Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
macilaci78 #34308 üzenetére
És a jobb felső sarokban lévő X gombot hogy tünteted el? Reflexből kattintanak oda mert eltakarja a böngészőt
-
Mappa
addikt
válasz
macilaci78 #34116 üzenetére
Ha kérdése lenne szívesen állu..... őőő nem
-
F.E.K..
senior tag
válasz
macilaci78 #34021 üzenetére
Persze! De a pendrive használata gyakoribb (ok, van végső esetre forrasztópákám is
)
-
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #33991 üzenetére
...kollégának mondtam, ha nem végez időre a melóval, akkor az utolsó dolog amit lát az életben, az a köldököm lesz...
És felhúztam a pólóm, van egy laza pocakom 120 kg-hoz jár. Kész lett időre. -
*Ropi*
félisten
válasz
macilaci78 #33949 üzenetére
Végül is...A középkorban is levágták a tolvajok kezét.
(#33948) gozso: Jobbulást!
-
westcoastog
veterán
válasz
macilaci78 #33871 üzenetére
Ja és mivel C kategóriás cshálád, biztos nem fizetnének ki 5k-t érte.
Kreszoktató ismerősöm hozta, majd leboxolom vele, és megmondom neki többet ajánljon senkinek laptopszerelésre, csak ha megfizetik rendesen, többet ér a lelki nyugalmam.(#33872) quailstorm
Kalapáccsal enyhítettek rajta. -
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #33796 üzenetére
kék a tuti, a piros az fűt... már fénycsőveknél is mondtam!
-
válasz
macilaci78 #33649 üzenetére
Élethosszig tartó szívás
-
TA68
őstag
válasz
macilaci78 #33644 üzenetére
Nőgyógyász és kazánkovács.
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #33644 üzenetére
Pesten pedig egy ingatlaniroda és 100 Forintos bolt, műanyag vackokkal..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
macilaci78 #33552 üzenetére
Akkor már a komplett billentyűzet is legyen acélból, gombostól mindenestől.
Betűk gravírozva. -
törölt tag
válasz
macilaci78 #33547 üzenetére
Az még csak kb. 6 Kiló lenne. Lehet 5 centis, akkor már ne tudja felemelni se.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
macilaci78 #33547 üzenetére
Vagy következőre gipszelt lábbal megy billentyűzetet venni, mert miután a térde nem bírta ezért az egérrel csapja szét a billentyűzetet.
-
válasz
macilaci78 #33412 üzenetére
Ez alavetően egy offtopik, szóval nincs értelme offként kezelni a hsz-eket.
-
Met
nagyúr
válasz
macilaci78 #33412 üzenetére
Majd akkor ennek a topicnak is lesz egy OFF topic verziója, mindenki oda ír majd, ide meg alig
-
SityiSXT
őstag
válasz
macilaci78 #33220 üzenetére
A beágyazott smileykról jut eszembe:
Volt olyan ismerősöm, akit azért tiltottam le MSN Messengeren, mert a sok izgő-mozgó bigyótól olvashatatlan volt az, amit küldött. Hála az égnek, hogy ez kikopott... -
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #33209 üzenetére
Ugyan már! Képet (csakis BMP-t) power pointba ágyazunk!
-
SityiSXT
őstag
válasz
macilaci78 #33198 üzenetére
Én ennél az esetnél visszatekertem a chatablakban az első alkalomig, screenshot, pirossal bekarikáztam a kérdést és a választ, majd elküldtem neki. Azt hiszem, leesett neki.
-
sptkyle
senior tag
válasz
macilaci78 #33198 üzenetére
Ezt azt hiszem átveszem.
Illetve van még egy idegesítő ügyfélfajta. Aki bejön, kérdez. Válaszolsz. Majd elkezdi megmagyarázni, hogy az miért nem úgy van, mert ő a Zinterneten olvasta, és az ilyeneket nem is kell újragolyózni, csak hőlégfújóval meg kell melegíteni, mert az tartósabb, és olcsóbb.... és társaik.
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #33084 üzenetére
Semmi lenyűgöző nincs benne
Én is emlékszem még pár tucat poke-ra a Spectrumos időből (30 éve).
De hogy tegnapelőtt mi volt a vacsora... -
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
macilaci78 #33084 üzenetére
A felét mindenképp (lásd aláírásom). 1581-essel volt is dolgom a végefelé.
-
SityiSXT
őstag
válasz
macilaci78 #33081 üzenetére
Családi okok miatt.
-
Darkness
aktív tag
válasz
macilaci78 #32924 üzenetére
"Nem kell más, csak szerelem! John Lennon. Okos ember volt, de orvul lelőtték! Ronda egy eset." by Julius Levinson
-
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78 #32917 üzenetére
És fodrászhoz is 2 hete nem mosott zsíros hajjal megyünk?
-
Gézengúz
addikt
válasz
macilaci78 #32917 üzenetére
Ne mondd, már, hogy tudás kell ehhez! Ecset, porszívó ha más nincs, egy kis igényesség!
-
XtremLor
őstag
válasz
macilaci78 #32902 üzenetére
Pedig van, csak nem ugrik be hol lattam...
-
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #32862 üzenetére
Elképzelem, ahogy az ember benyomja a krájzisz hármat aztán a tápegység a Halálos Iram első részében látottak alapján (nitrótól széteső verda) hullik darabjaira.
-
LógaGéza
veterán
válasz
macilaci78 #32862 üzenetére
Nem, csak a típus olyan, ez még működik, bár ezek után kérdés, hogy merjem-e használni. Lehet eladom valakinek, aki szeret ilyenekkel "foglalkozni"
-
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78 #32703 üzenetére
Vagy, ha nem jön meg időben....... a nyugdíj
-
ViZion
félisten
válasz
baMMeg...
-
TA68
őstag
válasz
+1
-
Alg
veterán
válasz
macilaci78 #32579 üzenetére
10ezeré lapostévével
-
válasz
macilaci78 #32579 üzenetére
Meg néha hekkelni a NASA-t. Meg az NSA-t.
-
pikszel
addikt
válasz
macilaci78 #32517 üzenetére
Szintúgy, annyi különbséggel, hogy Win+r > calc, cmd, msconfig, stb...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #32517 üzenetére
Remélem, mindezt xp alatt, mert a vistától nincs rá szükség
De szerintem ezt a csontot éppen eléggé lerágtuk
-
TA68
őstag
válasz
macilaci78 #32513 üzenetére
Aki ért hozzá csinálja, aki nem ért hozzá tanítja.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #32513 üzenetére
igen, de tudtommal az nem úgy működött, hogy megnyomtad a <Win> gombot, és már gépelhettél is, hanem először rá kellett kattintani a "Run" sorra
(persze, magyarban Futtatás)
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
macilaci78 #32498 üzenetére
Annak idején XP alatt, amikor befagyott valami játék (értsd nem óhajtott kilépni, alt+tabra se reagált, vagy feladatkezelőt se hozta be)- gyakori módon a cod2, akkor használtam vakon (képernyőn látható infó nélkül) a win, fel, fel, jobbra, le, enter kombinációt.
Ha jól emlékszem a kombóra, ez kijelentkeztetette a felhasználót, és visszatért a belépő képernyőre. Szépen szabályszerűen, de kirúgta a széket a bekakilt program alólNem kellett a resetgombhoz nyúlni, és gyorsabban vissza is tudtam lépni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #32498 üzenetére
Nálam is a futtatást hozza elő, csak a Win 7 fícsörét, miszerint a start menüben van keresés, ami programot is tud indítani, nem szoktam használni
xp-ben nem volt, vista meg kimaradt... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #32493 üzenetére
Akkor én is begyöpösödött vagyok, hogy először nem értettem, miért nem <WIN>+<R>-t írtál?
(igen, én még kacsacsőrökkel tanultam a gombok említését szövegben)
-
válasz
macilaci78 #32398 üzenetére
Hát igen. Vagy nem.
-
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #32258 üzenetére
Nem, mert a légy, akárcsak az egérkurzor, nem mentődik prtsc-el.
Vajon ha korábbi verziók visszaállítását nyomok, akkor csontkukac lesz belőle megint?
-
Utka
aktív tag
válasz
macilaci78 #32254 üzenetére
boccs ...
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #32229 üzenetére
Na jó, de floppy drive nélkül az igazi
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #32171 üzenetére
Az elektromos művek hálózata a fogyasztásmérő óráig terjed, a hasonlat rossz volt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #32184 üzenetére
ez így ebben a formában jogos, én csak az ellen szólaltam fel, hogy ezért en-bloc lemajmozol egy szakma összes képviselőjét.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #32175 üzenetére
azért ahhoz is gratulálok, hogy az embertársadat, akiről semmit nem tudsz azon kívül, hogy kábelbarátságból tartja el a családját, lemajmozod...
valakinek a szemében te is csak egy betanított majom vagy...
-
MR_Joe
senior tag
válasz
macilaci78 #31990 üzenetére
Nem feltétlen.. aki meglovasít egy jobbféle notit, amin van egy előtelepített win, már meg is lépte egyszerre a hw-sw tolvajlás kérdését
Problem solved
-
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78 #31990 üzenetére
És máris új értelmet nyer a soft skill és hard skill kifejezés
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #31947 üzenetére
Sok éve, amikor panelben laktunk, ilyenünk volt (más nem fért be a fürdőbe
). Be kellett csukni a fürdőszobaajtót amikor mosott, különben kijött volna az előszobába
-
MR_Joe
senior tag
válasz
macilaci78 #31903 üzenetére
Hol a lájk gomb?
Kollegám megkeresett, hogy barátnőjének kéne valami olyan gépecske a régi helyett, mint amit neki összeraktam. Semmi extra, netezés/családi képek tárolása, néha letöltöget ezt-azt. A lényeg, hogy megbízató legyen. Összedobtam papíron ~50k körül egy kis gépet, valami kétmagos intel proc, integrált videó, 4gb ram, valami thermaltake táp, eccerű ház. Elküldtem a papírost, másnap kaptam a visszajelzést: de hát ennyiért új gépet kap!
Közöltem, hogy igen, ez is új, garis, számlás, stb...háát ő még szétnéz, mert a tecsóban is látott valami ilyen áron gépet..aztán ha meglesz, hozza telepítgetni, régi retekről adatotmenteni, stb.. (közel jártam hozzá, hogy azt mondjam: azt ugyan ne hozza)...ez lassan egy hónapja. Most megtaláltak: mégsem új gép, a régi gépéből meg az öccsének a régi gépéből csináljak egyet, átpakolni a cuccokat egyikből másikba, hogy erősebb legyen...persze mindkét gép le van halva, de netezni még jó lesz az!
Hozzátartozik, hogy a hölgy lehalt gépén a rendszert nem olyan rég szedtem rendbe, mert már egyszer lehalt valamitől (xp) és kékhalállal megállt. Újratelepítés,takarítás után ment ~3-4 hónapig, de már akkor is mondtam, hogy ez cserés, de akkor is "még jó lesz" felkiáltással el lett intézve. Már előre látom, hogy coppás lesz vele.
A jó oldala, hogy nem vette meg a stresszkóban a kékcsíkos veljú gépet...még. -
gozso
őstag
válasz
macilaci78 #31786 üzenetére
még soha nem láttam 360gb-os merevlemezt
IDE-s... valami kimaradt az életemből
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #31775 üzenetére
Ugyan már, semmi gond nincs az újoncokkal. A rutin is hordoz veszélyeket magában.
Klaus első munkanapja [link] -
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78 #31751 üzenetére
És diplomával a hülyét is könnyebb eljátszani
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #31743 üzenetére
Elhiheted hogy a terméket nem viszik sehová.
-
Balinov
titán
válasz
macilaci78 #31676 üzenetére
megjobb. ámen!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
macilaci78 #31666 üzenetére
nézni tudja,hogy forog,max ha megáll akkor szól,hogy a beton nehogy belekössön
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #31664 üzenetére
Há' informatikus!
-
TaaT
nagyúr
válasz
macilaci78 #31618 üzenetére
Ezt be kéne keretezni.
-
jimmy399
senior tag
válasz
macilaci78 #31607 üzenetére
Izomláz lenne az eredménye
-
TaaT
nagyúr
válasz
macilaci78 #31532 üzenetére
Márpedig engem a szakmaiatlanság "fogott meg" igazán benne
Ed3r_X_: Jaja, loptam.
-
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #31507 üzenetére
Német fagyizóba dolgoztam, ott volt,h a vicces német megkérdezte a fagyispultnál állva, nekem kanál a kezemben:
- van önöknél fagyi?
Bakker, értem a tréfát, lássa az öreg és ezért fa arcal:
- megyek, megkérdezem a főnököt...
és leraktam a kanalat, elsétáltam hátra a főnökért... -
localhost
Közösségépítő
válasz
A múltkor a varrógépszerelőnél vártam, egy anyuka Bugyirózsaszín Barbie-varrógépet hozott javításra :-)
KB ilyesmit:KLATTY!
Amikor a varrógépműszerész röhögés nélkül elhajtotta, a nő kifelé menet a Fogyasztóvédelemmel fenyegetőzve távozott. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Összeállítottam neki egy gépet, levezényeltem az összeszerelést TS-en keresztül, beállogattuk a dolgokat BIOS-ba, de nem megy. Két bibi van.
Ha a két ram a nekik megfelelő azonos színű slot-okba van, akkor a BIOS elszáll "RAM not installed" A modulok egyenként minden foglalatban működnek, illetve nem DC-módban betéve a kettő is megy együtt. XMP-profil is működik, minden jó, csak a DC módban nem tudjuk működésre bírni a gépet.
A másik gond, hogy abszolút nem látja az M.2 SSD-t. Sehogy.
Én kifogytam az ötletekből, amit így 900km-ről meg tudtam játszani. Arról nem beszélve, hogy kicsit már akkora a fejem, mint a villanybojler, miután a fél órás összeszerelést letudtuk 5 óra alatt...
-
Pötyi
őstag
válasz
Ismered az idevonatkozó viccet?
Elmegy a helyi állatorvos a körzeti (ember)orvoshoz. Az fogadja:
- Hát mi a gond, kedves kolléga? Mi fáj?
Mire az állatorvos:
- Hjaaa, így könnyű! -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #31500 üzenetére
Akkor ki tudsz ugrani haver gépét megnézni, ugye?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #31374 üzenetére
Win7 + DOS + Floppy + 20 éves hardver...
Szerintem Win7-el párosítva ebből bármelyik fejfájást tudna okozni...
Mennyire fut a Win7 alatt a program? 64 bit esetén pont semennyire, ha minden igaz (16 bites windowsos programjainkat pl nem hajlandó futtatni). Ez esetben virtuális gépet mennyire utálja vajon?
Floppy még olvasható egyáltalán? Van-e kéznél USB-s meghajtó?
20 éves nyomtató... Párhuzamos port van az alaplapon? Vagy esetleg USB-párhuzamos átalakító? Már ha nem valami elvetemült fejlesztés, ami nem a párhuzamos portot használja. Egyáltalán felismeri még a nyüves Win7 azt a nyomtatót?De hát ugye csak párat kell kattintanod, mi olyan drága rajta?
És aki nap mint nap ezzel foglalkozik, szerintem még ennyi buktatót elő tud rántani akár a kisujjából is.
-
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #31374 üzenetére
Csodás dolog, hogy akármi gépet hoznak kollégák rendbe tenni, mindben ott a kislemez meghajtó bekötve, bootoláskor jó sokat darálva. Első dolgom ezeket kihúzni, letiltani BIOSban és még a kábeleiket is kidobni, nehogy visszadugják ott nekem.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
macilaci78 #31286 üzenetére
Egyszer volt villámkárom, a biztosító még a szakvélemény költségét is kifizette.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #31310 üzenetére
Akkor meg egyszerűen bedugja és a felugró ablakban a képek másolásra nyom és felmásolódnak a képek mappába, ott már csak megtalálja utána.
Na de igen, én ezért nem vállalok el már semmi javítást meg satöbbi PC-s melót, hiába jönne jól az a párezer pénz, de annyit nem ér ami kínlódás jár vele.
-
XtremLor
őstag
válasz
macilaci78 #31301 üzenetére
Sokszor lehet jobb ha hozza se nyul, rokonomek(tavoli
) ugy fujkaltak a szajukkal a lakasban, amikor elohoztak javitani, lattak hogy kompresszorral kicsit hatekonyabb a dolog....
wolfman: Murphy torvenye tul sokszor bizonyul igaznak....majdnem minden napra jut egy szivatas!
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
macilaci78 #31267 üzenetére
Jahogy ez gyári megoldás?? Azt hittem valaki (bacsis!
) működött megint...Nem semmi.
-
MasterMark
titán
válasz
macilaci78 #31267 üzenetére
Nem azért, de sokszor inkább ilyennek örülnék ahelyett, mint amit általában beleraknak.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
macilaci78 #31256 üzenetére
Szóval csak nálam van az, hogy simán kitettem az asztalra egy parancsikont, aminek a neve az volt hogy XXX?
-
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #31230 üzenetére
-
Met
nagyúr
válasz
macilaci78 #31230 üzenetére
Nőt nem lehet újratelepíteni ha megbolondul
-
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #31223 üzenetére
+1
Meg 2 percért nem tőtök le egy filmet -
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #31223 üzenetére
És ha a net elmegy? Akkor van baj.
-
válasz
macilaci78 #31141 üzenetére
Aztan mikor mondja h a postat allja, akkor egyesevel elkuldom csomagkent
3-4 kulonbozo futarceggel -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #31139 üzenetére
Nem is értem, miért nem csinálnak ilyen szívatós videót a sok liftből előugró maszkos ijesztgetők mellé.
Az embereket kellemetlenül érintené, mert túlságosan is hasonlítana a való életre.
-
válasz
macilaci78 #31139 üzenetére
Na igen, minden alkatresz bedobozolva es a vevo elott lenne a hatalmas kupac doboz
Kezebe nyomnak a kulcsot, hogy jo utat -
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #31089 üzenetére
Ez mondjuk vicces, de tényleg így van. "átlag" usernél a tápot (meg mindent) belepő ganyé az ócó vasakat kikészíti, nem ekkora hőre vannak tervezve. Egy minőségi cucc azért ezt is jobban tűri.
-
válasz
macilaci78 #30974 üzenetére
Víz? Nekem valamy izopropyl remlik.
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #31002 üzenetére
"A hw számítási teljesítménye és a sw helyigénye két külön dolog."
Ez annyiból nem teljesen igaz, hogy ha nagyon magas szinten általánosított libeket és nyelvet használunk, akkor rengeteg felesleges utasításon keresztül kell verekednie magát a programnak, hogy a feladatot elvégezze. Na ezzel nem azt mondom, hogy kódoljuk assembly-ben, de például C -ben valószínűleg sokkal hatékonyab programot lehet úgy írni, hogy portabilis is lesz és a fordító pedig kellőképpen adott hardverre tudja optimalizálni a binárist.
Az sw helyigénye, legalábbis a futtatható részéjé az jelzi, hogy sokkal több utasításból áll. Persze a mellékelt, belecsomagolt resource-ok máshogy számítanak, ott legfeljebb a betöltés és megjelenítés sebessége, memóriafogyasztása lehet elszállva.
-
Hequila
őstag
válasz
macilaci78 #30974 üzenetére
Ellepi. De desztillált. Vagy még inkább denaturált szesz.
Az egyik ismerősöm ipari nagygépeket javít, ő a fékolajra esküszik, ha nyákot kell takarítani. -
TaaT
nagyúr
válasz
macilaci78 #30766 üzenetére
"ha a kollégám nem szólít a nevemen, mielőtt elkezdi a mondókáját, észre sem veszem."
-
biker
nagyúr
válasz
macilaci78 #30690 üzenetére
ööö, tessék?
-
MR_Joe
senior tag
válasz
macilaci78 #30577 üzenetére
eznemnormális....
-
Pötyi
őstag
válasz
macilaci78 #30509 üzenetére
(Úgy tudom, a rendszergazdák is megtűrt állatfaj itt, ha memoárokról van szó...)
-
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #30471 üzenetére
Természetesen nem első tulajos és sokszor mostohán bántak vele, de azért mutatós darab ma is. Jó az anyaghasználat. Nem recseg, nem ropog. Akkumulátora bírja a 12 órázásokat, ennélfogva munkára is bőven használható, de nem hiszem hogy zavarba jön egy kis hanc ... játéktól sem.
-
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #30464 üzenetére
Már ismerősöm sok éve
Kitakarítom a laptopot, majd csak rákérdezek, hogy mást nem-e kell kiporolni.
Teamviewert már megbeszéltük, lesz az is. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
macilaci78 #30225 üzenetére
Jó azt látom, de mit akar? Hogy a lejátszó legyen magyar, vagy minden film amit azzal nyit meg magyar legyen?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
macilaci78 #29906 üzenetére
Hát a munkatársként való értékesítést.
-
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #29900 üzenetére
Jah, nyomdából engem is kitettek, mondván túl sokat keresek, meg sokan vagyunk... Kisfőnökök harcoltak mellettem (és értem is, át akart vinni az egyik az ő területére, amiről kb. semmit nem tudok...), de kirakott a főnök fia...
Majd jöttek a támogatott suttyók: 2 ember tudott pótolni (azóta is van cserélődés
)... De ők eljöttek minimálért és a cég kapott 2,2 milla/fő támogatást. És nem csak velem tették ezt, ott is lecserélték rendesen a gárdát. Szerencsére nemrég bővítettek és kerestek embert, megkérdezték exkollégákat ki kellene oda, azok meg jót röhögtek, h amikor mondták ki kellene maradjon, akkor senki nem figyelt rájuk... Mindegy, szerencsére jól jártam, kipróbáltam magam freelancerként, megcsináltam egy régi tervemet, majd elhelyezkedtem egy sokkal jobb cégnél, ahol eddig szépen megy minden. De ritka az ilyen "kirúgnak és jól jártam" történet, tudom. Időseknél végképp nehéz, mert mindenki azt hiszi, h nem fognak beilleszkedni, együttműködni, főleg ha fiatalabb a főnök... De szerintem egyén függő, azért a legtöbb normális emberrel lehet találni közös hangot.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #29865 üzenetére
Ne hasonlítsuk a háttérrel rendelkezőket a nem rendelkezőkhöz.
Aztán miért ne? Vagy szerinted egy állásinterjún megkérdezik, hoy Ön önerőből beszél 4 nyelven amellett, hogy mérnök-informatikus, vagy a szülei folytán? Én még nem hallottam ilyenről. Vagy szerinted egy kiváló képességű és képzettségű jelöltet elküldenek egy kevésbé kiváló jelöltért, mert utóbbi saját erejéből érte el azt, amit?
Ha én külkerest keresnék, akkor inkább felvennék egy két anyanyelvű személyt, mint egy olyat, aki az adott nyelvet felnőttként tanulta.
Ezt írtam feljebb, hogy egy élet van, egy munkaerőpiac, a focit meg gólra játszák.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #29860 üzenetére
Hogy szakmája van-e, azt nem tudom, de aki 10 nyelven tud (már 4-re is igaz), az nem a mekiben fog dolgozni.
-
Penge_4
veterán
válasz
"Ki van segítve az, aki 10 nyelven tud McDonald's-ban kiszolgálni, mert szakmája nincs, de gólöröm van."
Mondjuk egy ilyen eset azért epic fail lenne több szempontból is. Ha szigorúan csak a 10 nyelvet nézem (mert az önmagában szakma, ha nagyon jól beszéli legalább az egyiket az anyanyelvén kívül, akár tolmácsnak is elmehet), a közeget, amelyben felnőtt nem (mivel egy ilyen belga családban már simán benyomja a család valami jó helyre még a legmihasznább csemetéjét is), akkor is bőven fordíthat, akár munka mellett, otthonról . De pl. itthon is vannak olyan állások, amihez csak érettségi + nyelvtudás kell és egy klimatizált irodában Facebookozik a 8 órából 4-et a gép előtt a forgószékben, amikor pedig beesik egy ügyfél, foglalkozik vele. Mindezt olyan 150 nettóért (+ cafetéria). Gondolom ilyen állás külföldön 1500-1700 euró alatt nem áll meg, tekintve, hogy a legaljább munkás is azért megkapja az 1200-at tisztán (már ha nem valami magyar alvállalkozónak dolgozik, aki leveszi a sápot).
De nem egy olyan esetet hallottam, hogy valakit azért neveztek ki csoportvezetőnek, mert jól beszélte a nyelvet, a munkások közül meg senki és innentől neki annyi volt a dolga, hogy járkált néha körbe-körbe és ellenőrizte, hogy a többiek jól dolgoznak-e, ha nem, rájuk szólt, meg fordított köztük és a külföldi nagyfőnök között.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Na ja, tőlem is mikor megkérdik, hogy mire vagyok a legbüszkébb, amit elértem életemben, 2 dolog jut eszembe:
- az ajtókilincs (kb. 2-3 éves lehettem, tényleg büszke voltam rá)
- az egyik kedvenc szórakozóhelyemen (már rég bezárt) az Indiana Jones-os flipperben beírhattam a nevemet a második helyre a TOP listában (na erre nagyon büszke voltam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest