- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
én meg egy hete úgy döntöttem, hogy idén már nem is dolgozok...
-
Vicoo
senior tag
Egész decemberben nem volt semmi? Karácsony után se volt problémás ügyfél?
-
shteer
titán
válasz
-=RelakS=- #44191 üzenetére
Itt épp 44nap. Kb akkor kellett nekem is újraindíttatni mert nem reagált a távelérésre
-
-=RelakS=-
veterán
IT-s embert kértem, mert kifagyott a gépem.
Resetelte. Home Office-ban távoli asztalon érjük el a masinát, ezért nem tudtam én resetelni.
Majd jön a mesével:
-Ki volt fagyva a gép. 35 napus uptime, ami nagyon magas, és nem jó.
őőő.... hehö? Még a Win98 is kibírt 49 napot, mielőtt felfordult -
azbest
félisten
válasz
tserrof77 #44185 üzenetére
Múltkor egy irodai dell latitude e6440 billentyűzet debugnál jártam úgy, hogy kékhaláloz a win bill kiszerelés után. Persze az is cmos halál volt, és mivel a külső akkut levettem szereléskor, ezért elfelejtett beállításokat - ahci módot.
A kollegina ragaszkodik a belakott gépéhez, nem akar újabbra váltani. Mindig szidja, de fél a költözéstőlAzt hiszem kb sikerült megvennünk az ország egyetlen új billentyűzetét ahhoz a géphez.
Az új dell vostro 3500-aknál meg a rendszergazda kolléga futott lukra azzal, hogy a win10 iso-t dd-vel írta ki pendrivera. És úgy valami nyomorék vagy legacy módban induló lesz a telepítő, amikor nem látja az nvmi ssd-t
Kell egy win a jó telepítő létrehozásához, vagy a wim fájl darabolós hekk, ha csak linux van kéznél.
-
tserrof77
őstag
válasz
-=RelakS=- #44187 üzenetére
A Dell 8 sípja alapvetően VGA problémára utal. DE! Pl a 555x széria LVDS kábel törés/kontakthiba esetén pontosan ugyanezt csinálja! Vettem már meg így "kukábavaló" 5558-ast, ami egy LVDS csere után patent lett és jól el tudtam adni...
-
opr
nagyúr
válasz
tserrof77 #44185 üzenetére
Jó story, tanulságos, nekem tetszett!
Amúgy ez sajnos annyira jellemző, hogy van valami hibád, az első 5-10 találat biztos az lesz, hogy kuka az egész, baszhatod, vegyél újat, meg X db ember, aki leírja, hogy nem lehet megoldani, neki is újat kellett vennie... Aztán google n-edik oldalon valami eldugott random soselátott fórumon egy kocka beírja, hogy "ja, nyomd meg a sárga gombot kétszer", és bazdmeg működik. Annyiszor, de annyiszor van ilyen. -
tserrof77
őstag
Kicsit ON-ba rakom a topikot....
Kollégám ismerőse szombaton behozta a lánya laptopját (8th gen Dell i5) "némi" kijelző sérüléssel. Bekapcsoltuk, BIOS-ban annyi látszott, hogy fullhd-s kell bele. Volt is polcon, hétfőre ígértem neki, hogy kicserélem. Ügyfél el, én meg nekiálltam szétkapni a gépet. Ha már kijelző csere, gari úgyis ugrik, akkor takarít/pasztáz és némi zsanér könnyítés, preventív jelleggel (ne szakadjon szét már 1 év múlva, csak mondjuk 3 múlva, ha "kikeményedik" újra).
OK, akku lehúz (belső akkus, peerszeeee) géprobbantás, új kijelző betesz. Alja kivételével összerakom szépen. Bekapcs. Néma csend... venti felpörög, majd... semmi... WTF???
Csatlakozók átnéz, papíron minden oké. Zsír új kijelző ment bele. Újrapróba.... Venti indul, majd továbbra is semmi, külső kijelzőn SE....
Újrarobbantás ripityre, régi kijelző vissza. Bekapcs. Venti felpörög, majd semmi... SKSH...
Ez most zanzásítva kb 4 óra kékbálnáétkeresztbebevevős hajtépősféldobozcigitelszívós időtöltés volt. Szombati egyéb programjaim miatt átmenetileg itt be is fejeztem a dolgot, hosszú volt a hét, mondom, majd hétfőn, tiszta fejjel újra nekiugok.
Hétfőn korábban be is jöttem (9-kor nyitunk) és nekiültem újra. Átnéztem mindent, indítom a defektes kijelzővel. Kép nincs. DE! egy kb fél perc múlva nekiáll villogni a visszajelző panelrész. Szép ütemesen ismételve a hibakódot.
Ez új, ez eddig nem volt! Most vagy szombaton félzombi állapotban nem vártam meg, hogy villogjon, de emlékeim szerint vártam én fél percnél többet, de akkor semmit se csinált! Sebaj. lletve de. Ha egy Dell villog, az vetőkártya szerint nem jó. Nagy levegő, barátunk a kereső. Hát, az első pár találat, hogy lapcsere, dobdkivegyélmásikat után lassan sírásra görbült a szám (NE feledjük, ismerős gépe és ráadásul kipróbáltuk, mikor behozta, ergo nehéz lett volna neki elmagyarázni, hogy nem én tettem végleg a nem egészen 2 éves gépet gallyra...) és sejtettem, hogy ez nekem sokba fog fájni, de tovább olvastam. Hát, érdemes volt! Egy fórum bejegyzésben elcsíptem egy sort, miszerint CMOS elem hiba.
Hogymi?? Hmm.. multiméter van, ennyit megér. Elem 0,3V. Ehh, hülye a műszer, 3V az... újra... 0.29V. Vazze... sima CR2032, cseréljük ki. Műszer szerint az új 3,25V. Elem be. Bekapcs... ...fingerkrosszing... DELL logo!!!! Nem szoktam káromkodni, csak csúnyán beszélni. Hát, itt kb 2 percig szóismétlés nélkül szidtam mindent IS... Innentől már bő fél óra múlva eredeti, működőképes állapotában pihent a laptop.
Szóval, a topik címéhez híven, kiborultam, de csak sikerült egy végül tanulságos, de jól végződő memoárrá válnia ennek a "csakegykijelzőcsere" típusú esetnek.
Köszönöm, hogy végigolvastátok.
-
shteer
titán
válasz
Armagedown #44183 üzenetére
igen, ez sokkal egyszerűbb
-
Elemental
addikt
És ha valaki (szomszédom, haverom, valahol hallottam hogy van ilyen) úgy akar recskázni, hogy a telón nézi a poreszt, akkor vajon érdemes letakarni az első/hátsó kamerát
-
ElektrikusDE
senior tag
Én a vírusirtómmal oldanám meg! (ha fizikailag lenne webkamera és mikrofon a gépemen)
Ha néha kell webkamera (meg mikrofon), akkor a mobiltelefonomat csatolom fel a gépemre.
Abban van úgyis mindkettő.
-
Josi
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #44176 üzenetére
Az userek elég találékonyak
-
Top cat
addikt
Zuckerberg is arra esküszik.
-
Sanyi.mTs
addikt
laptop kamerára ti milyen elhúzható kamera takarót használtok/ajánlotok?
-
cbmfan
senior tag
válasz
-=RelakS=- #44169 üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
Majd elviszik a boltoshoz, hogy adja vissza a pénzt, mert amit csinált vackot, az máris behányt, pedig csak 5 éve vették. Igaz?
-
tserrof77
őstag
válasz
-=RelakS=- #44166 üzenetére
Utazzon a Malév-vel
Lezuhan még ma éjjel -
Pötyi
őstag
válasz
macilaci78 #44163 üzenetére
Az öreg Józsi bácsinak megműtik a torkát. Mivel nem tud nyelni, ezért alulról, egy a végbelébe bevezetett gumicsövön keresztül etetik.
Jön a kórházi nővérke, hozza az ebédet. Beilleszt egy tölcsért a gumicső végébe, majd betölt egy kis adag húslevest, utána betunkol egy kis krumplifőzeléket fasírttal. A végén beönt egy kis csésze kávét.
Józsi bácsi fészkelődni kezd, izeg-mozog, csak úgy pattog az ágyon. A nővérke megkérdezi:
- Mi van Józsi bácsi? Tán túl forró a kávé?
- Naná, majd keserű! -
törölt tag
válasz
cbmfan #44158 üzenetére
Valamikor gondolkodtam én is "hővezető pasztán"... Kell hozzá egy tubus Amodent fogkrém, de lehet, hogy a Signal az jobb és térfogatra ugyanennyi lítiumos hőálló gépzsír (MOL gyártmány). Sűrű keveréssel egyenletes szilárd emulziót képzünk, majd a légbuborékok és a víztartalom eltávolításához kevergetés közben lassan 100 C fokra melegítjük. Hagyjuk lassan kihűlni. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor adjunk hozzá két pupos kávéskanál 10w40 motorolajat majd keverés közben ismét melegítsük 100 fokra.
Az így kapott trutyi sokáig elég és bármilyen nem nedves felületre felkenhető. Végbél kenőcsnek nem jó, mert idővel bebarnul. -
válasz
cbmfan #44155 üzenetére
Igen, csak vigyázz, mert idővel avasodik és korróziót okoz. A Nivea-nál jobb az a kézkrém amit Oulu-ban vettem egy jó hideg télen. Ráadásul mivel zsírosabb még kevésbé akar kimászni a hűtő alól. Annál is jobb, ha megfelelő légáramlást tudsz neki előállítani, mondjuk olyan 70 km/h-át. De ilyenkor a legjobb, ha bedobod valami folyóvízbe. Mondjuk a Dunába. Szóval, nem, ilyesmi az eszébe sem jut senkinek, hogy kézkrémmel kenegesse a procit.
-
cbmfan
senior tag
tudtátok, hogy a Nivea kézkrém jobb hővezető mint a noname ezüstpaszta? K7 és P4 prociknál próbáltam, tökéletesen helyettesíti. bár volt baracklekvár is a hűtőben, de az inkább ment a palacsintába
-
tserrof77
őstag
Na, mára ki is égtem, internet (is) kikapcs, mentem haza...
-
Pötyi
őstag
válasz
-=RelakS=- #44147 üzenetére
Ismered az idevonatkozó viccet?
Szexshopban:
- Azt a negyven centis zöld műpéniszt kérném, barna makkal.
- Nono kislány! A termoszom nem eladó! -
cbmfan
senior tag
-
tserrof77
őstag
Boltosként egyet nem értek... Egy LGA tokozású proci újrapasztázásához mi a búbánatért szedi ki a procit mindenki? Még ha be is kerül a régi pasztából a sapka meg a leszorító keret közé, én speciel max fültisztító pálcikával kitörlöm, ha nagyon maximalista akarok lenni.
Proci cserénél még azt mondom, oké, szerencsétlen esetben megesik az ilyen baleset...
ÉN kérek elnézést...
-
cbmfan
senior tag
ugyanez volt nekem 2008-ban Giga P45, 9600GT és Win7 kombóval. BIOS frissítés kellett neki, utána hibátlanul működött.
-
-=RelakS=-
veterán
Olyat próbáltatok-e, hogy windows fel, ekkor ugye mindenhez telepít drivert.
Ezután letöltitek a legfrissebbet a gyártótól, meg még DDU-t, majd csökkentett módban, kihúzott internettel DDU-val letakarít, és driver frissen telepít. Utána vissza lehet kapcsolni az internet.Mondjuk az is igaz, hogy amíg nem ezt csináltam, addig uninstall után azonnal visszatolta a windows a saját szemetét
(régebbi nvidia driver)
-
TESCO-Zsömle
titán
Épp ezaz, hogy a driver fölmegy, és amíg nem indítom újra a gépet, addig működik is. Meg lehet furmarkolni a gépet, a 3D gyorsítás is köszöni szépen, megy. Driver nélkül fater kártyajátékaiban szaggatnak a 3D renderelt reklámok. driver telepítése után nem szaggatnak. De ha egyszer elalszik vagy újraindul a gép, akkor nyeste. 3-4 újraindulás után a windows visszaállítja magát a driver előtti állapotra és akkor megint megy a gép.
-
Zolás
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #44134 üzenetére
Ma ugyanígy jártam, csak nvidiaval. Nem ment fel a driver az istenért sem, lefagyott a frissen telepített win, és elölről kellett kezdeni a telepítést. Mivel elég retkes is volt már szegény, gondoltam kipucolom, mire sikerült elgörbítenem két lábat. Most várom hogy visszajelezzen a szakember, és vihessem javítani a procit. Jó nap ez a mai...
-
Gyuri27
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #44134 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Foglalkozik itt még valaki szervizeléssel, lehetőleg Dunakeszi és környéke/Budapest?
Faternak van egy nem túl régi gépe (8900K), amibe videókártya lett cserélve. Egy HD7870-est váltott egy RX5500-as. A gond az, hogy nem tudunk driver-t telepíteni, mert ha megtesszük, a gép addig működik, míg újra nem indul. Utána a POST végeztével már nem látjuk a kék Windows logo-t (W10@64b). Pár újraindítást követően megjelenik a Windows saját hibajavítója, amivel nem tudunk mit kezdeni, csak újratelepíteni a rendszert.
Előre is köszönök mniden segítséget. -
localhost
Közösségépítő
OFFTOPIC... nekem kellene segítség.
Egy üzletfél olyan monitort keres, ami (fotóművészeti) munkákra olyan módon is alkalmas, hogy önmagát kalibrálja, külső eszköz nélkül...
Bevallom ez a szegmens távol áll tőlem, segítene egy profibb boltos?
Hogy ne offoljuk szét a topicot üzenetben írj, kivéve, ha közhasznú.
Kösz. -
opr
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #44127 üzenetére
Ez mindig ilyen. Soha nincs baj, egészen addig, amíg egyszercsak meg van. Szerintem a világon soha senki nem tudja megmomdani, mi alapján tűnik fel valami a navnak, néha a legapróbb piti szart is észreveszik, néha meg 20 évig semmit. Aztán ebbe mindenki azt lát bele, amit akar.
Én azt, hogy nagyon jó kapcsolatok nélkül nem mernék ilyet csinálni, mert nem éri meg. -
opr
nagyúr
válasz
Vismajor01 #44122 üzenetére
Nekem pont hogy az a tapasztalatom, hogy a kisemberre, aki csak "picit" csalt, valahogy mindig hamarabb rátalálnak és a büntetés is súlyosabb, mint a hasonló disznóságot művelő igazán nagyhalaknál.
Ismerős ezt ilyen (mi szintünkön) top ruhákkal játszotta. Még egész jól is csinálta, mert csak meghívásos alapon lehetett tőle vásárolni, és nem igazán terjeszkedte túl magát, gyakorlatilag úgy nézett ki a dolog, hogy amikor mentél venni, ha kérdezted, mondta, hogy most van - e hívás, vagy nincs. Általában nem volt. 10 évig csinálta, nagyon ment neki, aztán egyszercsak bekopogott a nav. Azóta nem láttuk, nem hallottunk róla semmit. -
válasz
Hol van már a Ramiris dicső múltja.....
-
Syl
nagyúr
válasz
Az a baj, hogy ismerősöm is utazott hasonló dologban (nem számítógép), ilyen jól megy, olyan jól megy, egészen addig, amíg egyik reggel a nav pisztolyos emberei meg nem jelentek az ajtó előtt. Aztán azonnal lett belőle két év wellness (gyk.: előzetes) és pár év tárgyalás. Nem tudom mi lett a vége, mert azóta nem találkoztam vele...
-
Csepy
őstag
válasz
Akkor ezt mondd a szemébe volt pécsi székhelyű, de országos hálózattal rendelkezett Laptopszalon volt vezetőinek és üzletfeleinek, akik mindig csak egy kicsit csaltak (a főnök meg naív volt és még azt sem tudta, hogy amit csinálnak illegális), de azt hosszú éveken keresztül és így már elég sok lett és most kellemes 10 évüket töltik a rács mögött és az egész bolthálózat is ment a levesbe, teljes magánvagyonnal együtt.
-
Syl
nagyúr
válasz
Vismajor01 #44118 üzenetére
Hogy mit csinál? A behozott kártya után visszaigényli az áfát és úgy adja el? Ha a nettóra tesz 20%-ot, akkor eladás után hogy fizeti be az áfát?
Az ilyet nagyon szereti a NAV!
-
Jazzos
őstag
Ha online értékesítésre adod a fejed, felesleges nagy raktárkészletet tartani. Elég akkor rendelni a cuccot a beszállítótól, amikor megrendelik.
Haverod jól nyomja, se számla se adózás, rövid távon fog megbukni... -
Vismajor01
addikt
válasz
titetoyz #44041 üzenetére
En a jelenlegi vasarlo kedvet figyelembe veve a boltnyitasra felretett toket teljes egeszeben raktarkeszletre koltenem es fbookon kiszornam az egeszet. Iszonyat porog a marketplace, autokereskedo haver mondta h mig 5 eve 99% hahu volt 1% meg utcarol betevedt most 60% fbook es 40% a hahu. Sokkal tobbet lehet kommunikálni a vevővel (es letiltani is sokkal egyszerubb) igy latja h miert nalad vasaroljon (szakertelem pl) ne az alzanal. Masik haver meg cegetalapitott, nemetbol hozatja be a VGA-kat, az afat visszaigenyli es a nettora ratesz meg20%. Ez annyira mukodik h meg en is igy vettem tole videokartyat lol.
-
SP4C3
veterán
válasz
gubisadam #44114 üzenetére
Vajdaságban sem különb a helyzet. Szigorúan keréknyomban, legalább 2-3cm peremmel. Persze ez csak ott probléma ahol van aszfaltozott, normális út. Nálunk szerencsére ebből kevés van, nemrég egy kutatás megállapította, hogy az a város szerkezetű település (igen, így határozták meg, de a szememben egy szutykos kis falu), ahol élünk, közutak mindössze 40%-a rendelkezik útburkolattal (beton-aszfalt), annak is 90%-a toldozott-foltozott...
Természetesen az útadót és a biztosítást fizetnünk kell, a regisztrációs díjak mellett. (Évente kb 300 euró, ha 2L lökettérfogat alatt vagy). -
tserrof77
őstag
Ma, zárás előtt 2 perccel. Amúgy eléggé odavagyok, megfáztam a hétvégén. Srác géphez kér tápkábelt. Kirakom, 950Ft. Nézi, neki nem ilyen kell, kicsi kerek végű. Miajó...? Asztalihoz, kicsikerek??? Tuti nem laptop? Nem-nem, asztali. Kicsi, kerek, kb 5-6mm-es... És TUTI asztali? Igen... nézek ki a fejemből, a láz amúgy is kezdi elborítani az agyam... De egy pici értelmi szikra áttörte az erősödő ködlázat... Nem valami mini PC-hez kell? DEEeee... valami ázusz... Köszönjükemese... Asus Vivo PC volt. Kapott egy 19V 3.42A Akyga tőttőt, én meg zárhattam végre. Mára ennyi, lekapocsolom a zinyternetet is, meg a zösszes közösségimédiát és megyek szépen haza kalapkúrálni magam. Holnapra sok a meló....
-
gubisadam
aktív tag
másik kedvenc dolgom útfelújítással kapcsolatban:
észrevettétek már hogy valahogy külföldön sosem üt fel vagy le a csatornafedél? Itthon minden egyes olyan mintha direk 5 centis peremet adtak volna neki.. legjobb példa erre Tatabánya, ott valami nevetséges hogy néha egy 100 méteres útszakaszon van 15 csatornafedél, persze mind úgy elhelyezve hogy nem a sáv között mondjuk hanem direk az egyik nyomvonalban.. -
LógaGéza
veterán
válasz
Gyuri27 #44103 üzenetére
Arra szerencsére egy jó ideje nem jártam.
Múltkor láttam, hogy javítják a Mezőberény - Bélmegyer utat. Utánnanéztem, hogy elkészült, pont jól is jönne, menjünk arra megnézzük. Az első 2 km-t Berény felöl ugyanúgy hagyták, amilyen volt, a többit megcsinálták... Nem is értem mire gondoltak, ugyanúgy összességében járhatatlan az út, mivel az eleje/vége borzalmas... Senki nem fog emiatt ugyanúgy arra járni, de viszont be lehet írni, hogy ez is megvan csinálva... -
Átnevezzem a topikot amatőr útfelújítók kiborulására?
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #44107 üzenetére
az azért lehet, mert soha sem volt jó. A környéken ha felújítanak egy utat, azt tuti hogy fél éven belül a csatornázási művek felbontja, aztán rá pár hónapra a bkv is rájön, hogy a buszmegállók alá betonlap kell... 2 éven belül, meg amúgy is szétesik a "téli fagyoktól", és a patchwork újra előállt.
-
-=RelakS=-
veterán
Fenét, én is megtaposom, de az már nem az autópálya lendülete
Ha meg már így, akkor a Külső Fóti út felől vagy az áruházak felől problémásabb, mert ott van egy viszonylag jó útszakasz, ahol tényleg fel tudsz gyorsulni, aztán hirtelen hopp, aszfalt saláta.nullpoint
Ami azt illeti, én nem emlékszem olyan időre, amikor az a felüljáró még értelmesen nézett ki, pedig 2008 óta párszor megfordultam arra -
nullpoint
őstag
Igazságtalanok vagytok, ez a szakasz most lett megcsinálva, már majdnem kész. Persze kiváncsi vagyok medig bírja.
Mondjuk az m3-hoz és felett vezető útz az nem tudom mikor lesz megcsinálva. A vicc hogy ott van az Aston Martinnak a szalonja. Amikor onnan kijön egy autó, a futómű várható éllettartamának az egy százalékát már elveszti ezen a szakaszon.
-
Syl
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #44104 üzenetére
Mondom én, hogy ezt te nem akarod érteni.
Ha egy elsőbbségadás tábla után ráfordulsz az útra, akkor te persze 20 km/h sebességgel poroszkálsz végig. Nem nyomsz rá a gázra. Akkor sem, ha autópályás 130-as tempó után egy városon kívüli útra fordulsz. Áááá, dehogy. -
-
válasz
-=RelakS=- #44096 üzenetére
nem hallottál még nagy lendületről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged