így működött. Export Ukrajnába mezőgazdasági támogatással, onnan az árú megy át Szlovákiába, onnan meg importálják, szintén mezőgazdasági támogatással.
Tehát számomra nyilvánvaló, hogy ezt a módszert nem ismerik a rendfenntartók...
-
Szakbarbár
aktív tag
Jaj, ismerős, ilyenhez nekem is volt szerencsém. Szerencsétlen 8600 GT-nek megállt a ventilátora, a jómadár kiszedte belőle, és beletett egy komplett P3-as hűtőt (borda+venti). És ugye nincs gány drótozás nélkül, azzal rögzítette a videokártyához
Aztán csodálkozott, hogy időnként lefagy a gép.
Ha megtalálom a képeket feltöltöm. -
lupus_l
aktív tag
Én igaz vásárló vagyok, de szerintem inkább nagyobb probléma a notebook üzleteknél, hogy nagyon sok nem hozzáértő lapul a pult mögött.
Felénk van olyan üzlet, ahol egy ilyen szakbolt eladója nem tudja megmondani, hogy mi a különbség a Dell Inspiron 5520 és 5521 között. Én legalábbis elvárnám, hogy az árult készülékek változásainak utána néznének, követnék a fórumokat. Ha én tudom ezeket, ő is tudja, aki csak notebookokat és kiegészítőket árul.Ugyan ez a helyzet sajnos a mobiltelefonos üzleteknél is fennáll... sok helyen azt sem tudják, milyen tudású készülékeket árulnak, melyek a szériahibák. Itt igaz, általában 2 ajtós emberek az eladók, de azért elvárt lenne...
Lehet az én igényeim túl nagyok, de 1-2 országgal nyugatabbra az ilyen üzletek alkalmazottjait megválogatják - ráadásul jelenleg kis országunkban rekord magas a munkára várók száma...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Távcső topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest