- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
SityiSXT
őstag
válasz
GrandeP #18655 üzenetére
Szép is lett volna, ha az lett volna, de sajna nem volt ilyen szerencsém. Másél óra alatt megldották a központban. Viszont az a pár alrendszer, amit említettem , plusz az IP telefónia még mindig köhög...
Poén, hogy ez a nincs net dolog már megtörtént egyszer péntek délután, akkor legalább haza lehetett zavarni jópár embert - már aki nem a kantinban sörözgetett amúgy is. Hétfő reggel viszont ilyet javasolni... -
azbest
félisten
válasz
GrandeP #18622 üzenetére
Ó, ilyennel én is szívtam pár hete. Az okos switchek lekezelnék a különböző portjaik közt ezt, viszont az egyikre egy buta switch volt kötve, amibe egy kallódó kábelt bedugott a delikvens. Csak azt nem vette észre, hogy a másik végét is bedugta már korábban => a broadcast üzenetek "begerjedtek" rajta. A dosolást a jelekből gyorsan felismertem*, amikor meglett a végpont és néztem a névsort, akkor esett le, hogy ő az akinek előző nap mondtam hogy dugja be az új helyén a voip telefonját és majd távolról felkonfigurálom. Hát végülis bedugta azt is
*: felismertem, mert véletlen magam is okoztam már, amikor multicast helyett broadcastként küldtem ki egy hiba miatt egy teljes dvb-t mux-ot a hálózatra. A 10M kapcsolatos ajtónyitó rendszer valahogy nem szerette, nem sokan jöttek mentek abban a negyedórában a két kilométerre lévő másik épületünkben, ahová a wifi gerincen át jutott a jóból
-
Darkness
aktív tag
válasz
GrandeP #18616 üzenetére
nem vagy az... pedig...
Egyébként ott nem biztos, hogy kapnék szakszerű választ. nem véletlen fordultam ide a kérdésemmel. Anno, itten volt egy kedves boltos aki kisegített egy jó ötlettel...
De hogy ne legyek távol rugaszkodott... Én is hasonló szépeket és jókat csinálok mint az itteni boltosok, csak éppen állambácsinak egy nagy "cégénél". annyi különbséggel, hogy nekem nem adatik meg minden szerszám és eszköz a gépek javítására...
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
GrandeP #18577 üzenetére
@gozso: thx
@GrandeP: a rack az rack, és a 3,5"-ös pedig jellemzően külső tápos, szemben a 2,5"-el, plusz egy 2,5"-ön nem cserélek racket... ennyire egyszerű. Lehet hogy nincs SQ meg HQ kábel, ezért jöttem kérdezni. A csatlakozást meg köszönöm, hogy távdiagnosztizáltad. Megoldható, hogy nem veszünk össze? Ne kóstolgass, voltál már eleget bannolva emiatt.
@mongi: most már tudom, hogy az összes 2,5"-ös tud szenvedni ettől, a hiba a méretben van. A samuk ilyen szempontból nem kivételesek, de most már ez van, ezt kell szeretni. Egyszerűen nagyon neccesen elég neki az 500mA, amit a portból kap. Ez minden 2,5"-re igaz. Meg lehet vuduzni, de ahhoz minden elemnek jónak kell lennie, mert a szűk keresztmetszet itt nagyon kijön.
@Sytex: ütemes kattogás, így van, ezt csinálja. Néha le is szakad, ezért gondolok a kontakthibára. Lehet még az asrock lap szar usb tápellátása, meg a táp gyenge USB köre, a három közül valamelyik. Vagy szar a HDD. Ezt szűröm most, ehhez kellene egy jó kábel, hogy azt ki lehessen zárni. Feltéve hogy van ilyen.
@macilaci78: liksoft nem javasolta a közvetlen hálóra kötést, lehet esetleg aktív USB hub. Ez egy opció még. Másik gépen eddig rendben ment, tegnap a laposon is kattogott indulás helyett, aztán 5-ből 4-szer ment rendesen. A benti stock HP gépen eddig jó volt, de holnap hozom be féléves kontrollvizsgálatra.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
GrandeP #18574 üzenetére
Bementem, kértem, kifizettem, nem jó. Nem végteleníteném a ciklust.
Nem külső rackes, hanem 2,5"-os külső HDD (Samu M2) Ha rackes lenne, lenne tápja, nem kellene az USB 500mA-n egyensúlyozni.
Ha nem etalon kábel kellene, hanem elég lenne a stock kínai random, akkor nem jönnék ide, ennyi azért van bennem.
Jó pár lépcsőt végigjártam már, csak nem akartam floodolni, nem véletlen, hogy itt vagyok, és ezt keresem. Ha ez nincs, akkor marad a tápcsere, vagy a lapcsere, akkor már inkább veszek egy rendes kábelt, hátha. Olyat viszont nem dob az árgép, hogy "tutijó Y kábel". Nektek viszont lehet ilyen tapasztalatotok.
Na ezért tettem ki magam az oltásnak és jöttem ide tisztelettel.
-
-
HavocS
senior tag
válasz
GrandeP #18216 üzenetére
Viszonyítási alap após win7-es gépe i5-tel meg 6 giga rammal, amin egy hetesen telepítve nagyságrendekkel lassabban indult minden mint nálam az E6300-on 3 gigával. A pikk-pakk az nyilván nem 10 másodperc, mert egy sima PATA HDD a rendszervinyó, de xp logótól az asztalig durván 40 mp alatt ott az asztal az összes ikonnal, és kussban a vinyó.
Idle-ben 0% a prociterhelés, 0 a hálózati forgalom, a HDD is csak néha nyúl ehhez-ahhoz ami a háttérszolgáltatásoknak kell. Egyedül azzal van szopás, hogy néhány újabb proginak már nyűgje van az SP2-vel, .NET framework rendszeresen megszopat a szokásos 0 hibaüzenettel, aminél fél nap guglizás után kiderül, hogy kell egy KBxxxx patch, ami viszont magyar XP-re nem települ... szóval csak a szokásos.
Tűzfal az van, autorun letiltva, firefox popup blocker/adblock/noscripttel, plusz ami csak lehet portable. A netbookon ugyanez, ott az autorun miatt egyszer beszoptam egy trójait egy pendriveról, azóta fut az avast úgy beállítva, hogy mindenre ugorjon, de azóta se jelzett semmire (két és fél éve).De hagyjuk is ezt, mindenki röhög rajta hogy milyen XP lehet az, ami 6 éve nem volt újratelepítve, aztán eljönnek és nem értik, hogy miért lassabb a csilli-villi egy hetes win7 náluk...
Az viszont tény, hogy amíg nem volt tűzfal és közvetlen DSL volt router nélkül, két havonta kellett a reinstall. Szóval inkább ezen múlik, meg hogy ne a ruszki warezoldalakat gyűrjük esztelenül kattintgatva...
-
flash-
veterán
válasz
GrandeP #18013 üzenetére
nekem viszont napokig fejtörést okozott hogy egysze miert van maskor miert nem a kepet a projektor,mert az nvidia fx5200 esel működő pc csak akkor ad jelet a projektorra ha előbb a projektor van bekapcsolva.ha gépet kapcsoljuk be előbb még a driver menüje is teljesen más lesz!!!hiába csináltam leirást arra a menüre nem volt érvényes mert minden más volt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
GrandeP #18072 üzenetére
Én kb. 10 évig minden IT cuccot két hegyes késsel szereltem, nagy szorulás esetén a svájci bicska csillagcsavarhúzója volt az utolsó érvem.
Igaz akkor még a csavarok (mod:kemény) fémből voltak, nem krémszerűen kenhető alumíniumból.
Régenmindenjobbvót!!!
@baluka26: jogos
-
vilmaboy
őstag
válasz
GrandeP #18066 üzenetére
Nekem is volt 6 vagy 8 részes műszerész csavarhúzó készletem. cuki kék dobozba - plexi előlappal. használtam már sok mindent. Majd lekocogtam pár éve és vettem betta csavarhúzókat. csipeszeket az orvosi műszerek boltjában. kistükrös lópiszkot ugyanott. Sprayket ilyesmiket az elektronikai boltban szerzem. Van még egy kis kínai akksis gépem, de az helyett vettem egy bosch mini akksis gépet. roppantó, blankoló stb spec fogók szintén szerszámboltosok. ami lehet az nálam betta és bosch.
-
SityiSXT
őstag
válasz
GrandeP #18013 üzenetére
A magyar nyelv az ittenieket nem hatja meg igazán: világváros alatt Londont értettem, és hát errefele minden szoftver angolul próbál kommunikálni. Ettől függetlenül nem bírom felfogni, mi volt ezen olyan nehéz, valamint azt, mi volt ezen olyan színpadias, hogy így hűzni meg házni kellett.
Szarfoschgané az tény - azzal már inkább nem foglalkoztam, hogy 800x600-ban nyomatták a FullHD 50" kijelzőn...
-
-
-
virkir
veterán
válasz
GrandeP #17828 üzenetére
Na ez a másik "állatfaj"
Nem számtech de kereskedelem olyan, kocsirólárulós, házhozvivős szakiknak, tehát még nem is az egyszeri home júzereknek.
1. miért drágább 2 Ft-al mint a 20 kilométerre lévő boltban?
2. szombaton/este tízkor/hajnali ötkor ki tudod-e szállítani?
3. ha igen akkor goto 1. pont
4. amennyiben ezeket áthidaltuk akkor tíz esetből ötben jön a telefon, amibe akkora hangerővel ordítja, hogy szar amit eladtam neki, hogy lefújja a sapkát a fejemről természetesen ezt olyankor amikor teszem azt éppen Fehérváron vagyok ő meg Gödöllőn szerelne
5. elautózok 5-200 km-t és bebizonyítom, hogy a szerszáma a hibás/nem tartja karban ezért nem tud dolgozni az anyaggal ami hibátlan
6. természetesen a fix helyhez kötött üzletből dolgozó konkurenciától vásárol legközelebb mert az éppen akciózza az anyagot, igaz egy hét múlva lejár a szavatossága de darabonként fog rajta 30 ruppót, leszarva az esetleg több éves kapcsolatunkat
Na itt hagytam abba és szálltam ki az egészből még egy jókora bukót is bevállalva. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
GrandeP #17660 üzenetére
Rendőrségi feljelentés xart sem ér, ha nem támogatjátok meg egy kis csúszópénzzel. Ha tényleg eredményt akartok, akkor ti is keressetek egy magánszimatot.
Édesanyám kolléganőjének a fia egyik nap elindult a keresztanyjához. Ez 3 háztömböt jelent ugyanabban az utcának a túloldalán. Soha nem ért oda. A rendőrség fél év alatt nem csinált semmit. A magánszimat egy hónap alatt előkerítette a holttestet. Rablótámadás volt. Egy 150k-s telefon, kb 50k-nyi aranyékszer és 20k készpénz volt nála.
-
MR_Joe
senior tag
válasz
GrandeP #17596 üzenetére
Mondjuk ismerősöd nem tudom mennyire komolyan turbózta fel a cuccot, de a linken a srác
elég komoly pénzt emlegetett. Olyan 150e körülre számoltam, de majd visszatekerem. De az biztos, hogy elég sokat ki lehet így hozni a gépből.Szerk.: hátha van tapasztalat vkinek - tiplink 542g rúter eldobálja a netet. Korábban nem volt gondom, de ezzel a sebességgel már rendszeresen ledobja a hálózatot. Tényleg a teljesítmény kevés? Sajnos nincs módom kipróbálni kisebb sávszéllel és nem tudom, így el merjem-é adni, vagy gariztassam Jazzos kollegával
Másnak ilyen plobléma?
-
tornas
őstag
válasz
GrandeP #17178 üzenetére
Nem vagy egy kicsit beképzelt?? Nem értem az ilyen hozzáállást? Egy szakmabeli nem ilyen ember, szerintem! Esetleg Te is csak kokányolsz, mert nem tudsz felülkerekedni azokon az embereken akiket, te jóval gyengébbnek vélsz??? Egyébként meg ők is csak a pénzt viszik hozzátok! - Már ha számtech. boltos vagy egyáltalán??
Én is tudok feltételezni mindenfélét! - Tudni kell ezt a dolgot normálisan kezelni és az ügyfelekkel bánni! Sajnos ilyen ez a vadkapitalizmus és demokrácia. Te érdeked, hogy ne így viselkedj...
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy freeware szoftverek milliói léteznek minden megoldásra. És nagyom nem támogatom a feltört, crack-elt progikat és a warez megoldásokat! EZ LOPÁSNAK MINŐSÜL. ÉS AKI KOKÁNYOL, AZ IS LOP ÉS / VAGY MEGKÁROSÍT! Hogy hőbörögnél ha téged is meglopnának...
Részemről a téma lezárva!!
OFF
-
macilaci78
nagyúr
válasz
GrandeP #17104 üzenetére
Azoknak a letardáltaknak azt is magyarázni kellett New York-i áramszünet esetén, hogy azok a világító pöttyök az égen csillagok, nem ufók...
localhost Ha azt nem tudja megállapítani, hogy a felső, vagy az alsó ég-e, akkor azt is nehézkes megállapítani, melyik írás világít.
-
Balinov
titán
-
gozso
őstag
válasz
GrandeP #16839 üzenetére
...az ellen nem véd
mai második számú versenyző szintén a tegnapi vihar áldozata. de most nem is a szénné égett dolgokról mesélnék, hanem a tulajról és annak rögeszméiről
átlag 3 - 4 évente cseréli a hardvereket, de mániákusan ragaszkodik két dologhoz:
chieftec dragon nagy torony [link]
és a slot in-es pioneer dvdrom
most jön a lényeg: hardver cserekor megveszi az épp aktuális op rendszert is. jelenleg ezek vannak a ház tetejére ragasztva:Windows 98,
Windows 98SE,
Windows XP,
Windows XP SP2,
Windows 7 Home Prem.(találós kérdés: mi maradt ki a láncból?)
egyébként képzeljétek el ezt a bazi nagy házat, benne egy N68 UCC-vel. az alsó részét kis szekrényként használja: kétdekás vodkás üveg, toll, jegyzettömb
-
amargo
addikt
válasz
GrandeP #16779 üzenetére
Azzal van a baj, h ha hiszed hanem, mindenki levette, de 3-an biztos, h azt szeretnéd, hogy menjünk el, csináljuk meg helyetted és jobb esetben oda sercintesz egy köszit, rosszabb esetben még csak azt sem....
Ejha, pedig a webkamerát még be sem kapcsoltam, belelátsz még a lelkembe is
Azt viszont pontosan eltaláltad, hogy egyáltalán nem akarok ilyenekkel foglalkozni, erre megvannak a szakemberek és a hozzájuk tartozó kütyük.Egyébként még mindig itt kérdezed h hova vidd be, ahelyett h bevitted volna valahova, minden ember ismer a városában minimum 2 pcszervizboltot...
Én speciál nem ismertem, jéé lehet ezért kérdeztem? Ellenben ma utána néztem és találtam egy-két helyet, ahol 1,5k/komponens megnézik vagy 4-5e/óra.UI: 3k-ért bevizsgálom... Erre Neked is csak ugyan ezt tudom írni, amit a kollégádnak.
Képzeld magad az én helyembe, bemegyek egy boltba odaadom a szervizesnek a gépet, az egyből elkezd mindenfélét belemagyarázni és arra nem tud válaszolni, hogy jó helyen járok-e, Te otthagynád a géped, miközben állításod szerint mindenki ismer legalább 2 helyet ahova beviheti.. -
gombcomp
senior tag
válasz
GrandeP #16662 üzenetére
Amikor még kiszaladgálós szervizes voltam kaptam egy címet az ujpesti
OBI-ba,hogy "büdös a nyomtató" hibával.Kimentem,de nem éreztem semmilyen
szagot nekiláttam az OKI lézer szétkapásának.A burkolat levétele után gyanús
idegen valamit fedeztem fel a hálózati kapcsolóra ragadva (egy szerencsétlen egér
volt).Eltávolítás,nylonzacsi stb...A biztonsági őr megjegyezte,hogy néhány napja
egérinvázió van,még a fűmagos zsákokat is szétrágják.
Visszamentem a "bázisra" és mondtam a diszpécsernek,hogy egy hibát sem
vagytok képes normálisan felvenni.
Nyomtatóhibával vettétek fel,és közben egérhiba volt...
Ja,és a hülye rendszergazda megkérdezte,hogy fertőtlenitettem e a gépet,
gondoltam "ja any@dat te hülye" (amúgy jó haverom volt). -
Jazzos
őstag
válasz
GrandeP #16637 üzenetére
Így van, mindig van választás! Ha úgy érzed, hogy a munkáltató csak lehúz, akkor tessék szépen saját vállalkozásba kezdeni. Mondjuk számtech boltot nyitni, legalább akkor lehet ide irogatni a rémtörténeteket.
Egy bibi van, ha az ember egyedül csinálja és sok pénzt beleöl és rájön, hogy havi 4 kilót keresett de az adók és a költségek után marad 85e ft-ja, akkor meg majd néz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest