Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz  Penge_4

üzenetére Penge_4

üzenetére"csak érettségi + nyelvtudás kell és egy klimatizált irodában Facebookozik a 8 órából 4-et a gép előtt a forgószékben" OK, most nem sértődöm meg...  na azért ahhoz a forgószékhez -ha nem apuciJé a cég- virítani is kell eredményeket. És általában 10 órai munkát kell 8-ban elvégezni. Facebook nincs, PH!-ra is délben lesek rá, mikor kajálok. Igen, ehhez van egy itthon magasnak számító fizetés, ahogy a kollégák nevezik: sztárgázsi... de mondjuk németben pultosként 1000-1200 eur/hó+szállás+kaja megvolt, itthon még nincs 1000 eur sem, se szállás, se kaja... mondjuk ruhát adnak, idén eddig ~300 k ruhát kaptam (semmim nem volt még, novembertől neveztek ki). Azt a részét, h mekkora a felelősség, mennyi extrát kell belerakni, azt sokan nem látják, csak a céges ruhát, mobilt, etc... na azért ahhoz a forgószékhez -ha nem apuciJé a cég- virítani is kell eredményeket. És általában 10 órai munkát kell 8-ban elvégezni. Facebook nincs, PH!-ra is délben lesek rá, mikor kajálok. Igen, ehhez van egy itthon magasnak számító fizetés, ahogy a kollégák nevezik: sztárgázsi... de mondjuk németben pultosként 1000-1200 eur/hó+szállás+kaja megvolt, itthon még nincs 1000 eur sem, se szállás, se kaja... mondjuk ruhát adnak, idén eddig ~300 k ruhát kaptam (semmim nem volt még, novembertől neveztek ki). Azt a részét, h mekkora a felelősség, mennyi extrát kell belerakni, azt sokan nem látják, csak a céges ruhát, mobilt, etc..."azért neveztek ki csoportvezetőnek, mert jól beszélte a nyelvet, a munkások közül meg senki" 
 Ez rám is igaz részben. De vezetőnek a nyelvtudásnál és az emberek baCCogatásán túl több kell. Volt itt is másik lehetőség (szintén magyar-angol-német tudással, sőt szvsz jobb németből nálam), lehetett volna külsőst keresni... Engem javasoltak a kollégák(!), ami részemről nem kis szó. Szal. biztos van olyan is, akit körülírtál, de -bár nagyképűségnek tűnik- vannak ellen példák is. Remélem ez így is marad. Beosztottak szeretnek, elintézek mindent amit kérnek (OK, maláj rúdtáncos csajok nehéz dió, de rajta vagyok... Beosztottak szeretnek, elintézek mindent amit kérnek (OK, maláj rúdtáncos csajok nehéz dió, de rajta vagyok... ), főnök felé a teljesítmény számít, nem érdekli, h ütve-vágva, vagy mivel érem el. Inkább beszélek velük, kérdezek, kérek. Nemrég én is ott ültem, tudom mennyit számít, hogyan szólnak az emberhez. ), főnök felé a teljesítmény számít, nem érdekli, h ütve-vágva, vagy mivel érem el. Inkább beszélek velük, kérdezek, kérek. Nemrég én is ott ültem, tudom mennyit számít, hogyan szólnak az emberhez."A szorgalom és a céltudatosság ugyanis nem genetikailag kódolt" - szerintem min. 80%-ban igen. Hintalow: +1 bizony, a rátermettség sokat számít. Van mérnök kolléga, aki esetlenebb, mint némelyik technikus...  
- 

Hintalow senior tag válasz  Penge_4

üzenetére Penge_4

üzenetéreBeszélhet az embör 2-3 nyelvet is, ha melette életképtelen, akkor nem sokra fogja vinni  
 Nekem is volt ilyen kollégám, az önéletrajzban jól mutat, de hamar kibukik, ha közben lusta, antiszociális, a pontosságot hírből sem ismeri, és a legkisebb kritikát is támadásnak veszi...
 Simán lehet olyan, hogy jól beszél idegen nyelven, de a mekin kívül más helyre nem jó.
 Valójában inkább úgy működik, hogy aki az anyanyelvén kívül elsajátít még 2 nyelvet magas szinten, annak a SZORGALMA, CÉLTUDATOSSÁGA az ami valójában jó munkaerővé teszi (és ezekkel a kvalitásokkal a nyelvek mellett jellemzően összerak addigra valami végzettséget is)
 Aki ezt meg tudja csinálni, annak ha ki is vennénk a képletből a nyelveket, akkor is boldogulna, még ha alacsonyabb bérszinten is, mert egyszerűen életképesebb mint a többség.
- 

macilaci78 nagyúr válasz  Penge_4

üzenetére Penge_4

üzenetéreKevered a szezont a fazonnal. 
 Nyugat-európai viszonyokat mérsz magyar viszonyokhoz.
 Betolja a család, mert beleszületett...Tolmács csak megfelelő szakképesítéssel lehet, ahhoz iskola kell, az iskolában meg vannak nem-szeretem-tantárgyak is, miért a mai fiatal inkább beáll a Mekibe pultosnak. Én is a klimatizált helyiségben vagyok értékesítő, kapok "nyelvpótlékot", cserébe az összes külföldi kapcsolat (beszerzés, értékesítés, szállítás) rajtam megy keresztül. Elkezdem a villamosmérnökit, mert érdekel, jobban, mint a közgáz, ahol van egy kész szakdolgozatom 8 éve, de nem biztos, hogy jobban keresnék villamosmérnöki diplomával alkalmazotti munkaviszonyban, mint most. Továbbra is az a mondanivalóm, hogy megfelelő külső körülmények (család, háttér, élettér) mellett bárkiből lehet bármi akár akarata ellenére, és bárkiből lehet bármi önerőből is annak ellenére, a körülményei nincsenek meg. Ne hasonlítsuk a háttérrel rendelkezőket a nem rendelkezőkhöz. Romániával is lehetne példálózni: aki aktív számítógép-felhasználó, az már csak ennek kapcsán is elboldokul angolul. 
- 

-=RelakS=- veterán válasz  Penge_4

üzenetére Penge_4

üzenetéreValahogy nekem is ez jutott eszembe, hogy ha valaki 10 nyelven (vagy akár 2-3 nyelven az anyanyelvén kívül) meg tudja értetni magát, akkor nem létezik, hogy ne vegyék fel egy mekis eladónál jobb pozícióba. Már persze, ha küldözgeti az önéletrajzát cégekhez, és ezt a tudást feltünteti. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

na azért ahhoz a forgószékhez -ha nem apuciJé a cég- virítani is kell eredményeket. És általában 10 órai munkát kell 8-ban elvégezni. Facebook nincs, PH!-ra is délben lesek rá, mikor kajálok. Igen, ehhez van egy itthon magasnak számító fizetés, ahogy a kollégák nevezik: sztárgázsi... de mondjuk németben pultosként 1000-1200 eur/hó+szállás+kaja megvolt, itthon még nincs 1000 eur sem, se szállás, se kaja... mondjuk ruhát adnak, idén eddig ~300 k ruhát kaptam (semmim nem volt még, novembertől neveztek ki). Azt a részét, h mekkora a felelősség, mennyi extrát kell belerakni, azt sokan nem látják, csak a céges ruhát, mobilt, etc...
 na azért ahhoz a forgószékhez -ha nem apuciJé a cég- virítani is kell eredményeket. És általában 10 órai munkát kell 8-ban elvégezni. Facebook nincs, PH!-ra is délben lesek rá, mikor kajálok. Igen, ehhez van egy itthon magasnak számító fizetés, ahogy a kollégák nevezik: sztárgázsi... de mondjuk németben pultosként 1000-1200 eur/hó+szállás+kaja megvolt, itthon még nincs 1000 eur sem, se szállás, se kaja... mondjuk ruhát adnak, idén eddig ~300 k ruhát kaptam (semmim nem volt még, novembertől neveztek ki). Azt a részét, h mekkora a felelősség, mennyi extrát kell belerakni, azt sokan nem látják, csak a céges ruhát, mobilt, etc... Beosztottak szeretnek, elintézek mindent amit kérnek (OK, maláj rúdtáncos csajok nehéz dió, de rajta vagyok...
 Beosztottak szeretnek, elintézek mindent amit kérnek (OK, maláj rúdtáncos csajok nehéz dió, de rajta vagyok...